15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Chia -siemenet ja niiden ihmevaikutukset kehoon

chia-siemenet-sivuvaikutukset-terveys

Chian siemenet Mayat, inkat ja atsteekit käyttivät ruokaa ja lääkkeitä vuosisatoja sitten. Nämä siemenet olivat silloin niin hyödyllisiä, että ne olivat arvokkaampia kuin kulta. Nykyään niitä kutsutaan superruoiksi, koska ne sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja, omega-3-rasvahappoja, kuituja ja proteiineja. Ne eivät ole vain välttämättömien ravintoaineiden toimittaja, vaan niillä on myös yleinen positiivinen vaikutus ihmiskehoon ja ne säätelevät verensokeria ja kolesterolia.

Chia -siemenet – Mesixon ihmekasvi

Salvia-hispanica-meksikolainen-chia-kasvi

Chia tai Salvia hispanica on kukkiva kasvi, joka on kotoisin Meksikosta ja Guatemalasta. Chia -kasvilla on violetit ja valkoiset kukat ja se saavuttaa noin metrin korkeuden. Siemenet ovat kasvin tärkein osa ja ravinteiden lähde. Ne sisältävät korkealaatuista proteiinia, kalsiumia, booria ja rautaa. Sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat kolme kertaa suuremmat kuin mustikoilla.

Runsaasti omega-3-rasvahappoja ja kuitua

chia-siemenet-kulho-musta-valkoinen

Chian siemenet ovat todellinen voimaruoka, runsaasti omega-3-rasvahappoja ja kuituja. Pellavansiementen tavoin ne ovat valmiita syötäväksi ja niitä voidaan säilyttää useita vuosia ilman pilaantumista. Pieni osa Chian siemenet voi tarjota meille kolmanneksen vaaditusta päivittäisestä kuidun saannista. Suuren omega-3- ja kuitupitoisuutensa ansiosta ne voivat myös auttaa sinua laihduttamaan, koska ne takaavat pitkäaikaisen täyteyden tunteen ja auttavat kehoa poistamaan ei-toivotut toksiinit.

Terveellinen syöminen: 14 Chia -siemenreseptiä laihtumiseen

Hyödyllisiä vinkkejä ravitsemukseen terveelle organismille

Gluteenittomia reseptejä chia -siemenillä – terveellistä ja herkullista

Tehokas verensokeri- ja lipiditasojen säätely

chia-siemen-geeli-tee itse

Chian siemenet on kyky vakauttaa verensokeri. Kun liuotetaan nesteeseen, chian siemenet kehittyvät geeliksi. Vatsassa ruoansulatuksen aikana ne hidastavat hiilihydraattien muuttumista sokeriksi. Tämä mahdollistaa kehon pysyä täyteen pidempään, antaa sille enemmän energiaa ja estää verensokerin jyrkän nousun. British Journal of Nutritionin vuonna 2009 julkaiseman raportin mukaan chia -siemenet stabiloivat kolesterolia ja triglyseridejä ja vähentävät kehon kokonaisrasvaa.

Elektrolyyttien ja kehon nesteiden stabilointi

chia-vanukas-maito-mustikat

Chian siemenet Niillä on hydrofiilisiä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä tehokkaan nesteiden ja elektrolyyttien stabiloinnin kehossa. Nämä siemenet kykenevät absorboimaan vettä yli 12 kertaa oman painonsa. Siksi chia -siementen kulutus auttaa säätelemään kehon nesteitä ja vähentämään nestehukan riskiä.

chia-siemenet-superfood-vertailevat ravintoaineet chia-siemenet-positiiviset vaikutukset-terveys chia-siemenet-positiiviset vaikutukset-ihmisorganismi

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita