15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Juo kahvia – 7 syytä, miksi se ei ole epäterveellistä

Ravitsemus juoma kahvi herkullinen valmistautua hyvin kehon

Miksi suosittu kahvi ei ole haitallista.

Jos aiot korvata kahvin teellä, pidä kiinni. Monet tieteelliset tutkimukset osoittavat, että suosittu kahvi voi olla terveellistä, jos sitä ei käytetä liikaa. Mikään ei siis estä sinua, esimerkiksi kun sinulla on kuppi aamulla juoda kahvia haluta.

1. Kahvi juo suosittua kahvia ei kuivata

valmistaa sydänpavut hajottaa pöytä koristella

Itse asiassa kahvi sammuttaa janoa aivan kuten tavallinen vesi. On totta, että suosittu kahvi saa veden poistumaan kehosta, mutta tähän tarvitaan vähintään 550 mg ja kuppi sisältää enintään 100 mg. Joten voit nauttia kupin joka päivä juoda kahvia.

2. Juo kahvia – se voi vähentää sydänkohtauksen riskiä

Valmista arabialainen maku herkullinen terveellinen yksi kuppi päivässä

Se jopa vähentää kaikkien sydän- ja verisuonitautien riskiä. Useimmat ihmiset, joilla on korkea verenpaine, luopuvat kahvin juomisesta, koska he ajattelevat, että se voi pahentaa asioita. Uusimmat tutkimukset osoittavat, että sydänkohtausten riskiä ei voida yhdistää kahviin millään tavalla. Amerikkalaiset tutkijat ovat havainneet yli 27 000 ihmistä 15 vuoden aikana ja havainneet, että 3 kupillista kahvia päivässä todella vähentävät sydänkohtausten riskiä.

Lisätutkimukset osoittavat, että muut kofeiinia sisältävät juomat ovat todennäköisemmin haitallisia.

Useimmat tieteelliset lausunnot selittävät kahvin suojaavan vaikutuksen sen antioksidantteilla ja muilla aineilla.

3. Juo kahvia, koska se vähentää joidenkin syöpätyyppien riskiä 

pysy terveenä brasilialaisen aromin nauttiminen aamiainen

1980 -luvulla tutkimus herätti kohua, jonka tulokset osoittivat, että kahvi lisäsi haimasyövän riskiä. Keskustelut tästä päättyivät vuonna 2007, kun tiede myönsi 66 tutkimuksen perusteella, että suosittu kahvi itsessään ei ole karsinogeeni. Tällaiset ovat enemmän savukkeita, jotka ovat usein osa kahvin juomista.

Tutkijat uskovat nyt jopa päinvastoin, nimittäin, että kahvi suojaa tietyiltä syöpätyypeiltä. Esimerkiksi japanilaiset tutkijat ovat havainneet 90 000 ihmistä ja havainneet, että ne, jotka juovat 2-3 kupillista kahvia päivässä, sairastavat vähemmän maksasyöpää.

4. Juo kahvia, koska kahvivaahto sisältää kalsiumia

tarra koriste idea lahja terveellinen ruoka

On jo pitkään osoitettu väärin, että suosittu kahvi poistaa kalsiumia kehosta. Vaikka on totta, että kofeiinilla on tällainen ominaisuus, menetetty määrä on hyvin pieni. Joten jos kahvin rakastaja kärsii kalsiumin puutteesta, se on todennäköisempää, koska hän kuluttaa liian vähän maitoa ja maitotuotteita.

5. Suosittu kahvi herättää sinut ja saa sinut hyvälle tuulelle

juuri valmistettu herkullinen kahvi pysyy terveenä

Tämä ominaisuus on jo pitkään todistettu. Kahvi antaa keholle energiaa, saa hyvän mielen ja edistää keskittymistä. Tätä varten sinun on kuitenkin juotava vähintään 2-3 kupillista päivässä. Se myös vähentää masennuksen riskiä. Lääkärit kuitenkin varoittavat, että kahvia tulee välttää, jos mielenterveyshäiriöitä on jo olemassa.

6. Suosittu kahvi auttaa kehoa toipumaan raskaasta fyysisestä rasituksesta

terve Alzheimerin diabetes suojaa hyödyllisiä ravintoaineita

Tästä syystä useimmat energiajuomat sisältävät myös kofeiinia. Laskelmat osoittavat, että se lisää lihasten palautumiskykyä 60%. Tutkijat perustavat tämän vaikutuksen sillä, että keho imee hiilihydraatit, jotka ovat välttämättömiä lihasten parantamiseksi nopeammin kofeiinin ansiosta.

7. Suosittu kahvi suojaa diabetekselta ja Alzheimerin taudilta

Pavut terveellistä ruokaa ruokavalio vinkkejä temppuja

Ainakin jotkut uusimmat tutkimukset osoittavat. Heidän mukaansa tämä johtuu kofeiinin ominaisuudesta suojata aivojen soluja kolesterolin haitallisilta vaikutuksilta. Tämä on myös yksi syy Alzheimerin tautiin. Lisätutkimukset osoittavat, että kahvin ystävät kärsivät vähemmän tyypin 2 diabeteksesta.

Kaikista näistä kahvin positiivisista ominaisuuksista huolimatta ei pidä unohtaa, että sillä on myös haittoja. Voit nopeasti tulla riippuvaiseksi siitä ja tällaisissa tapauksissa sen käyttämättä jättäminen johtaa yleensä päänsärkyyn, heikkoon keskittymiseen ja itseluottamuksen puutteeseen. Lisäksi liiallinen kahvin käyttö (yli 8 kuppia päivässä) voi johtaa paniikkikohtauksiin, krooniseen neuroosiin, nopeaan sydämenlyöntiin ja jopa kouristuksiin.

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita