15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 terveellistä ruokayhdistelmää: nämä ruoat sopivat yhteen!

terveellinen ruokayhdistelmät liha avokado tomaatit ruoanlaitto mausteet

Kaikkea, mikä maistuu yhdessä, ei pitäisi syödä yhdessä. Mutta nämä 10 terveellistä ruokayhdistelmää lupaavat paitsi puhtaan nautinnon, myös auttavat pitämään kehon kunnossa, vahvistavat immuunijärjestelmää tai stimuloivat ruoansulatusta. Tässä artikkelissa ei ainoastaan ​​tarkastella lähemmin suosituimpia ja suosituimpia ruokayhdistelmiä, vaan myös selitämme, miksi niillä on positiivinen vaikutus organismiin. Esittelemme myös vähemmän tunnettuja mutta erittäin maukkaita yrttien, lihan, kalan, vihannesten ja hedelmien sekoituksia. Koska maku yksin ei riitä täyttövalikkoon. Monet näistä elintarvikkeista voivat kehittää täyden potentiaalinsa vain, jos ne ovat lautasella yhdessä muiden kanssa.

Terveellisiä ruokayhdistelmiä vihannesten kanssa

terveelliset ruokayhdistelmät tomaatit avokadosalaatti munat pasta

Vihannekset ovat erottamaton osa terveellistä ruokavaliota ja sellaisenaan välttämätön osa päivittäistä ruokalistaa. Nämä yhdistelmät vihannesten kanssa ovat erityisen maukkaita ja terveellisiä:

1. Tomaatit ovat runsaasti lykopeenia (toissijainen kasviaine). Rasvaliukoinen karotenoidi auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Säännöllinen punaisen ihiruoan nauttiminen voi siten vähentää merkittävästi aivohalvauksen riskiä. Yhdessä rasvojen kanssa sen vaikutus lisääntyy merkittävästi ja se imeytyy helposti myös kypsennetyillä tomaateilla. Tämä selittää sen, miksi esimerkiksi välimerellisessä keittiössä salaattia tomaateilla kastellaan oliiviöljyllä ja pasta tomaattikastikkeella valmistetaan myös oliiviöljyllä. Tässä on vielä useita terveellisiä tomaattiruokayhdistelmiä:

terveelliset ruokayhdistelmät tomaatit avokado salaatin valmistaminen yhdessä

Tomaatit ja avokadot: Tomaattien ja avokadojen välinen ruokayhdistelmä on ehdoton klassikko – jälkimmäiset sisältävät tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka antavat keholle energiaa ja parantavat yhdessä verenkiertoa yhdessä karotenoidisen lykopeenin ja karotenoidi luteiinin kanssa. Voit kaataa vihannekset salaattiin oliiviöljyllä. Jos haluat syödä vähärasvaista ja olla ilman oliiviöljyä, voit rikastuttaa salaattia saksanpähkinöillä tai pistaasipähkinöillä. Yhdistelmää rasvaisen juuston, esimerkiksi lampaanjuuston, kanssa pidetään myös terveenä.

terveellinen ruokayhdistelmät tomaatti vasikan maksa

Tomaatit ja vasikan maksa: Raudanpuute voi aiheuttaa päänsärkyä, unettomuutta ja väsymystä. Raudanpuutteesta kärsivien tulisi syödä rautaa sisältäviä ruokia. Vasikanmaksaa pidetään raudan toimittajana, mutta hivenaine voi imeytyä kokonaan elimistöön vain yhdessä C -vitamiinin kanssa. Vasta sitten se voidaan käsitellä. Muuten salaatin ja sitruunan, pinaatin ja avokadon yhdistelmillä on samanlainen vaikutus.

terveellinen ruokayhdistelmät tomaatti parsakaali ruoanlaitto

Tomaatit ja parsakaali: Ilinoisin yliopiston uuden tutkimuksen mukaan tämän yhdistelmän sanotaan auttavan taistelussa eturauhassyöpää vastaan. Tarkka syy on edelleen tuntematon, mutta tähän asti sekä tomaatteja että parsakaalia on pidetty eturauhassyöpäpotilaiden terveellisenä elintarvikkeena tai ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Yhdistelmän sanotaan jopa lisäävän vaikutusta.

terveellisiä ruokayhdistelmiä endevien kikherneet

2. Salaattia, roomalaista salaattia, endiiviä kikherneiden kanssa: Magnesium on ihme -mineraalin nimi, joka voi pitää stressin kurissa. Salaatit sisältävät magnesiumia ja vaikuttavat positiivisesti masennukseen. Ihmiset, jotka kärsivät paniikkikohtauksista, myös tuntevat olonsa paremmaksi lisääntyneellä magnesiumin saannilla. Ja vaikka vain lääkäri voi arvioida oikein tarvittavan päivittäisen saannin kussakin yksittäistapauksessa, yhdellä salaatilla päivässä on vain positiivisia vaikutuksia hermostoon. Kikherneet sisältävät myös B6 -vitamiinia, jota tarvitaan magnesiumin täydelliseen imeytymiseen.

3. Lehtikaalia ja sitruunaa, avokadoa ja pinaattia: Näitä molempia pidetään erityisen terveinä ruokayhdistelminä, koska ne toimittavat keholle C -vitamiinia ja samalla stimuloivat ruoansulatusta. Niiden on myös tarkoitus vahvistaa immuunijärjestelmää ja antaa tarvittavaa energian lisäystä ihmisille, jotka harjoittelevat säännöllisesti ja haluavat rakentaa lihaksia.

Terveellisiä ruokayhdistelmiä lihan ja kalan kanssa

terveellisiä ruokayhdistelmiä rosmariini jättää lihan

1. Pihvi ja rosmariini Yhdistä: Mausteen sanotaan lievittävän paahdetun tai grillatun lihan kielteisiä vaikutuksia, koska se estää myös ilmavaivoja ja vaikuttaa hyvin ruoansulatuskanavaan. Marinadi, jossa on juuri pilkottua rosmariinia, oliiviöljyä, sitruunamehua ja suolaa, on erityisen terveellistä ja herkullista. Sivele liha runsaasti sillä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Tarjoile terveellisiä kala -parsakaaliruokayhdistelmiä

2. Kalaa ja parsakaalia: Tämä yhdistelmä ei ole vain täyttöastia, vaan se auttaa myös ehkäisevänä toimenpiteenä syöpää vastaan. Erityisesti makrilli ja lohi sisältävät runsaasti seleeniä ja voivat toimittaa sitä keholle. Seleeni tukee myös immuunijärjestelmää ja normaalia kilpirauhasen toimintaa. Parsakaali sisältää sinappiöljyä sulforafaania, jolla on eläinkokeissa sanottu olevan estävä vaikutus tiettyjä kasvaimia aiheuttavia tekijöitä vastaan. Tässä ei ole kyse parantavasta ihmeestä, vaan terveellisestä syömisestä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Ruoka ei tietenkään voi koskaan korvata hoitoa, mutta lääkärin kuulemisen jälkeen se voi tarjota lisätukea paranemisprosessille.

terveellisiä ruokayhdistelmiä ruusukaali sianliha

3. Sianlihaa ja ruusukaalia: Sianliha on liian rasvaa syötäväksi päivittäin tai useita kertoja viikossa. Mutta sen mainetta epäterveellisyydestä ei todellakaan ansaita. Liha sisältää seleeniä ja vaikuttaa siten makrillin ja lohen tavoin positiivisesti kehoon. Yhdessä ruusukaalien kanssa pihvit eivät vain maistu paremmilta, vaan ovat myös terveellisempiä.

Terveellisiä ruokayhdistelmiä hedelmien ja pähkinöiden kanssa

terveelliset ruokayhdistelmät hedelmäsalaatti vitamiinit rasvaliukoinen

1. Hedelmiä, pähkinöitä ja jogurttia muodostavat vastustamattoman yhdistelmän: Ne maistuvat upealta ja ovat erittäin terveellisiä. Rasvaliukoiset C-, D- ja E-vitamiinit imeytyvät elimistöön paremmin. Mottona on: parempi ostaa paikallisia hedelmiä. Pese hedelmät aina huolellisesti ennen syömistä ja leikkaa ne neljään osaan. Voit esimerkiksi valita pähkinöitä:

Mantelit – ne sisältävät hyödyllisiä mineraaleja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Vaikka pähkinöillä on korkea kaloriarvo, niitä esiintyy monissa ruokavalioissa – pääasiassa siksi, että ne mahdollistavat vitamiinien nopean imeytymisen hedelmiin. Mutta myös siksi, että ne täyttävät sinut jopa pieninä määrinä.

Hasselpähkinät pitävät hermoston terveenä. Ne sisältävät lesitiiniä, joka on vaikuttava aine hermostolle. Ja flavonoidit takaavat hyvän verenkierron, joten pidä suonet ja suonet kunnossa.

terveellisiä ruokayhdistelmiä, jotka pähkinät ovat hyvä kroppa

Cashewpähkinät sisältävät paitsi rautaa myös hivenaineita kuparia, alentavat kolesterolitasoa ja niitä suositellaan korkean verenpaineen omaaville.

Pähkinät sisältävät runsaasti omega-6- ja omega-3-rasvahappoja. Ihmiskeho ei pysty itse tuottamaan molempia, ja sen on siksi annettava heille ruokavalio. Niillä on myös tulehdusta ehkäisevä vaikutus ja yhdessä vitamiinien, sinkin, raudan ja seleenin kanssa ehkäisevänä toimenpiteenä sydänkohtauksia vastaan.

Pähkinät ovat niin terveellisiä, että niistä on tullut erottamaton osa päivittäistä ruokalistaa. Voit syödä 50–100 grammaa pähkinöitä päivässä, mieluiten raakana, mutta pestynä huolellisesti.

terveellinen ruokayhdistelmät mysli mustikat hunaja appelsiinimehu

2.  Granolaa ja appelsiinimehua: korkea kuitupitoisuus vähentää sepelvaltimotaudin ja diabeteksen riskiä ja alentaa verenpainetta. Voit yhdistää hedelmät ja myslin hunajaan parhaan mahdollisen vaikutuksen saavuttamiseksi. Osta kausiluonteisia hedelmiä varmuuden vuoksi – se todella sisältää tarvitsemasi vitamiinit ja tulee puutarhasta, ei kasvihuoneesta.

3. Mustikoita ja viinirypäleitä: Seuraava nyrkkisääntö koskee hedelmiä: mitä enemmän eri kausilajeja yhdistät, sitä parempi. Hedelmäsalaatti ei ole vain suosittu jälkiruoka, vaan myös maksimoi yksittäisten hedelmien positiiviset vaikutukset kehoon. Mustikat ja viinirypäleet ovat paitsi herkullisia myös hyväksi iholle – lukuisat naamarit ja kuorinnat sisältävät hedelmiä, jotka voivat antaa kasvoille tärkeitä ravintoaineita ja parantaa tehokkaasti viallista ihoa.

Kaikki hyvän makuinen ei ole terveellistä – jos haluat tasapainoisen ruokavalion, sinun tulee suunnitella ruokalistasi henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Joskus lääkärin tai ravitsemusterapeutin kuuleminen on ehdottoman välttämätöntä – koska vain he voivat arvioida yksittäisten elintarvikkeiden vaikutuksen omaan terveyteesi. Lisäksi pätee nyrkkisääntö: terveellinen syöminen yhdistettynä päivittäiseen liikuntaan / urheiluun tai jopa pitkät kävelylenkit pitävät sinut kunnossa. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, sinun pitäisi kokeilla erilaisia ​​yhdistelmiä nähdäksesi, miten ne vaikuttavat kehoosi.

terveelliset ruokayhdistelmät tomaatti -avokado syö herkullisen kehon

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita