15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ruoanlaitto oliiviöljyllä – hyvät ja huonot puolet sekä vinkkejä käyttöön

Käytä öljyjä - oliiviöljyä paistamiseen - kylmiä ruokia maun mukaan

Oliiviöljyä pidetään yleensä erittäin terveenä, tuoreena, aromaattisena ja maukkaana. Monille ihmisille terveys on kuitenkin kyseenalainen. Jotkut lääkärit kiistävät mielivaltaisen väitteen, jonka mukaan oliiviöljy on tehokas monia sairauksia vastaan. Joka tapauksessa kyse ei ole oliiviöljyjen yleisestä kulutuksesta, vaan lähinnä niiden oikeasta käytöstä. Tässä yritämme usein kysyttävää kysymystä siitä, onko Ruoanlaitto oliiviöljyllä on terve vai ei ja miksi, vastaa muutamalla lauseella.

Ruoanlaitto oliiviöljyllä – mitkä ovat sopivia?

Ruoanlaittovinkit-kylmäpuristettu puhdistettu ekstra-neitsytoliiviöljy-edut ja haitat

Oliiviöljyllä on useita todistettuja terveyshyötyjä. Välimeren ihmiset käyttävät oliiviöljyä parantamaan ja ehkäisemään erilaisia ​​sairauksia. Aromaattisella tuotteella on antioksidanttisia ominaisuuksia ja merkittävä ravintoarvo ihmisten terveydelle. Se auttaa ruoansulatusta ja sydänsairauksien ehkäisyä, alentaa kolesterolia, joka on tärkein syy moniin sydänongelmiin. Erilaisia ​​oliiviöljyjä ovat extra virgin, puhdas, neitsyt, kevyt ja extra-light. Ne on jaettu kahteen ryhmään – puhdistetut ja kylmäpuristetut öljyt. Riippumatta siitä, onko oliiviöljyllä kypsentäminen terveellistä, riippuu tietyn tyyppisen öljyn koostumuksesta ja lämmönkestävyydestä.

Kylmäpuristettu oliiviöljy – hyvät ja huonot puolet

Oliiviöljy käyttää ruoanlaittovihjeitä-Hyödyt terveysmakuisille vitamiineille

Ei ole myytti, että ekstra -neitsytoliiviöljy ei sovellu paistamiseen. Sitä käytetään korkealaatuisista oliiveista. Hellävaraisessa tuotantoprosessissa suurin osa vitamiineista ja aromiaineista säilyy. Mitä enemmän tyydyttymättömiä rasvahappoja ja niihin liittyviä aineita öljy sisältää, sitä lämpöherkempi se on. Toisin kuin jalostettu öljy, kylmäpuristettua oliiviöljyä ei saa kuumentaa liikaa. Yli 180 ° C lämpötiloissa kylmäpuristetut öljyt alkavat savua pannulla ja ainesosat muodostavat myrkyllisiä yhdisteitä. Nämä toksiinit voivat vahingoittaa verisuonia.

Extra neitsytoliiviöljyn oikea käyttö

Kylmäpuristettua oliiviöljyä käyttävät kylmät astiat ovat terveellisiä

Joten “neitsytoliiviöljyä” voidaan käyttää salaatteihin ja kylmiin ruokiin. Sopii myös lyhyeen paistamiseen alhaisissa lämpötiloissa.

Puhdistettu oliiviöljy – hyvät ja huonot puolet

herkullisia munaöljyjä, jotka sopivat paistinpannulle-oliiviöljy-puhdistettu

Puhdistettu oliiviöljy on valmistettu huonolaatuisista oliiveista. Käsittelyn aikana syntyvät korkeat lämpötilat muodostavat haitallisia aineita, jotka eivät vain maistu hyvältä, vaan ovat myös epäterveellisiä. Ne poistetaan lopulta puhdistamalla – puhdistamalla, mutta myös monet vitamiinit, aromit ja värit menetetään. Yksinkertaisesti sanottuna, mitä enemmän käsittelyä tehdään, sitä huonompi oliiviöljyn laatu. Puhdistettua oliiviöljyä voidaan kuitenkin lämmittää korkeissa lämpötiloissa ilman ongelmia. Asiantuntijat neuvovat kuitenkin, että maapähkinäöljyt ja rypsiöljyt sopivat paremmin paistamiseen ja paistamiseen. Kirkastettu voi, naudan tali ja kookosöljy, jotka sisältävät paljon tyydyttyneitä rasvoja, ovat epäterveellisiä.

Ruoanlaitto-oliiviöljy vinkkejä reseptejä ravitsemus-paistamiseen munia mausteilla

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita