15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Onko ruohosipuli terve? – Ainesosat ja terveysvaikutukset yhdellä silmäyksellä!

Tuore ruohosipuli on yksi Saksan suosituimmista yrteistä, ja sitä käytetään usein erilaisten ruokien jalostamiseen ja maustamiseen. Mutta se ei vain vakuuta miedolla maullaan, vaan sisältää myös erittäin suuria määriä terveellisiä mineraaleja, vitamiineja ja eteerisiä öljyjä. Tuoreena käytettynä se on erittäin runsaasti A-, C- ja K -vitamiineja, foolihappoa ja rautaa muodossa, joka imeytyy nopeasti kehomme. Voit selvittää, ovatko ruohosipulit terveitä ja monia säilytys- ja valmistusvinkkejä artikkelistamme!

Ruohosipuli terve korkean verenpaineen vuoksi tuoreet yrtit vaikuttavat terveyteen

Tieteellisesti ruohosipulia kutsutaan Allium schoenoprasumiksi ja se kuuluu samaan perheeseen kuin kevätsipuli, salottisipuli ja valkosipuli. Monien tutkimusten ja tieteellisten tutkimusten mukaan se voi alentaa korkeaa verenpainetta tai kolesterolia ja jopa auttaa erilaisten syöpien hoidossa. Terveellinen yrtti on saatavana useimmista supermarketeista ja ruokakaupoista ympäri vuoden. Markkinoilla tunnetaan kahdenlaisia ​​ruohosipulia – sipuli ruohosipulia, jonka me kaikki tunnemme, ja kiinalaista ruohosipulia, joka tunnetaan myös nimellä valkosipuli. Suurin ero näiden kahden lajikkeen välillä on lehdissä. Tavallisella ruohosipulilla on korkeat lehdet, kun taas kiinalaisilla on yleensä tasainen ja lyhyempi.

Onko ruohosipuli terve? – Ainesosat yhdellä silmäyksellä

Ruohosipuli vaikuttaa yrttivoi, jota yrtit käyttävät

Tuoretta ruohosipulia käytetään enimmäkseen ruokia, kuten salaatteja, uuniperunoita, venäläisiä munia, yrttivoi jne. Vaikka käytät yrttiä vain pieniä määriä, voit silti hyötyä sen hyödyllisistä terveysvaikutuksista ottamalla sitä säännöllisesti. Vain 1 rkl tuoretta, hienonnettua ruohosipulia tarjoaa kehollemme seuraavat ravintoaineet:

 • Energia: 0,9 kcal
 • Ravintokuitu: 0,6 grammaa
 • K -vitamiini: 6,38 mikrogrammaa tai 6% suositellusta päivittäisestä määrästä
 • C -vitamiini: 1,76 milligrammaa tai 4,7% suositellusta päivittäisestä määrästä
 • A -vitamiini: 6,45 µg tai 2% vuorokausiannoksesta
 • Foolihappo: 3,15 µg
 • Kalsium: 13 milligrammaa
 • Kalium: 43,4 milligrammaa
 • Rauta: 0,5 milligrammaa

Mitä hyötyä yrtistä on terveydellemme?

Ruohosipuli Terveet tuoreet yrtit jäädyttävät ohjeet Korkea verenpaine kotona

 • Erilaisten vitamiinien lisäksi tuoreet ruohosipulit sisältävät myös flavonoidisia antioksidantteja, jotka parantavat sydämen terveyttä, ovat tulehdusta ehkäiseviä ja auttavat torjumaan syöpää. Lisäksi sen sisältämät ainesosat, kuten rikki, puhdistavat ja stimuloivat solujen aineenvaihduntaa.
 • Kansanlääketieteessä ja luonnonlääketieteessä yrttiä on käytetty vuosien ajan kehon matojen ja loisten hoitoon.
 • Korkeaa verenpainetta vastaan ​​- Intian Punjabyn yliopiston tutkimuksen mukaan tuoreet ruohosipulit ovat terveellisiä ja niillä on diureettisia, yskänlääkkeitä ja verta puhdistavia ominaisuuksia. Säännöllinen kulutus voi auttaa alentamaan verenpainetta ja kolesterolia.
 • Ruohosipuli on erinomainen kasvien lähde K -vitamiini. K -vitamiini on välttämätön, elintärkeä vitamiini, joka on mukana monissa kehon prosesseissa. Se on erityisen tärkeää luuston terveydelle ja veren hyytymiselle.

Ruohosipuli korkeita verenpainetta vastaan ​​tuoreet yrtit vaikuttavat terveyteen

 • Yrtti sisältää runsaasti foolihappoa – Foolihappo on vesiliukoinen B-vitamiini, joka on mukana monissa kehon tärkeissä kasvu- ja aineenvaihduntaprosesseissa. Foolihapolla on suuri rooli sairauksien, kuten dementian, sydän- ja verisuonitautien ja masennuksen, ehkäisyssä. Koska elimistö ei pysty itse tuottamaan vitamiinia, meidän on varmistettava, että sitä saadaan säännöllisesti ja riittävästi ruoan kautta.
 • Terveet ruohosipuli ruoansulatusta varten – Aivan kuten valkosipuli, tuoreet ruohosipulit sisältävät monia välttämättömiä ravintoaineita ja kuituja, kuten sinkkiä, fosforia, pantoteenihappoa ja tiamiinia. Nämä auttavat lievittämään vatsavaivoja, kuten kaasua ja vatsakramppeja, ja stimuloivat ruoansulatusta.

Ruohosipuli jäädyttää terveitä yrttejä vaikutus korkea verenpaine kotiin korjaustoimenpiteitä

 • Syöpää vastaan ​​- Erilaiset tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että ruohosipulin ja muiden allisiinia sisältävien alliumvihannesten säännöllinen kulutus Eturauhasen ja mahasyövän ehkäisy voi osallistua. Tuore ruohosipuli stimuloi myös kehon glutationin tuotantoa – keino, jolla keho voi tunnistaa ja poistaa syöpää aiheuttavat aineet ja poistaa ne onnistuneesti.
 • Parantaa silmien terveyttä – Ruohosipuli sisältää runsaasti karotenoideja, luteiinia, kversetiiniä ja zeaksatiinia. Joidenkin tieteellisten tutkimusten mukaan nämä kortionoidit voivat vähentää silmien oksidatiivista stressiä, parantaa näköä ja estää silmänpohjan rappeutumista vanhuudessa.

Antaa säteilevän ja terveen ihon

Ruohosipuli terveellinen tuore kasviperäinen naamio

Tuore ruohosipuli ei ainoastaan ​​auta torjumaan erilaisia ​​vaivoja ja sairauksia, vaan varmistaa myös säteilevän ja terveen ihon. Tämä yrtin ominaisuus johtuu pääasiassa sen korkeasta beetakaroteenipitoisuudesta. Esimerkiksi kotitekoinen kasvonaamio voi auttaa aknen hoidossa, kun taas sen sisältämä C -vitamiini kiinteyttää ihoa ja vähentää juonteita ja ryppyjä. Ja näin se toimii: Sekoita 2 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia 1 rkl hunajaa, vähärasvaista kvarkia ja oliiviöljyä ja levitä naamio kasvoillesi. Anna vaikuttaa 30 minuuttia ja huuhtele sitten huolellisesti lämpimällä vedellä.

Pakasta ruohosipulia ja muita säilytys- ja valmistusvinkkejä

Ruohosipuli jäädyttää vinkkejä tuoreet yrtit vaikuttavat terveyteen

Ruohosipuli on ympärivuotinen kasvi, ja siksi sitä on saatavilla supermarketeissa ympäri vuoden. Kun ostat, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota vaaleanvihreisiin, tasaisen värisiin ja täyteen varteen. Yrtti löytyy myös kuivattuna, mutta emme suosittele sitä. Kuivumisen seurauksena monet ravintoaineet ja vitamiinit menetetään.

 • Ruohosipuli säilyy tuoreena jopa 3-4 päivää paperipyyhkeeseen käärittynä ja vihanneslaatikossa.
 • Jos jää liikaa, voit pakastaa kaikki tuoreet yrtit, mukaan lukien ruohosipuli. Tätä varten pilko yrtti ja pakasta se esimerkiksi jääpalamuotteihin, joissa on vähän vettä, tai annostele se pakastinpussiin tai ilmatiiviiseen astiaan.
 • Pieni ruoanlaittovihje meiltä – ruohosipuli on herkkä korkeille lämpötiloille, joten sitä ei saa kypsentää. Siksi on parasta käyttää sitä keitettyjen ruokien hiomiseen juuri ennen tarjoilua. Jotkut suosituimmista tavoista nauttia ruohosipulia ovat uuniperunat, salaatit, yrttivoi tai erilaiset munaruoat.

Onko haittavaikutuksia tiedossa?

Ruohosipuli terveellinen vaikutus tuoreita yrttejä korkeaan verenpaineeseen

Vaikka ruohosipuli on terveellistä ja runsaasti vitamiineja ja ravintoaineita, liiallinen kulutus voi aiheuttaa vatsavaivoja, kuten ilmavaivoja, kaasua tai ripulia. Ihmisten, jotka ovat allergisia sipulille tai valkosipulille, tulisi myös välttää ruohosipulia.

Ruohosipuli vaikuttaa terveydelle yrttivoi mitä yrttejä käyttää_200330102827

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta