15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Garden Trends 2018 – Kaikki uutiset Chelsea Flower Show -tapahtumasta

Puutarhatrendit 2018 huonekaluterassin väri keltainen

Chelsean kukkanäyttely ei ole vain suurin tapahtuma kansainvälisille puutarhasuunnittelijoille ja maisemointiyrityksille, vaan myös pakollinen puutarhanhoitofriikeille ja harrastajapuutarhureille. Siellä esitetään joitain uskomattomia näyttelypuutarhoja, jotka on ammattimaisesti suunniteltu pienimpiä yksityiskohtia myöten ja jotka käsittelevät tiettyä aihetta. Nämä puutarhan maailmat, jotka on luotu luovuudella ja kokemuksella, tarjoavat myös paljon inspiraatiota omaan puutarhaan. Joten jos tarvitset uutta puutarhainspiraatiota, olet tullut oikeaan paikkaan, koska pidämme silmällä kaikkia Chelsean kukka -esityksen tärkeitä suuntauksia. Kasveista suunnitteluun maisemointiin olemme keränneet vuoden 2018 parhaat puutarhatrendit, jotka nähdään tämän vuoden palkituissa puutarhoissa.

Puutarhatrendit 2018 – Kaikki pyörii keltaisen ympärillä

Keltainen ja oranssi puutarhassa luovat aurinkoisen tunnelman

Tänä vuonna Chelsean kukkamessuilla oli runsaasti keltaisia ​​kukintoja. Pastellisia ja aurinkoisia keltaisia ​​puutarhatarvikkeita sekä sitruunapuita koristivat puutarhoja. Vilkas väri tuo auringonpaistetta puutarhaan – visuaalisesti ja mielialan kannalta. Muuten, väri-duo “kelta-sininen” luo loistavan tunnelman.

Puutarhatrendit 2018 – keskity veistoksiin

Puutarhaveistos pallo kierre corten teräs istutuskoneet

Upeat veistokset ja taideinstallaatiot ovat yleisiä RHS Chelseassa, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Puutarhahahmot ovat aina katseenvangitsija myös pienemmällä suunnittelukielellä. Ajattele, kuinka voit kaunistaa oman puutarhan upealla veistoksella. Voit esimerkiksi antaa suihkulähteen tai lampin yksilöllisen kosketuksen.

Kansainväliset vaikutukset puutarhan koristeluun

Mosaiikki -osio itämainen sisustus puutarhassa

Kukkamessut järjestetään Lontoon Chelsean kaupunginosassa, mutta suunnittelijat ovat saaneet inspiraatiota eri puolilta maailmaa mistä tahansa puutarhasuunnittelusta. British Council Gardenin suunnittelija Sarah Eberle sai inspiraationsa Pohjois -Intian Mughal Gardensista ja käytti perinteisiä Pietra Dura -mosaiikkeja vaikuttaviin väliseiniin..

Mosaiikki kukkakuvioita puutarhan koristeluun

Mosaiikki kuva puutarhan kukkakoristeista

Suunnittelija Jo Thompson käyttää sitä vastoin muinaista japanilaista Kintsugin taidetta luodakseen mutkikkaan kivipolun Wedgwood -kukkapuutarhansa läpi. Upeat kävelytiet viittaavat rikkoutuneen posliinin korjaamiseen täyttämällä halkeamat jalometallilla ja juhlimalla kappaleen historiaa sen sijaan, että kieltäisivät sen menneisyyden.

itämaisen puutarhan yksityisyysnäytön elementit kuvio suihkulähteen tähti

Tom Masseyn “Lemon Tree Trust” -puutarhassa on myös itämainen tunnelma. Sekä istutuksessa että paviljongissa häntä inspiroivat perinteiset islamilaiset symbolit ja itämaiset elementit puutarhan suunnitteluun.

Lupiinit ovat vuoden 2018 trendikasveja

Lupiinit puutarhassa keltainen punainen violetti kukkii

Lupiini, englantilaisen puutarhan suosikki, juhlii paluutaan ja siitä on äskettäin tullut trendikasvi. Hänen tiheät kukkakynttilänsä olivat kaikkialla Chelsean kukkamessussa tänä vuonna. Nämä kauniit monivuotiset kasvit miellyttävät silmää toukokuusta elokuuhun ja saavuttavat 80-100 cm korkeuden. Nämä kesän monivuotiset kasvit ovat helppoja kasvattaa, vaativat vähän huoltoa ja sopivat myös maljakon leikkokukiksi.

Lupiinit violetit valkoiset sormustimet puiden istutuksen alla

Lupiinit ovat eri värejä – keltaisesta ja punaisesta vaaleanpunaiseen ja siniseen. Auringonkeltaiset lupiinit “Desert Sun” ja Lupinus “Beefeater” -lajike, joka loistaa vahvoilla kirsikanpunaisilla kukkapenkkeillään, muodostavat upean väriyhdistelmän.

Sormustimet (digitalis)

Sormustimet digitalis valkoinen betonia vasten

Lupiinien lisäksi sormustimia esiintyi myös kaikkialla kukka -messuilla. Sormustimet eivät olleet suosittuja vain koristekasvina monissa näyttelypuutarhoissa, vaan ne voidaan nähdä myös kukka -asetelmissa myyntikojuissa, maljakoissa ja myös kankaissa. Niitä käytetään usein sekoitetuissa kimpuissa, mutta myös leikataan hieno kuvio yksittäin sinkkikannuissa tai vintage -maljakoissa. Niillä on hyvä säilyvyysaika ja ne kestävät vähintään 10 päivää kukka -asetelmassa.

Metallielementit, erityisesti puutarhatyylinen corten -teräs

Terassi, jossa ulkokeittiö-ruokailutila laserleikatut corten-teräsosat

Metalliset puutarhaelementit ovat tänä vuonna puutarhan keskeisellä paikalla. Mielenkiintoisen suunnittelukielensä ansiosta ne tulevat istutusten alle ja muokkaavat merkittävästi kokonaiskuvaa. Tony Woods käytti puutarhassaan useita kauniita rakenteita laserleikatusta corten -teräksestä, jota korostivat kasvien violetit ja syvänpunaiset sävyt. Monet muut suunnittelijat ovat myös käyttäneet corten -terästä suunnittelussaan pääelementtinä.

Luo tunnelmaa

Stream luo tunnelman englantilaiseen mökkipuutarhaan

Mark Gregoryn “Welcome to Yorkshire” -puutarha on yksi tunnelmallisimmista tiloista, joka on koskaan luotu Chelsean kukka -esityksessä. Sen lisäksi, että sitä on mukava katsella, se myös rauhoittaa sinua ja luo loistavan ilmapiirin. Kaukaisen lampaiden äänen ja käyristymän valittavan huudon taustalla sinut kuljetetaan nopeasti maakuntaan. Jokainen puutarhasuunnittelija yrittää luoda aidon tunnelman.

Joten jos päätät tietystä teemasta omaan puutarhaan, et luota vain yhtenäiseen ulkonäköön, vaan muutat muotoilun iloksi kaikille aisteille. Esimerkiksi kupliva vesi luo tunnelman rentoutumiseen ja on aistillinen elementti jokaisessa puutarhassa.

Keittiöpuutarhat ovat suosittuja

pystysuora puutarha yrtit säilyke mintun mansikoita

Muuttuvan elämäntavan ja puutarhatilan puutteen vuoksi niin sanottu kaupunkipuutarhanhoito on yleistynyt. Siksi ei ole yllättävää, että tämä näkyy sisustuselementtinä suurissa ja pienissä puutarhoissa Chelsea -näyttelyssä. Lähi-idän inspiroimassa puutarhassa Tom Massey esitteli yrttiviljellyn betoniseinäseinän ja eksoottisia hedelmäpuita, kuten sitruunaa, granaattiomenaa ja viikunapuita.

Betonilohkoja, jotka on istutettu kukilla ja yrttisalaateilla

Kate Savill ja Tamara Bridge käyttivät kasveja, jotka ovat itse asiassa Warner Edwards Ginin ainesosia, kuten raparperia ja katajaa. Tony Woods näytti elävän seinän, joka oli tehty syötävistä kukista, yrteistä, salaatista ja marjoista. Catherine MacDonald’s Seedlip Gardenissa nöyrä puutarhaherne oli hänen suunnittelunsa keskellä.

Pystysuora puutarha ulkokeittiö salaatit yrtit

Veden ominaisuuksia

Vesi ominaisuus suihkulähde tähti muotoinen betoni kolme tasoa

Tänä vuonna oli monia malleja suurilla vesiasennuksilla. Olipa kyseessä hiljainen lampi, kupliva puro tai suihkulähde, vesi on todella suosittu puutarhaelementti. Wuhanin vesipuutarhat käyttivät jopa vesisumujärjestelmiä.

Romanttiset mökkipuutarhakasvit

Mökin puutarhakasvit perennat pastellivärit

Naiselliset, kukkaiset ja romanttiset, klassiset mökkipuutarhakasvit ovat aina suosittuja Chelsean keskuudessa, ja vuonna 2018 he palasivat runsaasti. Jonathan Snow antaa Välimeren kasvien tummien lehtien kontrastin värien, kuten ruusujen, salvioiden ja tähtien varjojen, kanssa. Nic Howard yhdistää pionit, iirikset ja pelargoniat luodakseen värikkään kokonaiskuvan. Sarah Eberlen puutarhan marigoldit, ruusut, tulppaanit ja unikot antoivat energiaa.

Pystysuora istutus

Yksityisyysnäyttö pation vihreällä seinällä, jossa on saniaisia

Tiedämme jo “pystysuoran puutarhan” trendin. Vihreät seinät sopivat täydellisesti paitsi pieniin puutarhoihin myös parvekkeille. Uudet pystysuorat istutusmenetelmät esiteltiin monissa kukkamessujen puutarhoissa. Esimerkiksi käyttämällä pinottuja betonilohkoja tai -hyllyjä, joilla yksittäiset tölkit tai muovipullot riippuvat yrttiastioina. Vihreät seinät ovat yleensä litteitä ja suhteellisen kaksiulotteisia, mutta näyttelyn pystysuora istutus oli täynnä syvyyttä ja rakennetta.

Kasvava salaatti putkissa säilöttyjä yrttejä ja muovipulloja

Suuntaus pystysuoraan istutukseen on osoittautunut hyödylliseksi, koska puutarhanhoitotila on vähissä kaupungeissamme, mutta halu vehreyteen ja itse viljelyyn kasvaa jatkuvasti. Lemon Tree Trust Garden tarjoaa myös hienoja ideoita, joita voit toteuttaa omassa puutarhassa. Putket voidaan täyttää salaatilla ja kukkakalalla, yrttejä ja mansikoita voidaan istuttaa vanhoihin tölkkipurkkeihin.

pystysuora puutarha yrtit säilyke mintun mansikoita

Ruusun monet kasvot

Ruusupussi Valkoinen ruusu Jacqueline Du Pre

Tietenkin ruusut ovat pakollisia Chelsea Flower Show’ssa. Tänä vuonna suuntaus oli kuitenkin litteät kukat. Ruusut, kuten White Star ja hämmästyttävä Jacqueline Du Pre, kiehtovat yksinkertaisella kauneudellaan ja ilmentävät täydellisesti juhannuksen tunnelmaa. Nämä kestävät ruusulajikkeet ovat täydellisiä pölyttäjille, koska ne tarjoavat heille runsaasti nektaria.

Vuoden väri, violetti, löytää tiensä puutarhaan

violetit kukkivat perennat lupiinit iiriksen puutarha

Jos ”Ultravioletti” on Pantonen vuoden väri 2018, on sattumaa, että violetin sävyt hallitsivat tämän vuoden Chelsean kukka -esitystä. Violetti, pronssi ja ruoste ovat tänä vuonna trendikkäitä keltaisen, oranssin ja syvänpunaisen rinnalla. Jo Thompson luo eleganssin ja hienostuneisuuden tunteen Wedgwood -posliinin kuvioiden inspiroiman väripaletin avulla. Kate Gould käyttää luumujen, poskipunien ja vihreiden yhdistelmää New West End Gardenissa. Catherine MacDonald yhdistää kauniit punaiset, keltaiset ja violetit korostaakseen herneiden vihreyttä. Tony Woods käytti violettia ja punaruskeaa tuomaan esiin Corten -teräksen värisyvyyden. Tom Massey istutti syvän violetit iirikset harmaata betoniseinää vasten.

Penkit näyttävät veistoksilta

Moderni puutarhapenkki, veistosmetalli

Penkit, joilla on monimutkainen kaareva muoto, näkyvät Nic Howardin puutarhoissa ja Kate Savillsin ja Tamara Bridgesin puutarhoissa Warner Edwardsin tislaamolle. Howardsin penkki sai inspiraationsa DNA: n rakenteesta ja seisoi värikkäiden kasvien keskellä.

Pioni

Pionipensas Puutarha Fuksia Väri

Suositut pionit ovat toinen tärkeä kohokohta kukkamessuilla. Nämä ylelliset kukat herättävät nostalgiaa ja ilmentävät juhannuksen rappeutumista. Siellä on ilmeinen siirtyminen klassisiin lajikkeisiin ja perinteisiin väreihin, kuten punaiseen, korallinpunaiseen ja puhtaaseen valkoiseen.

Luonnonkivi aksentti

Kuiva kivi penkki tyyny palo kuoppaan

Metallin lisäksi luonnonkivellä oli myös kunniapaikka. Karkeat rakenteet sisältäviä luonnonkivilohkoja toimi penkki ja sivupöytä Jo Thompsonin puutarhassa. “Tervetuloa Yorkshireen” -puutarhan kupliva puronpohja ja askelmat on suunniteltu niin realistisesti, että voit melkein uskoa, että ne ovat peräisin korkeiden vuorten joesta.

Luonnonkivinen terassilampi luonnollinen puutarha

Luonnonkivikaivoskivestä valmistettu ulkona oleva sohvapöytä luonnollinen

Suoratoista omissa puutarhalohkareissasi

Previous Post
Remontoitu moderni asunto, jossa on tyylikäs sisustus
Next Post
Kukkien tekeminen lasten kanssa paperista, huopasta ja muovista – 16 luovaa ideaa