15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Japanilainen vaahtera puutarhassa – lajit, jotka sietävät suoraa auringonvaloa

japanilainen vaahtera-puutarha-romanttinen-puutarha-design-tyypit

Harvat kasvit yhdistävät kaikki sen hyödylliset ominaisuudet Japanilainen vaahtera puutarhassa tuo mukanaan. Siitä tulee heti todellinen katseenvangitsija puutarhassa, se tarjoaa mielenkiintoisen aksentin ja antaa puutarhan tekstuurin kauniisti värillisten ja mielenkiintoisen muotoisten lehtien ansiosta. On kauniita lajeja, joita on myös ihana käyttää aurinkoisessa puutarhassa. Monet näistä puista tarvitsevat jopa suoraa auringonvaloa kauniin värin luomiseksi. Jos olet edelleen epävarma siitä, pitäisikö sinun lisätä houkutteleva puu puutarhaan, vakuutamme sinut varmasti tällä artikkelilla. Ja viimeistään kun puu on puutarhassa, olet iloinen päätöksestäsi. Tässä on muutamia vaikuttavia lajeja aurinkoiseen puutarhaan:

Japanilainen vaahtera puutarhassa tekstuurin ja värin vuoksi

japanilainen vaahtera-puutarha-pensas-koko-pensas-idea

Japanilaisella vaahteralla, kuten kaikilla muillakin kasveilla, on erilaisia ​​alalajeja. Olemme koonneet luettelon suosituimmista muunnelmista aurinkoiselle puutarhalle. Tämän jälkeen voit valita puutarhaan täydellisen. Ja jos päätös on sinulle vaikea, voit helposti yhdistää useita lajeja samanaikaisesti, jos puutarhan koko sallii tämän. Japanilainen vaahtera puutarhassa ei voi koskaan olla liikaa hyvää, ja voit käyttää useita sävyjä aksentteina. Koska jokaiselle lajille on ominaista eri sävy.

Japanilainen vaahtera puutarhassa

japanilainen vaahtera-puutarha-etupiha-design-nurmikon suojaukset

Puutarhan japanilainen vaahtera voi olla eri lehtivärejä ja lehdet voidaan myös värjätä eri tavalla syksyllä. Tämä ei riipu pelkästään lajista vaan myös sen sijainnista. Koko voi myös olla hyvin erilainen. Tästä syystä jopa pienet puutarhat, joissa ei ole varjoisia paikkoja, voidaan suunnitella muutamalla näytteellä, jotka sietävät aurinkoa hyvin. Joten näet, jopa pienille ulkoalueille annetaan mahdollisuus majoittaa tiettyjä vaahteratyyppejä.

Japanilainen vaahtera puutarhassa – suosittu laji

japanilainen vaahtera-puutarha-tamukeyama-syksy-pikkukivi-maaperä

Japanilainen vaahtera (Acer palmatum “Tamukeyama”) on mielenkiintoinen kasvi. Se tarvitsee paikan auringossa voidakseen muodostaa houkuttelevan punaisen värin. Muuten lehdet haalistuvat ja saavat epämiellyttävän, punaisen vihreän värin. Jos puutarhaan valitaan japanilainen vaahtera, tämä tyyppi voidaan harkita. Lehdet ilmestyvät kuitenkin vasta myöhään keväällä. Siihen asti sinun täytyy tyytyä paljaaseen puuhun. Muilla lajeilla tämä tapahtuu aikaisemmin. Päätät itse, häiritseekö se sinua niin paljon ja estääkö sinua valitsemasta tätä kopiota.

Lehdet myöhään keväällä

japanilainen vaahtera puutarhassa violetti-houkutteleva leikki värejä-mehikasveja

Koska tätä tosiasiaa ei välttämättä pidä nähdä haittana. Tällä tavoin mahdollinen myöhempi pakkanen ei voi vahingoittaa puuta, joten se on kovempi kuin monet muut japanilaiset vaahterat puutarhassa. Sen korkeus on 1,5–2 metriä, joten se on suhteellisen kompakti vaahtera. Se on myös odotettavissa jopa 1,50 metrin leveydellä. Sen nimi on sen lehdet, jotka ovat melko rakoisia ja näyttävät siten hyvin herkiltä. On sekä vihreitä lehtiä että punaisia ​​lehtiä. Sen voi myös nostaa kauhassa. Tällöin on kuitenkin valittava riittävän suuri astia.

Japanilainen vaahtera orangeola

japanilainen vaahtera-puutarha-orangeola-matala-puukasvit

Japanilaisella vaahteralla Orangeola (Acer palmatum “Orangeola”) voit nauttia vuoden aikana kolmesta väristä, nimittäin vihreästä, punaisesta ja punaoranssista. Lehdillä on hieno, terävä muoto, joka on ainutlaatuinen. Lisäksi lehtien reunat näyttävät repeytyneiltä. Parasta on löytää paikka paahtavasta auringosta. Siellä takaat parhaat edellytykset hyvälle kasvulle ja korkeudelle jopa 1,2 metriä. Japanilainen vaahtera puutarhassa, joka ei kasva liian suureksi ja sopii siksi myös pieniin puutarhoihin.

Siitä huolimatta sinun on myös annettava hänelle riittävästi vettä kesällä. Juuret eivät kasva tarpeeksi syvälle päästäkseen kosteisiin maaperään. Kastelua suositellaan aamulla ja illalla, mikä tekee tämän tyyppisestä vaahterasta suhteellisen hoidon tarpeessa. Vältä tuulista paikkaa auringosta huolimatta. Tämä varmistaa, että lehtien kärjet palavat ja puu menettää kauniin ulkonäkönsä.

Japanilainen veren vaahtera

japanilainen vaahtera-puutarha-veri vaahtera-keisari-klassinen-punainen-väri-talo-julkisivu-koristepensaat

Japanilaiselle vaahteralle on ominaista tummat, kiiltävät lehdet, jotka ovat vihreitä alapuolella. Mutta on myös muita mielenkiintoisia lehtivärejä. Tämä näyte saa myös lehdet hieman myöhemmin keväällä. Toisaalta ne ovat sitäkin vaikuttavampia, että odottaminen on ehdottomasti sen arvoista. Tämäntyyppinen japanilainen vaahtera tuntuu erityisen kotoisalta puutarhassa kuumilla ja kosteilla alueilla.

Jotkut veren vaahteralajit ovat enemmän pensaita kuin puita, joten ne sopivat myös silloin, kun tilaa on vähän ja ne voivat sisustaa puutarhan yhdessä muiden pienempien kasvilajien kanssa. Nuoret kasvit voivat olla hieman pakkasherkkiä ensimmäisinä vuosina. On parasta kysyä tästä jälleenmyyjältä ja suojella taimi tai pensas talvella.

Japanilainen japanilainen vaahtera Seiryu

japanilainen vaahtera-puutarha-seiryu-vaaleanvihreä-lehdet-kaunis

Seiryulla ((Acer palmatum “Seiryu”) on kelta-vihreät lehdet. On myös mielenkiintoista, että lehdet kasvavat pystyssä, mikä on hyvin harvinaista japanilaisessa vaahterassa. Yleensä nämä riippuvat oksista. Lisäksi se on aurinko Tämä on suuri etu, koska vihreälehtinen japanilainen vaahtera ei todellakaan pidä paikasta auringossa puutarhassa, koska lehdet palavat.

Lämmönkestävä, vihreälehtinen vaahtera

japanilainen vaahtera-puutarha-romanttinen-ombre-lämmin-vivahteita

Muuten puu ei ole erityisen vaativa. Kaikentyyppiset lattiat toimivat hyvin. Lisäksi, jos etsit nopeasti kasvavaa puuta, teet oikean päätöksen tällä näytteellä. Se saavuttaa 6–6,7 metrin korkeuden ja näyttää siten erittäin majesteettiselta. Lehtien värit ovat vaikuttavia kaikkina vuodenaikoina, joten korostat jatkuvasti puutarhaasi.

Twombly Red Sentinel Maple

japanilainen vaahtera-puutarha-twombly-punainen-sentinel-pilari-muotoinen kukkapenkki-graeser

Tämäntyyppisen vaahteran erikoisuus selviää ensi silmäyksellä. Se on japanilainen vaahtera, jolla on mielenkiintoinen sarakemuoto. Sen kasvu kestää täydet 15 vuotta. Sitten se saavuttaa suurimman korkeutensa, noin 3 metriä, ja vaikuttavan lähes metrin ympärysmitan. Jos sinulla on vain pieni puutarha, mutta et halua tehdä ilman japanilaista vaahteraa, tämä on oikea valinta, koska se ei vie suurta aluetta eikä siksi heitä suurta varjoa, joka voisi rajoittaa istutusta. -ja sopii myös pienempään etupihaan.

Tälle puulajille on ominaista myös viininpunaiset lehdet, jotka näyttävät yksinkertaisesti henkeäsalpaavilta missä tahansa puutarhassa. Tässä on mainittava, että nuoret lehdet ovat aluksi vaaleanpunaisia ​​ja tummuvat iän myötä. Oksissa ja rungossa on myös houkutteleva punainen väri.

Sarake vaahtera tsukasa siluetti

japanilainen vaahtera-puutarha-yksityisyys-näyttö-puu-koriste-lyhty

Tsukasa -siluetti on jälleen laji, joka kasvaa kuin pylväs. Joten se on jälleen ihanteellinen japanilainen vaahtera, jolla on pieni koko. Lehdet ovat alussa kellanvihreitä, mutta muuttuvat tummanvihreiksi kevään jälkeen. Puu saa syksyllä japanilaisen vaahteran suosiman tummanpunaisen värin. Laji on kuumuutta sietävä ja voi kasvaa jopa 6 metriä korkeaksi ja lähes kahden metrin leveäksi, joten tilaa kannattaa varata riittävästi. Se kasvaa myös erittäin nopeasti. Näet suuren esimerkkikokoelman puutarhaan yllä olevassa kuvassa. Yhdistä punaiset lehdet eri lehtiväreihin. Sekä tummat että vaaleanvihreät kasvit sopivat etualalle. Mitä värikkäämpi, sen parempi!

Monticellon puutarhan vaahtera

japanilainen vaahtera-puutarha-monticello-rehevä-vihreä-kevät-ulkokoriste

Jos arvostat vähäistä kasvua, japanilainen vaahtera puutarhassa nimeltä Monticello Gardens on täydellinen sinulle. Se on vain 1,5 metriä korkea ja leveä, ja se voi myös selviytyä upeasti paahtavassa auringossa. Lehtien punainen väri on taattu pitkään. Sen lehtirakenne on myös erittäin mielenkiintoinen. Puu näyttää suorastaan ​​pörröiseltä ja ikään kuin se olisi tehty turkista, ei lehdistä. Tämä tuuhea ominaisuus tekee tästä näytteestä täydellisen yksityisyysnäytön ja koristaa samalla ulkoalueesi luonnollisella tavalla.

Japanilainen vaahtera Germaine’s Gyration

japanilainen vaahtera-puutarha-germaine-gyration-lehtien-vihreä-aksentti

Germaine’s Gyration on riippuva vaahtera. Se on myös korkein japanilainen vaahtera ja voi kasvaa jopa 6 metriä korkeaksi. Tämä on syytä pitää mielessä, kun etsit paikkaa tämän tyyppiselle japanilaiselle vaahteralle puutarhasta. Lehdet muuttuvat oranssiksi syksyllä. Puu on vahva ja joustava, joten se soveltuu myös karuille maaperille ja vaikutuksille. Se on myös todiste siitä, että jopa vaahteran vihreät lehdet voivat olla erittäin houkuttelevia.

Seki ilman kegonia

japanilainen vaahtera-puutarha-acer-Sieboldianum-puutarhanhoito

Jos puutarhaan istutetaan japanilainen vaahtera, saat upean kohokohdan. Niin myös tämän lajin kanssa, jolla on latinalainen nimi Acer Sieboldianum yllään. Se on Japanin vaahterapuiden joukosta kylmänkestävin puu ja sopii siksi myös puutarhan ystäville, jotka asuvat viileämmillä alueilla. Sille on ominaista roikkuvat oksat ja korkeus 1,8–2,4 metriä. Vihreät lehdet muuttuvat syksyllä syvänpunaisiksi. Kun odotat tätä aikaa, voit myös nauttia punaisista ja vaaleanpunaisista kukista, jotka ovat erittäin korostettuja vihreiden lehtien keskellä.

Saiho

japanilainen vaahtera-puutarha-saiho-kulta-oranssi-pieni-lehti-bonsai

Saiho tulee myös japanista ja tarkoittaa paratiisia. Ja japanilaista vaahteraa puutarhassa ei voisi kuvata paremmin. Siellä se voi seistä auringossa ilman ongelmia ja on 1,5 metriä korkea ja 1,2 metriä leveä. Mutta puu ei ole vain erittäin houkutteleva puutarhassa. Suhteellisen pienien lehtiensä ansiosta se on ihanteellinen myös bonsai -viljelyyn. Tässä tapauksessa saat näytteen, joka tekee vaikutuksen kahden ominaisuuden vuoksi. Koska pienet bonsai -koot ovat sinänsä erittäin houkuttelevia. Jos tähän lisätään värillisiä lehtiä, vaahterasta tulee puutarhan suurin jalokivi, johon voit jopa lisätä uuden.

Sango-khaku

japanilainen vaahtera-puutarha-kukkaruukku-kasvi-bob-head-ground cover

Japanilainen vaahtera puutarhassa, joka ei vain muuta lehtien väriä? Kyllä on. Kun lehdet tekevät vaikutuksen houkuttelevalla oranssilla ja keltaisella syksyllä, kuori muuttuu punaiseksi talvella. Muina vuodenaikoina lehdet ovat vaaleanvihreitä. Jotta kaikki nämä värileikit olisivat mahdollisia, puun on oltava auringossa. Silloin se on myös 5,4–6 metriä korkea.

Japanilainen vaahtera puutarhassa – Kurenai jishi

japanilainen vaahtera-puutarha-kurenai-jishi-punainen-musta-lehti-väri

Vaahteralla, joka voidaan kääntää mustaksi leijonaksi, on jo keväällä tummanpunaisia ​​lehtiä. Sen jälkeen ne muuttuvat vähitellen mustiksi, ja lehtien kärjet jäävät punaiseksi. Se on eräänlainen japanilainen vaahtera puutarhassa, joka on melko kompakti. Laske 1,3 metrin korkeudella ja alle metrin leveydellä.

Melkein mustat lehdet

japanilainen vaahtera puutarhassa tumma-bordeaux-graeser-vihreä-jalo punainen koristelu

Vaikka useimmilla muilla vaahteralajeilla on vihreä tai punertava lehtiväri, musta leijona tekee vaikutuksen tällaisilla lehdillä. Sitä ennen kevyemmät kasvit, kuten nämä ruohot, tulevat omiin. Japanilainen vaahtera puutarhassa voi olla järjestelyn keskellä ja muodostaa taustan.

Yhdistä vaahtera

japanilainen vaahtera puutarhassa tummanpunaiset lehdet syksyllä

Olet tervetullut yhdistämään puutarhassa useita erilaisia ​​vaahterapuita. Näin voit taata monia eri värisävyjä, joista nautit ympäri vuoden. Vihreiden vuoteiden keskellä japanilainen vaahtera tekee puutarhassa upean vaikutelman. Kehystä puutarha sillä tai luo houkutteleva, luonnollisen näköinen yksityisyys ja aurinkosuoja, joka kiinnittää kaikkien huomion.

Japanilainen vaahtera ja maanpäällinen

japanilainen vaahtera-puutarhassa-tyypit-vinkit-rakenne

Japanilainen vaahtera puutarhassa, jonka kruunu ei ole yhtä leveä kuin pylväsvaahtera, voidaan istuttaa upeasti maaperällä rungon ympärille. Näin voit luoda mielenkiintoisen sekoituksen eri väreistä. Japanilaisen vaahteran suunnittelussa on monia erilaisia ​​vaihtoehtoja. On tärkeää, että rungon ympärillä olevat kasvit saavat riittävästi aurinkoa puun latvasta huolimatta. Vaihtoehtoisesti voit myös valita varjoa rakastavia kasveja. Värilliset koristekasvit ovat toinen vaihtoehto, mutta ne suosivat aurinkoista paikkaa.

Previous Post
Keratiinihoito hiuksille – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdellä silmäyksellä!
Next Post
Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista