15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mikä ruokavalio ruusufinni? Vähennä kasvojen punoitusta oikealla ruokavaliolla!

Kupariruusu, kasvoruusu, punainen evä: krooniseen ihosairauteen ruusufinni on monia nimiä. Ja kaikki nämä nimet kuvaavat epätasaista ihonväriä, jossa kasvojen yksittäiset osat punoittavat. Lukuisat viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että syy on liiallinen immuunivaste. Koko maassa kärsii nyt noin 5% väestöstä. Tämä tekee rosaceasta yhden yleisimmistä geneettisistä ihosairauksista yli 30 -vuotiaille. Hoito on yhdistelmä dermatokosmetiikkaa, lääkitystä ja ruokavaliota. Oikea ravitsemus ruusufinni on erittäin tärkeä ja voi lievittää tai tehokkaasti torjua oireita. Tämän päivän artikkelissa selitämme, mitkä elintarvikkeet rauhoittavat ihoa ja takaavat tasaisen ihon, ja millä on negatiivinen vaikutus ihoon.

Ruokavalio ruusufinni: Mitkä ovat oireet ihosairaus?

Ruokavalio ruusufinni ja tärkeät hoito -ohjeet punoitukselle

Ymmärtääksemme, miksi oikea ruokavalio on niin tärkeä ruusufinni, on ensin tiedettävä kroonisen tulehduksellisen ihosairauden oireet tai valitukset ja syyt. Ruusufinni on sairaus, jossa hienot suonet kasvojen tietyillä alueilla laajenevat ajan myötä. Aluksi symmetrinen punoitus esiintyy harvemmin ja sitten yhä useammin otsaan, poskiin ja joskus myös nenään. Potilaat raportoivat, että ihoalueet kutisevat tai polttavat usein. Epämiellyttävä olo pahenee talvikuukausina, koska lämmönvaihtelu lämmitetyn huoneen ja ulkona olevan kylmän ilman välillä vaikuttaa erityisen negatiivisesti ihoon.

Oireet tunnistavat helposti ihotautilääkärit, jotka voivat yleensä tehdä diagnoosin ihon ulkonäön perusteella. Vaikeudesta riippuen kärsivät raportoivat muun muassa:

 • Kuiva iho, tilapäinen punoitus
 • Eryteema (punoitus, joka kestää 2-3 kuukautta), märkärakkulat
 • Ihon paksuuntuminen, yksittäistapauksissa ja lähinnä miehillä, voi johtaa nenän paksuuntumiseen.

Ruusufinni -oireet voidaan sekoittaa muihin sairauksiin

Ruokavalio ruusufinniin ja ihonhoitovinkit, jotka todella auttavat

Suurin osa sairastuneista alkaa tuntea oireet aikuisikään. Siitä huolimatta useimmat ihmiset kokevat tilapäistä punoitusta jo murrosiässä. Aluksi niitä ei kuitenkaan voida tunnistaa ruusufinniksi, koska pienet suonet eivät edelleenkään näy. Sen sijaan monet epäilevät sen olevan häpeää.

Jopa aikuisiässä kliininen kuva voidaan sekoittaa muihin sairauksiin, kuten peroraaliseen ihottumaan, akneen tai lupukseen. Peroraalinen dermatiitti on itse asiassa ihon reaktio kosmeettisten tuotteiden liialliseen käyttöön, kun taas akne esiintyy yleensä jo kouluvuosina eikä ihon ulkonäkö muutu merkittävästi. Lupuksella on yleensä muita oireita, kuten kehon turvotusta tai kipua. Sen vuoksi asianomaisten ei pitäisi turvautua tiettyihin kosmeettisiin valmisteisiin ilman diagnoosia, vaan aina kysyä neuvoa lääkäriltä etukäteen.

Kolme rosacea -tyyppiä yhdellä silmäyksellä

Ruokavalio ruusufinni ja vinkkejä sen hoitoon kotona

Ensimmäinen punoitus havaitaan 30-50 vuoden iässä, vaikka ihmiset, joilla on vaalea iho ja silmät, kärsivät siitä todennäköisemmin. Tilastojen mukaan potilaita rekisteröidään enemmän kuin potilaita. Mutta se voi johtua myös siitä, että naiset käyvät lääkärillä useammin kuin miehet, kun heillä on iho -ongelmia. Ruusufinni -alatyyppejä on useita, vaikka useimmilla sairastuneilla on aina sama vakavuus.

1. Rauhas-hyperplastinen ruusufinni on yksi harvinaisimmista diagnosoiduista ruusufinni-muodoista. Sidekudos lisääntyy erittäin voimakkaasti ja syntyy rhinophyma.

2. Yleisempi on papulopustulaarinen ruusufinni, jossa punoituksen lisäksi on papuleita ja märkärakkuloita.

3. Erythematoosi-telangiektaattinen ruusufinni on yleisin. Tyypillisiä niistä ovat punoitus ja näkyvät suonet tietyissä paikoissa.

Mahdolliset ihosairauden syyt

Ruusufinni -ruokavalio, mitä tehdä kasvojen punoitukselle

Kuten monet muutkin ihosairaudet, ruusufinni voi aiheuttaa epäselvyyttä. Tähän asti tutkijat pystyivät selvästi osoittamaan, että oireet johtuivat liiallisesta verenkierrosta laajentuneiden suonien läpi. Vaikka tautia hoidetaan usein onnistuneesti antibiooteilla, lääkärit yleensä sulkevat pois bakteerin mahdollisena syynä. Antibiooteilla tiedetään olevan tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia ja siksi ne todennäköisesti auttavat ruusufinniä vastaan. Lisäksi useimmilla potilailla sairaus todettiin toisella perheenjäsenellä (vanhemmat, isovanhemmat). Siksi monet tiedemiehet olettavat, että tauti on geneettinen ja voidaan periä.

Muita teorioita ovat liiallinen immuunivaste karvatupen punkkeille, joita löytyy enemmän ruusufinni potilailla kuin terveillä ihmisillä. Muut lääkärit epäilevät, että kohonnut aivojen lämpötila voi edistää verisuonten laajentumista.

Tekijät, jotka voivat laukaista ruusufinni

Ruusufinnihoito Vinkkejä ruokavalioon Mitä ruokia syödä

Ruusufinni syy ei ehkä edelleenkään ole selvä, mutta on luettelo mahdollisista laukaisijoista. Nämä ovat itse asiassa tekijöitä, jotka voivat johtaa ihottumaan tai pahentaa olemassa olevia oireita. Nämä sisältävät:

 • Stressi. Ruusufinni -potilaiden tulisi yrittää torjua jokapäiväistä stressiä. Erilaiset temput auttavat täällä. Meditaatio rentouttaa pitkän työpäivän jälkeen, ja lämmin kylpyamme voi myös vaikuttaa positiivisesti mielenterveyteen. Liikunta voi myös vähentää stressitasoa. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää, että potilaat välttävät jatkuvasti vaihtamista kuuman ja kylmän välillä. Tämä tarkoittaa, että mieluummin treenaat kotona talvikuukausina.
 • Voimakas auringonvalo voi vahingoittaa ihoa ja tehdä siitä alttiimman punkille. Siksi lääkärit suosittelevat olemaan ottamatta aurinkoa liian pitkään. Säännöllisiä vierailuja solariumissa ei myöskään suositella. Kesällä iho tulee voidella sopivalla UV -suojalla. Aurinkohattu voi myös suojata kasvoja voimakkailta auringon säteiltä.
 • Vältä kosmetiikkaa, joka voi ärsyttää ihoa. Täällä on suositeltavaa neuvotella lääkärin kanssa, joka voi varmasti suositella erityisiä kosmeettisia tuotteita herkälle iholle.

Ruokavalio ruusufinni: elintarvikkeet, jotka helpottavat oireita

Ruusufinni mitä syödä ja miten vähentää punoitusta

Stressi, auringonotto ja tietyt kosmetiikkatuotteet voivat vaikuttaa negatiivisesti ihon väriin. On myös ruokia ja juomia, jotka voivat pahentaa oireita. Tämän vuoksi useimmat lääkärit aloittavat kaikista elintarvikkeista, joita potilaan tulisi välttää ensin. Vasta tämän jälkeen laaditaan ruokavalio.

 • Alkoholilla on negatiivinen vaikutus ihoon, koska se myös laajentaa verisuonia. Ruusufinni -potilaiden tulee siksi välttää alkoholijuomia.
 • Lämpimät juomat voivat nostaa kehon lämpötilaa ja aiheuttaa kasvojen suonien laajentumisen. Siksi kärsivien tulisi välttää lämmintä teetä tai kahvia kokonaan. Ne, jotka eivät voi tehdä ilman kahvia aamulla, mieluummin jääkahvia tai keittävät tavallista kahvia ja jäähdyttävät sen jäällä.
 • Mausteiset ruoat ovat ehdoton rosacean kieltäytyminen. Niiden on parasta välttää chiliä kokonaan, koska niillä on verisuonia laajentava vaikutus. Cayenne -pippuria saa käyttää mausteena vain pieninä määrinä. Jopa valkopippuria tulee lisätä varovasti astioihin.
 • Elintarvikkeet, jotka sisältävät histamiinia, voivat myös aiheuttaa punoitusta. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi tomaatit.
 • Happamat elintarvikkeet voivat pahentaa ihon ulkonäköä, jos jo on punoitusta. Esimerkkejä tällaisista elintarvikkeista ovat vihannekset, kuten sipulit, pinaatti ja munakoiso. Colaa, pikaruokaa ja ranskalaisia ​​perunoita kannattaa myös välttää.

Piilota rosacea meikillä ja ehkäise ruokavaliolla

 • Uuden tutkimuksen mukaan sitrushedelmät voivat tehdä ihosta herkemmän UV -säteille. Tämä voisi laajentaa suonia vielä enemmän. Erityisesti sitruunoita pidetään mahdollisena laukaisijana.
 • Meren antimet voivat aiheuttaa allergioita. Ne lisäävät myös suuria annoksia jodia kehoon, mikä voi tukkia huokoset ja syventää iho -ongelmia.
 • Makkarat ja muut säilöntäaineita sisältävät elintarvikkeet.
 • Amerikkalaisen ruusufinni -säätiön tutkimuksen mukaan 23% vastaajista mainitsi suklaan laukaisuksi.
 • On parempi välttää maitotuotteita, kuten kermaa, lehmänmaitoa ja vähärasvaista kvarkia.
 • Ellei lääkäri toisin määrää, munia voidaan syödä kahden viikon välein.

Ruokavalio ruusufinni: mitä syödä, jos iho muuttuu yhtäkkiä punaiseksi?

Ruokavalio ruusufinni, mitkä vihannekset ja hedelmät valita

Rosacealle ei ole yhtä tehokasta ruokavaliota. Potilaat voivat kuitenkin esimerkiksi noudattaa emäksistä ruokavaliota, joka on Dr. Stephan Domenig, suunnista. Hänen kirjansa neuvoo emäksistä ruokavaliota, joka koostuu 80% emäksisistä elintarvikkeista ja 20% happamista elintarvikkeista. Tässä on yleiskatsaus ruusuista, jotka ovat sallittuja ruusufinniin ja jotka voivat auttaa pitämään ihon tasaisena. Kaikki määrät osoittavat suositellun päivittäisen saannin.

 • 2 viipaletta täysjyväleipää, kourallinen kaura- tai tattarituotteita
 • 100 g hedelmiä, joissa on vähän sokeria. Tämä sisältää esimerkiksi erilaisia ​​marjoja, kuten karhunvatukoita, vadelmia ja mansikoita. Syksyn hedelmiä, kuten omenoita ja päärynöitä, avokadoja, aprikooseja, persikoita, vesimeloneja.
 • 10 g suolatonta pähkinää kerran kahdessa päivässä. Pähkinät edistävät verenkiertoa ja voivat siksi pahentaa punoitusta.
 • Laiha kala, jossa on vähän omega-3-rasvahappoja. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi punasimppu, turska ja kolja.
 • 1-2 rkl kasviöljyjä ruokien ja salaattien maustamiseen.
 • Kana on sallittu kerran viikossa.
 • Maitotuotteet, kuten jogurtti, vähärasvainen kvarkki ja juusto, katsotaan turvallisiksi.
 • Kookosmaitoa, soijamaitoa ja hamppumaitoa pidetään myös vaarattomina.

Ruusufinni ruokavalio: mitä on otettava huomioon ruoanvalmistuksessa ja yksinkertaisia ​​reseptejä

Ruokavalio ruusufinni vinkkejä ja elintarvikkeiden luettelo

Ruokavalion ruokavalio voi vähentää oireita ja parantaa ihonväriä. Mutta vaikka ruoka on terveellistä, valmistuksessa voi mennä pieleen. Ennen kaikkea on suositeltavaa luottaa raaka -vihanneksiin mahdollisimman paljon. Salaatista pitäisi tulla erottamaton osa päivittäistä ruokalistaa. Lihan ja kalan suhteen on parempi kokata kuin paistaa tai grillata. Ja tietysti käytä mahdollisimman vähän rasvaa. Lisäksi kastikkeita valmistettaessa on vältettävä majoneesia ja viiniä. Tässä muutamia esimerkkejä terveellisestä päivittäisestä valikosta.

Aamiainen:

 • Müsli, kauden hedelmiä, kookosmaitoa ja 1-2 lusikkaa kaurahiutaleita
 • Voileipiä paprikalla ja pähkinälevitteellä. Ainekset: punainen paprika, puristettu keskikokoinen valkosipulinkynsi, 1 rkl jauhettua pähkinäydintä ja suola
 • Jogurtti chia -siemenillä sekä kauden hedelmä- ja kaurahiutaleilla

Lounaalla: 

 • Linssisalaatti juustoa ja kauden vihanneksia
 • Lisukkeeksi kalaa yrteillä ja perunasalaattia
 • Kanaa riisin ja kauden kasvisten kanssa

Illallinen:

 • Tattari -spagetti, jossa on cashew -pähkinöitä ja punaista paprikaa, kookosöljyä ja valkosipulia
 • Kanafilee kesäkurpitsaa ja juustoa
 • Munat kesäkurpitsaa, valkosipulia ja kevätsipulia – Vatkaa munat, kuutioi kasvikset ja lisää munien joukkoon. Sekoita kaikki hyvin ja täytä muffinssivuokiin. Paista uunissa 180 asteessa 10 minuuttia.

Muita yksinkertaisia ​​korjaustoimenpiteitä ruusufinni

Ruusufinnihoito Ime jääkuutioita ja juo kylmiä juomia

Oikean ruokavalion syöminen ruusufinni on ensimmäinen askel kohti toipumista. Yhdistettynä oikeaan lääkitykseen tämä voi nopeasti lopettaa akuutin vaiheen. Muut kotona käytettävät korjaustoimenpiteet voivat myös auttaa estämään punoituksen ilmenemisen uudelleen lähikuukausina.

Ensinnäkin on tärkeää valita oikea kosmetiikka lääkärin avulla. Näitä ovat esimerkiksi kasvojen pH-neutraalit pesugeelit. On myös tärkeää valita hoitovoiteet niin, että ne imeytyvät nopeasti ihon läpi eivätkä tukkeudu huokosiin. Ei ole vain hoitokosmetiikkaa, joka voi parantaa ihoa, vaan myös meikkiä ruusufinnasta kärsiville ihmisille. Punaiset täplät kasvoilla voidaan helposti piilottaa oikeilla väriä korjaavilla tuotteilla.

Rosaceaa sairastavien tulisi käyttää aurinkovoidetta päivittäin ja ympäri vuoden. Tämä on ainoa tapa suojata herkkää ihoa voimakkailta auringonsäteiltä ja auringon säteiden heijastuksilta (esimerkiksi lumella). Auringonpolttamia kannattaa ehdottomasti välttää.

Punaisuudesta on apua myös, jos juot kylmiä juomia, joissa on paljon jäätä useammin joka päivä. Kasvohieronta aamulla ja illalla voi auttaa joissakin tapauksissa, varsinkin jos tietyt kasvojen alueet ovat turvoksissa.

Useiden menetelmien yhdistelmä toimii parhaiten ruusufinni. Mitä johdonmukaisemmin terapiaa suoritetaan, sitä parempia tuloksia se osoittaa.

Previous Post
Bandana -kampaukset – 28 ideaa naisellisuuden ilmaisemiseksi
Next Post
Harjoitukset selluliittia vastaan: vinkit ja harjoitussuunnitelma kiinteälle iholle yhdellä silmäyksellä!