15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Banaanikasvien hoito ja mitä varoa

banaanipuun puutarhalehdet eksoottisen puutarhan suunnittelun hoito

Banaanit ovat yksi suosituimmista hedelmistä. Sen terveellisten ominaisuuksien, kuten B6-, C- ja kalium -vitamiinien, lisäksi se maistuu myös erittäin herkulliselta ja sen tiedetään hillitsevän suklaan himoa. Siksi se on loistava korvaaja sille. Joten mitä ajattelit yksinkertaisesti viljellä tätä herkullista hedelmää itse? Ei ole mahdollista sanoa? Ajatus väärin. On banaanipuita, jotka menestyvät hyvin alueilla, joilla on viileämpi talvi. Mutta monivuotiset kasvit, jotka eivät kanna syötäviä hedelmiä, ovat myös erittäin suosittuja, koska ne viehättävät edelleen upealla, trooppisella ulkonäöllään ja vaikuttavilla suurilla lehdillään. Valitsit minkä tahansa tyypin, on tärkeää, että perehdyt siihen Banaanikasvien hoito tietää oikean tavan voidakseen nauttia niistä pitkään. Tästä syystä olemme koonneet hyödyllisiä vinkkejä banaanikasvien hoitoon, mikä auttaa sinua tässä.

Banaanikasvien hoito – mihin ja miten se olisi istutettava?

banaanikasvien hoito vinkit puutarhan suunnittelu trooppinen

Kuten luultavasti tiedät, banaanipuu vie paljon tilaa. Tästä syystä sinun pitäisi taata hänelle paikka, joka tekee sen oikeudenmukaisesti. Tämä on tärkeää, jotta kasvi voi kehittyä hyvin. Lajista riippuen banaanikasvi voi kasvaa jopa 7 metrin korkeuteen ja sen lehtien ympärysmitta voi olla jopa 2,5 metriä. Lisäksi banaanikasveja hoidettaessa on tärkeää, että ne saavat riittävästi auringonvaloa. Etsi paikka puutarhasta, joka saa pisimmän auringon. Ennen kaikkea lattian lämpötilan tulee aina olla noin 20 astetta. Muussa tapauksessa kasvin kasvua rajoitetaan voimakkaasti ja se hidastuu. Siksi useita kasveja ei pidä istuttaa vierekkäin. Ne heittävät sitten liikaa varjoa, joten lattiaa ei voida lämmittää riittävästi. Lisäksi ne kilpailevat keskenään ravinteiden suhteen, mikä voi heikentää hedelmien muodostumista.

Banaanikasvien hoito – Kääpiöbanaani puutarhassa

kääpiö banaanikasvit puutarhan hedelmät lannoittavat kompostia

Ennen kuin istutat banaania, poista vanhat ja rikkoutuneet juuret banaanikasvien hoitamiseksi. Käytä tätä vain saksilla. Sama koskee lehtiä. Riittää, jos kasvilla on 5 lehteä. Muuten vaarassa on liikaa varjoa lattialla. Kasvin kaivaman reiän tulee olla 30 cm syvä ja halkaisijaltaan 50 cm. Laita kompostia reiän pohjaan ja sekoita se olemassa olevaan maaperään. Laita kasvi reikään ja laita maaperä takaisin, minkä jälkeen paina sitä hieman alas.

Banaanikasvien hoito istutuksen jälkeen

banaanikasvien hoito monivuotiset lehdet puutarhan suunnittelu

Periaatteessa, kun hoidat banaanikasveja kunnolla, sinun on huomattava, että ne tarvitsevat paljon vettä ja niitä on kasteltava joka päivä. Tarkista kuitenkin maa etukäteen. Jos se on märkä, voit jättää kastelun väliin; jos se on kuiva, voit kastella sitä.

Banaani on lannoitettava joka kuukausi tai ainakin niiden kuukausien aikana, jolloin kasvi kehittyy eniten. Käytä tätä varten nestemäistä lannoitetta. Komposti soveltuu hyvin myös laitoksen tarvitsemien mineraalien toimittamiseen. Leikatut lehdet voidaan leikata pieniksi paloiksi ja lisätä maaperään. Tällä tavalla voit taata kasville tarvittavan kaliumin.

Varmista, että kasvien hoitoon on riittävästi tilaa

banaanikasvien hoito monivuotiset puutarhavinkit

Kuttuvat lehdet on poistettava välittömästi banaanikasvien hoitamiseksi sairauksien välttämiseksi. Sama koskee myös uusia versoja. Nämä vain häiritsisivät hedelmän kasvua. Voit pitää vahvimman verson ensi vuonna, mutta loput on leikattava maan tasolle ja peitettävä maaperällä. Vain silloin, kun emokasvi on orastamassa, älä katkaise uusia versoja.

Sadonkorjuun jälkeen emokasvi katkaistaan ​​puolivälissä. Vahvin uusista versoista pidetään sitten, kuten mainittiin, kun taas vanha kasvi leikataan kompostiksi kuukauden kuluttua. Mutta ole varovainen, ettet vahingoita uutta versoa.

Banaanipuu hedelmillä

banaanikasvien hoitaminen idea puutarhanhoitovinkkejä sato

Säilytä banaanikasvit ruukuissa

banaanipannun kasvatusvinkit lannoittavat kompostia

Koristele etupiha banaanikasveilla ruukussa

banaanikasvi kukkaruukut eksoottinen muotoilu terassi

Huolehdi banaanikasveista ruukussa kuten puutarhassa

banaanikasvien hoito huonekasvi kukkaruukku trooppinen

Vaaleanpunainen banaanikasvi “Musa Velutina”

banaani sametti monivuotinen musa velutina vaaleanpunainen puutarha

Banaanikasvien hoito – punainen puutarhabanaani

punainen puutarha banaani hoito vinkkejä koristelu puutarha

kukka banaani hedelmät hoito vinkkejä viljellä puutarha

banaanikasveista huolehtiminen kukkii hedelmiä puutarhavinkkejä

kukka punainen vaaleanpunainen banaani hedelmät monivuotiset vihreät lehdet

banaanikasvien hoito vinkkejä hedelmien trooppiseen viljelyyn

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!