15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suunnittele terassilattiasi väreillä – näin maalaat ulkomaton!

maalaa terassin lattia värillisellä matolla

Se oli aiemmin enemmän toiminnallinen lisä taloon – nykyään se laajentaa oleskelutilaa ulkopuolelle. Mukavat huonekalut luovat oleskelutilan, jossa perhe voi rentoutua ulkona. Ulkokeittiössä on kaikki tarvittava, jotta grillaamisesta viikonloppuna tulee todellinen kulinaarinen taide. Ruokailutila kutsuu sinut viettämään iltoja ystävien kanssa. Kyllä, terassilla on paljon tarjottavaa – joten kesällä elämä voidaan siirtää ulkopuolelle. Tyylikäs ulkoalue näyttää täydelliseltä ulkopuolisen maton kanssa – matto korostaa suunnittelun kodikasta luonnetta. Valitettavasti se, mikä näyttää hyvältä, ei ole aina käytännöllistä. Matot sitovat pölyä, tahroja on vaikea poistaa, ja kun matot kastuvat, niiden kuivuminen kestää kauan. Tämä on pinnan kannalta epäedullista – jos vettä tulee, mätä voi kehittyä ja aiheuttaa vahinkoa. Jos et halua tehdä ilman sitä, voit maalata terassin lattian ja maalata sen ulkopinnan. DIY -projekti on melko suoraviivainen ja lopputulos simuloi onnistuneesti maton ulkoasua.

Suunnittele terassilattia maalilla – maalaa puulattia

terassilattian värisuunnittelu puulattiamaaliideoita

Kesällä terassista tulee suosittu retriitti, ja sillä on päärooli lämpimän kauden avoimessa asumiskonseptissa. Tämä tekee lattiasta entistä tärkeämmän – puu on erittäin suosittu miellyttävän tunteen ja luonnollisen värin vuoksi. Erityisen pitkäikäiset eksoottiset metsät tulevat kyseenalaiseksi. Bangkirai -lankut kestävät helposti kuumuutta ja pakkasta ja sopivat ihanteellisesti puutarhaan. Puu saa myös houkuttelevan ilmeen – sen punaruskea väri ja houkutteleva vilja luovat kodikkaan tunnelman. Alkuperäinen lehtikuusi on myös suosittu – vaikka se ei ole yhtä kestävä kuin eksoottiset trooppiset puulajit, se maksaa 30% vähemmän verrattuna.

terassilattia, jossa värilliset raidat maalaus sinivalkoinen

Kuten kaikki luonnonmateriaalit, puu on osittain vedenpitävä. Siksi valmistaja yleensä sulkee levyt tai käsittelee ne erityisillä öljyillä – ne levitetään uudelleen joka vuosi. Lakattuun puulattiaan ei kuitenkaan saa levittää maalia. Ensimmäinen askel on siis poistaa erikoispinnoite. Puhdista ensin terassi ja puhdista sitten lattia huolellisesti. Tarvittaessa lika voidaan poistaa painepesurilla. Ennen kaikkea on tärkeää, että pinta pysyy lopulta täysin puhtaana. Huuhtele terassi vedellä ja anna sen kuivua. Nyt työ voi alkaa.

Suunnittele terassilattia väreillä – kiinnitä kuviot

Luo oma terassilattia väreillä

Ennen maalin poistamista on määriteltävä käsite. Luo ensin luonnos ja merkitse siihen kaikki huonekalut, istutuskoneet ja kodin tarvikkeet, kuten maljakot, patsaat jne. Mieti sitten huolellisesti värimaailmaa ja määritä värit. Lopulta valitaan oikeat kuviot. Värinkulutus voidaan sitten laskea valittujen näytteiden perusteella. Mitkä aiheet koristavat terassin, riippuu useista tekijöistä. Ensinnäkin – harrastuspuutarhurin kokemus. Aloittelijat voivat valita raidallisia kuvioita – ne ovat nopeita ja helppoja levittää. Lukuisat geometriset kuviot voivat myös parantaa ulkoaluetta. Ammattilaisilla on tässä hyödyllinen temppu – jos valitset yksinkertaisia ​​aiheita, voit kokeilla värejä ja luoda jännittäviä kontrasteja. Ja päinvastoin – mitä monimutkaisempi kuvio, sitä yksinkertaisempi värimaailma.

maalaa terassin lattia oranssinvärisellä valkoisella

Käytettävissä oleva tila on myös tärkeä – mitä pienempi matto, sitä yksinkertaisempi muotoilu. Kehittyneet kuviot leikkaavat hienon hahmon suuressa muodossa. Elämäntapa määrää myös mallin. Nykyaikaiset huonekalut voidaan helposti yhdistää geometrisiin aiheisiin, kun taas monimutkaiset luonnolliset aiheet (kukat, linnut, kasvit) sopivat hyvin vintage -huonekaluihin ja koristeluun..

Oikea vedenpitävä maali voidaan levittää helposti perusteellisesti puhdistetulle puuterassille. Suuret aiheet (esim. Raidat, kolmiot jne.) Voidaan merkitä lattialle teipillä. Kaavaimet tehdään yleensä pienemmille aiheille. Pienellä taidolla kuka tahansa voi luoda mallin itse; markkinoilla on joka tapauksessa lukuisia valmiita malleja.

Suunnittele terassilattia värillisellä betonilaatalla

terassilattia, värillinen geometrinen kuvio betonilattia

Toisin kuin puu, jossa maali poistetaan ensin, betoni (riippumatta siitä, onko esillä oleva betoni vai paljaat betonilaatat) on ensin tiivistettävä. Tätä varten pinta tarkistetaan ensin halkeamien varalta ja puhdistetaan sitten perusteellisesti. Puhdistuksen jälkeen anna betonin kuivua ja esitäytä se. Levitä tiivistyskerros kuivalle betonilattialle ja anna sen kovettua vähintään viikon ajan. Markkinoilta on saatavana erikoisbetonilasitteita – ne kestävät hyvin pitkään ja voidaan levittää nopeasti. Alla olevasta kuvagalleriasta löydät inspiraationa lattiapäällysteitä, joissa on erilaisia ​​kuvioita.

Suunnittele värikäs terassi

patiolattia, jossa on värisuunnittelun geometrisia kuvioideoita

Yksinkertaisten, yksiväristen terassimallien ajat ovat menneet. Yllä olevan kuvan eklektinen sekoitus on paljon jännittävämpää – koristetyynyt on koristeltu runsaasti intialaisilla aiheilla. Yhdessä puutarhan pergolan tumman mahonkipuun kanssa ne muodostavat houkuttelevan kokonaisuuden. Matala sohva ja puusta veistetty sohvapöytä tuovat puutarhaan itämaisen ripauksen. Vintage -huonekalu keskellä – pieni vihreä sivupöytä, jossa on luonnollisia aiheita, lisää viimeistelyn. Jotta betonilattia ei näytä tylsältä, se varustettiin geometrisilla kuvioilla. Lopputulos – viehättävä terassi, jolla on oma luonteensa.

Pieni mutta mukava – suunnittele boho -tyylikäs terassi

terassilattia värisuunnittelulla boho tyylikkäät huonekalut

Ehdottomasti todiste siitä, että paitsi tilavat terassit voivat tarjota tarpeeksi tilaa sisustamiseen. Patsaat, veistokselliset sivupöydät ja istutuskoneet kivijalustalla luovat tyylikkään järjestelyn pienelle terassille. Jopa rajoitetulla alueella takan ei tietenkään pitäisi puuttua – vaikka se olisi pienessä muodossa. Iloiset värit, luonnolliset aiheet, eläinkuviot ja tietysti monet eksoottiset kasvit antavat ulkoalueelle värin. Boho -näköisen terassin viimeistelee yksivärinen lattia. Mustavalkoiset raidat ovat ristiriidassa koristetyynyjen värikkäiden kuvien kanssa ja tarjoavat tietyn suunnittelun vapauden. Yksinkertaiset raidat sulautuvat harmonisesti myös perinteisiin ja moderneihin asuintiloihin.

Suunnittele terassilattia värillisellä värimaailmalla

terassilattia, jossa on värimuotoilu mustavalkoisia raitoja punaisia ​​aksentteja

Merellinen sisustus saa meidät haaveilemaan eksoottisista saarista ja kaukaisista maista. Punainen, tummansininen ja valkoinen värimaailma luo onnellisen tunnelman puutarhapöydässä ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Taitettavat bambusta valmistetut tuolit piristävät järjestelyä. Tyynyt, joissa on neulotut ankkuripuristimet, rottinkista valmistettu leipäkori ja kynttilä pöydän keskellä, ovat erityisen houkuttelevia. Koska raidat päämotiivina luonnehtivat voimakkaasti ulkoasua, niiden ei tietenkään pitäisi puuttua lattiasta. Ne eivät ole vain todellinen katseenvangitsija, vaan jakavat terassin optisesti kahteen osaan – ulkoruokailutilaan ja sen vieressä olevaan sohvapöytään.

Suunnittele klassinen terassi yksivärisellä ilmeellä

terassilattia värillisellä piirustuksella yksivärisiä kolmioita

Mustavalkoinen värimaailma antaa terassille klassisen ilmeen. Sinun ei tarvitse investoida kalliisiin vintage -huonekaluihin, jotta ulkoalue näyttää tyylikkäältä. Tässä tapauksessa istuinryhmä astuu taustalle ja jättää lavan lattian päälle. Geometriset kuviot voidaan kiinnittää paljaaseen betoniin käyttämällä kolmion mallia. Maalaa terassi ensin valkoiseksi, anna sen kuivua ja maalaa sitten mustat kuviot. Jos et luota itseesi koko terassilattian suunnitteluun väreillä, voit koristella reunan vain kuvioilla.

Piristä minimalistista terassia

terassilattia värin muotoinen sininen kuvio pergola

Yksinkertaiset muodot, selkeät linjat, hienovarainen värimaailma – minimalistisessa elämäntyylissä pätee kultainen sääntö: “Vähemmän on enemmän”. Jossain vaiheessa kuitenkin tiikkikalusteet, paljaat betonilattiat ja puinen pergola näyttävät tylsiltä. Maurien kuviot lattialla löysävät tiukkaa kokonaiskuvaa ja lisäävät uuden ilmeen muotoiluun ja antavat ulkoalueelle salaman.

terassi lattia väri suunnittelu maalaus itämainen kuvio

Muuten, yksinkertaisempia kuvioita voidaan kiinnittää leimalla – tämä luo jännittävän valkoisen ja sinisen patch -kuvion. Yksinkertaisesti täydellinen allasalueelle tai puutarhan lammen vieressä olevalle terassille.

terassilattian värisuunnittelu merenkulkuideoita

Bambusta valmistetut huonekalut, tuoksuvat kasvit ja tietysti valkoinen ja sininen värimaailma tuovat rantatunnelman omaan puutarhaan. Lattian nauhat voidaan kiinnittää hetkessä. Vinkkimme – vähintään 30 cm leveys suurentaa visuaalisesti terassia ja tekee siitä tilavamman. Lisäksi sekä suuret huonekalut että pienet tarvikkeet voidaan esittää paremmin suurilla nauhoilla.

Suunnittele terassilattiasi väreillä – vintage -kosketus puutarhassa

terassilattian värisuunnittelu vintage -huonekalujen sisustusideoita

Puiset huonekalut, joissa on lohkeamaali, seinäkoristeita ajopuusta, kastelukannu kukkaruukkujen sijaan – vintage -terassilla on löydettyjä esineitä kirpputorilta. Hienon värimaailman ansiosta tekstuurit, kankaat ja materiaalit tulevat esiin. Istuin ulkona voi olla niin mukava. Tietenkin betonilattia ei jotenkin sovi konseptiin – ainakaan käsittelemättömällä pinnallaan. Mutta jos se on varustettu tyylikkäillä kuvioilla, se väärentää maton ilmeen onnistuneesti.

terassilattian värisuunnittelu itämaisten laattojen kuvio maalaus

Retro -aiheet loistavat valkoisena ja sinisenä lounge -tilassa. Erityisesti kuvioissa, joissa on huonekalut yksinkertaisissa väreissä, kuviot ovat suuri sisäänkäynti. Tarvitset vähintään viikonlopun yllä kuvatulle projektille – ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Koska esivalmistettu malli helpottaa työtä huomattavasti. Jaa alue – niin koko perhe voi osallistua projektiin. Vinkkimme – maalaa vain osa terassista testiksi alussa – tällä tavalla voit arvioida oikein, onko valittu malli todella sopiva.

Suunnittele terassilattiasi värillä – nuhjuinen tyylikäs

terassi lattian väri suunnittelu vintage deco huonekalut DIY

Vaikka maali irtoaa ajan myötä, “matto” leikkaa silti hienon kuvan nuhjuisella tyylikkäällä terassilla. Jotta se todella kestäisi pitkään, värit on valittava sen mukaan käytettäväksi ulkona. On myös suositeltavaa mukauttaa sen mitat käytettävissä olevaan vapaaseen tilaan. Tuolit, jakkarat ja pienet sivupöydät siirretään aina edestakaisin ja lattia naarmuuntuu. Joka tapauksessa yllä olevassa esimerkissä ulkonäkö on jopa toivottu. Koska toisin kuin vintage -tyyli, jossa huonekalut ja sisustus ovat todella vanhoja, nuhjuiset tyylikkäät huonekalut ovat massatuotantoa. Patinaa jäljitellään erikoiskoneilla. Lopputulos on hämmentävän samanlainen kuin alkuperäinen – huonekalut on tuskin erotettavissa antiikista.

terassilattian värisuunnittelu mustavalkoinen maali puulattia

Yksivärinen terassi tarjoaa lukuisia suunnitteluvaihtoehtoja – neutraali värimaailma muodostaa täydellisen taustan houkutteleville koristeille. Aksentteja koristavat pöytäliinat, kukat ja lyhdyt. Tällä tavalla ulkoruokailutilaa voidaan suunnitella uudestaan ​​ja uudestaan ​​- idea on täydellinen sinkuille, jotka haluavat kutsua ystäviä illalliselle. Yllätät vieraasi joka kerta uudella järjestelyllä. Ja puulattian mustavalkoiset raidat kätkevät jo haalistuneen puun värin ja antavat terassin loistaa uudessa loistossaan. Lisäksi maalattu lattiapäällyste on melko helppo hoitaa – varsinkin käytännöllinen, koska kuka todella haluaa puhdistaa ja öljyä terassin perusteellisesti pitkän työpäivän jälkeen.

Suunnittele terassilattia väreillä – marokkolaisilla kuvioilla 

terassi lattia väri design itämaiset aiheet puu istuinalue

Tyylikkäät marokkolaiset kuviot tuovat puutarhaan lomatunnelman – mutta jotta ne ihastuttaisivat eksoottisella viehätyksellään pitkään, oikea hoito keväällä on ratkaiseva. Kun betonilaatat on jo koristeltu monimutkaisilla kuvioilla, puhdistuskysymys nousee esiin viimeistään ensi keväänä. Kemialliset aineet ovat mahdollisia vain tietyissä olosuhteissa – mutta sinun on ehdottomasti kysyttävä neuvoa tästä, koska jotkut voivat poistaa värin. Korkeapainepesurit voivat hyökätä paljaiden betonipaneelien herkkään pintaan. Seuraavana talvena muodostuu pieniä halkeamia, jotka voidaan korjata vain suurella vaivalla. Paras tapa tehdä tämä on puhdistaa betonipinta saippualla – sinun on otettava huomioon tietty vaiva.

Suunnittele terassisi lattia väreillä ja säilytä se oikein

terassi lattian väri suunnittelu päällystyskivet, jotka peittävät koristavat

Olipa tavallinen tai koristeellinen – jos haluat suunnitella terassisi lattian väreillä, sinulla on useita suunnitteluvaihtoehtoja. Pinnan puhdistaminen ja valmistelu on tärkeää – lakka hiotaan pois puusta, päinvastoin betonilaatoista – levitetään lasite. Vasta sitten kuviot voidaan kiinnittää lattiaan kaavaimella. Ennen kaikkea on tärkeää, että olet kärsivällinen ja suojaat terassin sateelta ja lialta kuivumisen aikana. Lisähoito riippuu lattiapäällysteestä – puu ei yleensä vaadi lisähoitoa, betoni on puhdistettava perusteellisesti saippualla kerran vuodessa.

terassilattian väri väri tummansininen valkoinen musta

terassi lattia väri muoto palmuja eksoottinen sohva puutarha

terassi lattia väri muoto ympyrä maali raidat vihreä

terassi lattia väri suunnittelu talo sisäänkäynti koristella rottinki puutarha penkki

terassi lattia väri muoto talvipuutarha raidat maali

terassilattian värisuunnittelu piirustus luontoaiheet

Previous Post
Raudanpuute mitä tehdä? – Yleiskatsaus syistä, oireista ja rautaa sisältävistä elintarvikkeista!
Next Post
Kasvihuoneen rakentaminen ja asettaminen puutarhaan – mitä sinun on harkittava