15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Istuta sinkkiallas ja suunnittele se istutus- tai minilammiksi

Sinkkiputki istuttaa kukkia-perennoja-puutarhanhoito-ideoita

Vanhoja sinkkialtaita käytettiin aiemmin kylpyammeina viikoittaiseen pesuun tai pikkulasten kylpyammeisiin. Nykyään ne palvelevat kuitenkin koristeellisempia tarkoituksia, erityisesti maisemoinnissa. Puutarhassa oleva sinkkiallas on siis täydellinen kukkien, yrttien tai jopa salaatin kauniina istuttimena. Vaihtoehtoisesti se voidaan suunnitella minilammiksi ja koristella eri vesikasveilla. Kuten sinäkin Istuta sinkkiallas Voit selvittää, mitkä kasvit sopivat tähän ja monia kauniita suunnitteluideoita tämän päivän artikkelista. Anna itsesi inspiroida ja luo maalaismainen viehätys ulkoalueellesi romanttiseen puutarhan suunnitteluun.

Istuta sinkkiallas ja koristele puutarha

Sinkkialtaan istutus puutarhanhoito-luova-deco

Sinkkialtaat ovat erittäin suosittuja modernissa puutarhasuunnittelussa, ja ne on suunniteltu sekä tyylikkäiksi istutusaluksiksi että pieniksi lampiksi. Jos haluat käyttää sinkkialtaita omassa puutarhassa, sinun on ensin päätettävä, haluatko muuttaa sen istutus- tai minilammiksi. Molemmat vaihtoehdot sopivat ulkoalueelle ja päätös riippuu omista mieltymyksistä.

Istuta sinkkiallas kylvökoneeksi

Sinkkiallas istuttaa kukkia-yhdistää värejä

Jos haluat muuttaa vanhan sinkkialtaan värikkääksi kukkalaatikoksi, sinun on ensin valmistettava säiliö ja varmistettava, että se tyhjenee riittävästi. Ilman viemäröintiä kasteleminen voi aiheuttaa kasvien juurien mätänemisen hyvin nopeasti. Siksi on tärkeää porata pieniä tyhjennysreikiä altaan pohjalle ja sivuille, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.

Poraa tyhjennysreiät

Sinkkialtaan istutus, viemäri-tyhjennys-tee se itse

Jos haluat istuttaa sinkkialtaasi, tarvitset poran tyhjennysreikiin. Aluksen koosta riippuen yleensä riittää kaksi tai kuusi reikää. Etkö halua lävistää kylpyammeen? Vaihtoehtoisesti voit sijoittaa yksittäisiä kukkaruukkuja sinkkialtaaseen, esimerkiksi tiilien päälle. Kuitenkin tässä tapauksessa sinkkialtaan kaunis vaikutus menetetään usein.

Täytä sinkkiallas oikein

Sinkkialtaan istutus puutarha-ideat-kukat-istutus

Jos olet jo tehnyt tyhjennysreiät, täytä nyt kylpyamme kunnolla. Käytä ensimmäisenä kerroksena joko paisutettua savea tai hiekkaa ja savia rikastettua soraa. Sitten voit täyttää sinkkialtaan substraatilla ja vasta sitten istuttaa sen. Savi varmistaa kosteuden säilymisen, kun taas soraseos takaa hyvän vedenpoiston ja pitää juuret poissa savesta.

Minne laittaa sinkkiallas

sinkki-amme-istutus-puutarha-etsiminen-sijainti-vinkkejä

Jos haluat istuttaa sinkkialtaan, sinun on löydettävä sille sopiva paikka. Täydellistä sijaintia puutarhassa ei saa kattaa niin, että sinkkiallas altistuu sadevedelle. On myös suositeltavaa sijoittaa istutettu sinkkiallas kiville tai puupalikoille, jotta ne eivät kaivaa maahan, kun on paljon kosteutta ja sadetta. Näin he saavat vankan pohjan. Sen avulla voit myös käyttää useita kylpyammeita ja korostaa ne kaikki samanaikaisesti käyttämällä useita korkeuksia.

Istuta sinkkiallas ja koristele parveke

sinkkialtaan istutus-lobelia-sininen-kaunis-idea-puutarha

Koristeellinen sinkkiallas sopii myös pienelle parvekkeen tai terassin alueelle. Rautakaupoista ja puutarhakeskuksista löydät erikokoisia sinkkiruukkuja, jotka voit istuttaa ja koristella oman maun mukaan. Sijoitatko ne sitten suoraan auringonpaisteeseen, osittain varjoon tai kokonaan varjoon, riippuu tietysti istutetun kasvin tai kukan tyypistä ja sen ympäristön tarpeista.

Sinkkialtaan istuttaminen – mitkä kasvit sopivat siihen

sinkkiallas-istutus-kukkivat kasvit-petunia-valkoinen

Sinkkialtaaseen voit istuttaa sellaisia ​​kasveja, jotka eivät muodosta liian syviä juuria. Esimerkiksi kukkivat kasvit, kuten petuniat, pelargoniat ja koiranputket, näyttävät todella mukavilta tällaisessa istutuksessa ja sopivat täydellisesti puutarhaan. Voit myös koota kauniita asetelmia eri kukista. Joka tapauksessa tässä astiassa on tarpeeksi tilaa.

Istuta sipulikasvit sinkkialtaaseen

sinkkialtaan istutus-sipulit-tulppaanit-istutusideat

Toinen suosittu idea istutetulle sinkkialtaalle on sipulikasvit. Esimerkiksi tulppaanit, narsissit ja lumikellot istutetaan syksyllä ja ne tarjoavat kauniita värejä ja miellyttävän tuoksun puutarhassa keväällä. Kuten täällä, voit yhdistää sen sammalikerrokseen, jotta pinta muuttuu vihreämmäksi. Yleensä voit istuttaa oikeat kukat jokaiselle vuodenaikalle ja mukauttaa puutarhan vastaavaan vuodenaikaan istuttamalla sinkkialtaan.

Istuta sinkkiallas ympäri vuoden

sinkki-amme-istutus-pienet-sopivat-kasvit-sarvipäiset orvokit

Sinkkialtaan pysyvään istutukseen kannattaa luottaa kestäviin monivuotisiin ja ikivihreisiin kasveihin. Monivuotiset kasvit, kuten kanerva ja kuollut nokkonen, ovat tässä tapauksessa loistavia vaihtoehtoja. Kukat, jotka kukkivat kauniissa väreissä melkein ympäri vuoden, ovat sarvipäiset orvokit ja orvokit, joita on saatavana myös monenlaisina väreinä. Joten jos vuoteissasi ei ole enää tilaa värikkäille kukille, kylpyammeet ovat täydellinen ratkaisu.

Sinkkialtaan istuttaminen orvokkeilla

sinkkiallas-kasvi-puutarha-kaunis-design-kukkia

Orvokit kestävät pakkasta ja ovat suosittu istutusidea sinkkialtaalle. Kuten jo mainittiin, ne kukkivat monissa eri väreissä olevissa kukissa, jotka voidaan yhdistää kauniisti keskenään ja myös muiden kukkien kanssa. Sinkkiallas, jossa on herkkiä kukkia, antaa puutarhalle nostalgisen tunnelman ja tulee välittömästi katseenvangitsijaksi ulkoalueella.

Istuta mehikasveja sinkkialtaaseen

sinkkialtaan istutus-ideoita-mehikasveja yhdistämällä

Sinkkiallas voidaan myös suunnitella pieneksi kivikkopuutarhaksi lisäämällä siihen vielä muutama luonnonkivi ja kiviä. Voit istuttaa kivikkopuutarhan helposti hoidettavilla mehikasveilla, kuten houseleek ja stonecrop, ja tehdä kauniin puutarhan koristeen itse. Täytä astia savella, soralla ja ruukkumaalla, kuten edellä on selitetty. Ennen kuin istutat mehikasveja, levitä muutama kivi tänne ja tänne. Jos valitset mehukkaita eri väreissä, voit luoda sekalaisen järjestelyn.

Istuta sinkkiallas syksyn kukilla

sinkkialtaan istutus-syksy-kukat-ideat-puutarha

Sinkkialtaita voidaan istuttaa sopivilla kukilla ja pensailla joka kausi. Värikkäät ruohot, kuten kanerva ja syksyiset vuokot, sekä kauniit syklaamit sopivat täydellisesti syksyyn. Voit jopa yhdistää eri kukkia ja suunnitella sinkkialtaan todella luovalla tavalla. Käytä vanhoja penkkejä, pöytiä tai muita korkeita esineitä nostaaksesi altaita. Sen eteen ja hieman alemmaksi voit sijoittaa esimerkiksi syksyn kukkia eri väreillä kontrastin luomiseksi. Jos suunnittelet kolme tai useampia rivejä, voit jopa luoda ombre -tehosteen.

Istutettu sinkkiallas sisäänkäynnin koristeeksi

sinkkialtaan istutus-koristelu-sisäänkäynti-oven kukat

Kun olet istuttanut haluamasi kasvit sinkkialtaaseen, voit käyttää niitä koristamaan missä tahansa puutarhassa. Sinkkiruukut, joissa on kasveja, sopivat yhtä hyvin sisustukseksi talon sisäänkäynnille tai terassille ja antavat vieraillesi ja tietysti sinulle ja perheellesi erityisen hyvän vastaanoton. Yhdistä muiden istutusalusten ja kukkien kanssa sisäänkäynnin alueella haluamallasi tavalla.

Istuta sinkkiallas yrteillä

Sinkkiallas-kasvi-yrtit-basilika-yrttitarha-suunnittelu

Jos haluat aina saada tuoreita yrttejä kotiin käymättä joka päivä markkinoilla, voit istuttaa yrttejä sinkkialtaaseen. Istutettu sinkkiallas näyttää paitsi kauniilta myös käytännölliseltä. Periaatteessa kaikki yrtit ovat sopivia, jotka voidaan jopa yhdistää toisiinsa suuressa kylpyammeessa. Mieti myös sopivia merkkejä yrttien erottamisen helpottamiseksi, jos olet vielä aloittelija etkä vielä tunne kasveja visuaalisesti.

Tee yrttilaastari itse

sinkkiallas-kasvi-yrtti-puutarha-suunnittelu-helppoa

Sopivia yrttejä, joita voit istuttaa sinkkialtaaseen, ovat basilika, timjami ja persilja. Tähän sopivat yhtä hyvin Välimeren yrtit, kuten oregano, rosmariini ja laventeli. Jotta voit tehdä yrttitarhan itse, sinun on varmistettava hyvä vedenpoisto, koska jotkut yrtit suosivat suhteellisen kuivaa maaperää. Lisäksi yhdistä yhteen astiaan vain yrttejä, joilla on samat kastelu- ja sijoitusvaatimukset, jotta ne voivat olla keskenään sopusoinnussa. Jos yhdistät aurinkoa rakastavat ja ne, jotka tarvitsevat osittaista varjoa, sinun on vaikea löytää kylpyammeen paikkaa, joka täyttää molemmat vaatimukset. Sama koskee kastelua.

Luo keiju puutarha puutarhan koristeluun

sinkkialtaan istutus-mini-puutarha-keiju-puutarha-luovasti-suunnittelu

Jos haluat istuttaa sinkkialtaan ja käyttää sitä puutarhan koristeena, voit suunnitella sen keiju puutarhana. Keiju puutarhat ovat koristeellisia minipuutarhoja, jotka on yleensä suunniteltu pienillä mehikasveilla, pikkukivillä ja pienoiskalusteilla. Ne ovat erityisen suosittuja lasten keskuudessa ja antavat puutarhaan romanttisen ilmeen. Jos istutat sinkkiallasta keijuutarhaan, on parasta käyttää vähemmän vaativia ja vaativia kasveja. Jopa pienet keiju valot ovat upeita ja tekevät koristeesta erityisen romanttisen katseenvangitsijan.

Istuta sinkkiallas ja tee kauniita puutarhakoristeita itse

sinkkialtaiden istutus-ideoita-puutarha-sopivia kasveja

Useiden sinkkialtaiden avulla voit tehdä luovan puutarhan sisustuksen itse ja suunnitella puutarhan yksilöllisesti. Tätä varten voit istuttaa jokaisen sinkkialtaan ja rakentaa lopulta rakenteen yksittäisistä altaista. Tätä varten on parasta käyttää erikokoisia ja muotoisia sinkkialtaita. Voit ripustaa yksittäiset altaat yhteen minkä tahansa puusta tai metallista valmistetun tangon kanssa. Betonisauvat ovat esimerkiksi ihanteellisia ja kestäviä, ja ne kestävät myös raskaita, täytettyjä sinkkialtaita.

Kasvata vihanneksia sinkkialtaassa

sinkkialtaan istutus-vihannekset-kasvava-sipuli-kirsikka-tomaatti-salaatti

Sinkkialtaaseen voidaan ilman ongelmia istuttaa myös pieniä vihanneksia, kuten kirsikkatomaatteja, kevätsipulia ja salaattia. Voit joko käyttää suurta sinkkiallasta tai istuttaa useita pieniä astioita eri vihanneksilla. Kaikki riippuu käytettävissä olevasta tilasta. Idea on loistava vaihtoehto, jos sinulla ei ole suurta puutarhaa tai haluat kasvattaa vihanneksia parvekkeella.

Luo sinkkialtaaseen pieni lampi

sinkki-amme-kasvi-puutarha-koristelu-mini-lampi-tee itse

Lähes kaikki haaveilevat lampista omassa puutarhassaan, mutta käytettävissä oleva tila ei usein riitä. Sinkkiallas on edullinen ja suosittu vaihtoehto, ja se voidaan muuttaa kauniiksi minilammiksi ja istuttaa halutulla tavalla. Tällainen pieni lampi sopii myös pienemmille alueille, kuten terasseille ja parvekkeille. Tarkista lemmikkikaupasta, mitkä vesikasvit sopivat parhaiten tällaiseen syvyyteen.

Vinkkejä sinkkialtaalle

sinkkiallas-kasvi-vesi-kasvit-mini-lampi-tee itse

Sinkkiallasta, joka on jo istutettu, ei voi muuttaa minilammiksi, koska poratut tyhjennysaukot ovat tyhjennystä varten. Käytä pikemminkin sinkkiallasta, jossa ei ole reikiä, jotta vesi ei valua altaasta. Lisäksi kylpyamme tulee vuorata lammen vuorauksella ennen istutusta. Sijainti on myös tärkeässä roolissa. Mini -lampia, jotka on varustettu kasveilla ja jotka ovat suorassa auringonpaisteessa, kuumenevat, mikä on kohtalokasta kasveille. Varmista varjoisa tai osittain varjostettu sijainti (kasvien tarpeiden mukaan).

Millä minilammikolla istutetaan sinkkiallas

sinkkialtaan istutus-mini-lampi-kasvit-lumpeen lehdet

Jos haluat istuttaa pienlammen sinkkialtaaseen, sinun on valittava pienet biotoopit. Rajoita vain muutamia kasveja, jotta lampi ei ylikuormitu. Koska tällaisen pienen astian vesi lämpenee nopeasti, voit myös viljellä eksoottisia vesikasveja. Vesililjat ovat suosittu idea pienlammikasveille, koska niillä on kauniita lehtiä ja kauniita kukkia. Muita sopivia kasveja, joita voit käyttää lampille, jos haluat istuttaa sinkkialtaan, ovat:

 • Vesihyasintit
 • Rakkauskello
 • Jonglöörin kukka
 • Kyproksen ruoho
 • Vesi iiris
 • Nuolenkärki
 • Kääpiöpentu
 • Lootuskukka jne.

Suunnittele ja istuta minilampi sinkkialtaaseen – ohjeet

sinkkialtaan istutus-mini-lampi-suunnittelu-kasvi-ideoita

Jos haluat istuttaa sinkkialtaan vesikasveilla ja suunnitella sen kauniiksi minilammiksi, löydät ohjeet ja hyödyllisiä vinkkejä täältä. Hankkeen parhaat kuukaudet ovat huhtikuu, toukokuu ja kesäkuu. Ensin sinun on valmisteltava tarvittavat materiaalit. Tätä varten tarvitset:

 • sinkkipannu
 • vedenpitävä tiivistysmateriaali, esim. B. Tiilet
 • 3 kasvien koria
 • Lammen maaperä
 • Valitsemasi vesikasvit
 • pesty sora
 • iso kivi.

Istuta sinkkiallas vesikasveilla

sinkkialtaan istutus-lampi-muotoilu-vesikasvit

Puhdista ensin sinkkiallas ja levitä tiilet siihen. Tiilien avulla voit luoda eri korkeuksia vesikasveille ja siten luoda tietyn rakenteen. Nyt sinun on täytettävä kasvikorit kerroksella lammen maaperää, otettava vesikasvit pois säiliöistään ja asetettava ne koreihin.

Täytä kasvisäiliöt oikein

sinkkialtaan istutus-mini-lampi-täyttö-pikkukivi-istutus

Jatka nyt kasvien täyttämistä lammen maaperällä niin, että kasvien juuret peittyvät hyvin. Tätä seuraa pesty sora, joka estää lammen maaperän huuhtelun vedessä. Käytä tätä menetelmää kaikkien viljelykasvien istuttamiseen asettamalla enintään kolme kasveja yhteen koriin.

Istuta lampi sinkkialtaaseen

sinkkialtaan istutus-vesieli-mini-lampi-ideoita

Täytä nyt kaksi kolmasosaa sinkkialtaasta vedellä. Sadevesi tai toisen lampin vesi sopii tähän parhaiten, joten hanavettä ei ole. Aseta sitten kasvit varovasti sinkkialtaaseen istutusalueesta riippuen. Aseta korkeammat vesikasvit joko taustalle tai keskelle ja pienemmät eteen.

Istuta minilampi sinkkialtaaseen ja täytä se vedellä

sinkkialtaan istutusohjeet-mini-lampi-vesi

Jos olet tyytyväinen kasvien suunnitteluun, täytä nyt sinkkiallas vedellä noin 3-4 senttimetriä reunan alapuolelle. Voit antaa minilammelle erityisen kosketuksen asettamalla suuren kiven, joka rikkoo veden pinnan, jotta pienet linnut voivat laskeutua sen päälle.

Täydellinen paikka sinkkialtaalle

sinkkialtaan istutus-ideoita-täyttö-sopivia kasveja

Istutettua sinkkiallasta lammena ei saa sijoittaa varjoisaan tai täysin aurinkoiseen paikkaan puutarhassa. Kuusi tuntia aurinkoa päivässä on optimaalinen määrä levien kasvun estämiseksi. Osittain varjostettu paikka sopii siksi parhaiten sinkkialtaan minilammalle. Lisäkivet voivat tukea kasveja.

Suunnittele minilampi, jossa on veden ominaisuuksia

sinkki-amme-mini-lampi-design-vesi-leikkipuutarha

Suihkulähteillä, valonäytöillä, kelluvilla kynttilöillä ja erilaisilla puutarhahahmoilla voit tehdä minilammista erittäin yksilöllisen ja vieläkin houkuttelevamman. Suihkulähteitä ei kuitenkaan voida yhdistää joidenkin vesikasvien, kuten vesililjojen kanssa, koska ne vaativat pysäytettyä vesistöä. Joten tässä tapauksessa sinun on valittava sinkkialtaiden lammen kukkien ja veden ominaisuuksien välillä. Kysy kaupoista, mitkä kasvit ovat sopivia, ja harkitse sitten, haluatko tehdä ilman tiettyjä kasveja, jotta voit luoda vesielementin. Voit tietysti myös helposti luoda kaksi lammetta.

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!