15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suoja puutarhassa – valikoima muotoja ja hyödyllisiä hoitovinkkejä

pensasaita puutarhassa moderni-baari-allas-laatat-vehreys

Suoja on epäilemättä elementti, josta lähes mikään puutarha puuttuu nykyään. Mutta se ei ole vain suosittu ja suosittu meidän aikanamme. Tosiasia on, että se on ollut osa maisemointia tuhansia vuosia. On tietoa, että pensasaitaa käytettiin puutarhan koristeena muinaisessa Egyptissä, mutta myös muinaisina aikoina. Suojalla oli kuitenkin erityisen tärkeä rooli barokin aikakaudella. Olet luultavasti jo nähnyt tyypillisiä ranskalaistyylisiä barokkipuutarhoja, joissa Hedge puutarhassa ei vain miekkailuun, vaan ennen kaikkea koristeluun ja leikataan mielenkiintoisiin muotoihin.

Pensas puutarhassa – laatikkopuu on helppo muotoilla

hedge-in-the-garden-penkki-puu-maalaismainen-romanttinen

Vielä tänäkin päivänä puutarhan pensasaidaa käytetään usein esteettisyyteen. Heidän avullaan kodin ja puutarhan omistaja voi heijastaa omaa makuaan ja tyyliään ja luoda siten ainutlaatuisen puutarhan ja maiseman. Ja koska suojauksella on edelleen tärkeä rooli nykypäivänämme, haluaisimme antaa sinulle joitain tietoja puutarhan suojauksesta. Tässä artikkelissa kerrotaan, minkälaisia ​​muottityyppejä on saatavana ja mitä tulee ottaa huomioon niiden huollossa.

Kuinka pensas voidaan muotoilla puutarhassa?

Pensas puutarhassa leikattu-suora-muoto-hoito-vinkkejä

Periaatteessa puutarhan pensasaidan muotoilu voidaan jakaa kolmeen eri varianttiin. Suorakulmainen leikkaus on syystä yleisin. Tämä on helpoin tavoittaa ja sopii myös aloittelijoille puutarhan suunnittelussa. Valitettavasti tällä puutarhan aidan muodolla on myös haitta. Suojauksen alaosa tai suojauksen alaosat eivät saa riittävästi valoa, mikä johtaa lehtien menetykseen.

Pensas puutarhassa, jossa on soikea pinta

hedge puutarhassa graeser-front garden-evergreen-kasvit

Tätä ongelmaa ei esiinny soikealla ja nauhamaisella leikkauksella, koska kasvit voidaan saavuttaa paljon valoa. Tämä tekee puutarhan hedgeistä rehevämmän. On parasta valita ikivihreä pensasuoja, jotta voit nauttia sen vehreydestä myös talvella. Euroopassa marjakuusi, puksipuu ja thujen (elämän puu) ovat erittäin suosittuja. Ja sokkelo on myös loistava vaihtoehto.

Kaunis puutarhan suunnittelu

hedge-in-the-garden-sokkelo-peili-koristelu-puut-kukkapenkit

Suojaus voidaan jakaa kolmeen ryhmään sen mukaan, kuinka korkeita ne ovat. Toisaalta puutarhassa on matalakasvuinen pensasaita. Tämä koostuu pensaskasveista, joiden korkeus on 2–3 metriä. Korkea suojaus puolestaan ​​koostuu kolmesta rivistä, niin sanotusti. Keskimmäinen on korkein ja jopa 5 metriä korkea. Rivin molemmilla puolilla on pienempiä muunnelmia. Puutarhan suojan kolmas ryhmä, puusuoja, on jälleen kahden ensimmäisen variantin yhdistelmä. Puita istutetaan keskialueelle. Tammi, paju, leppä ja lumipallo ovat erityisen sopivia tähän. Tämäntyyppisen pensasaidan reuna muodostuu pienemmistä pensaista, kuten vanhin, orapihlaja, mustaherukka ja muut. Jotta rivien ero olisi tasainen ja virtaava toisiinsa, voit myös istuttaa villiruusun, ruusunmarjan tai karhunvatukan puutarhan suojaksi.

Luo puutarhaan ekologinen suoja

rivit pensaspuutarha suunnitteluidea deco inspiraatio yksityisyyden suoja

Puutarhan pensasaita koostuu yleensä kolmesta osasta. Alimmat kasvit ovat ulkopuolella ja muodostavat reuna -alueen, keskiosan muodostavat hieman korkeammat kasvit, kun taas suurin osa on välissä ja voidaan muodostaa puista tai suuremmista pensaista. Alimmalla rivillä laakson liljaa, täplikää, liljaa, barbaaria ja anemonia voidaan käyttää myös ilman ongelmia.

Etupuutarha, jossa on keskikorkea suoja

korkea hedge etupiha talo kukkaruukut puutarha suunnittelu

Kun valitset suojauspaikkaa, on parasta varmistaa, että jätät vähintään 4 metrin etäisyyden viereiseen kiinteistöön. Tämä etäisyys suojaa pensasaidasi, jos naapurisi käyttävät puutarhassa torjunta -aineita tai muita aineita.

Suojaa puutarhassa muotoilluilta puilta muun muassa

deco puutarha pensas pensaspuut karsiminen muoto

Ekologinen asia puutarhan pensasaidassa on, että se antaa maaperälle ravinteita. Lisäksi se on loistava muunnelma aidasta ja toimii yksityisyysnäytönä. Jotkut puutarhanhoidon aloittelijat tekevät virheen poistamalla kuolleen puun pensasaidasta. Mutta tällä on positiivinen vaikutus ympäristöön.

Puutarhan aidan asianmukainen hoito

Hedge puutarhassa leikkaa siivoojat puutarhanhoitoon

– Istutuksen jälkeen maaperä on pidettävä kosteana. Tämä pätee erityisesti kuivina aikoina. Noudata tätä sääntöä ensimmäisen vuoden ajan.

– Huolehdi puutarhan pensasaidasta säännöllisin väliajoin ympäri vuoden.

– Suoja ja matalat kasvit muotoillaan sivuttain vain kerran vuodessa tai jopa kerran kahdessa vuodessa. Tämä luo riittävästi tilaa suojauksen eteen käytettäväksi.

– Jotta pensasaita olisi kauniisti rehevä, se on leikattava oikein. Tätä varten vinkkejä lyhennetään. Tämä estää kasveja kasvamasta leveydeltään ja korkeudeltaan. Tätä varten on parasta käyttää erityisiä sähköisiä pensasleikkureita. Varmista leikattaessa, että pensasaita on kapeampi. Lisäksi pintaa ei saa osoittaa teräväksi. Tämä varmistaa, että alemmat kasvit saavat tarpeeksi aurinkoa. Tämä estää myös lehtien häviämisen pensasaidan sisällä. Seuraava pensasleikkaus puutarhassa tehdään 5-10 cm kauempana.

Puksipensas sisäalueella

Puksipuukasvit suojaavat puutarhassa oksien sisällä

– Älä leikkaa pensasaitaa kahdesti samasta paikasta.

– Älä heitä paaluja heti leikkaamisen jälkeen. Jos ne jätetään makaamaan, siemenet voivat levitä ja tarjoat hyönteisille, liskoille ja muille pienille eläimille miellyttävän ympäristön.

– 5-7 vuoden kuluttua lehdet voivat pudota sisältä ulospäin. Tämä on kuitenkin täysin normaali prosessi, koska suojaus käy läpi muutoksia eikä sen pitäisi pelotella sinua missään olosuhteissa.

– Kun valmistat maaperää puutarhan pensasaidalle, voit jättää joitakin kiviä maahan. Ne toimivat lisä -aidana, joka estää erilaisia ​​eläimiä pääsemästä puutarhaan.

– pensas, kuten hasselpähkinä, sarvipuu, tyrni ja muut, soveltuvat myös suojaksi.

Puutarhassa matala pensas pensaspuusta ja ruohoista

hedge puutarhassa boxwood rivit kukka laatikko kukkia

boxwood idea hedge puutarhassa vihreä kasvi bush cut

maigloeckchen hedge valkoiset kukat kasvi koristelu kevät

lilja valkoiset kasvit suojaavat puutarhaidea kukat

vanhin pensas hedge muoto idea idea hedelmät

ruusunmarja punainen hedelmä pensas pensas luoda puutarha

anemone punainen pensaskoriste koristaa kukkia puutarhaidea

villi ruusu valkoinen pensas pensas luo puutarhan inspiraatiota

orapihlajapuutarha pensas pensas variantti valkoinen kukka pensas

karhunvatukka puutarha pensas pensas suunnitteluidea hedelmä

pensasaidat puutarhassa boxwood pyöreät pallot puutarhapolku

värikkäät pensaat kukkivat violetin valkoiset keltaiset pensasaidat puutarhassa

sokkelo muoto suojaukset idea puutarha hauska silta

ficus -pensas hedge kukkaruukku koristeellinen ideasuunnittelu

tyylikkäät pensasaidat suunnittelu pilarit pensaat puutarha -aita

portti puutarha pensas muoto nurmikko suojaan idea

puutarhan suunnittelu matala pensaskoriste nurmikon patsas

pensas pensas puutarhatasojen rivien suunnittelussa

vehreys inspiraatio yksityisyyden suoja hedge puutarhassa värikäs

barokkityylinen hedge -puutarhan suunnittelu koristelu kukat portti

Yksityisyyden suoja puutarha vihreät kasvit suojaavat pensaat kukat nurmikko

puutarhan pensasuojien suunnittelukuvioiden suunnittelu tehokas

Yksityisyyden suoja pensas puutarhan laidun vihreä idea

matala pensas laventeli violetit kukat inspiraatiota

tyylikäs muotoilu pensaspalloja puita soraa

puutarha hedge muoto pallot koristekasvit

korkea hedge puutarhassa vihreä nurmikon sokkelo

soikea pensasleikkaus vihreä aita idea yksityisyysnäyttö

Previous Post
Hiusten punominen – yksinkertainen opetusohjelma aloittelijoille
Next Post
Jooga kuukautiskipuun: nämä 6 joogaharjoitusta auttavat!