15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhasuunnittelu havupuiden kanssa vakuuttaa erilaisilla tekstuureilla

Puutarhasuunnittelu havupuilla tekee puutarhasta maiseman houkuttelevaksi

Rakenne on erityispiirre missä tahansa poikkeuksellisessa puutarhassa, joka koostuu monista eri kerroksista. Texture tarjoaa sinulle uusia löytöjä jokaisen uuden puutarhan vierailun yhteydessä. Me kaikki tiedämme, mikä on luonnollinen rakenne, mutta joskus kamppailemme määrittelemällä termi. Tekstuuri on kudottujen elementtien tunne, ilme tai johdonmukaisuus.

Monet kasvit osoittavat paljon tekstuuria. Ajattele hirssikytkintä ja kuinka ruoho heiluu tuulessa. Havupuilla on enemmän rakennetta kuin useimmilla puutarhan kasveilla. Todistaaksemme tämän sinulle olemme koonneet sinulle tänään mielenkiintoisen kuvagallerian ja hienoja esimerkkejä Puutarhasuunnittelu havupuilla valitse. Jatketaan siitä?

Puutarhasuunnittelu havupuilla – havupuut parantavat puutarhan ulkoasua

Puutarhasuunnittelu-havupuut-puutarhamaisema-Colorado-siniset kuuset

Havupuista löytyy mielenkiintoisia tekstuureja terävästä ja pistävästä pehmeään ja saniaiseen. Coloradon siniset kuuset (Picea pungens cvs) seisovat tämän puutarhamaiseman taustalla ja ovat karkeaa, kun taas valkoiset männyt (Pinus strobus cvs) ja Alberta -kuusi (Picea glauca ‘Conica’) tuovat pehmeän tekstuurin, josta pidämme erityisesti . Chartreuse -kataja kasvaa matalalla etualalla, mutta on petollisen pehmeä ja ilmava, koska se on itse asiassa vähemmän miellyttävä koskettaa.

Näiden rakenteiden taiteellinen sekoitus antaa puutarhalle syvyyttä ja kiinnostusta. Se saa sinut pysähtymään katsomaan toista kertaa. Tällaisen puutarhan suunnittelu vaatii todella luovuutta, mutta myös erityisosaamista. Haluamme auttaa sinua muutamalla hyödyllisellä vinkillä.

Puutarhasuunnittelu havupuilla – joitakin suosituimmista tyypeistä

ikivihreä-sypressi-laji-puutarhan suunnittelu-kasvien värit

Ikivihreitä sypressipuita. Sypressipuilla on samanlainen rakenne kuin karkealla kudoksella. Mutta heillä on myös mielenkiintoisia värejä, joissa sininen ja chartreuse hallitsevat. Joten ne vain parantavat puutarhojemme ulkoasua.

Thuja Elämän puu on toinen sypressiperheen jäsen. Se luo luonnollista hohtoa ja paljon vihreää tekstuuria jokaiseen puutarhaan. Kuten väärä sypressi, arborvitae näyttää yleensä saniaisen kaltaisia ​​lehtiä. Yleensä yksi näyttää suurempia pyramidisia tujoja kuvissa, mutta on monia muita lajikkeita, esimerkiksi useita kääpiöitä ja pyöreitä. Kysy siis erikoisliikkeestäsi tarvittavat tiedot siellä olevista erilaisista tujoista.

Havupuut-havupuut-puutarhakasvit-suunnittelu-ideat-tekstuurit

Kuuset. Nämä havupuut ovat yleisiä Euroopassa ja niillä on lyhyet, pystysuorat neulat, jotka vastaavat hyvin joidenkin mäntyjen ja setrien roikkuvia lehtiä. Lisäksi joillakin kuusilla voi olla chartreuse -lehtiä, jotka kirkastavat kevyesti varjostettua puutarhaa.

Evergreen puutarha maisema

Puutarhasuunnittelu-havupuilla-havupuilla-ikivihreillä-upeilla puutarha-ideoilla

ideoita-puutarhanhoito-havupuut-havupuut-erilaisia

Kuuset. Näillä havupuilla on yleensä jäykät, lyhyet neulat, jotka on järjestetty 360 asteen kuvioon oksan ympärille, toisin kuin männyn neulat, jotka ovat yleensä pehmeämpiä ja kasvavat vain oksan yläosassa. Lisäksi kuusen neuloilla on neljä sivua ja ne on helppo rullata sormien välissä. Mäntyneuloilla on kaksi puolta. Kaikissa kuusissa on paljon tekstuuria.

Puutarhasuunnittelu havupuilla-taiteellinen sekoitus rakenteita

Japanilaiset setripuut. Cryptomeria japonica on Japanin kansallispuu. Legendan mukaan esi -isien henget asuivat näiden majesteettisten puiden rungoissa. Japanilaisille setreille on yleensä ominaista pehmeä, tiheä, tummanvihreä lehdet, jotka on järjestetty pilvimaiseksi. Jotkut ovat suuria ja pyramidin muotoisia, ne voivat nousta jopa 25-26 metrin korkeuteen, kun taas jotkut ovat pallomaisia ​​ja leveitä, ne voivat saavuttaa vain 1 metrin korkeuden. Istuta japanilaiset setrit yhdessä sinisen kuusen kanssa, niin saat puutarhastasi mielenkiintoisen rakennesuunnittelun.

Kataja. Tämä pensaiden ja pienten puiden ryhmä ei ole erityisen suosittu puutarhureiden keskuudessa. Monilla katajilla on terävät lehdet, ne muistuttavat meitä tuskallisista lapsuudenmuistoista, kun piiloutuimme pensaisiin.

Puutarhasuunnittelu havupuiden kanssa – haaste luovuudelle

Japanilainen setri -katajalajikkeet Puutarha -havupuu

Monet uusimmista katajalajikkeista ovat helppokäyttöisiä ja erittäin suositeltavia. Katajat ovat vertaansa vailla värin ja tekstuurin suhteen. Voit istuttaa nämä kuusi- tai kuusipuilla luomaan enemmän kontrastia puutarhamaisemassasi.

Älä pelkää istuttaa erilaisia ​​havupuita vierekkäin. Puutarhasi antaa sinulle kauniin ilmeen myöhemmin.

Puutarhasuunnittelu havupuulajeineen, jotka soveltuvat kotikäyttöön

Piikikäs tai hieno, rikkaasti rakennettu havupuu tuo odottamatonta kiinnostusta ja paljon viehätystä puutarhamaisemaan.

Puutarhasuunnittelu-havupuilla-vinkit-kuusi-havupuu-ikivihreä

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!