15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suunnittele puutarha – valitse aasialainen tai maalaistyyli

design-puutarha-design-inspiraatio-narsissi-keltaiset-portaat-kivi-vihreä

Aasialainen tai itäinen puutarha on täydellinen valinta, jos haluat nauttia romanttisesta ilmapiiristä ulkona, joka näyttää myös erittäin luonnolliselta. Tämän puutarhatyypin tyypillinen ominaisuus on, että se näyttää kasvaneen vuosien varrella ja heijastaa ajan voimaa. Luonnollisuus on mukana Suunnittele puutarha itämaiseen tyyliin avainsana, niin sanotusti.

Puutarhan suunnittelu – vinkkejä ja ideoita

puutarhasuunnittelu aasialainen-matala-pensas-stream-kivi

Tässä artikkelissa haluamme esitellä sinulle aasialaisen puutarhan ominaisuudet ja mitä pitää ottaa huomioon puutarhan suunnittelussa. Mitä värejä, kasveja ja materiaaleja tulisi käyttää parhaiten? Kaiken tämän voit selvittää täältä. Lopuksi meillä on lyhyt yhteenveto maalaistyylisestä puutarhasta vastakohtana aasialaiselle puutarhalle. Säännöt eivät ole siellä niin tiukat. Ilmapiiri on yhtä kodikas ja rentouttava riippumatta siitä, minkä tyylin valitset. On tärkeää, että pidät omasta puutarhasta.

Puutarhasuunnittelu aasialaiseen tyyliin

design-puutarha-villi-design-baumblueten-weiss-nurmikko-pensaskasvit

Jos haluat suunnitella puutarhan itämaiseen tyyliin, älä luo klassisia vuoteita kukilla. Kukkien tulisi kasvaa villisti, kun taas viheralueet, jotka on järjestetty pyöreiksi ja lähellä toisiaan, yhdistävät kukka -alueet toisiinsa.

Suunnittele puutarha maston yrteillä

design-garden-mastkraeuter-sagina-ground cover-green-outdoor

Maanpäälliset ovat välttämättömiä, jos haluat suunnitella puutarhan, joka huokuu itämaista tyyliä. Lihayrtit (sagina) ovat erityisen sopivia tähän tarkoitukseen. Ne edustavat henkeäsalpaavaa ja aina tuoretta mattoa.

Suunnittelu soralla

design-puutarha-japanilaistyylinen-havupuut-hahmot-vuodevaatteet-luonnonkivi

Erinomainen vaihtoehto maanpeitteelle on sorasta tai murskatusta kivestä valmistettu lattiapäällyste. Se antaa tietynlaisen modernin tunnelman. Jos haluat säilyttää romanttisen tunnelman puutarhan suunnittelussa, voit käyttää erivärisiä kiviä, sekoittaa ne yhteen tai luoda alueita eri väreistä.

Värit aasialaiseen puutarhaan

design-puutarha-pieni-idea-puu-kasvit-buddha-rock garden

Kaksi tärkeintä väriä ovat vihreä ja punainen.Siksi voit rohkeasti lisätä punaisia ​​kukkia tai koristeita vihreän maanpeitteen lisäksi. Luodut kontrastit ovat vaikuttavia. Vaihtoehtona sopivia vaihtoehtoja ovat myös vaaleanpunaisen tai oranssin värin eri vivahteet.

Vihreän sävyt

design-puutarha-yksinkertainen-suunnittelu-itämainen-aasialainen-kivi-aksentti-pensas-pyöreä-muotoinen

Värikkäitä väriyhdistelmiä ei saa missään tapauksessa sallia. Luota sen sijaan vihreän eri sävyihin, joita luonto tarjoaa kasvien muodossa. Se voi luoda mielenkiintoisia tehosteita, jotka jäljittelevät varjoa, joihin voit käyttää pensaita ja pensaita, mutta myös muita vihreitä variantteja.

Havupuut

design-puutarha-mänty-idea-pikkukivi-terassi-puu-yksinkertainen-aksentti-kasvit

Pinus -suvun lajikkeet ovat erittäin hyviä puutarhanhoitoon vihreissä väreissä. Näitä ovat mänty, mänty ja taimen. Voit myös valita väärennettyjen sypressipuiden (Chamaecyparis) ja tujan välillä. Tietenkin kaikki tyypit voidaan yhdistää upeasti toisiinsa.

Valkoisen ja vihreän sekoitus

design-puutarha-vihreät-värit-vihreät-vivahteet-boxwood-pensasuoja

On myös Padogen -koirapuuta (Cornus controversa), erilaisia ​​Variegata -lajikkeita, tuhka vaahtera (Acer negundo) flamingo. Heillä kaikilla on jotain yhteistä, ja ne ovat valkoisen ja vihreän kuvion kauniita lehtiä.

Punainen aksentti

puutarhasuunnittelu vaahtera-punaiset lehdet-aksentti-itämainen rock-puutarha

Jos haluat asettaa erityisen suuren aksentin, kun suunnittelet puutarhaasi aasialaiseen tyyliin, voit käyttää yllä mainittua punaista väriä vihreän maiseman keskellä. Japanilainen vaahtera houkuttelevilla punaisilla ja vihreillä lehdillään sopii erityisesti itämaiseen tyyliin. Se on klassikko puiden keskuudessa itämaiseen tyyliin.

alppiruusu

design-puutarha-alppiruusu-deco-kukat-vaaleanpunainen-houkutteleva-ikivihreä

Jos olet tämän vaikuttavan pensaan fani, meillä on sinulle hienoja uutisia. Koska se on ihanteellinen, jos olet valinnut itämaisen tyylin puutarhanhoitoon. Voit nauttia kukista vain toukokuussa, mutta alppiruusulla on kauniit lehdet, jotka näyttävät hyvältä myös ilman kukkia.

Mukavaa myös talvella

puutarhan suunnittelu alppiruusu-kukka-vaaleanpunainen-punainen-pensas-houkutteleva

Ja koska se on ikivihreä pensas, pidä puutarhassa kauniita vihreitä aksentteja myös talvella. Olet tervetullut yhdistämään useita alppiruusuja puutarhan luomiseksi ja kauniiden ryhmien luomiseksi.

Maalaistyylinen puutarha

design-puutarha-maalaismainen-istutus-luonto-kiipeilykasvit-julkisivu-kivi-ikkunaluukut-sininen-puu

Maalaistyyli liittyy mummon kylän viihtyisään ilmapiiriin. Siksi tyyli on yksi erityisen suosituista vaihtoehdoista. Mutta mitkä ovat tyypilliset ominaisuudet ja mitä sinun on otettava huomioon, jos haluat suunnitella tämän puutarhan?

Puutarhan värit

puutarhan suunnittelu värit-tulppaanit-violetti-seinä-maalaismainen-graeser

Herkät sävyt ovat paras valinta tässä, ja sitten joitain raskaampia värejä. Violetti ja vaaleanpunainen pastelliväreissä ovat erityisen sopivia, mutta ne voidaan korvata myös vaaleansinisellä ja herkällä keltaisella tai yhdistää niihin.

Paljon kukkia

puutarhan suunnittelu värikäs-niitty-maaseudun tyyli-herkät värit-vaaleanpunainen-violetti-keltainen

Kodikas tunnelma saavutetaan muun muassa istuttamalla monia erilaisia ​​ja värikkäitä kasveja. Jos näistä tulee myös miellyttävä tuoksu, puutarhasi on täydellinen. Ja kukka -alueet ovat paras paikka luoda viihtyisä oleskelualue rentoutumiseen, mikä on välttämätöntä maaseudun puutarhassa. Mutta mitkä kukat sopivat erityisen hyvin maisemalliseen maalaistyyliin?

Allium

muoto-puutarha-purjo-kasvit-allium-pallomaiset-kukat-violetti

Voit lisätä värillisiä roiskeita erilaisiin kukkiin. Näitä ovat: purjolajit (Allium), pioni (Peonia), lupiinit (Lupinus) ja hortensiat. On myös kukkia, jotka kukkivat voimakkaasti keltaisena ja oranssina, kuten päivänliljat (Hemerocallis), kehäkukat, auringonkukat ja krysanteemit. He kaikki rakastavat valoa ja tarvitsevat vettä läpäisevän maaperän, joka ei salli veden kastumista.

Ruusut

design-puutarha-kaari-rakenna-pergola-kiipeilyruusut-vaaleanpunainen-valkoinen-pensasuoja

Klassikko maalaismaiseen tyyliin kuuluvista kukista ovat tietysti ruusut. Olitpa matala pensas tai kiipeilykasvi, et voi mennä pieleen sen kanssa. Yhdistä tietyt tai monet eri värit kukille.

Lonicera -laji

design-garden-geissblaetter-pink-flowers-kiipeily-kasvi-kivi-idea

Lisäksi siellä on suosittu kuusama, jossa on punaisia ​​marjoja, kuusama tai muita kasvilajeja (Lonicera). Ne ovat kauniita tiettyjen alueiden sisustamiseen, aksenttien luomiseen tai kiipeilykasveihin, ja ne on ehdottomasti otettava huomioon puutarhan suunnittelussa.

laventeli

muoto-puutarha-laventeli-liila-ryhmä-maalaistyyliset ruusut

Laventeli viimeistelee romantiikan. Sen herkkä violetti ja monet oksat, jotka kasvavat kauniisti ylöspäin, asettavat kauniita aksentteja maalaistarhaan. Mutta jopa suuremmissa ryhmissä laventeli näyttää yksinkertaisesti ihastuttavalta. Joten kun suunnittelet puutarhaa, älä unohda sitä!

Suunnittele puutarha pionien kanssa

design-puutarha-pioni-vaaleanpunainen-puutarha-aita-puu-klassinen-maalaistyylinen

Pionien romanttinen ilme ei ole vain niiden kauniista väreistä. Reheviä kukkia ja niiden huumaavaa tuoksua ei missään nimessä pidä aliarvioida. Tämän vuoksi ne eivät ole vain osa maaseudun puutarhaa, vaan sopivat mihin tahansa tyyliin

Previous Post
15 inspiroivaa lastentarhaideaa – makuuhuoneen sisustus tytöille
Next Post
Moderni peili käytävällä – koristeellinen aksentti, jolla on suuri vaikutus