15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee puutarhasta värikäs syksyllä kukilla ja kasveilla

puutarha syksyllä puutarhan suunnittelu-vinkit-kukka-ideoita

Jokainen, joka nautti värikkäästä, kukkivasta puutarhasta koko kevään ja kesän, haluaa tietysti pitää sen sellaisena syksyllä. Ei ole väliä, valitsetko todella kukkivat yksilöt vai värilliset lehdet. Mutta mitä istutat Puutarha syksyllä? Haluamme esitellä teille mielenkiintoisia ideoita kasvien yhdistämisestä syksyllä, jotka vaikuttavat henkeäsalpaavilla väreillään ja joita olet tervetullut kokeilemaan tänä vuonna. Nämä ovat yksivuotisia ja monivuotisia kasveja, joten voit joko luoda uusia sävellyksiä joka vuosi tai nauttia samasta koostumuksesta monta vuotta.

Kaunis puutarha syksyllä – vihreä ja Burghunder

puutarha syksyllä värillinen nokkonen-viininpunainen-väri-blaetter-nätti

Burghunder on täydellinen väri syksyyn. Joten jos istutat erilaisia ​​yksilöitä syksyllä, edustajia, joilla on nämä punertavat lehdet, ei todellakaan pitäisi puuttua. Täällä on laaja valikoima värikkäitä nokkosia (Solenostemon), joista variantteja on lähes loputtomasti. Lancelot -lajike on erityisen kaunis, mutta voit myös yhdistää sen. Luonnollisen puutarhapolun lisäksi puutarhan kasvit ovat erityisen tehokkaita syksyllä.

Kuinka sisustaa puutarhani kasveilla syksyllä?

puutarha syksyllä salvia-punainen-väri-syksyinen muotoilu

Voit yhdistää Lancelotin erittäin hyvin salvian (Salvia) kanssa. Toisaalta tämä muodostaa kontrastin vihreiden lehtien kanssa, mutta toisaalta sopeutuu myös Burghunderiin kukkien kanssa lämpimissä värisävyissä. Nämä syksyn puutarhan vuosittaiset järjestelyt voidaan toistaa joka vuosi tai yksinkertaisesti toteuttaa toisessa sängyssä ensi vuonna.

Violetti, keltainen ja sininen

puutarha syksyllä dahlia-mystic-illusion-tummat lehdet-keltaiset kukat

Värillinen nokkonen “Black Prince” on toinen kaunis vaihtoehto, jolla voit laajentaa vihreitä kasvejasi. Yhdistä tämä mustalehtiseen daaliaan “Mystic Illusion”, jossa on myös kirkkaan keltaisia ​​kukkia. Mealy salvia voi edustaa sinistä väriä. Tämä puutarhakasvi syksyllä koostuu sinertävistä kukista ja vihreistä lehdistä.

Violetti ja punainen

puutarha-syksy-taro-tumma-norsu-korvan-puutarhanhoito-vinkit

Lehtiensä muodossa taro muistuttaa norsun korvia. Syksyllä kukkiva puutarha saavutetaan myös yhdistämällä oranssin tuoksuinen nokkonen (Agastache cana) taroon (Colocasia esculenta) ja ennen kaikkea varianttiin “Black Magic”, jossa on tummat, violetit lehdet ja punainen nokkos. Saat ainutlaatuisen väriyhdistelmän puutarhan järjestelyyn, joka tekee vaikutuksen myös kauniilla tekstuurilla.

Violetti ja violetti

puutarha-syksy-indigo-salvia-sininen-perhonen-vuodevaatteet-design-inspiraatiota

Afrikkalaista penniinpuhdistajan ruohoa (Pennisetum setaceum) “Rubrum” voidaan täydentää puutarhassa syksyllä monin tavoin muiden kasvien kanssa. Valitse Indigo Sage (Indigo Spiers), Strobilanthes dyeranus ja sen violetit raidalliset lehdet tai Taro tai mikä parasta, kaikki kolme näytettä. Sängyn taustaksi voit myös valita lampunpuhdistajan ruohon (Pennisetum) “Vertigo”.

Holkit

puutarha-syksy-thunberg-karhunvatukka-punainen-pensas-kasvit

Jos et halua tehdä ilman koristepensaita, suosittelemme Thunbergin karhunvatukkaa (Berberis thunbergii), josta voit muotoilla mielenkiintoisia palloja. Vihreiden pensasaitojen tai muiden pensaiden taustalla karhunvatukka tulee punaisten lehtien läpi Puutarha syksyllä erittäin hyvä ilmaisu. Pallon leikkaus estää myös pensaan leviämisen häiriöttömästi, koska hedelmien muodostuminen pysähtyy.

Suojakasvit

garden-autumn-julianes-barberry-cut-yellow-blossoms-houkutteleva

Syksyn puutarhassa voidaan myös lisätä japanilainen holly (Ilex crenata), karan pensas (Eunonymous) “Manhattan” ja Julianes -karhunvatukka (Berberis julianae) samaan sänkyyn, jossa karhunvatukka sijaitsee. Nämä pensaat vaikuttavat tekstuurillaan ja värillään, ovat ikivihreitä ja kasvavat hyvin matalaksi, joten voit helposti täyttää pienet avoimet tilat niiden kanssa.

Punainen, keltainen ja hopea

puutarha-syksy-zinnia-värit-punainen-lime-värikäs-kukkapenkki-suunnittelu

Paras tapa sisustaa puutarha syksyllä on kasveilla ja kukilla. Jos haluat tehdä tämän ja istuttaa uusia yksilöitä syksyllä, meillä on myös vinkkejä puna-kelta-hopea-väriyhdistelmään. Zinniat (Zinnia) ovat vaikuttavia kukkia, Bernarys Giant -lajike, jossa on punaisia ​​kukkia. Yhdistä tämä voimakas väri harmahtavaan Centaurea gymnocarpaan ja lime-vihreisiin variantteihin zinnias “Envy”.

Suunnittele tausta

puutarha-syksy-terävä-lehti-tiikeri-sunhat-koriste-ruoho-vihreät-ideat-yhdistelmä

Lampunpuhdistaja “Vertigo” sopii jälleen taustalle. Voit yhdistää tämän kelta-kukkaisiin rakolehtisiin kartioihin (Rudbeckia laciniata) ja hopealehtisiin auringonkukkiin (esim. Helianthus argophyllus). Ne ovat korkeita kasveja puutarhaan syksyllä, joten voit käyttää niitä koristamaan täydellisesti sängyn takaosan ilman kukkia ja kasveja eksymästä kaikkiin väreihin.

Oranssi, keltainen ja lime

puutarha-syksyllä vaihtuvat ruusut-liekki-värit-keltainen-oranssi-punainen

Suunnittele puutarhan sänky syksyllä edestä taaksepäin seuraavasti: ensin vaikuttava lantana liekinvärisillä kukillaan, sitten upea arctotis punaoranssilla värillä, meksikolainen jättiläinen sysop (Agastache mexicana) vaalean oranssina ja intialainen maitokukka (Asclepias curassavica), joka on väriltään hyvin samanlainen kuin vaihtuva ruusu.

Kukkia puutarhaan syksyllä

puutarha-syksy-bataatti-jänteet-hellä-kukat-hoito

Valitse kolmannelle riville rönsyilevä bataatti (Ipomea batata) ja tarkemmin variantti “Sweet Caroline Bronze”. Lopuksi on olemassa muutamia värikkäitä nokkosia, vain tällä kertaa vihreällä värillä ja pilkullisilla lehdillä, jotta sängyssä olisi vähän vaihtelua, joka on täynnä lämpimiä vivahteita. Näin puutarhasta tulee todellinen helmi syksyllä.

Vaaleanpunainen, fuksia ja lime

puutarha-syksy-pallomainen amarantti-kukka-sekoitus-vaaleanpunainen-kukkapenkki

Todellisen vaaleanpunaisen löytäminen voi olla vaikeaa. Suurimman osan ajasta kukilla on sävy, joka saa ne näyttämään sinertäviltä tai punertavilta. Luo puutarhaan syksyllä sänky hunajapensasta (Melianthus major) etualalle ja perillalle sen tummilla lehdillä. Voit lisätä vaaleanpunaisen aksentin hämähäkkikukkaan (Cleome), jonka voit yhdistää salviaan “Waverly”, pallo -amaranttiin (Gomphrena), bataattiin “Kääpiö Marguerite” ja luonnonvaraiseen artisokkaan (Cynara cardunculus).

Vaaleanpunainen ja taivaansininen syksyisessä puutarhassa

puutarha syksyllä browallia-sininen-lila-juurikas-design

Jos haluat puutarhaan pastellisävyjä syksyllä, suosittelemme houkuttelevaa verbenaa “Lavender Cascade” vaaleanpunaisilla kukillaan. Ne näyttävät upeilta yhdessä litteän korvan ruohon (Chasmanthium latifolium) ja taivaansinisen browallian (Browallia americana) kanssa. Tuloksena on romanttinen värisävy, joka saa harmaan taivaan näyttämään paljon ystävällisemmältä syksyllä.

Keltainen ja sininen

puutarha-syksy-sterntaler-matala-rehevä-vihreä-blaetter-lime

Tällä muunnelmalla puutarhan sängylle syksyllä voit käyttää indigo -salviaa uudelleen. Sterntaler (Melampodium) tuo vahvan keltaisen kontrastin sinisiin kukkiin, kun taas värillinen nokkonen “Lancelot” ja bataatti “Dwarf Marguerite” lisäävät äänenvoimakkuutta ja takaavat siten täydellisen tekstuurin. Tällä tavalla kahden ensimmäisen näytteen ei niin rehevä kasvu kompensoidaan.

Keltainen, lime ja violetti

puutarha-syksy-japanilainen-holly-koriste-pensas-ikivihreä-istutus

Luo suojaus japanilaisesta hollystä (Ilex crenata) ja karsi sitä säännöllisesti, jotta se pysyy pienenä. Lisäksi istuta puutarhaan syksyllä dahlia “Mystic Illusion”, jonka loisto alkaa ilahduttaa sinua Halloweenin aikaan. Luo myös sekoitus violetinvärisiä papukaijalehtiä (Alternanthera dentata), vihreitä, kalkkivärisiä nokkosia ja vihreää harppupensasta (Plectranthus forsteri). Taustalle sopii Guaranin salvia “Royal Purple”..

Hyönteiset puutarhassa

puutarha-syksy-koecherbluemchen-trumpetti-muoto-punainen-oranssi

Jos haluat myös houkutella puutarhaan hyönteisiä syksyllä, tarvitset kukkia, joissa on runsaasti nektaria. Seepia (Cuphea platycentra) punaoransseine kukineen on erittäin sopiva. Yhdistä salvia, agastachia ja leijonan korvat (leonotis) ja luo mukava sekoitus värejä.

Previous Post
Peililaatat moderniin kylpyhuoneen suunnitteluun
Next Post
Suuret tontut tekevät käsityötä eri materiaaleista – 4 DIY -ideaa jouluksi