15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sorapuutarhaideoita: Näin voit luoda tehokkaasti veden illuusion!

Sorapuutarha on erittäin moderni ja erityisen helppohoitoinen vaihtoehto perinteiselle puutarhalle, koska se mahdollistaa puutarhanhoidon kuivassa paikassa. Rehevä, vihreä puutarha tarvitsee ensinnäkin säännöllistä ja riittävää kastelua. Mutta yksi rock -puutarhojen suurimmista haitoista on se, että joskus ne vain näyttävät ja tuntuvat “kuivilta”. Kuinka voit luoda kauniin puutarhan, jossa on paljon vähemmän vettä? Tässä on joitain parhaita vinkkejä siitä, miten saat veden ulkoasun maisemassa käyttämättä sitä paljon. Oikealla suunnittelulla vettä säästävä sorapuutarha voi myös näyttää erittäin houkuttelevalta.

Sorapuutarhaideoita: Luo virtaava meri koristekasveja

Sora -puutarhaideoita ruohoilla Meksikon höyhen ruoho

Suuren määrän meren aaltoja muistuttavien koristekasvien heiluva liike antaa puutarhalle elämän ja rytmin. Oikeiden kasvien valinta tekee illuusiosta vieläkin paremman. Meksikon höyhen ruoho (Nassella tenuissima), joka tunnetaan edelleen nimellä enkelin höyhen ruoho, on yleisin ruohon tyyppi, jota käytetään tämän vaikutuksen saavuttamiseksi.

Sorapuutarhaideoita koristekasvien betonilaatoilla kävelytieksi

Onko mahdollista saada kaunis puutarha leikkaamatta nurmikkoa??

Koristekasvi Festuca rubra korvaa nurmikon kivikkopuutarhojen ympärillä

Luo vihreä nurmikko paakkua muodostavista koristekasveista. Nämä nurmikot eivät tarvitse leikkaamista, ja ne ovat hohtavan, syvän vihreän värin ansiosta ne näyttävät saavan paljon vettä. Itse asiassa ne voivat menestyä melkein ilman vettä. Nuput liikkuvat varovasti tuulessa kuin veden aallot järven pinnan poikki ja ovat luonnollisen näköisiä. Monet puutarhurit suosittelevat kuiville maaperille Festuca rubra-, Festuca occidentalis- ja Festuca idahonensis -lajikkeiden seosta.

Festuca rubran maanpeite nurmikon korvikkeena ilman leikkaamista

Istuta “Spiller” -kasvit ruukkuihin

Sora -puutarhaideoita kasveilla ruukuissa

Kun ajattelemme klassista “Thriller, Filler and Spillers” -reseptiä suurten ruukkujen istuttamiseen, roiskeet ovat usein siellä kattaakseen ruukun sivun. Riippuvat kasvit voivat luoda illuusion vesiputouksesta. Kuivuutta kestäviä kasveja, jotka kasvavat riippuvasti, ovat hopeasade (Dichondra argentea ‘Silver Falls’), hernekasvi (Senecio rowleyanus) ja ruoho, kuten japanilainen sara (Carex morrowii).

Sorapuutarhaideoita: Käytä mehikasveja “meren alla”

Sorapuutarhaideoita eri muotoisten mehikasvien kanssa

Kasvit, joilla on hassu muoto tai upeat lehdet tai värit, voivat luoda maagisen vedenalaisen tunnelman. Mehikasvit ovat erityisen sopivia tähän. Ja mikä parasta, ne ovat upeita kasveja sorapuutarhaan. Kokeile kuoren muotoista aavikkokaalia (Kalanchoe thyrsiflora), ruusukkeen muotoista echeveriaa korallien jäljittelemiseen, Senecio-käärmeitä merivuokkoja varten ja osuvasti nimettyä mustekala-agavea (Agave vilmoriniana). Jos mehikasveja istutetaan astioihin, ne voidaan tuoda sisätiloihin talveksi.

Mehikasvit näyttävät koralleilta

Luo kuiva virta

Kuiva virta ja mehikasveja etupihalla

Kuivan virtauksen sängyt voidaan rakentaa puhtaasti esteettisistä syistä tai ne voivat kerätä sadevettä laskuvarjoista ja ohjata veden sadepuutarhaan. Ennen kuin lopetat puutarhan suunnittelun, kiinnitä huomiota siihen, kuinka sadevesi virtaa luonnollisesti puutarhan läpi. Kuivan leivontajakson muotoon anna itsesi inspiroitua tavasta, jolla vesi mutkittelee varovasti esteiden, kuten puiden ja kivien, ympärillä ja miten se pudottaa matalissa paikoissa. Suuremmat kivet puropohjan reunoilla on haudattava osittain luonnollisemman ilmeen saavuttamiseksi. Varmista kuitenkin, että kivikerroksen ja istutusalueen välillä on selvä ero. Aggressiivinen ruoho voi nopeasti sotkea kuivan puron.

kuiva virta koristeena kivikkopuutarhassa

Luo pieni keidas

Sorapuutarha ideaa pienen kaivon kivisängylle

Persialaisen perinteen mukaan puutarhat rakennettiin symbolisen veden ympärille, joka kuumimpana päivänä tarjosi jäähdytystä ainakin visuaalisesti. Jopa niin yksinkertainen asia kuin lintuhaude, kuparikulho tai sinkitty teräsastia, joka on täytetty ääriään myöten, antaa vaikutelman, että vettä on runsaasti, vaikka se ei olisikaan totuus. Ylläpidon helpottamiseksi suosittelemme kiertoaukkoa, jossa vesi palautetaan kiertoon pumpulla.

Tai luo veden illuusio peilien kautta

Sora -puutarhaideoita ruohoilla - pyöreä peili luo veden illuusion

Vesi on luonnollinen peili. Kuvittele pysähtynyt lampi, joka heijastaa taivasta. Voit lavasttaa vesipinnan pyöreällä tai suorakulmaisella peilillä, joka on asetettu tasaisesti maahan. Kokeile tätä temppua valmistamalla maaperä kaivamalla muutama tuuma syvemmälle ja luomalla hiekkakerros peilin perustana. Järjestä erikokoiset jokikivet peilin reunoja pitkin peittämään peilin kulmat. Istuta sitten “rannikkoalueelle” vähän kasvavia kasveja, kuten Douglas-Iris (Iris douglasiana), sinisilmäinen ruoho (Sisyrinchium bellum) ja pienikukkaiset purppurakellot (Heuchera micrantha).

Matalan veden puutarhat: Käytä resursseja huolellisesti

Meksikolainen sulkaheinä helppohoitoisessa puutarhassa

Nämä sorapuutarhaideat ovat kaunis esimerkki siitä, että puutarhaan on mahdollista tuoda veden symbolinen ja esteettinen voima käyttämättä sitä suuria määriä. Riippumatta siitä, missä asut, oletko kuivuuden edessä vai siunattu runsaalla sateella, vesitehokkaan puutarhan suunnittelussa on kunnioitettava veden arvoa. Kyse on veden käytöstä järkevästi ja säästeliäästi ja asuinpaikan kunnioittamisesta luomalla siihen kuuluva puutarha.

Previous Post
Keratiinihoito hiuksille – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdellä silmäyksellä!
Next Post
Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista