15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Katkaravut, hummerit ja raput – äyriäisten ja äyriäisten perusteet ja reseptit

Katkarapuja, katkarapuja, scampia, hummeria ja taskurapuja. Kaikki ovat kuulleet niistä ennen ja lähes kaikki ovat kokeilleet niitä. Mutta tiedätkö todella tämän ja muiden merenelävien välisen eron? Luultavasti ei, ja nämä eivät ole edes ainoita termejä äyriäisille ja äyriäisille. On myös tuotteita, kuten langostino, katkaravut ja katkaravut.

Katkaravut ja hummerit - äyriäiset ja äyriäiset selitettiin yksityiskohtaisemmin

Oletko nyt aivan hukassa? Älä huoli, et ole yksin tämän asian kanssa. Monet eivät ole tietoisia eroista. Mutta jos olet aina halunnut tietää enemmän äyriäisistä ja äyriäisistä, olet tullut oikeaan paikkaan. Olemme koonneet kaikki nämä tyypit sinulle esitelläksemme ne sinulle yksityiskohtaisemmin. Lisäksi opi, miksi äyriäiset ja äyriäiset ovat niin terveellisiä, ja jaa vinkkejä kunkin tällaisen ruoanlaittoon.

Äyriäiset erottavat – rapuja ja katkarapuja

Raput ja katkaravut ovat yksi ja sama ja muuttuvat harmaasta vaaleanpunaiseksi kypsennettäessä

Mitä ovat katkaravut ja miten se eroaa rapuja? Katkaravut ovat pohjimmiltaan kaikkia äyriäisiä (ohuen kuoren vuoksi), joissa ei ole saksia. Yleisessä kielessä termiä “rapu” käytetään “katkarapujen” sijasta, mikä tarkoittaa, että se on yksi ja sama asia, vaikka se ei olisi eläintieteellisesti oikein.

Raput tai katkaravut ovat siis yleinen termi kaikille äyriäisille, kuten katkarapuille, katkaravuille, katkaravuille ja muille, jotka eroavat pääasiassa koostaan ​​ja alkuperästään. Tästä näkökulmasta rapujen ja katkarapujen välillä ei ole eroa. Haluamme perehtyä eri nimiin tarkemmin alla.

Rapuja äyriäisiksi ja muita katkarapujen nimiä

Katkaravut, rapuja ja hummereita - eroja ja yhtäläisyyksiä äyriäisten ja äyriäisten välillä

Sana rapu viittaa yleensä Pohjanmeren katkarapuun, joka tunnetaan myös nimellä granaatti, purjo ja knat. Kuten nimestä voi päätellä, se on yksi Pohjanmeren rapulajeista. Simpukoilla on saksimaiset raajat edessä, mutta ne eroavat hummerille ja rapulle tyypillisistä kynsistä. Näiden katkarapujen koko on jopa 9,5 cm.

Pohjanmeren katkaravut ovat peräisin Euroopasta ja yleensä kypsennettyjä aluksella

Ennen kuin voit valmistaa Pohjanmeren katkarapuja, sinun on ensin kuorittava tämäntyyppiset katkaravut kunnolla. Tätä kutsutaan pulssiksi. Mutta miten pistät rapuja? Jos haluat nokata Pohjanmeren rapuja, otat pään ja hännän kahden sormen väliin. Sitten taivutat haarniskan keskelle. Pienellä kiertävällä liikkeellä vastakkaisiin suuntiin voit helposti vetää pois äyriäisten kuoren. Nyt voit valmistaa rapuja.

Pohjanmeren taskurapua kutsutaan usein yksinkertaisesti rapuksi ja se on katkarapu

Usein kuullaan, että Pohjanmeren rapuja terveydelle haitallista ovat. Mutta näin on vain, jos niitä ei osteta tuoreena paikan päältä. Suurin osa saaliista kuljetetaan sitten esimerkiksi Marokkoon, Puolaan tai Valko -Venäjälle kuorittavaksi käsin siellä halvempien palkkojen vuoksi. Jotta katkaravut eivät pilaantuisi paluumatkalla, katkaravut säilytetään bentsoehapossa, joka on haitallista suurille määrille terveydelle. Ja vaikka lailla on raja -arvot, näille äyriäisille sallitaan kolme kertaa tavanomainen määrä.

Katkaravut (valkoinen tiikeri)

Gambas ovat suuria rapuja ja espanjalainen termi katkarapu

Kuten nimestä voi päätellä, nämä ovat erittäin suuria katkarapuja. Simpukat kuuluvat myös tähän luokkaan Katkaravut, joka on espanjalainen termi. Mitä katkaravut ovat? Nämä rapulajit pyydetään lämpimiltä rannikkovesiltä (enimmäkseen Afrikassa). Langostinot ovat visuaalisesti verrattavissa katkarapuihin, mutta hieman suurempia. Molempia termejä käytetään pääasiassa Espanjassa.

the tiikerikatkaravut (Tiikeri -katkaravut), jotka tunnetaan myös nimellä mustat tiikerikatkaravut tai kuningaskatkaravut, ovat harvinaisempia lajikkeita. Mustien tiikeri -katkarapujen alkuperä on Aasia, missä niitä kasvatetaan vesiviljelyssä. Jättikatkarapun koko on jopa 20 cm. Myydään kuitenkin enimmäkseen keskikokoisia, 4–6 cm korkeita.

Kuinka syödä katkarapuja ja muita jättikatkarapuja?

Kuori katkaravut tai paista ne kuorineen, jotta liha ei kuivu

Suuren kokonsa vuoksi kolme näistä äyriäisistä riittää yleensä yhdelle henkilölle. Koska keskikokoisia katkarapuja myydään kuitenkin useimmissa tapauksissa, voit myös laskea 6-8 kappaletta, jos haluat syödä katkarapuja. Riippumatta siitä, onko kuningas katkarapu Black Tiger, Gambas vai White Tiger, valmistelu on sama kaikille. Yleensä se riippuu siitä, ostatko nämä äyriäiset raakana vai esikypsennettynä ja kuorittuna tai kuorimattomana.

Tiikerikatkaravut ovat Aasiasta peräisin olevia vesiviljelykasveja

Valmista raakana ostetut jättikatkaravut

Jos ne ovat raakoja eikä kuorittuja, voit paistaa tai grillata katkarapuja. Voit esimerkiksi valmistaa katkarapuja nahkojen kanssa vartaissa. Katkaravun vartaat lisukkeena ovat täydellisiä! Sama pätee tietysti, jos haluat grillata mustia tiikerkatkarapuja tai muita jättikatkarapuja. Paistamiseen on yksinkertainen Black Tiger Prawn -resepti, jonka voit valita lennossa. Tarkoitetaan rapuja valkosipuliöljyssä. Lisää pannulle vain valkosipulinkynsi ja vähän voita ja paista siinä herkullisia äyriäisiä.

Tiikerikatkaravut ja muut katkaravut yhteenvetona vertailussa

Valmista valmiiksi keitetyt kuningaskatkaravut

Tarjolla on myös valmiiksi keitettyjä ja jäädytettyjä jättikatkarapuja. Ensinnäkin sinun on sulatettava tiikerkatkaravut, valkoiset tiikerit tai gambat. Sitten voit maustaa katkarapuja tai marinoida katkarapuja haluamallasi tavalla. Joissakin resepteissä katkaravut on sulatettava vain osittain.

Marinoidut katkaravut paistetaan pannulla tai grillissä grillissä

Herkullinen katkarapumarinaadi on seuraava. Se sopii myös muille katkaraputyypeille, joten voit käyttää sitä pakastettujen Black Tiger -katkarapujen valmistukseen. Tiikerkatkaravun reseptiä varten yksinkertaisesti sekoita ensin kaikki ainekset ja sitten valmis marinadi puoliksi sulatettujen äyriäisten kanssa ja anna niiden jäähtyä jääkaapissa yön yli. Voit sitten grillata tiikeri katkarapuja haluamallasi tavalla tai paistaa hetki katkarapuja pannulla.

 • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
 • 2 ripausta sitruunamehua (mieluiten yksi tuore sitruuna)
 • 1 tl sinappia, kuumaa jos haluat
 • 2 tl tomaattimurskaa
 • 1/2 tl hunajaa
 • oliiviöljy
 • pippuri
 • suola

Langostinos ovat samanlaisia ​​kuin katkaravut, mutta hieman suurempia ja kuuluvat kuningaskatkaravuille

Haluatko Langostinos Tämä marinadiresepti on, kuten voit olla varma, aivan yhtä sopiva, jotta voit valmistaa ja tarkemmin grillata tai paistaa langostinoja. Suosittelemme myös tätä yksinkertaista langostino -reseptiä:

 • 1 kg langoustinea
 • 6 valkosipulinkynttä, viipaloitu
 • 6 rkl oliiviöljyä
 • 3 rkl sitruunamehua
 • 2 majoramin oksaa
 • 1/2 sitruunaa (mieluiten luomua), viipaloitu
 • suola

Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Sillä välin voit kuoria ja poistaa langostinot. Lisää langostino -hännät pannulle ja paista niitä, kunnes ne muuttuvat vaaleanpunaisiksi. Kun teet tämän, kastele ne paistinrasvan kanssa useammin. Sen jälkeen voit pitää ne lämpiminä esilämmitetyssä uunissa 60 asteessa marinadin valmistamiseksi. Tätä varten paista valkosipulin viipaleet kullanruskeiksi samassa pannussa ja paistinrasvassa, rasvaa sitruunamehulla ja kiehauta. Mausta suolalla ja tarjoa langostinojen kanssa sitruunaviipaleiden ja meiramin kanssa.

Keskikokoiset katkaravut

Katkarapu on katkarapun ranskalainen nimi

Ehkä sinulla on jo nimi äyriäisten suhteen Katkaravut (myös katkarapuja) kuultu. Mutta mitä ovat katkaravut? Se on vain katkarapun ranskalainen nimi. Katkaravut taas on termi katkarapu englanniksi. Kuitenkin kuninkaallisiin katkarapuihin verrattuna nämä ovat pienempiä, mutta suurempia kuin katkaravut, joista keskustelemme tarkemmin alla.

Tämä tarkoittaa, että voit katkaista katkarapuja (katso alla) ja kuoria katkarapuja aivan kuten muutkin katkaravut. Poista myös pää ja jalat. Sitten voit valmistaa haluamasi katkaravut. Marinoidut katkaravut ovat erittäin maukkaita. Yllä oleva resepti on hyvä tähän tarkoitukseen. Voit periaatteessa marinoida valkosipulin, öljyn, sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Lisäksi voit hioa simpukoiden marinadia inkiväärillä, chilillä tai paprikalla.

Herkullinen idea katkarapukokteilista tomaattimehun kanssa

Katkarapujen keittäminen – kuinka kauan?

Katkarapu keitetään kuorella ja päällä (jos ostit ne kuorimattomina). Noin kolmen minuutin kuluttua alkuperäiset harmaat katkaravut ovat vaaleanpunaisia. Ota äyriäiset pois vedestä, anna niiden jäähtyä hieman ja kuori ja luut, jotta voit käsitellä niitä haluamallasi tavalla.

Pienempiä rapuja ja katkarapuja

Pienimpiä katkarapuja kutsutaan katkarapuiksi

Katkaraputyypit

Mietitkö, mikä on ero katkarapujen ja katkarapujen välillä? No, ei ole yhtään. Katkarapu on myös katkarapu. Joten katkaravut ovat katkarapuja, vain ne ovat pienempiä äyriäisiä. Tarkemmin sanottuna katkarapuja kutsutaan katkarapuiksi, joista yhden kilon valmistamiseen tarvitaan yli 200 kappaletta.

Termi tulee englannista. Katkarapuja on kahta tyyppiä ja nämä ovat kylmän veden katkarapuja (tunnetaan myös nimellä grönlantilainen katkarapu tai polaarinen merikatkarapu), jotka ovat peräisin jääkylmästä Pohjois-Atlantista, ja lämpimän veden katkarapuja, jotka puolestaan ​​on pyydetty lämpimät Indo-Tyynenmeren vedet.

Katkaravut ovat pieniä katkarapuja, joita ei tarvitse kuoria

Kuten kaikki muutkin katkaraputyypit, katkaravut ovat terveellisiä, kunhan ne ovat tuoreita eivätkä säily bentsoehapossa. Esimerkiksi katkaravut sisältävät suuria määriä proteiinia, joka on hyväksi aivoille ja lihaksille. Lisäksi tämä takaa nopean kylläisyyden tunteen. Lisäksi ne ovat vähärasvaisia ​​ja vähäkalorisia. Kuinka paljon kaloreita katkaravut ja muut katkaravut sisältävät? Ota selvää alla.

Valmista katkarapu valkoviinikastikkeella

Voit valmistaa katkarapuja pannulla, kuten edellä selitettiin kuningaskatkaravuille. Voit myös käyttää marinadia katkarapuihin maun parantamiseksi. Monet kuitenkin pitävät parempana näiden pienten äyriäisten todellista tuoksua, jonka eri kastikkeet peittävät. Jos et halua maustaa paljon, valitse edellä mainittu variantti valkosipulivoilla, jossa voit myös paistaa katkarapuja. Mutta jos haluat kokeilla kastiketta, suosittelemme seuraavaa Katkarapukastike kermalla ja valkoviinillä:

 • 250 g katkarapuja
 • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
 • 3 salottisipulia, hienonnettuna
 • 100 ml valkoviiniä
 • 100 ml kermaa
 • 1 tl tomaattimurskaa
 • 2 tl oliiviöljyä
 • mausteeksi: rakuuna, pippuri, suola

Keitä katkarapuja yksinkertaisesti herkullisessa viinikastikkeessa

Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä salottisipulia ja valkosipulia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää sitten katkaravut, paista niitä, kunnes ne muuttuvat vaaleanruskeiksi, ja lisää rakuuna. Lopeta sitten valkoviinillä ja keitä muutama minuutti. Sekoita nyt kerma joukkoon, kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää tomaattipasta. Mausta pippurilla ja suolalla maun mukaan ja keitä vielä muutama minuutti.

Yhteenvetovinkit katkarapujen valmistukseen

Valmista katkaravut - kuinka kuoria ja devein ne oikein

Kuinka syödä katkarapuja ja kuinka valmistaa ne?

Tiesitkö, että voit todella syödä rapuja raakana? Sinun pitäisi tehdä tämä vain, jos olet todella varma, että äyriäiset ovat tuoreita. Kuitenkin, koska alkuperää ei yleensä voida tarkistaa, sitä ei suositella. Mutta jopa tuoreiden katkarapujen kanssa loisten tarttumisriski on liian suuri. Siksi on parempi olla syömättä katkarapuja raakana. Sen sijaan voit halutessasi keittää, paistaa tai grillata, marinoida tai tarjota erilaisia ​​kastikkeita (esim. Tomaattikastiketta). Reseptivalikoima on riittävän suuri.

Tapoja kuoria katkarapuja

Katkaravun valmistuksen ja kuorinnan aikana on tärkeää, että katkarapu poistetaan, vaikka tämä on melko työlästä. Tosiasia on, että äyriäiset sisältävät suolistossaan taudinaiheuttajia, jotka voivat aiheuttaa sairauksia. Lisäksi katkaravut, joissa on suolistoa, ovat makuisia. Joten estä tämä yksinkertaisesti leikkaamalla selkääsi, tarttumalla suolistoon ja vetämällä se varovasti ulos. Pese sitten katkaravut uudelleen huolellisesti.

Kehitä suuria katkarapuja sairauksien estämiseksi

Katkarapun kuori on niin ohut, ettei sitä tarvitse kuoria. Tällä on etuna paistettaessa se etu, että liha on suojattua ja pehmeää. Voit siis tehdä samoin suurille taskurapuille ja kuoria ne vasta valmistuksen jälkeen. Pieniä katkarapulajeja on erittäin vaikea kehittää, minkä vuoksi monet eivät. Tätä ei kuitenkaan suositella suuremmille lajikkeille.

Kärki: Suurten katkarapujen irrotettuja kuoria ei saa heittää pois. Sen sijaan voit pestä ne hyvin ja käyttää niitä kastikkeiden valmistamiseen paistamalla ne lyhyesti. Ne antavat kastikkeelle ainutlaatuisen maun. Sitten voit poistaa ne uudelleen (esim. Seulan avulla).

Kypsennä katkaravut oikein näillä kattilaan, pannulle, grilliin ja uuniin liittyvillä vinkeillä

Kuinka kauan keität katkarapuja?

Herkän ja aromaattisen maun säilyttämiseksi sinun on paistettava ja kypsennettävä katkarapuja oikein.

 • Katkarapujen keittäminen: Sinun tarvitsee vain kiehauttaa suolavesi, lisätä katkaravut ja keittää keskilämmöllä 2-3 minuuttia. Liha muuttuu vaaleanpunaiseksi ja pehmeäksi. Tällä tavalla voit valmistaa katkaravut kuorella ja päällä tai voit käyttää tuotteita, jotka on jo kuorittu.
 • Paista ja grillaa katkaravut: Kuinka kauan voit paistaa tai grillata katkarapuja, riippuu pitkälti siitä, onko ne kuorittu vai ei. Ei ole väliä paistatko katkarapuja, katkarapuja vai katkarapuja. Jos sinulla on katkarapuja kuoren kanssa ne on suojattu kuivumiselta paistamisen aikana. Mutta kuinka kauan paistat katkarapuja niiden kuoressa? Kuten ruoanlaitossa, 2-3 minuuttia riittää.

  Ilman kuorta 1-2 minuuttia per puoli riittää, muuten katkaravut kuivuvat. Tämä koskee myös grillausta. Joten jos haluat valmistaa katkarapuja pannulla, ole varovainen ajan kanssa.

Paista katkarapuja hetki, jotta liha ei kuivu liikaa

 • Höyrykatkaravut: Koosta riippuen äyriäiset höyrytetään 5–10 minuutin ajan kypsyäkseen. Tämän tyyppinen valmiste on erittäin hellävarainen.
 • Paista katkaravut: Simpukat kypsyvät kauimmin uunissa. Se on kuitenkin edelleen suosittu ja muihin elintarvikkeisiin verrattuna myös nopea valmistaa. 200-230 asteen lämpötilassa ne tarvitsevat 10-15 minuuttia. Voitele ne öljyllä ja mahdollisilla mausteilla etukäteen.
 • Paista katkarapuja: On totta, että katkarapujen, jättikatkarapujen ja Co: n rasvattomat ominaisuudet menetetään kaiken öljyn kanssa, mutta ne ovat aina herkullisia paistettuna. Silloin tällöin voit hemmotella itseäsi, eikö? Kuumassa öljyssä simpukat ovat valmiita 30 sekunnin kuluttua.

Tarjoa pasta äyriäisten kanssa ja valmista vihannesten ja kastikkeen kanssa

Mitä syöt katkarapujen kanssa?

Ostit herkulliset äyriäiset ja haluat nyt vihdoin valmistaa ne. Mutta mikä sopii katkaravun kanssa? Hieno uutinen on, että rajoja ei ole melkein. Voit käyttää sitä keittoihin tai sopivan kastikkeen kanssa pastaa varten. Ne ovat myös erittäin suosittuja yhdessä riisin, salaattien tai pizzan kanssa.

Idea katkarapuille, joissa on ananasta vartaissa

Voit myös yhdistää katkarapuja mausteet kuten curry, vanilja, chili, kumina ja inkivääri, kookosmaitoa tai kuivattua kookospähkinää ja myös jogurttikastikkeita. Sopiva Yrtit ovat basilika, persilja, korianteri, valkosipuli, ruohosipuli ja minttu. Salaatiksi tai lisukkeeksi voit vihannekset kuten paprikat, kesäkurpitsa, kukkakaali tai avokado ja eksoottisempia ruokia hedelmiä kuten sitrushedelmät sekä mango, litsi, ananas ja kiivi.

Katkaravut, jättikatkaravut, katkaravut ja vastaavat voidaan valmistaa myös muiden lihatuotteiden kanssa, esimerkiksi jos haluat grillata lihavartaan tai tehdä salaatin lihan kanssa. Sopiva liha on siipikarjaa sekä pekonia, chorizoa, pekonia ja cabanossia.

Sulata pakastetut äyriäiset kunnolla ja käsittele niitä vasta sitten

Ole varovainen sulatettaessa!

Jos haluat valmistaa jäädytettyjä katkarapuja, ne on ensin sulatettava. Sinun ei pitäisi olla huolimaton tämän suhteen, koska ruoka pilaantuu nopeasti. Siksi jääkaappi on paras paikka mennä, kun haluat sulattaa katkarapuja. Kokosta riippuen tämä kestää 3–6 tuntia, jolloin voit sulattaa ylemmän jääkerroksen juoksevan veden alla etukäteen. Aseta ne huuhtelun jälkeen siivilään ja laita sitten kulhoon. Tämä mahdollistaa veden valumisen ilman äyriäisten makaamista vedessä.

Sulata jäädytetyt katkaravut jääkaapissa, älä huoneenlämmössä

Jos haluat sulattaa jäädytetyt katkaravut nopeasti, voit kaada niiden päälle kuumaa vettä tai laittaa ne jäädytettyyn kattilaan ja keittää. Tätä suositellaan kuitenkin vain hätätilanteessa. Sulatuksen jälkeen kaikenlaiset katkaravut tulee valmistaa eikä niitä saa pakastaa uudelleen. Muuten, jäädytetyt katkaravut on jo kuorittu, deveined ja niillä ei ole enää päätä. Joten jos haluat säästää itsesi näiltä ikäviltä vaiheilta, voit valmistaa helposti jäädytettyjä katkarapuja.

Katkarapujen koko tiivistettynä

Simpukoiden koot tiivistetään ja verrataan

Ehkä olet jo huomannut numerot pakkauksessa ostaessasi kaikenlaisia ​​katkarapuja (esim. 16/20). Nämä osoittavat vain kuinka monta kappaletta on saatavilla Englannin puntaa kohden. Tämä on välttämätöntä, koska katkaravut ovat erikokoisia ja siksi aina ei voida pakata yhtä monta kappaletta kiloa kohden ja päinvastoin, tietty määrä kappaleita ei voi aina olla saman painoisia. Esimerkkinumerointi tarkoittaa vain sitä, että pakkauksessa on 16-20 äyriäistä kiloa kohden.

Opi erottamaan katkarapujen koot - mitkä lajit ovat kuinka suuria

Katkarapujen eri kokoluokat ja niiden nimet tiivistetään jälleen:

 • pienet katkaravut = katkarapu
 • keskikokoiset katkaravut = katkaravut, katkaravut
 • isot katkaravut = jättikatkaravut, jättikatkaravut, tiikeriravut, tiikeriravut

Huomautus: Yhdysvalloissa suuria katkarapuja kutsutaan katkarapuiksi ja pieniä katkaravuiksi.

Katkarapujen ravitsemustiedot – ovat katkarapuja terveellisiä?

Katkarapujen, katkarapujen ja Co: n ravintoarvot - Katkaravut ovat runsaasti proteiineja ja vähän kaloreita

Katkarapujen ja tietenkin kaikkien muiden katkarapujen kaloreiden määrä on erittäin pieni. Kuinka paljon kaloreita katkarapuilla on? Onneksi niitä on vain noin 92 / 100g. Lisäksi ne sisältävät erittäin vähän hiilihydraatteja (1 g / 100 g) ja myös vähän rasvaa (1,4 g / 100 g), mutta niissä on runsaasti proteiinia. Kuinka paljon proteiinia katkarapuissa on? Yhteensä 19 g / 100 g! Ja juuri se tekee katkarapuista terveellisiä.

Kuinka monta katkarapua per henkilö?

Sen lisäksi, että jokainen voi kuluttaa yleensä erilaisia ​​määriä, oikea määrä katkarapuja riippuu myös siitä, kuinka tarkasti valmistat sen. Esimerkiksi pastassa kastikkeessa sinun on täytettävä vähemmän kuin syödessä katkarapuja suoraan tai salaatissa. Toisaalta koko vaikuttaa myös. Kuninkaallisille katkarapuille voi riittää 6–8 kappaletta, katkarapuille enemmän. Voit käyttää seuraavaa luetteloa oppaana:

 • käynnistin: 80 g kuoria tai 180 g kuorittomia äyriäisiä per henkilö
 • Keitot: 200 g kuorittuja katkarapuja (mutta on parempi ostaa kuorimattomia ja keittää kuoret paremman maun saavuttamiseksi)
 • Pääateria: 300 g kuorittuja katkarapuja per henkilö
 • grillausta: 400 g per henkilö

Hummerin kaltaiset äyriäiset

Hummerin kaltaiset äyriäiset, kuten hummeri, hummeri ja scampi, eivät ole rapuja

Myös hummerimaisten äyriäisten kanssa on paljon sekaannusta. Scampis (myös langoustines), hummerit ja hummerit ovat hummerimaisia ​​ja niillä on kynnet. Näin ollen niitä ei lasketa katkarapujen joukkoon eikä myöskään rapuihin, koska niitä käytetään yleisesti katkarapuissa. Nyt saat selville, mikä ero on näiden äyriäisten välillä.

Hummeri

Hummeri on äyriäinen, joka muuttuu punaiseksi kypsennettynä

Hummeria pyydetään sekä Euroopassa että Kanadassa ja se voi kasvaa jopa 55 cm: iin. “Hummeri” on vain toinen nimi. Joten hummerin ja hummerin välillä ei ole eroa. Koska hummerit keitetään ja jäädytetään suolaisessa vedessä heti, kun ne on pyydetty, niitä on yleensä saatavana myös pakastettuna. Näiden äyriäisten pyynnin pääkausi on kevät ja kesä.

Hummerit tarjoillaan puoliksi kulutuksen helpottamiseksi

Talvella saatavilla olevat elävät eläimet ovat vielä tämän kauden ulkopuolella, eikä niillä ole enää paljon lihaa, koska ne eivät syö itse vankeudessa ja elävät varannoillaan. Äyriäiset eivät siis ole niin hyvälaatuisia. Kuten luultavasti tiedätte, hummerien kynnet, jalat (harvemmin) ja häntä ovat syötäviä osia. Suurimman osan ajasta hummeri tarjoillaan kuitenkin ilman jalkoja ja leikataan puoliksi.

Hummerit syövät hännän ja kynsien pehmeää lihaa

Ja mitä eroa on hummerilla ja hummerilla? Koska ne näyttävät hyvin samankaltaisilta kuin hummeri ja myös kooltaan, monet ajattelevat, että ne ovat yksi ja sama äyriäinen. Mutta näin ei ole. Hummerilla ei ole niin voimakkaita kynsiä. Osta eläin elossa, varmista, että häntä on edelleen hieman kaareva. Muuten maku pettää.

Jäädytetty hummeri on sulatettava hitaasti jääkaapissa

Valmista jäädytetty hummeri

Jos haluat valmistaa jäädytettyä hummeria tai syötäviä osia, sulaa se hitaasti jääkaapissa aivan kuten katkarapu. Näin estät äyriäisten lihan kovettumisen kypsennettäessä. Sitten on parasta keittää riittävästi vettä, jota rikastat merisuolalla, valkosipulilla, porkkanoilla, purjoilla, sellerillä, kuminan siemenillä ja mahdollisilla yrteillä.

Keitä tämä liemi hummerilla kerran, ota kattila liedeltä ja anna hummerin liota vedessä 15–25 minuuttia. Poista kypsennyksen jälkeen kuori ja tarjoile liha.

scampi

Scampit ovat hummerimaisia ​​äyriäisiä, ja ne sekoitetaan usein katkarapuihin

Scampeja (scampo yksikössä ja väärin myös “scampis” monikossa) kutsutaan usein katkaravuiksi, mutta tämä on väärin. Syynä tähän on luultavasti se, että ne ovat kuorittuina hyvin samanlaisia ​​kuin katkaravut. Ne kuuluvat kuitenkin hummerimaiseen tyyppiin ja ovat siksi hieman kalliimpia kuin katkaravut, katkaravut ja muut katkaravut. Scampit tunnetaan myös nimellä norjalainen hummeri tai norjalainen hummeri. Ranskassa näitä äyriäisiä kutsutaan langustineiksi.

Scampoa kutsutaan myös langoustineksi eikä se ole katkarapu

Scampi -katkarapujen ero

Scampien ja katkarapujen, kuten katkarapujen, välillä on ero, joka auttaa sinua erottamaan ne toisistaan. Ero katkarapujen ja scampien välillä on se, että scampolla on kynnet. Joten scampit eivät ole katkarapuja, joilla on kynnet, vaan eri perhe.

Scampi kaloreita

Kuten arvaatte, scampit ovat myös vähäkalorisia. Voit odottaa vain 9 kaloria per kappale. Annosta kohti saat noin 45 ja 100 g mereneläviä sisältää noin 90 kaloria. Siksi ravintoarvot ovat verrattavissa katkarapujen arvoihin.

Scampi voilla ja valkosipulikastikkeella astiaan, jossa on pastaa

Norjan hummerin keittäminen

Norja hummeria myydään aina kuorimattomana kokonaisena eläimenä tai vain hännänä. Voit tietysti löytää laajan valikoiman reseptejä ja käyttää niitä, jos haluat valmistaa scampisia. Voit marinoida scampisia, liottaa niitä, tarjoilla kastikkeen kanssa ja paljon muuta. Tässä muutamia ideoita:

Resepti yksinkertaiselle scampimarinaadille suolakurkkua varten

Scampi -marinadi

 • noin 10 scampia, sulatettu ja puolitettu pituussuunnassa
 • tuoretta inkivääriä, raastettuna noin tuuma
 • 5 valkosipulinkynttä, puristettuna
 • 2 rkl currya
 • 1 rkl hunajaa
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • Limen mehu
 • pippuria ja suolaa

Kaikki ainekset sekoitetaan hyvin keskenään ja scampit peitetään marinadilla. Kun olet suolakurkkua, anna marinadin jäähtyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, jotta liha imee kaikki maut. Jos haluat syödä marinoitua scampista, voit grillata tai paistaa niitä haluamallasi tavalla. Koska norjalaisen hummerin kuori on suhteellisen pehmeä, voit myös paistaa scampit kuorella ja kuoria vasta sitten.

Voi-valkosipulikastike scampille ja muille katkarapuille on klassikko

Scampi -voikastike

Noin 4 annosta:

 • 6 rkl suolatonta voita
 • 5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
 • 2 rkl tuoretta puristettua sitruunamehua
 • tuoretta persiljaa, hienonnettuna
 • 1 ripaus Tabasco -kastiketta

Valkosipulivoikastike, jonka olemme jo maininneet katkarapuille, on erityisen nopeaa ja helppoa. Sulata voi kattilassa liedellä ja lisää valkosipuli. Lisää noin 2 minuutin kuluttua loput ainekset ja mausta suolalla. Kiehauta kastike lyhyesti ja tarjoa se parhaiten pastan tai riisin kanssa ja koristele scampilla. Salaatti maistuu myös sen kanssa.

Mikä on ero syövän ja taskurapujen välillä?

Ja mikä on ero syövän ja rapun välillä??

Visuaalisesti ero on siinä, että rapujen pyrstö on taitettu vatsan alle, mikä ei ole rapujen tapauksessa. Toinen tyypillinen rapujen ominaisuus on, että nämä simpukat kävelevät sivuttain. Raput puolestaan ​​juoksevat eteenpäin tai käyttävät häntäänsä työntääkseen itsensä nopeasti pois vaarassa.

Ja jälleen kerran kaikki nimet pähkinänkuoressa verrattuna

Katkaravut ovat äyriäisiä ja niitä kutsutaan rapuja, ja hummerit ovat äyriäisiä

 • Hummeri on ei sama hummeri
 • Katkaravut (saksa) = Katkaravut (englanti) = Katkaravut (ranska) = Camarones (portugali) = Gambero (italia) = Garides (kreikka) = Gambas / Langostino (espanja) = katkarapu
 • Norjalainen hummeri = scampo = norjalainen hummeri = langoustine

Rapuja raskauden aikana

Saavatko raskaana olevat naiset syödä katkarapuja ja muita mereneläviä?

Raskauden aikana kysyt usein itseltäsi, mitä voit syödä ja mikä on haitallista tai jopa vaarallista. Voivatko raskaana olevat naiset syödä rapuja? Vastaus on yksinkertaisesti kyllä, mutta tietyissä olosuhteissa. Toisaalta on tärkeää varmistaa hyvä laatu ja toisaalta sinun on ehdottomasti kypsennettävä liha hyvin. Siksi raakaerikoisuudet, kuten sushi, ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Kuoret ja äyriäiset ovat sallittuja raskauden aikana, kunhan ne ovat hyvin kypsennettyjä

Hyvin keitetyt katkaravut raskauden aikana eivät siis ole ongelma. On myös erittäin tärkeää, että mereneläviä, kuten äyriäisiä ja äyriäisiä, kehitetään, koska elimet sisältävät suuria määriä elohopeaa, mikä on haitallista. On suositeltavaa neuvotella lääkärisi kanssa ennen sen käyttöä. He voivat antaa sinulle neuvoja. Muuten rapujen proteiinit ja omega-3-rasvahapot ovat erittäin hyödyllisiä sinulle ja vauvalle.

Lisää ravunlihan reseptejä

Valmista katkarapu terveeksi salaatissa tai herkullisessa kastikkeessa

Joten nyt tiedät, että hummerit ja raput ovat terveitä. Ja jos pidät myös näiden äyriäisten ja äyriäisten ainutlaatuisesta aromista, sinusta tuntuu varmasti siltä, ​​että valmistat yhden tai toisen ruuan. Edellä mainittujen reseptien lisäksi olemme koonneet sinulle maukkaita ideoita.

Katkarapuja, katkarapuja tai jättikatkarapuja riisin kanssa

Katkaravut riisin kanssa herkulliselle, proteiinipitoiselle ruoalle

4 annokselle:

 • 265 g riisiä
 • 650 ml kananlientä
 • 450 g katkarapuja, kuorittuja ja kuorittuja
 • 4 rkl voita
 • 1 tl jauhettua valkosipulia

Mausteseokselle:

 • 1 1/2 tl paprikajauhetta
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 1/2 tl mustapippuria
 • 1/2 tl sipulijauhetta
 • 1/2 tl kuivattua oreganoa
 • 1/2 tl cayennepippuria
 • 1/4 tl pippuria hiutaleita

Katkarapujen keittäminen riisin kanssa pannulla - yksinkertainen, mausteinen riisiruoka

Kuumenna 2 rkl voita pannulla. Sekoita sillä välin kaikki mausteseoksen ainekset keskenään. Lisää puolet tästä seoksesta pannulle riisin ja valkosipulin kanssa. Sekoita kaikki hyvin ja kaada sitten liemi. Keitä kaikki 15 minuuttia sekoittaen silloin tällöin.

Sillä välin voit sulattaa loput voin ja sekoittaa sen muun mausteseoksen kanssa. Nyt voit maustaa katkaravut lisäämällä ne seokseen. Kun riisi on valmis, voit lisätä katkarapuja ja keittää vielä kaksi tai kolme minuuttia. Ruokalaji on valmis heti, kun katkarapunliha muuttuu vaaleanpunaiseksi.

Valmista katkaravut tai katkaravut pannulla riisin ja mausteseoksen kanssa

Kärki: Voit myös paistaa katkaravut halutessasi rapeaksi. Sitten on suositeltavaa käyttää kuorimattomia katkarapuja, jotta liha ei kuivu, ja mieluiten pieniä katkarapuja, jotta sinun ei tarvitse kuoria niitä jälkeenpäin syödessäsi. Jos jättikatkarapuja paistetaan kuoren kanssa, sinun on kuorittava ne myöhemmin. Paista ensin katkaravut, pidä ne lämpiminä, keitä sitten riisi ja lopuksi laita paistetut katkaravut takaisin pannulle.

Mausta katkaravun vartaat

Katkarapuresepti vartaassa grillausta varten kesällä

Jos etsit reseptejä kuoritulle katkarapulle, vartaat sopivat hyvin, koska kuori suojaa lihaa liian kuivalta aivan kuten paistettaessa. Tätä yksinkertaista reseptiä varten tarvitset:

 • n. 1 kg jättikatkarapuja, kuoritut tai ei halutulla tavalla
 • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
 • 1/2 tl cayennea
 • 2 tl paprikaa
 • 400 ml oliiviöljyä
 • Puoli sitruunan mehu
 • valinnainen: 2 viivaa kuumaa kastiketta
 • 12 kebab vartaat

Jos vartaat ovat puuta, liota ne etukäteen veteen. Laita katkaravut kulhoon ja sekoita loput ainekset erillisessä kulhossa. Lisää sitten valmis mausteseos jättikatkarapuihin ja marinoi ne. Vartakaa katkaravut ja grillaa puolitoista minuuttia kummaltakin puolelta.

Rapu munat

Täytetyt munat kermalla ja koristeltu hummerilla tai katkaravunlihalla

 • 6 isoa munaa
 • 115 g pieniä katkarapuja, hummeria tai taskurapuja
 • 55 g majoneesia
 • 1 tl Dijonin sinappia
 • 1 tl mausteseosta kaloille (esim. Old Bay)
 • 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa (säästä pieni osa ripottelemaan)
 • 25-30 g maissisydämiä

Valmista mereneläviä - resepti munille, joissa on rapuja tai katkarapuja

Ne, jotka haluavat syödä täytettyjä munia, rakastuvat rapumuniin. Keitä ensin munat, kunnes ne ovat kovia. Sen jälkeen pelota heidät kylmällä vedellä ja anna heidän istua kylmässä vedessä, jotta ne jäähtyvät nopeammin. Sillä välin voit valmistaa lihan. Voit paistaa tai höyryttää katkarapuja haluamallasi tavalla, mutta voit höyryttää rapuja tai hummeria. Jos valitset paistovaihtoehdon, voit myös marinoida rapuja etukäteen.

Kuori ja leikkaa munat puoliksi. Poista lusikalla munankeltuaiset ja laita ne kulhoon. Lisää kaikki ainekset maissia ja lihaa lukuun ottamatta ja sekoita ne kermaksi. Jos käytät rapu- tai hummerilihaa, voit nyt sekoittaa puolet määrästä ja maissista. Käytä nyt täytettä teelusikalla munien täyttämiseen. Koristele lopuksi katkarapulla tai muulla lihalla.

Previous Post
Uusi upea kasvitieteellinen puutarha Singaporessa
Next Post
Harjoja onttoa selkää vastaan: yleiskatsaus parhaista harjoituksista vahvalle ja terveelle selälle!