15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vesi Kefir Reseptit: terveyshyödyt ja mahdolliset sivuvaikutukset

Probioottisista juomista on tullut trendi. Mutta koska kasvissyöjät eivät käytä eläintuotteita, vesi -kefir -reseptit voivat olla heille terveellinen vaihtoehto. Tämä fermentoitu probioottiviljelmien sekoitus voi muuttua nopeasti terveystietoisten ihmisten suosikkijuomaksi sen herkullisen maun ja ravintoaineiden ansiosta. Voit myös valmistaa vesikefirin itse kotona lisätäksesi maidottomaan tai vegaaniseen ruokavalioon. Kuitenkin sen monien terveyshyötyjen ohella on myös muutamia sivuvaikutuksia, jotka sinun tulee olla tietoisia sitä käyttäessäsi. Lue vain lisätietoja siitä ja nauti vesikefiristä terveellisesti.

Hyviä syitä vedenkefir -resepteihin

vesikefirin oma tuotanto, jossa on kiteitä lasissa

Joten vesi -kefir on fermentoitu juoma, joka on täynnä probiootteja ja muita terveellisiä ainesosia. Se sisältää eläviä bakteereja ja hiivoja, joilla on merkittävä vaikutus suolistoflooraamme. Tämä on myös tärkein syy siihen, miksi sisällytät tämän tai muiden fermentoitujen probioottisten ruokien ruokavalioon. Maukas juoma ei kuitenkaan sisällä vain paljon probiootteja, vaan myös vahvistaa immuniteettia ja hidastaa syöpäsolujen kasvua. Joten se voi parantaa yleistä terveyttä. Käymisprosessi kestää 24–48 tuntia ja juoma voi korvata maidon kefiirin. Probioottiset lisäravinteet ovat loistava tapa palauttaa suolistofloora. Kun ostat tai valmistat oman vesikefirin, saat luonnollisesti tällaisia ​​hyviä bakteereja ravintolisien ottamisen sijaan. Joten tästä postauksesta löydät joitain käyttötarkoituksia tälle fermentoidulle juomalle, jos valmistat vesikefirin itse ja haluat loihtia omat tuotteesi sen kanssa.

käymisprosessiin sopivia kauden hedelmiä vesikefirillä, kuten ananas ja appelsiinit sekä kirsikat ja mansikat

Vaikka perinteinen kefiiri on valmistettu lehmän, lampaan tai vuohenmaidosta, vesikefirin avulla voit minimoida eläintuotteiden kulutuksen. Samalla voit nauttia täysin sen terveellisen ainesosan eduista. Koska tämä on myös ohuempaa kuin perinteinen kefiiri, voit yhdistää sen hedelmien, vihannesten, yrttien tai mausteiden kanssa ja nauttia siitä korkeakaloristen juomien sijasta. Voit esimerkiksi ostaa vesikefirikiteitä ja sekoittaa ne sokeriveteen, jotta voit valmistaa vesikefiriä ja hyötyä sen eduista. Laihduttaessasi vedenkefirin avulla voit vähentää kaloreita ja laihtua tehokkaasti. Näin optimoit suoliston terveyden samalla, jotta tunnet olosi hyväksi. Lisäksi juoma maistuu herkulliselta ja virkistävältä. Vesikefirissä on vähän kaloreita, mutta runsaasti probiootteja, mukaan lukien erilaisia ​​hyödyllisiä bakteerikantoja. Itse asiassa tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että vesikefiiri on yksi parhaista saatavilla olevista probioottilähteistä ja voi sisältää jopa 56 erilaista hiiva- ja bakteerikantaa.

Vesi -kefirin ainesosat

Vesi -kefirikiteiden valmistus ostaa terveysruokakaupan ja valmistaa kotona vesi -kefiirin seulalla ja lasilla

Vesi -kefiiri on symbioottinen seos eri bakteereista ja hiivoista, jotka on suljettu valkoiseen pehmeään kuoreen ja muodostavat kiteitä. Niitä kutsutaan myös tibikoiksi tai japanilaisiksi vesikiteiksi. Bakteerit ja hiiva elävät sokerissa kaikissa muodoissaan. Tämä tekee vesikefiristä yhden edullisimmista fermentoiduista probioottisista juomista. Sokeriliuos on kaikki probioottibakteerit tarvitsevat ruokkia. Ne ruokkivat sokeria ja tuottavat siten maitohappoa, joka antaa sille hieman mausteisen maun. Käymisen vuoksi tällainen juoma sisältää myös noin 0,5% alkoholia ja hiilidioksidia. Joten vesi -kefir voi olla paras probioottinen juoma niille, jotka eivät voi käyttää maitotuotteita. Se on täydellinen maidon kefirin korvike.

nauti puhdasta probioottijuomaa sitruunalla vatsavaivoja vastaan

Veden kefirin valmistaminen on erittäin helppoa. Kaada vain vesi lasipulloon ja lisää sokeri ja alkuviljelmät. Anna hautua 24-48 tuntia. Kuten edellä mainittiin, vesikefiiri lisää vaikutusta suoliston terveyteen probioottien ja hyödyllisten bakteerien kautta, jotka voivat tukea tätä. Tutkimukset osoittavat, että probiooteilla voi olla kauaskantoisia terveysvaikutuksia. Itse asiassa immuniteetti ja mielenterveys sekä aineenvaihdunta voivat hyötyä. Aloita lisäämällä hitaasti vesikefiri päivittäiseen ruokavalioosi. Voit tehdä tämän aluksi 1/2 kuppia päivässä ja sitten lisätä annosta vähitellen. Tunnet vaikutukset todennäköisesti nopeasti, jos et syö tai juo fermentoituja ruokia säännöllisesti. Se riippuu kuitenkin siitä, kuinka herkkä vatsa on ja mitä ruokavaliota noudatat.

Käytä perinteisessä lääketieteessä

pieni kulho vettä kefiriä terveellistä ruoansulatuskanavalle ja monia etuja

Kefirin kaltaiset elintarvikkeet sisältyvät usein perinteiseen lääketieteeseen. Niillä uskotaan olevan voimakkaita parantavia ominaisuuksia probioottisisällön ja ravitsemuksellisen sisällön vuoksi. Esimerkiksi Ayurveda -ruokavaliossa fermentoituja ruokia, kuten kefiriä, suositellaan erittäin, koska käymisprosessi edistää ruoansulatusta ja helpottaa ravintoaineiden imeytymistä.

Probiootit voivat myös auttaa tasapainottamaan suoliston mikrobiomia ja ehkäisemään ruoansulatusongelmiin liittyviä terveysongelmia. Samoin käymisprosessia on käytetty pitkään perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä. Se on käytäntö, joka ulottuu vuosisatojen taakse ja perustuu muinaisiin Kiinassa käytettyihin panimotekniikoihin. Tiettyjen elintarvikkeiden, kuten kefirin, käyminen voi parantaa ruoansulatuskanavan terveyttä ja parantaa tiettyjen kokonaislääketieteessä käytettyjen ainesosien parantavia ominaisuuksia.

Mahdolliset sivuvaikutukset veden kefir -resepteistä

mahdolliset vesikefirin vaikutukset ensimmäisen kulutuksen jälkeen

Reaktiot voivat olla havaittavia ja voimistua, kunnes kehosi sopeutuu. Yleensä tämä ilmenee suolen lisääntymisen kautta. Mitä tapahtuu, on se, että pahat bakteerit poistetaan kehostasi ja uusia hyviä bakteereja tuodaan sisään. Joskus ulostesi palautuminen normaaliksi kestää 2 viikkoa. Kun suolistasi on tullut uudelleen hyvänlaatuisia bakteereja, et enää tunne epämiellyttäviä oireita. Sitten huomaat enemmän energiaa, kirkkaamman ihon ja lisääntyneen immuniteetin. Juo niin paljon kuin haluat, koska polku hyvään terveyteen liittyy suoliston hyvään terveyteen. Kohtuullisella kulutuksella vesikefirin mahdolliset vaarat tai kefirin sivuvaikutukset ovat minimaaliset.

nainen metsässä juo vettä kefir -sivuvaikutuksia, kuten ripulia tai vatsavaivoja

Kuten muutkin probiootit, kefirin säännöllinen käyttö voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia, kuten ummetusta, ripulia, vatsakipua ja vatsakramppeja. Tämä pätee erityisesti silloin, kun lisäät tämän ensimmäisen kerran ruokavalioosi. Tällaiset ongelmat häviävät ajan myötä käytön jatkuessa. Jos sinulla on immuunijärjestelmään vaikuttava sairaus, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät enemmän kefiriä. Vaikka useimmat tutkimukset osoittavat, että probiootit ovat turvallisia kuluttaa näitä ihmisiä, on myös tapausraportteja. Nämä osoittavat, että probiooteihin voi liittyä suurempi infektioriski ihmisillä, joiden immuunitoiminta on heikentynyt. Lopuksi käymisprosessin vuoksi vedenkefiri sisältää hyvin pienen määrän alkoholia. Vedenkefir -reseptien käymisen kestosta riippuen tämä voi vaihdella seoksessa. Mitä enemmän sokeria, sitä suurempi alkoholipitoisuus. Jos olet huolissasi alkoholipitoisuudesta käymisen aikana, harkitse hydrometrin käyttöä pitoisuuden testaamiseksi.

Säilytä veden kefir

Osta lasipulloja, joissa on erityyppistä vesikefiriä, tai täytä ne itse

Jotta voit saada hyvänlaatuisten bakteerien eläviä viljelmiä ja parantavia vaikutuksia vedenkefirin avulla, sinun on kyettävä säilyttämään ne hyvin. Nämä hyytelömäiset jyvät voivat yleensä selviytyä pitkään. Kuitenkin joskus on käsiteltävä ongelmia vedenkefirin valmistuksessa. Esimerkiksi lämpötila on tärkeä tekijä kiteiden käymisessä. Jos asut viileämmässä ilmastossa, bakteerit eivät voi lisääntyä niin nopeasti ja menestyä kuin lämpimässä. Tästä syystä talvella suositellaan 48 tunnin käymistä 24 tunnin käymisen sijaan. Näin sokeria syödään enemmän ja kuohuviini juoda kertyy paremmin. Viljat tarvitsevat myös mahdollisuuden tottua uuteen veteen. Siksi sinun on aina noudatettava täsmälleen samaa prosessia ja käytettävä samoja ainesosia. Muuttujien, kuten sokerityypin tai määrän, muuttaminen sekoittaa jyvät.

Sulje probioottinen juoma ja aloitusviljelmät lasiin musliinikankaalla ja anna fermentoida veden kefirivalmistusta varten

Tällaisen vesikefir -reseptin tekemisessä on mukavaa, että voit lopettaa ja aloittaa milloin haluat. Voit laittaa jyvät nukkumaan jäädyttämällä ensimmäisen lasillisen kefiiriä tai asettamalla ne jääkaappiin tavalliseen veteen. Näin bakteerit tulevat “nälkäisiksi” ja voivat harvoin tuottaa, ellet ole valmis aloittamaan alusta. Ne voivat säilyä jääkaapissa jopa kolme kuukautta. Koko ei oikeastaan ​​ole väliä. Kun olet käyttänyt pieniä kiteitä ensimmäisen vesikefirisi valmistamiseksi, ne voivat saada melko suuria. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että se parantaisi niitä. Kun jyvät ovat pienempiä, pinta -ala on itse asiassa suurempi, joten voit valmistaa paremman vesikefirin. Aloituskulttuurit pyrkivät myös lisääntymään enemmän, kun ne ovat pienempiä. Joten tässä on vaiheittaiset ohjeet veden kefir-ohjeista, jotka voit tehdä itse kotona.

Perusresepti vesikefiiri

täysi lasi vettä kefirillä ja fermentoiduilla bakteereilla ruoansulatusta ja yleistä terveyttä varten

On tärkeää päästä alkuun aloitusviljelmillä ostamalla vesikefiiriä terveysruokakaupasta tai käymällä verkkokaupassa. Toinen tapa tehdä bakteereja on lainata joitain niistä. Joka kerta, kun valmistat vesikefirin itse, luodaan useita populaatioita, joita voit käyttää uudelleen uuden erän valmistamiseen. Sinun ei kuitenkaan pidä sekoittaa näitä maitokefirin aloitusviljelmiin, jotka syötetään maidon laktoosilla.

kädet pitävät veden kefirikauppaa kiteinä tai jäädytä vedenkefir pakastimessa

Pikemminkin he ovat symbioottinen siirtokunta hyödyllisiä bakteereja, jotka tuottavat probiootteja ja entsyymejä käymisprosessin aikana. Tarinat jyvien alkuperästä näyttävät viittaavan siihen, että ne tulivat Meksikosta, missä ne ilmestyivät kiteinä kaktuskasvien lehdille. Koko prosessi kestää yleensä 3 päivää. Kun olet koonnut kaiken yhteen, kun olet lisännyt hedelmiä ja makuja, voit antaa seoksen käydä 2 päivää ja sitten vielä yhden päivän.

ainesosia

lähikuva veden kefir -ohjeista ja valmistuksesta kiteillä

Vaikka vesi -kefir -reseptit sisältävät paljon sokeria, jyvät syövät suurimman osan siitä käymisprosessin aikana. Nämä tiedot voivat olla hyödyllisiä, kun seuraat sokerin saantiasi. Perusreseptiin tarvitset vain seuraavat ainekset:

 • ½ kuppia aloitusviljelmiä
 • 2 lasia ja toinen suurempi lasi hedelmien lisäämiseksi
 • 8 kuppia suodatettua vettä
 • ½ kuppi raakasokeria
 • Seula
 • Valitsemasi hedelmät mihin tahansa makuun
 • Muutama sultana (orgaaninen, sulfiittivapaa)
 • ¼- ½ teelusikallista

valmistautuminen

Tee juomana seljanmarjan kukkia ja mansikoita veden kefirillä ja nauti

 • Kaada ensin kolme kupillista suodatettua vettä kuhunkin lasiin. Kivennäisvesi on yleensä parempi valinta kaikkien mineraalien takia, mutta suodatettu vesi näyttää toimivan yhtä hyvin. Yritä vain välttää kloorattua vettä.
 • Lisää sokeri 2 kuppiin lämmintä vettä ja sekoita, kunnes se liukenee. Jaa tämä sitten tasaisesti kahteen lasiin.
 • Sitten on aika lisätä kiteet vedenkefir -resepteihin. Jyvät näyttävät ikään kuin ne olisivat pieniä, läpinäkyviä, hieman kullanvärisiä maalipulloja, joiden koko on puolet riisinjyvästä.

Lisää vesi -kefir -reseptit melassisiirapin kanssa fermentoituun sokeriseokseen

 • Lisää sitten muutama tippa melassia (noin ¼ – ½ tl) jokaiseen lasiin. Tämä on valinnaista, mutta se sisältää runsaasti kivennäisaineita ja ravintoaineita, ja sillä on mukava maltainen maku, joka lisää syvyyttä ja luonnetta kefiriin. Lisää noin 5 sultanaa jokaiseen lasiin, koska se parantaa myös makua ja lisää makeutta.
 • Kiinnitä sitten musliinikangas tai paperi aukkoon ja anna sen seistä huoneenlämmössä tai lämpimässä kaapissa kylmänä.
 • Kokeile vesikefiriä muutaman päivän kuluttua nähdäksesi, onko juoma käynyt. Voit tunnistaa tämän hieman mausteisesta, kuohkeasta mausta. Siivilöi se sitten jyvistä siivilällä uuteen lasiin.
 • Jyvillä voit sitten täyttää uuden lasillisen sokerivedellä yllä olevien vaiheiden mukaisesti. Lisää valutetun veden kanssa haluamaasi hienonnettua hedelmää (yleensä noin ¼ – ½ kuppia 4 kupillista vettä kefiriä kohti).
 • On parasta käyttää kauden hedelmiä, vaikka voit lisätä inkivääriä vesikefiriin.

Muita hedelmiä veden kefir -resepteihin

Resepti vesi kefir yhdistää inkivääri ja sitruuna ruokosokeria ja raastettua sitruunankuorta

Neljään kuppiin kefiiriä voit käyttää 1 sitruunan mehua, 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä, 2 ripausta inkiväärijauhetta, ½ tl sitruunankuorta ja ½ rkl hunajaa. Jos sinulla on myös kypsiä päärynöitä, voit lisätä niistä muutaman palan. Mansikat tai muut sekoitetut marjat sekä passionhedelmä, persikka ja ananas ovat myös täydellisiä tähän. Laita sitten kansi päälle ja anna hautua vielä päivän. Sen pitäisi olla vielä kuplivaa sen jälkeen. Lopuksi siivilöi hedelmät uudelleen ja laita juoma jääkaappiin. Voit nauttia kefiristä helposti ensimmäisen käymisprosessin jälkeen. Jotkut kuitenkin haluavat antaa vedenkefirille toisen käymisen, jonka avulla voit lisätä makua ja kuohuviiniä lopputuotteeseesi.

nuori nainen kaatamalla fermentoitua probioottista juomaa lasiin rannalla

Ennen kuin käännät kefirisi toisen kerran, lisää erilaisia ​​hedelmiä, mehuja tai luonnollisia makeutusaineita ja aseta se lämpimään paikkaan vielä 24-48 tunniksi. Lisää vettä kefir smoothieihin, vaihda se virvoitusjuomiin tai nauti siististi virkistävään, kuplivaan hemmotteluun, joka on syyllinen ja täynnä hyvyyttä.

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita