15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pienen puutarhalammen luominen – loistavia ideoita tuoreeseen sisustukseen

Luo pieni puutarhalammen vesihyasintti -ankka

Pieni vesipuutarha on loistava lisä kaikkiin ulkotiloihin näinä päivinä. Se näyttää kutsuvalta, tuo paljon raikkautta ja luo rennon ilmapiirin. Vaikka monet ihmiset pitävät laajemmista ja suuremmista alueista Luo puutarhalampi käyttö, pieni vesipuutarha ulkoalueesi nurkassa on myös loistava vaihtoehto nauttia raikkaudesta ja veden aaltoilusta.

Ehkä puutarha -alueesi on rajallinen tai sinulla ei ole tarpeeksi aikaa ja energiaa tai budjettisi ei salli sitä ollenkaan, kyllä ​​- tällaisissa tapauksissa meillä on edelleen ratkaisu sinulle! Vastaus on vesipuutarha säiliössä tai sopivassa astiassa. Samantyyppinen minipuutarhalampi voidaan sijoittaa jopa asuntosi parvekkeelle. Pienet lammet säiliöissä ovat vaihtoehto luonnon lammille, ja kotimme ruukkukasvit ovat vaihtoehto puutarhan kauniille kukkapenkeille.

Luo pieni puutarhalampi – miksi ei??

mini-puutarha-lampi-luo-muovisäiliö-bambu-vesililjat

Yksinkertainen ja tehokas vaihtoehto on käyttää suuria lasiruukkuja. Toinen vaihtoehto on leikata tynnyri puoliksi, johon sitten laitat sopivan kokoiset muoviastiat. Täytä puinen astia vedellä nähdäksesi, onko siinä reikiä. Nämä eivät tietenkään ole toivottuja tarkoitukseesi. Voit käyttää saviastioita, mutta tämä materiaali on huokoista, se imee vettä ja se voi olla ongelma. Metalliastioita ei myöskään suositella, koska ne kuumenevat kesällä hyvin. Alukset, joiden sisäpuoli on tummempi, heijastavat vähemmän valoa veteen ja näyttävät syvemmiltä. Pieni heijastunut valo merkitsee kuitenkin vähemmän valoa levien kehittymisessä. Tummemmat astiat imevät enemmän lämpöä, mikä nopeuttaa kasvien kehitystä keväällä. Kuten näette, vasta säiliöiden valinnan edessä on monia vaihtoehtoja. Valitsemasi näistä riippuu vain omasta maustasi, budjetistasi ja mieltymyksistäsi. Kuin pieni Luo puutarhalampi – Säiliön ei välttämättä tarvitse näyttää potilta. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää vanhoja kauhoja tai kupariastioita, lasten altaita, altaita, juotinkannuja, eläinten ruokintalaitteita, vanhoja kumisaappaita ja useita käyttökelvottomia kodinkoneita. Sinun tarvitsee vain antaa mielikuvituksesi valloittaa ja luoda helposti ja onnistuneesti pieni vesipuutarha.

Pienen puutarhalammen luominen – valmistelu

mini-puutarha-lampi-luo-duckweed-pinta

Täytä astia puoliksi vedellä. Pumppua ei tarvitse sijoittaa, koska säiliössä on vain pieni määrä vettä, joka sinun on täytettävä säännöllisin väliajoin. Minivesipuutarhaasi valitsemistasi kasveista riippuen sinun on myös hankittava erikokoisia kiviä, ne toimivat telineenä ja varmistavat yksittäisten ruukkukasvien tarvittavan korkeuden. Helpoin tapa tehdä tämä on käyttää kivilohkoja tai laattoja.

Luo pieni puutarhalampi ja valitse kasvit

mini-puutarha-lampi-luo-istutus-ankankukka-parveke

Suurin osa pienen vesipuutarhasi kasveista kukoistaa yksittäisissä pienissä ruukuissa. Kun valitset niitä, yritä yhdistää ne todella hyvin. Voit valita kasveja, joissa on pystyssä olevat varret korkeuden lisäämiseksi, sitten toiset lisäävät kukintaa ja sinun on vielä löydettävä pieniä vapaasti kelluvia kasveja täyttämään välit. Kun ostat kasveja, sinun kannattaa mieluummin kiinnittää huomiota siihen, minkä kokoisia nämä kasvit ovat kehittyneessä tilassa. Esimerkiksi lumpeen pinta -ala voi olla yksi neliömetri. Mutta on myös miniversioita, joita voit myös käyttää.

Kaikki tyypilliset vesipuutarhakasvit eivät sovellu hyvin astiassa kasvattamiseen säiliön tilan ja syvyyden vuoksi. Valitse pikemminkin kasveja, joilla on kompakti ja pystysuora kasvu. Kasveista, jotka menestyvät hyvin vesipuutarha -astiassa, ovat vesihyasintti, vesisalaatti, tavallinen kelluva saniainen, tavallinen vesivarres, saniainen apila jne..

Pienen puutarhalammen luominen – huolto

mini-puutarha-lampi-luo-kivi-keraaminen-kalan koristelu

Ennen kuin teet vähän Luo puutarhalampi, sinun pitäisi tietää, että on olemassa erilaisia ​​kasveja, jotka soveltuvat vesipuutarhoihin. Kun teet valintasi, on toivottavaa suunnitella vähintään yksi kasvi kustakin ryhmästä etukäteen. Näihin ryhmiin kuuluvat kasvit, jotka ovat veden pinnalla (vesisalaatti), vedenalaiset kasvit (tiheälehtiset kastelehdet) kelluvat kasvit (lumpeet) ja rannikkokasvit (nuolenpäät).

Pieni vesipuutarha on loistava vaihtoehto

Puutarhalampi luo vanhoja kauhoja eri tyyppisiin sisätiloihin

Kun olet valinnut kasvit puutarhaan, voit laittaa tiiliä tai kiviä alas asettaaksesi ne astiaan haluttuun syvyyteen. Täytä sitten astia vedellä. Vesipuutarhasi odottaa sijoittamistaan ​​parvekkeelle tai terassille, puutarhaan tai kotiin.

Ideoita rajoitetulle puutarhatilalle

Luo puutarhalampi kauniisti yhteen vihreänä ja raikkaana

Tärkein asia puutarhalammikkoa hoidettaessa on tietää, että se tarvitsee vähintään 6 tuntia auringonvaloa päivässä ja että uutta, makeaa vettä täydennetään säännöllisesti, koska paljon vettä häviää säiliöstä haihtumalla. Jos sinne on levää muodostunut, sinun on ensin poistettava kaikki kasvit säiliöstä, tyhjennettävä se perusteellisesti ja puhdistettava, vasta sitten voit täyttää säiliön puhtaalla vedellä ja laittaa kasvit takaisin sinne.

Hyödyllisiä vinkkejä pienen puutarhalammen suunnitteluun

Luo puutarha lampi asettaa vihreä tuore aksentti puutarha

Lämpötila tässä ympäristössä on myös tärkeä. Useimmat vesikasvit voivat kehittyä normaalisti, lämpötila ei saa laskea alle 12 asteen. Kasvilajit, kuten vesihyasintit ja vesisalaatti, tarvitsevat 14 tuntia auringonpaistetta ja noin 20 asteen lämpötilaa talvikuukausina. Usein tarvitsemansa suuren valon vuoksi näitä kasveja pidetään vuosittain ja ne korvataan uusilla vuosittain.

Vanhat astiat ovat täydellisiä

Puutarha esittelee erilaisia ​​materiaalisäiliöitä mukavia tuoreita ideoita

Päivitä ulkoalueesi!

takapihan sisustusideoita pieni kontti vesipuutarha

Pieni keidas omassa puutarhassa

Luo puutarha vanha potti kontti rajoitettu puutarha -alue

Luovia ideoita pienille puutarhalammikoille

puiset laatikot täyttävät vesikasvit luovat pienen keitaan

Pieni vesipuutarha sopii jokaiseen puutarhaan, terassille tai parvekkeelle

veranta virkistävä vanha kontti vesikukat uinti

Luo puutarhalammen vesiallas melko suuria kukkia

Luo puutarhaterassi puutarha parveke sopiva säästää tilaa

Luo puutarhaastia vanha ämpäri täydellinen istutus kukkia

Luo pieni puutarha tee se itse kasvit uida ideoita

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla