15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sitruunapuu huonekasvina – Oikealla hoidolla rehevä kasvava sitrushedelmäkasvi

sitruunapuu huonekasvien hedelmien hoitoon

Sitrushedelmät ovat erittäin suosittuja terassilla tai huoneessa. Ylellisesti kasvavat kasvit kiehtovat tummanvihreillä, kiiltävillä lehdillään ja voimakkaasti tuoksuvilla valkoisilla kukillaan lähes ympäri vuoden. Hyvin hoidettuna voit nauttia myös kypsiä, mehukkaita hedelmiä. Sitruspuu voi myös saada sinut unelmoimaan etelästä omissa neljässä seinässäsi. Olemme luoneet sinulle pienikokoisen oppaan, josta löydät paljon hyödyllistä tietoa sitruunapuusta huonekasvina. Vaikka sinulla ei olisi vihreää peukaloa, tunnet ja nautit kevyestä Välimeren tunnelmasta.

sitruunapuu asunnossa hoito valoisa sijainti

Sitruunapuut ovat epäilemättä yksi suosituimmista ruukkukasveista. Asianmukainen hoito on tarpeen, jotta voit nauttia tämän subtrooppisen sitrushedelmän kauneudesta pitkään. Koska tavallinen sitrushedelmäpuu on liian suuri asunnolle, jonka korkeus on jopa 4,5 metriä, on olemassa erityisiä lajikkeita, kuten “citrus limon Meyer” ja “citrus limon Ponderosa”, jotka sopivat sitruunapuun huonekasvina.

Sitruunapuu asuntoon – oikean paikan valinta

Sitruunapuu huonekasvina sijainti aurinkoinen kirkas ruukku

Kuten muidenkin kasvien kohdalla, oikea sijainti on aluksi ratkaisevan tärkeä hoidon kannalta. Sitruunapuu tarvitsee paljon valoa subtrooppisista alueista, joissa aurinko paistaa ympäri vuoden ja on lämmin ja kostea. Jos haluat sitruunapuun huonekasvina, sinun on järjestettävä sille valoisa paikka. Puu tuntee olonsa kotoisaksi suuren, etelään päin olevan ikkunan vieressä. Valon puute voi olla ongelmallista laitokselle, varsinkin talvella. Lehdet ovat vaaleita ja puu usein heittää ne, kun se ei saa tarpeeksi valoa. Kesällä voit laittaa sitruunapuun terassille. Auringon säteet vaikuttavat positiivisesti kukkien muodostumiseen ja kasvin kasvuun.

sitruunapuu huonekasvina hoito tuulettaa vesi lannoittaa

Sitruunat eivät pidä vedossa ja haluavat korkeamman kosteuden. Yleensä huoneiston kosteus on liian alhainen kasvin kukoistamiseksi, mikä voi houkutella tuholaisia, kuten hämähäkkipunkkeja ja skaalahyönteisiä. Siksi tuuleta huone usein ja suihkuta sitruunakasvi säännöllisesti vedellä.

ruukkukasvien hoito sitruunapuun hoito talveksi

Muoviastiat tai tiiviisti palanut saviruukut sopivat sitruunapuun kauhaviljelmään. Astioiden on oltava vesitiiviit sivuseinät ja hyvä vedenpoisto pohjassa. Ylimääräisen veden tyhjentämiseksi ja veden tukkeutumisen estämiseksi kasvien ruukun hyvä tyhjennys on erittäin tärkeää. Siksi kerros pieniä kiviä kauhan pohjakerrokseksi. Erityinen sitrushedelmien maaperä sisältää aineita, joissa juuret ovat hyvin happea. Muuten sitrushedelmät pitävät hieman happamasta maaperästä.

Ylläpidä sitruunapuuta – kastele ja lannoita kunnolla

Kasvava sitruunapuu ylläpitää kastelua kohtuullisesti

Paras tapa hoitaa sitruunapuuta on kastella ja lannoittaa se oikein. Sitruunat eivät pidä liikaa tai liian vähän vettä. Sitruunakasveja on kasteltava kohtuullisesti keväällä, kesällä ja syksyllä. Tee sormitesti ja anna maaperän kuivua hieman ennen seuraavan kerran kastelua. Kastelussa on parasta käyttää kalkkitonta vettä. Sadevesi on hienoa.

sitruunapuu huonekasvi lannoite ylläpitää maaperän ravinteita

Hanaveden tulisi ensin seistä muutaman päivän ajan, jotta kalkkikerros laskeutuu maahan. Heti kun vesi virtaa ulos kattilan pohjassa olevista rei’istä, sinun ei tarvitse kaataa enää. Poista ylimääräinen vesi säännöllisesti. Lannoita sitruspuuta kahden tai kolmen viikon välein typpipitoisella nestemäisellä lannoitteella, jossa on vähän fosforia. Talvella kasvia ei lannoiteta ja kaadetaan vain tarpeeksi, jotta maaperä ei kuivu kokonaan.

Istuta sitruunapuu säännöllisesti huonekasvina

huonekasvi sitruunapuu repotting kastelukannu

Sitruunakasvi on istutettava kahden tai kolmen vuoden välein. Jos paali on täysin juurtunut, uudelleenistutus on tarpeen. Uudessa kauhassa juuripallon ja ruukun reunan välillä on oltava 2-3 cm tilaa. Uuden kylvökoneen tulisi olla noin kolmanneksen suurempi kuin sitruunapuun juuripallo. Anna sitten kasville riittävästi aikaa kasvaa, koska muutokset kasvimaailmassa vievät enemmän aikaa, varsinkin jos valo ja lämpötilat eivät ole aivan kesäisiä.

Leikkaa sitruunapuu

Sitruunapuun karsiminen hoitaa ohuita vaurioituneita versoja

Sitruunapuu ei tarvitse karsia, kuten esimerkiksi hedelmäpuut. Sinun on leikattava sitruunapuu, jos haluat antaa kruunulle tietyn muodon. Jotta kruunun sisällä olevat lehdet saisivat riittävästi valoa, sen pitäisi tulla vaaleammaksi sisäpuolelle. Leikkaus stimuloi puun kasvua ja oksien haarautumista. Poista vaurioituneet tai kuolleet oksat. Liian ohuet oksat voidaan myös leikata pois, koska ne eivät voi kantaa hedelmää. Ristikasvuiset oksat voidaan myös katkaista. Käytä teräviä ja puhtaita saksia ja yritä tehdä leikkaus aina kohtisuoraan. Muuten leikkuupintaan voi kerääntyä vettä. Voit karsia sitruunapuun joko ennen kukintaa tai pääkukinnan ja korjuukauden jälkeen.

Lepotila sitruunapuu

Sitruunapuu kasvi ruukku hoito ikkunalaudan kirkas

Sitruunapuun huonekasvi on talvehdettava 5-10 asteen lämpötilassa. Paikkaa ei saa muuttaa lepotilan aikana. Aurinkoinen talvipuutarha olisi ihanteellinen. Kastele kasveja erittäin säästeliäästi äläkä lannoita sitä. Jos tänä aikana leviää paljon lehtiä, ei ole syytä huoleen. Alhaisissa lämpötiloissa juuret lopettavat toimintansa, mikä on myös syy lehtien lisääntyvään menetykseen. Talvivuosien jälkeen sitruunapuu on vähitellen totutettava aurinkoon.

Sitruunapuun sairaudet ja tuholaiset

sitruunapuu huonekasvien sairaudet keltaiset lehdet meyer sitruuna

Erityisesti talvivuosina voi tapahtua, että tuholaiset hyökkäävät sitruunapuusi huonekasviisi. Liian kostea kasvualusta edistää erilaisten sairauksien kehittymistä. Tarkista säännöllisesti eksoottisuus, poista sitruunapuutautien syyt ja toimi sen mukaisesti. Pohjimmiltaan voidaan sanoa, että sitruunapuut ovat melko alttiita sairauksille.

Sitruunapuutaudit tuholaiset talvehtivat hämähäkkipunkkeja

Jokaisen, joka kasvattaa sitruunapuuta huonekasvina ja huomaa sen lehdillä hunajaisen, tahmean ja kiiltävän eritteen, on kamppaileva hyönteisten kanssa. Ne sijaitsevat lehden alapuolella ja ne on kerättävä. Öljyiset aineet auttavat vakavassa tartunnassa. Jos huomaat kiertyneitä lehtiä ja umpeen kasvaneita versoja, sitruunapuu on täynnä kirvoja. Voit pyyhkiä sen pois sormillasi tai suihkuttaa sen veden ja astianpesuaineen seoksella. Ohuet verkot versojen kärjissä, joita esiintyy yleensä talvella, ovat selvä merkki siitä, että sitruunakasvi on saastunut hämähäkkipunkkeista. Hyönteismyrkkyä käytetään yleensä eroon hämähäkki punkit. Huoltovirheet, liian alhainen huonelämpötila, veden tukkeutuminen tai kuivuus voivat aiheuttaa keltaisuutta. Tämä voidaan tunnistaa keltaisista tai vaaleanvihreistä lehdistä, ja se on varma merkki siitä, että kasvi ei ime riittävästi ravintoaineita. Tässä tapauksessa ruukun sitruunapuu tarvitsee asianmukaista hoitoa ja oikeat olosuhteet.

Previous Post
Tähtilihasten rakentaminen – Miten Hollywoodin näyttelijät harjoittelevat roolejaan supersankareina?
Next Post
Ydinlihasharjoitukset: Perimmäinen ydinvoimaharjoittelu vahvalle ytimelle!