15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Garlands hydrangea Runaway Bride: kuinka hoitaa uutta hydrangea -lajiketta!

‘Runaway Bride’ on uuden hortensialajikkeen nimi. Tämä erottuva ulkonäkö ja lukuisat, lumivalkoiset kukat, tämä hortensia eroaa suuresti sisaruksistaan. Toisin kuin kaikki muut hortensiat, kukat eivät ole vain lopussa, vaan koko oksilla. Tämä tekee uskomattomasta kukkien runsaudesta. Ainutlaatuinen, roikkuva kasvu herättää yhteyksiä kauniiseen hääpukuun. Garland Hydrangea ‘Runaway Bride’ palkittiin arvostetulla Vuoden kasvi 2018 -teoksella RHS Chelsea Flower Show’ssa, ja on helppo ymmärtää miksi! Jos haluat ihailla upeita valkoisia kukkia omassa puutarhassa koko kesän, lue lisää oppiaksesi uudesta hortensialajikkeesta ja sen hoidosta.

Miten tämä uusi hydrangea -lajike syntyi?

garland hydrangea -profiili

‘Runaway Bride’ on keksitty Ushio Sakazakista, kokeneesta japanilaisesta koristekasvien viljelijästä, joka muutti kasvien maailman vuosia sitten, kun otettiin käyttöön petunia ‘SURFINIA’. Hän valitsi myös ensimmäiset “ mini -petuniat ”, taikakellot (Calibrachoa), jotka Royal Horticultural Society nimesi Petuniaksi “ Million Bells ”.

Vuoden kasvi 2018 garland hydrangea 'Runaway Bride'

Kun Ushio Sakazaki mullisti petuniat, hän ryhtyi työskentelemään suosittujen hortensioiden kanssa. Hän katsoi ympärilleen lajeja, joissa oli enemmän kukkia. Hän tutki sen kasvutottumusta ja haarautumista huolellisesti ennen kuin hän valitsi aasialaisen lajin risteämään tunnetun Hydrangea macrophylla -lajin kanssa. Hän loi täysin uuden hortensian luokan – seppeleen hortensian!

Hydrangea Runaway Bride korissa patiolla

Useimpien hortensioiden (Hydrangea macrophylla) kukat asettavat kukintoja. Runaway Bride -kukka -hortensian erityispiirre on se, että se myös kukkii oksien sivuversoista, joten koko kukkien seppele nousee herkkiä versoja pitkin, jopa 20 kukkapäätä per varsi! Tällä uudella läpimurtokannalla on kukinta, josta olemme aina unelmoineet!

Ominaisuudet

Garland Hydrangea 'Runaway Bride®'

Kukoistus: koko kesän, kesäkuusta syyskuuhun

Istutusaika: Helmikuusta marraskuuhun

Sijainti: Penumbra, valotus etelään tai länteen / itään tai pohjoiseen

lattia: kostea, mutta hyvin valutettu, ilman vettä

valo: Aurinko tai erittäin vaalea varjo

Veden tarve: keskikorkea

mehiläinen ystävällinen

ei ikivihreä, hajoaa syksyllä

kestävä -15 ° C asti

Korkeus: 1,2 m korkea x 1,2 m leveä

Garland hydrangea vaihtaa väriä

Garlands hortensia vaaleanpunainen tina kukka laatikko vintage näyttää

Garland -hortensia tuottaa uusia kukkia uudestaan ​​ja uudestaan ​​kesäkuukausina – kesäkuusta syyskuuhun – kuusi kertaa enemmän kuin tavallinen hortensia. Runaway Bride -kasvin kukat ovat puhtaan valkoisia ja muuttuvat pehmeiksi vaaleanpunaisiksi iän myötä tai alhaisissa lämpötiloissa. Sitten näyttää siltä, ​​että kaunis “morsian” punastuu!

Hortensian seppeleet haalistuneet syksyn keltaisissa lehdissä

Toisin kuin siniset ja vaaleanpunaiset hortensiat, kukkien väri ei vaikuta maaperän pH -arvoihin. Syksyllä vihreät lehdet muuttuvat oranssinpunaisiksi ja putoavat sitten. Kasvi on lepotilassa talvikuukausina. Uudet lehdet ilmestyvät keväällä.

Garland hydrangea ‘Runaway Bride’ hoito

garland hydrangea mehiläisystävällinen mökin puutarhassa

Pieni pensas on erittäin helppo hoitaa. Istuta vain oikeaan paikkaan, kastele ja lannoita säännöllisesti, ja se kukkii ja kasvaa runsaasti koko kesän!

Tämä kasvi tuntuu täydennettynä kompostilla, kostea maaperä mukavin niin kauan kuin se on hyvin läpäisevä. Optimaalinen on yksi Sijainti osittain varjossa, mieluiten iltapäivän varjossa. Hortensia voi helposti kasvaa varjossa, mutta se kukkii vähemmän.

seppeleitä hortensia runaway morsiamen hoito

Pidä kasvi hyvin kasteltu. Hortensiat ovat janoisia kasveja, eivätkä pidä siitä, kun ne kuivuvat. Loppujen lopuksi hydrangea tulee kreikan “hydor”, joka tarkoittaa vettä. Vesi säännöllisesti ja syvälle. Lannoita 14 päivän välein hydrangea -lannoitteella. Aseta kasetti altaasi, joka toimii vesisäiliönä.

Hortensian seppeleitä kylpyammeessa valkoisia vaaleanpunaisia ​​kukkia

Garland -hortensia kasvaa noin 20 cm vuodessa ja siitä tulee noin Korkeus 120 cm ja leveys 120 cm. Se saavuttaa täysikokoisensa 5-10 vuoden kuluttua. Leikkaaminen on helppoa ja edistää tuoreita, kukkaisia ​​versoja. Leikkaa kasvi kukinnan jälkeen takaisin kannustaaksesi toista kukintaa!

Garland hydrangea on kotoisin Saksasta kestävä. Pakkanen voi vahingoittaa paljon nuoria silmuja ja vähentää kukkien määrää, joten on suositeltavaa suojata kasvi fleeceillä.

Missä istuttaa hydrangea ‘Runaway Bride’?

Hydrangea Runaway Bride valkoisilla kukilla ja vihreillä lehdillä

Hydrangea ‘Runaway Bride’ on ensimmäinen hortensia, joka tuottaa kukkia sivuversoista ja jättää siksi monet suunnitteluvaihtoehdot auki! Se voidaan vetää jopa ristikoille!

Hieman riippuvaan tapaan seppele -hortensia sopii ihanteellisesti ruukkujen, ripustuskorien ja kukkalaatikoiden istuttamiseen parvekkeille ja terasseille. Se toimii parhaiten yksinäisenä, mutta voidaan yhdistää myös muiden kasvien kanssa.

Garlandien hortensiat kattilassa

Hortensian seppeleet kattilassa

Jos haluat pitää hortensian ämpärissä, valitse ämpäri, jonka halkaisija on noin 40 cm ja syvyys 30 cm. Tämä on istutettu kasvilla. Älä käytä terrakottakauhoja, jotta maa ei kuivu liian nopeasti. Vintage-tyylinen istutuslaite sopii erinomaisesti romanttisten hortensiakukkien kanssa, mutta se voi näyttää hyvältä myös moderneissa valkoisissa, antrasiiteissa tai mustissa ruukuissa.

Hortensian seppeleet ikkunalaatikossa

Hortensian seppeleitä ikkunalaatikoissa ja riippukoreissa

‘Runaway Bride’ on matala juuri ja tuntuu mukavalta myös ikkunalaatikoissa. Mitkä parvekkeet istuttavat yhdessä kukkalaatikkoon? Voit yhdistää kaikki kasvit osittaiseen varjoon. Jättiläinen fuksia “ Bicentennial ” tai ikivihreä karkkia “ Masterpiece® ” (Iberis sempervirens) ovat hyviä seppeleitä hortensian kanssa.

Hortensian seppeleitä kukkapenkissä

Hortensian seppeleitä sängyssä hostan vieressä osittain varjossa

Istutus puutarhassa on mahdollista helmikuusta marraskuuhun ilman ongelmia. Matalan suojauksen yhteydessä suositellaan noin 60-80 cm: n istutusväliä. Huomaa kuitenkin, että kasvit eivät ole ikivihreitä. Kun suunnittelet sänkyä, ota huomioon muiden kasvien vaatimukset valon ja veden suhteen. On varmistettava, että kasvit imevät riittävästi vettä ja ravinteita ja saavat riittävästi valoa.

Leikkaa hortensian seppeleitä

Leikkaa hortensian seppeleet oikein

Hydrangea ‘Runaway Bride’ kukkii viime vuoden puussa, joten ole varovainen karsiessa.

Kesän aikana vanhat kukat poistetaan säännöllisesti kukkien muodostumisen stimuloimiseksi. Syksyllä kukinnan jälkeen kehittyy uusia versoja, jotka kantavat sitten seuraavan vuoden kukkia. Jätä haalistuneet hortensian kukkapäät kevääseen, jotta uudet siemenet suojaisivat pakkasvaurioilta – ne näyttävät kauniilta pakkasen peitossa ja tietysti suojaavat talvehtivia villieläimiä.

Leikkaa hortensian seppeleitä

Ihanteellinen aika suuremmalle karsimiselle on helmikuusta maaliskuuhun (ennen orastamista). Leikkaa kuihtuneet versot takaisin vahvoiksi silmukoiksi. Poista vaurioituneet, kuolleet ja väärin istuneet oksat. Kun kasvi on vakiintunut, poista vuosittain neljäsosa – kolmannes pohjan versoista kannustaaksesi uusien kukkien tuottamiseen uusia versoja.

Huomautus: Kasvin osat ovat hieman myrkyllisiä ja voivat aiheuttaa lievää vatsavaivoja kulutettuna. Kosketus lehtien kanssa voi pahentaa ihoallergioita. Käsineitä ja muita suojavarusteita on käytettävä käsittelyn aikana.

Lepotilaan hortensian seppeleitä

Hortensian seppeleitä syksyllä oranssinpunaisilla lehdillä

Kun talvehdat sängyssä, hortensioiden karsimisen jälkeen sinun on asetettava multaa kerros karkeasti pilkottua olkea tai kerättyjä syksyn lehtiä kasvin pohjan ympärille.

Garland hydrangea voidaan helposti talvehtia ulkona kylpyammeessa. Se kestää -15 astetta. Sinun pitäisi vain kääriä ämpäri hyvin, esim. Kuplamuovilla, kookosmatoilla tai juuttipusseilla, äläkä unohda kastella sitä pakkasettomina päivinä.

Garlands Hydrangea Runaway Bride Propagate

Hortensian seppeleet kestävässä sängyssä

Voit levittää seppeleiden hortensiaa havupuupistoksilla myöhään keväällä / alkukesällä tai lehtipuun pistokkailla talvella.

Garland hydrangea – mahdolliset ongelmat:

  • Tuholaiset – Kirvoja, kapsiidivirheitä, hortensia -asteikkohyönteisiä (Pulvinaria hydrangeae) ja mustia kärsiä voi hyökätä kasveja vastaan.
  • Sairaudet – “ Runaway Bride ” voi vaikuttaa lehtipisteiden tautiin, harmaaseen homeeseen, hometta ja hunajasieneen (Armillaria). Voit lukea lisää hortensiasairauksista täältä.
  • Keltaiset lehdet – Ehkä se on auringonpolttama. Laita ämpäri varjoisaan paikkaan. Jos hortensia saa keltaisia ​​lehtiä, se voi johtua myös tärkeiden ravintoaineiden, kuten typen tai raudan, puutteesta.
  • Garland hydrangea ei kukki  – Voi tapahtua, että hyvästä hoidosta ja riittävästä auringosta huolimatta ne eivät kukki seuraavana vuonna. Syyt ovat moninaiset. Jos ostit seppeleiden hortensian puutarhakeskuksesta ja istutit sen uudelleen, kasvi voi olla kiireinen juurien kehittämisessä ja uudessa paikassa. Kukinnan puute voi olla pettymys tälle vuodelle, mutta johtaa pitkällä aikavälillä terveeseen kasveen. Garland -hortensian täyden loiston pitäisi avautua toisen seisomisvuoden jälkeen. Varmista, että nuoret versot, myös silmut, ovat hyvin suojattuja pakkaselta.

Garlands hydrangea sijainti osittain varjossa

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana