15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kasvien järjestäminen havupuiden alle – Sopivat lajit

kasvit havupuiden alla kuusi-mänty-käpyjä-varjo-happo-maaperä

Ei ole mikään salaisuus, että kasvien sijainnilla puutarhassa on tärkeä rooli auttaa heitä menestymään. Jotkut kasvit tarvitsevat vähemmän aurinkoa, toiset vähemmän. Mutta maaperä on myös tärkeä ja tarkemmin pH, mitä alueet ovat Kasvit havupuiden alla tulee ongelma -alue. Koska neulat varmistavat happaman maaperän. Tarvitset siis kasveja, jotka pitävät happamasta maaperästä. Kalkkia rakastavat kasvit ovat melko sopimattomia. Lisäksi maaperä kuusien ja kuusien, mutta myös muiden havupuiden sekä arborvitae- ja marjakuusi -puiden alla on suhteellisen kuiva ja auringolla on yleensä vaikeuksia tai ei lainkaan puun tunkeutumista. Jotta sinun ei tarvitse ryhtyä rajuihin toimenpiteisiin ja nostaa havupuita, meillä on ideoita siitä, mitkä kasvit voivat kasvaa havupuiden alla. Muista, että jopa varjoa rakastavilla kasveilla on aina parasta, että ainakin osa auringosta voi tunkeutua puihin.

Kasvit havupuiden alla – metsäpensas ja ruoho

kasvit havupuiden alla ikivihreä-idea-puutarha-suunnittelu

Kuten arvata saattaa, myös metsässä kasvavat kasvit ovat tietysti sopivia. Näitä ovat esimerkiksi metsäpensas ja ruoho. Lajit, jotka haluamme kertoa teille, ovat sopeutuneet täydellisesti maaperän erityisominaisuuksiin. Tässä muutamia ideoita ja tapoja istuttaa havupuiden alle:

Istuta kurkku (geranium) havupuiden alle

kasvit-havupuut-kurjenpolvi-violetti-vaatimaton-kukka-hoito-helppo

Cranesbillin kukilla voi olla eri muoto alalajista riippuen ja ne näkyvät toukokuun ja syyskuun välisenä aikana. Värit ovat violetin tai vaaleanpunaisen sävyjä. Kun valitset, varmista, että valitset havupuiden alle istutettavan lajin, joka sietää varjoa. Jotkut lajikkeet suosivat paahtavaa aurinkoa. Kasvi sopii hyvin maanpeitteeksi.

Karhunnahkasorsa (Festuca gautieri)

kasvit-havupuut-karhunnahka-ruoho-graeser-art-vihreä-pallon muoto

Karhunnahkainen ruoho sopii hyvin havupuiden alle istutukseen. Tämän tyyppisellä ruoholla on houkutteleva pallomainen muoto ja vahva väri, mikä tekee siitä vaikuttavan sekä yksittäisenä kasveina että ryhmissä. Kasvi nauttii erityisen hyvin kuivasta maaperästä havupuiden alla. Säännöllinen lannoitus on tärkeää.

Saniaiset havupuiden alla

kasvit havupuiden alla saniaiset-vihreät lehdet-metsä-sängyt-suunnittelu

Saniaiset ovat yhä suositumpia etenkin modernissa puutarhan suunnittelussa. Syynä tähän on se, että ne ovat suhteellisen vaatimattomia. Tästä syystä nämä kasvit ovat myös erittäin tervetulleita havupuiden alle.

Waldschmiele (Deschampsia caespitosa)

kasvit-havupuut-waldschmiele-graeser-metsä-istutus-houkutteleva

Kuten kaikki ruohot, tämä houkutteleva laji havupuiden alle istutusta varten voi kukkia. Kukat itse ovat kullanruskeita ja ilahduttavat silmiä hyvin pitkään. Kasvi on kestävä ja voidaan leikata mihin tahansa kokoon. Muuten tämäntyyppinen ruoho havupuiden alla voi saavuttaa jopa 120 cm korkeuden.

Tavallisia kasveja havupuiden alla

kasvit havupuiden alla mänty-vaaleanpunainen-kukka-kukka-sekoitus

Tarkemmista vaatimuksista huolimatta erityisiä kasveja ei tarvitse käyttää heti. Koska on myös tyypillisiä puutarhakasveja, jotka normaalisti istutetaan muualle, mutta sopivat silti havupuiden alle. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi:

Floribunda ruusu Bonica

kasvit-havupuut-bonica-floribunda-ruusu-kukka-houkutteleva

Tässä upeassa ruusussa on suuria vaaleanpunaisia ​​kukkia, jotka kasvavat klustereissa. Koska sitä on erittäin helppo hoitaa, sitä voidaan käyttää myös havupuiden alle istuttamiseen. Heidän avullaan epäilemättä saat todellisen katseenvangitsijan puutarhaan.

Mehiläinen ystävä (Phacelia)

kasvit-havupuut-mehiläinen-ystävä-lila-kukka-perhoset-varjokukka

Havupuiden alle istutettavalla kukalla on hyvä syy nimelle. Se ei vain houkuttele mehiläisiä, vaan on myös erittäin suosittu muiden hyönteisten, kuten perhosten ja kimalaisten, keskuudessa. Koska tämä on yksivuotinen kasvi, voit päättää joka vuosi, haluatko istuttaa sen uudelleen. Kukat ovat melko vaalean violetin värisiä.

Viiden sormen pensas (Potentilla fruticosa)

kasvit-havupuut-viiden sormen pensas-inspiraatio-keltaiset kukat-valkoinen

Sen kauniit keltaiset kukat saavat puutarhan joka nurkan näyttämään heti kauniimmalta. Keltaisten kukkien sijaan voit valita myös valkoisia kukkia. Hieno vaihtoehto havupuiden alle istuttamiseen on tietysti yhdistää molemmat värit keskenään. Varjoisilla alueilla vaaleat värit, kuten valkoinen ja keltainen, ovat hyödyllisiä, koska ne tekevät koko ilmapiiristä kirkkaamman ja ystävällisemmän.

Cotoneaster (Cotoneaster)

kasvit-havupuut-cotoneaster-oksat-lehdet-marjat-punainen

Cotoneaster on matala pensas, joka tuottaa kauniita, punaisia ​​hedelmiä. On ikivihreitä lajeja, jotka ovat suosittuja maanpeitteenä. Joten jos istutat nämä kasvit havupuiden alle, ne ilahduttavat sinua kauniiden vihreiden lehtien lisäksi myös punaisilla aksentteilla.

Bergenia (Bergenia)

kasvit-havupuut-bergenie-houkuttelevat-vaaleanpunaiset-kukat-punainen-valkoinen

Jos haluat istuttaa nämä houkuttelevat kasvit havupuiden alle, on parasta yhdistää useita värejä. Kaunis kukka on saatavana vaaleanpunaisena, valkoisena ja punaisena.On huomattava, että niille on taattava ainakin osittainen sävy. Joten tiheä sävy ei sovi sinulle, koska pidät auringosta.

Spiraea chamaedryfolia (Spiraea chamaedryfolia)

kasvit-havupuut-varput-valko-kukat-pallomaiset-lumi-yksityisyyden suoja

Varpun kanssa saat tunteen myös lämpiminä kesäkuukausina, ikään kuin oksilla olisi lunta. Syynä tähän ovat kauniit, valkoiset kukat, jotka kasvavat pallomaisesti oksilla. Jos haluat valita pensaan istutuspaikan havupuiden alle, on parasta valita aita -alue. Jopa kahden metrin korkeudella ja oksien tiheällä kasvulla se on täydellinen yksityisyysnäyttö sekä kesällä että talvella.

Kasvit havupuiden alla – kääpiöherttu (Chamaecytisus)

kasvit-havupuut-kääpiö-kurvikas-maapeite-pensas-keltainen-rockery

Kääpiöhirsiä on saatavana myös eri väreinä. Valitse vaaleanpunaisista, keltaisista tai valkoisista kukista. Kuiva maaperä on hyvä kasvi, mutta osittainen varjo on tärkeä. Käytä havupuiden alla kestäviä ja helposti hoidettavia kasveja maanpeitteenä.

Istuta mehikasveja

kasvit-havupuut-mehikasvit-ideat-vaatimaton-aloittelija-puutarhurit-hoito

Mehikasvit tunnetaan vaatimattomuudestaan, mikä tekee niistä täydellisen kasvin aloittelijoille. Nyt ei ehkä tule yllätyksenä, että ne pärjäävät hyvin myös havupuiden alla. Tietenkin parhaat paikat, jotka saavat aurinkoa, ovat myös parhaita siellä. Kasvit eivät kuole täydessä varjossa, mutta kukkia ei juurikaan tule.

Stonecrop (Sedum acre)

kasvit-havupuut-tapetti-mehevä-vihreä-aurinko-osittainen varjo

Kiviviljelyn osalta on huomattava, että kuten kaikki muutkin mehikasvit, se rakastaa voimakasta ja pysyvää auringonvaloa. Tästä syystä havupuiden alla oleville kasveille on taattava vähintään osittainen varjo. Jos valo ei riitä heille, he menettävät kauniit värit ja niiden kasvu on myös vähäistä.

Katon juuri (Sempervivum)

kasvit-havupuut-kattojuuri-ruusuke-vihreä-mehevä-puutarha-idea

Kattojuuri tekee vaikutuksen kauniilla ruusukeillaan, joiden leveys kasvaa vähitellen. Tämä tekee kasvista suositun maanpeitteen, joka menestyy myös istutuskoneissa. Osittainen varjo on suositeltava uudelleen, kun istutetaan havupuiden alle. Jos tämä erittäin helppohoitoinen kasvi tuntuu hyvältä, se kukkii myös kesällä.

Alppikasvit havupuiden alla

kasvit-havupuut-värikäs-maapeite-alppi-rock-garden-idea

Kivipuutarhan suunnittelussa käytettävät kasvit voidaan myös istuttaa havupuiden alle. Erityisesti puun ympärillä oleva etuosa voidaan istuttaa upeasti niiden kanssa. Ainakin aurinko on etu, mutta ei pakollinen. Niiden avulla voit tehdä maaperästä kauniin, koska ne ovat erinomaisia ​​maanpeitteitä.

Previous Post
10 maaperän kasveja vaihtoehtona nurmikolle
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon