15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puinen kasvipöytä – 20 ideaa tehokkaasta toiminnasta pienessä tilassa

puinen istutuspöytä kuormalavojen kukka kastelukannu

Oletko intohimoinen harrastaja puutarhuri ja nautit työskentelystä puutarhassa heti, kun aurinko paistaa pilvien läpi keväällä? Jos joudut juoksemaan puutarhavajaan kukkasiemeniä ja työkaluja varten, puutarhanhoitopöytä voi auttaa. Tässä artikkelissa annamme sinulle ideoita yhdelle Puinen istutuspöytä, joka helpottaa puutarhan tehtäviä ja tekee harrastuksestasi entistä nautinnollisemman pysyvässä paikassa.

Mihin puista istutuspöytää käytetään??

puutarha-istutus-pöytä-huuhtelu-ruukku

Puinen kasvipöytä on korvaamaton apu puutarhatöissä. Tällaisella pöydällä voit istuttaa, kylvää ja pistää sydämesi mukaan. Puutarhapöytä lupaa puutarhanhoitoa, joka on helppo selässä eikä sinun tarvitse enää kumartua istuttaaksesi kasveja. Se on myös käytännöllinen säilytystila, ja voit aina pitää puutarhatarvikkeet käsillä ja säilyttää ne nopeasti.

Puinen kasvipöytä eri malleina – korkea toimivuus pienessä tilassa

ruukkukasvit-koristelu-puutarha-pöytä-saappaat

Puutarhatyöpöydän varusteille ei ole eritelmiä. Jotkut harrastuspuutarhurit haluavat puisen kasvipöydän, jossa on runsaasti säilytystilaa. Useat lokerot ja laatikot tarjoavat riittävästi säilytystilaa siemenille, korteille, kirjoitusmateriaaleille ja narulle. Sivukoukut puutarhatyökalujen ripustamiseen ovat loistava idea. Käytännöllisiä ovat myös työtason alla olevat hyllyt, joita käytetään saviruukkujen, maaperän, kauhojen tai kastelukannujen säilyttämiseen tai sijoittamiseen. Järjestä puinen istutuspöytäsi niin, että sinulla on kaikki tarvittava helposti ulottuvillasi. Mukauta pöydän varusteet omiin tarpeisiisi.

työkalukirjat-puinen-puutarha-pöytä

Puutarhan työpöytiä on markkinoilla hyvin erilaisia ​​malleja. Esimerkiksi joillakin on sivureuna, joka estää hiekan ja maan pyyhkimisen pöydältä. Muissa malleissa on sisäänrakennettu sinkkilevy, jolle voit helposti leikata oksia ja muita materiaaleja. Jos puutarhassa on vesiliitäntä, voit rakentaa pesualtaan kasvipöytään. Siellä voit juottaa juuripalloa tai pestä kädet. On myös kasvispöytiä, joissa on integroitu pesuallas.

laatikko-puutarha-työtaso-kasvit

Joidenkin mallien työtasossa on puinen nauha, jotta mikään ei voi pudota. Pöytä, jossa on ristikkoinen takaseinä, johon on kiinnitetty pieniä koukkuja ripustamista varten, olisi toinen vaihtoehto. Puinen kasvipöytä voidaan varustaa puisilla tai metallisilla jaloilla. Jotkut puutarhatyöpöydät ovat jopa pyörillä ja niitä voidaan tarvittaessa käyttää puutarhan eri paikoissa.

rulla-puu-ruukku-kastelukannu

Säänkestävät muovipyörät sopivat pienemmille pöydille, kun taas suuremmille työpöydille tarvitaan vakaat ja vakaat metallipyörät. Jos puutarhassa ei ole tarpeeksi tilaa, voit käyttää pienempää puutarhapöytää. Siellä on erikokoisia työtasoja sekä taitettavia malleja, jotka vaativat vähän tilaa. Jokaisen puutarhurin on itse päätettävä, mikä malli sopii hänelle parhaiten.

Mikä erottaa hyvän puisen istutuspöydän?

puutarha pöytä ämpäri työkalu kukat

Puinen kasvipöytä on valmistettu säänkestävistä puulajeista ja sille on ominaista pitkä käyttöikä. Kasvipöydät voidaan valmistaa paikallisista tai eksoottisista puista, kuten mänty, lehtikuusi, mänty, kuusi, tammi, tiikki, eukalyptus jne. Valitsemastasi mallista riippumatta Holt -kasvipöydän on oltava vakaa. Kevyet puurakenteet kaatuvat helposti kuormitettuna. Materiaalin ja pinnan on oltava erittäin kestäviä, koska työpöytä altistuu kosketukselle erilaisten materiaalien kanssa.

kuormalavojen hoplz -työkalun kastelukannu

Istutuspöytää käytetään ruukkuun ja uudelleenistutukseen sekä kasteluun, minkä vuoksi kosteus ja kosteus eivät saa vaikuttaa puumateriaaliin. Puutarhurin pöydän eliniän kannalta on erittäin tärkeää, haluatko sijoittaa pöydän katon alle vai pitää sen kokonaan ulkona. Kyllästetyt työpöydät ovat suojattuja vastaan ​​ja sopivat siksi ulkokäyttöön. Jos sinulla on puutarhatyöpöytä, joka on valmistettu käsittelemättömästä puusta, sinun on maalattava se erityisellä, vedenpitävällä maalilla ennen kuin asetat sen puutarhaan.

harja-puutarha-pöytä-puu-kukkaruukut

Kasvipöydän oikea korkeus on erittäin tärkeää hyvinvoinnin ja mukavan työskentelyn kannalta. Pohjimmiltaan työkorkeus on 90 senttimetriä. Oikea asento on välttämätön selkäkipujen välttämiseksi. Jos tämä korkeus ei vastaa tarpeitasi, löydät kaupoista erikokoisia malleja.

Määritä puisen istutuspöydän sijainti

Käsineet-kastelukannu-siivouskoneet-köysi

Jokainen, joka on valinnut kyllästetyn puutarhatyöpöydän, voi helposti asettaa sen mihin tahansa puutarhaan. Muussa tapauksessa katto suojaa puuta kosteudelta, mikä voi helposti vahingoittaa käsittelemättömiä puisia puutarhakalusteita. Työpöytä on parasta sijoittaa puutarhaan niin, että sinulla on lyhin mahdollinen tie puutarhavajaan ja sänkyyn. Voit tietysti pystyttää puisen kasvipöydän missä tahansa.

puutarhavaja-puutarhapöytä-mausteet-puu

Se voi myös palvella sinua hyvin parvekkeella, terassilla tai puutarhassa tai kasvihuoneessa. Varjoisa paikka on erinomainen paikka varsinkin kesällä. Pienen katoksen alla et ole vain suojattu hehkuvilta auringon säteiltä, ​​mutta voit myös lopettaa työsi tuulelta ja sateelta.

Rakenna oma puutarhaistutuspöytä puulavoista

lapio-puinen-lava-kukka-puutarha-hylly

Jos puutarhasi ei ole kovin suuri tai jos kasvipöydällä on jostain syystä tiettyjä mittoja, voit suunnitella puisen istutuspöydän omien ideoidesi mukaan. Muun muassa voit hyötyä siitä, että voit säätää työkorkeuden optimaalisesti oman kehosi koon mukaan.Kapea puinen kasvipöytä puutarhaan tai kasvihuoneeseen voidaan valmistaa esimerkiksi eurolavoista. Puulavoista valmistetut puutarhakalusteet eivät ole vain erittäin trendikkäitä, vaan ne voidaan valmistaa myös täysin ilmaisista rakennusmateriaaleista.

Euro lava maa työkalu kukkaruukut

Jos olet taitava käsityöläinen ja et halua käyttää rahaa puutarhapöytään, tämä edullinen materiaali on sinulle optimaalinen ratkaisu. Voit rakentaa itse istutuspöydän, jossa on kaksi jalkaa ja hyllyn seinälle, kolmesta puulavasta. Voit määrittää pöydän leveyden ja koon itse ja leikata kuormalavat halutun kokoisiksi. Puinen säleikkö, jonka leikkaat haluamasi kokoiseksi ja ruuvaat sen kahteen lavaan. Kiinnitä myös lava pystysuoraan, jolla voit ripustaa pienen puutarhatyökalun, ja kiinnitä useita koukkuja.

keiju valot-säilytyslokero-kastelukannu-puu-metalli

Kuormalavojen pöydän takana olevaa seinää voidaan käyttää myös työkaluseinänä. Voit ruuvata työtason alle useita levyjä, jotka toimivat säilytyslokeroina. Erillisen työtason asentamisen sijaan voit asettaa molemmat puulavat pystyasentoon ja sijoittaa kolmannen lavan pöytälevyksi. Ruuvaa kuormalavat yhteen kahdella ruuvilla lohkoa kohden. Jos puutarhurin pöytä on ulkona, sinun on joko säilytettävä puutarhatarvikkeet kellarissa tai siivottava ne vesitiiviisiin laatikoihin.

Kasvipöytä vanhoista puukalusteista

lasi-puu-kaapit-puulaatikot

Vanhat huonekalut, joita sinulla voi vielä olla kellarissa, voidaan helposti käyttää uudelleen pienellä käsityötaidolla. Esimerkiksi hyvin säilynyt ruokapöytä voi toimia tukevan kasvipöydän kehyksenä. Vaikka pöytälevy olisi vaurioitunut, voit kiinnittää uuden työtason vanhaan ja maalata sen säänkestävällä maalilla tai lasitteella. Jos haluat lisäsuojaa kasvipöydän jaloille, metallipalkit ovat hyvä ratkaisu. Tällainen kasvipöytä sopii harrastuspuutarhureille, jotka työskentelevät suurten kukkaruukkujen ja maaperän ympärillä ympäri vuoden.

Istuta pöytä-työpöytä-puutarha-kukkaruukut

Käytännöllinen työpöytä puutarhaan voidaan valmistaa vanhasta lipastosta ilman paljon vaivaa. Jos tarvitset mahdollisimman paljon säilytystilaa puutarhavälineillesi, voit käyttää tilavia laatikoita puutarhanhoitokäsineiden, kukkaruukkujen, lautasten, siementen ja muiden ruokailuvälineiden säilyttämiseen. Jos haluat enemmän tilaa ruukkumaalle ja lannoitteelle, voit yksinkertaisesti poistaa alalaatikon. Voit säilyttää pieniä astioita esimerkiksi laatikoissa, kulhoissa tai koreissa.

taitettavat puiset kastelukannu-kukkaruukut

Hyvän organisaatiojärjestelmän ansiosta sinun ei tarvitse tuhlata aikaa turhautumiseen ja etsimiseen. Voit ripustaa erilaiset oksasakset tai pistotangon laitteen sivulle koukkujen avulla. Kiinnitä multipleksilevy laatikon päälle ja ruuvaa ohut tammi- tai lämpöpuusta valmistettu levy.

ruukku maaperä-kasvi-ruukut-puiset käsineet

Jos haluat tehdä itse tehdystäsi puutarhanhoitopöydästä todellisen katseenvangitsijan, voit antaa mielikuvituksesi vapaata ja maalata pöydän värilliseksi. Vihreän ja sinisen sävyt sopivat hyvin puutarhan kukkien väreihin. Jos haluat asettaa väriaksentteja puutarhaan ja esitellä harrastuksesi ylpeänä, valitset kirkkaat värit. Kasvipöytä nuhjuisessa tyylikkäässä ulkonäössä näyttää myös hyvältä.

yrtit-puutarha-pöytä-puu-koristelu

Jos haluat kaunistaa itse tekemäsi puutarhanhoitopöydän, löydät kellarista tai ullakolta arvokkaita asioita, jotka antavat pöydälle erityisen viehätyksen. Kynnet, kahvat vanhoista huonekaluista tai lyhdyt saavat tämän puutarhakalusteen loistamaan uudessa kiilossa. Puinen istutuspöytä voi olla paljon enemmän kuin vain säilytyspaikka astioille, kastelukannuille ja puutarhatyökaluille. Siellä voit esitellä kauneimpia kasvejasi, jotka ilahduttavat jokaista intohimoista puutarhuria ja vierailijaa.

Taitettava puinen istutuspöytä seinälle

pesuallas-saappaat-ruukku-puu

Jos haluat rakentaa erityisen tilaa säästävän muunnelman istutus- ja puutarhanpöydästä itse, voit koota taitettavan pöydän seinälle. Tämä työpöytä soveltuu vain pistämiseen tai kylvämiseen, koska se ei kestä ruukkujen painoa tai suuria määriä maaperää. Tätä varten tarvitset tukevan puulevyn, joka leikataan haluttuun kokoon. Kiinnitä levy seinään metallisilla saranoilla. Joten voit yksinkertaisesti taittaa pienen pöydän, kun et enää tarvitse sitä.

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!