15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puut puutarhaan – vinkkejä ja ideoita suurille ja pienille ulkoalueille

puut-puutarha-suunnittelu-ulko-yksityisyys-suojelu-pensaat

Puut ovat yksinkertaisesti osa puutarhan suunnittelua. Ja koska paras aika istuttaa on syksy, sinulla on myös paljon aikaa suunnitella. Mutta valinta voi olla melko vaikeaa, koska hedelmäpuita on niin paljon erilaisia, koristepuista ikivihreisiin lajikkeisiin. Valinta riippuu tietysti myös puutarhan koosta, koska pieniä tontteja ei voida yhdistää moniin suuriin puulajeihin. Valintasi helpottamiseksi olemme kuitenkin koonneet joitakin vinkkejä ja ideoita puutarhan puille, joiden avulla voit tehdä ulkoalueesta luonnollisemman ja monipuolisemman. Nämä puutarhan suunnitteluideat auttavat sinua varmasti.

Puut pieneen puutarhaan

puut puutarhaan yksityisyysnäyttö-moderni-allas-bambu

Jos ulkona ei ole paljon tilaa, valitse oikea puukoko sen mukaisesti. Jokainen, joka luulee pystyvänsä saamaan korkeuden ja leveyden hallintaan tekemällä usein leikkauksia, on väärässä. Koska tällä tavalla et vain luo tarpeetonta työtä. Tämä myös häiritsee kasvua ja lopulta et todennäköisesti saa sitä, mitä optisesti halusit. Erityisesti hedelmäpuiden tapauksessa voit heikentää hedelmien määrää tällä tavalla.

Hyödyllisiä puita puutarhaan – hedelmäpuiden istuttaminen

puut-puutarha-hedelmä-puut-ilmasto-luominen-pienet puutarhat

Vaikka hedelmäpuut voivat kasvaa melko suuriksi, voit silti saada matalan pituuden säännöllisin (ei liian usein!) Leikkauksin, joita puu tarvitsee joka tapauksessa. Tämä tietysti helpottaa myös sadonkorjuuta. Käytännössä on kuitenkin nyt kääpiöpuita tai niitä, jotka kiipeävät tai kasvavat pylvään muodossa, jotka ovat tietysti ihanteellisia silloin, kun tilaa on vähän. Voit myös valita hedelmiä vapaasti. Onko luumuilla, omenoilla, päärynöillä tai persikoilla väliä? On jopa mielenkiintoisia risteytyksiä, jotka sisältävät kahdenlaisia ​​hedelmiä, mikä on tietysti vielä enemmän tilaa säästävää. Hasselpähkinä ei ole hedelmäpuu, mutta se haluaa silti nimetä sen pienen koon vuoksi.

Punainen vaahtera: nopeasti kasvavat puut “Acer rubrum” tarjoavat upean värin syksyllä

Pallopumpun istuttaminen – nämä vinkit asianmukaiseen hoitoon tulevat harrastuspuutarhurin avuksi!

Kuinka valita ja hoitaa puutarhan hedelmäpuita oikein

Koristeelliset puut

puut puutarhaan japanilaiset-vaahtera-keltaiset lehdet

Jos haluat vain koristepuita puutarhaan, on myös riittävän laaja valikoima puita pienille puutarhoille. Lajit, jotka kasvavat sarakkeiksi, ovat erityisen sopivia. Näitä ovat sarvipalkit, koristekirsikat, pihlaja ja orapihlaja. Sopivat myös puut, kuten pallomainen vaahtera, pallomainen punarinta tai pallomainen trumpettipuu sekä orapihlaja tai veriluumu. Nämä ovat erittäin suosittuja. Leveyden suhteen on kuitenkin jätettävä hieman enemmän tilaa. Kruunut voivat olla jopa kuusi metriä leveitä. Usein valittuja lajeja ovat myös kissanpaju, punainen pyökki ja koriste -omena. Voit myös ostaa japanilaisia ​​puita puutarhaan. On olemassa suuri määrä sopivia pieniä lajikkeita, mukaan lukien suosittu japanilainen vaahtera. Tämä on erityisen miellyttävää syksyllä sen houkuttelevilla lehtiväreillä. Puutarhaan sopivia kukkivia puita ovat magnolia, kääpiö Juudaspuu, kiinalainen luonnonvarainen päärynä, lila tai, hieman enemmän tilaa, punalehtinen neilikkakirsikka.

Ikivihreitä puita puutarhaan

puut puutarhaan ikivihreä-nurmikko-sängyt-sypressi

Toisaalta voit ostaa houkuttelevia bonsai -puita puutarhaan. Nämä pidetään pieninä säännöllisillä leikkauksilla ja voivat siten olla minkä kokoisia tahansa. Monet ikivihreät kasvit ovat itsessään erittäin suuria, mutta niillä on myös pienempiä muunnelmia, jotka sinun pitäisi selvittää lastentarhassa. Sopivat pienet lajit: portugalilainen laakerikirsikka, korkkitammi, Sycopsis sinensis, eurooppalainen marjakuusi, väärä sypressi, laatikkopuu, arborvitae, kapeakasvuinen serbialainen kuusi ja pienet kuuset. Jos haluat istuttaa ikivihreän puun, ota selvää paitsi sen korkeudesta myös leveydestä. Koska pienessä puutarhassa korkean puun ei tarvitse olla haittaa niin kauan kuin se on kapea. Ajan myötä korkeat männyt saavat paljaan rungon, joka tuskin vie tilaa, kun taas neulat tarjoavat miellyttävän varjon.

Istuta suuri puutarha, jossa on puita

puut-puutarha-catalpa-puiden latva-iso-puun varjo

Jos sinulla on suuri kiinteistö, voit tietysti päästää höyryn pois ilman ongelmia. Muista kuitenkin varata riittävästi tilaa puille. Jos ne puristetaan seinän ja julkisivun väliin pieniin kulmiin, tämä voi heikentää kasvua ja siten myös kauneutta. Mutta mitkä puut sinun pitäisi valita puutarhaan? Seuraavassa on pieni valikoima puita ja puutarhaideoita. Voit käyttää näitä yhtä hyvin kuin muunnelmia pienille ulkoalueille.

Istuta hedelmäpuita

puut-puutarha-ideoita-vinkkejä-ulkokäyttöön

Hedelmäpuut voidaan valita vapaasti maun mukaan. Säännöllisellä leikkauksella ne eivät vie paljon tilaa edes suuressa puutarhassa. Vaaleanpunaisilla väreillä vaikuttavan omenapuun ja persikkapuun kukat ovat erityisen kauniita. Joten ne ovat kauniita puita puutarhassa harkittavaksi. Ainoa mitä sinun tulee harkita tässä on numero, koska tämä lisää myös hoidon tarvetta. Koska mitä enemmän hedelmäpuita omistat, sitä enemmän sinun on leikattava ja tietysti korjattava.

Koristepuut puutarhaan suurella alueella

puut-puutarha-magnolia-koristepuut-kukat-aidat-sängyt-puutarhan suunnittelu

Voit helposti istuttaa alkuperäisiä puita puutarhaan suurella ulkoalueella. Pyökit, tammet, poppelit, lehtikuuset tai kaunis kukkiva kastanja eivät ole ongelma. Voit myös käyttää riippuvia puita luodaksesi mukavan tekstuurin. Onko paju vai koivu, ei ole väliä. Nämä näytteet näyttävät erityisen kauniilta lampien lähellä. Niiden rehevät, roikkuvat oksat sopivat myös hyvin, jos haluat käyttää puita yksityisyyden suojaamiseksi puutarhassa. Vaihtoehtoisesti tähän sopivat myös pylväspuut. Myös japanilainen vaahtera on mainittava uudelleen, koska täällä on myös mahdollisuus valita yksi suurimmista tyypeistä.

Ikivihreät puulajit

puut-puutarha-ikivihreä-puu-kasvit-etupiha-pensaat

Täällä on myös vapaa valinta alkuperäisistä havupuista, kuten männystä ja kuusesta, jo mainittuihin bonsaisiin ja eksoottisiin kasveihin. On parasta yhdistää eri kokoisia lajikkeita mielenkiintoisen tekstuurin luomiseksi. Evergreen -näytteitä voidaan käyttää myös aksenttina ja ne ovat ulkoalueen keskeisellä alueella. Tämä koskee erityisesti niitä, joilla on mielenkiintoinen leikkaus. Joten jos etsit edelleen luonnollista katseenvangitsijaa, voit lyödä härän silmään ikivihreällä puulla. Jos etsit jotain suurta, on parasta valita setri, kivitammi, magnolia grandiflora tai ikivihreä tammi.

puut-puutarha-aasialainen-eksoottinen-koriste-ruoho-rehevä-puutarha-suunnittelu-ideoita

Huolimatta kokoamastamme puiden luettelosta, on tietysti lukemattomia muita lajikkeita, jotka sopivat sekä pieniin että suuriin puutarhoihin. Koska on kuitenkin mahdotonta kerätä ne kaikki yhteen artikkeliin, on suositeltavaa tiedustella lastentarhasta. Siellä saat henkilökohtaisia ​​vinkkejä omaisuuttasi varten. Siitä huolimatta voit myös mainita valitsemasi yksilöt täällä ja saada neuvoa niistä.

Previous Post
Tähtilihasten rakentaminen – Miten Hollywoodin näyttelijät harjoittelevat roolejaan supersankareina?
Next Post
Ydinlihasharjoitukset: Perimmäinen ydinvoimaharjoittelu vahvalle ytimelle!