15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koronavirusinfektio: mitkä suojatoimenpiteet todella auttavat?

Koronavirukseen tartunnan saaneiden määrä kasvaa joka päivä, koska Covid-19 leviää kuin influenssa ja on erittäin tarttuva. Tavoitteena on nyt pitää sairastuneiden määrä mahdollisimman pienenä ja saada leviäminen hallintaan mahdollisimman paljon. Tämä toimii parhaiten muutamilla suojatoimenpiteillä. Viranomaiset ovat ilmoittaneet tärkeimmistä hygieniatoimenpiteistä, mutta verkossa puhutaan toistuvasti ihmelääkkeistä, jotka oletettavasti suojaavat koronalta. Mikä todella auttaa koronavirustartuntoja vastaan ​​ja mikä ei – tarkastelemme kysymystä tarkemmin.

Koronavirusinfektio: mikä todella auttaa ja miten voimme suojautua tehokkaasti siltä?

Koronaviruksen leviäminen, miten voimme suojella itseämme

Koronavirus, kuten useimmat saman ryhmän virukset, tarttuu hengitysteiden eritteiden kautta. Tämä tarkoittaa, että tartunnan saanut henkilö levittää pieniä pisaroita ilmaan yskällään tai hengityksellään, joita muut ihmiset hengittävät sisään. hengittää ympäristössä. On toinenkin vaihtoehto – pisarat joutuvat eri pinnoille, kuten ovenkahvoille, matkapuhelimille tai elintarvikkeille, joiden kanssa joudumme kosketuksiin. Tämä on niin sanottu tahra-infektio, jossa kosketamme ensin erilaisia ​​esineitä käsillämme ja sitten kasvoillamme. Tämä mahdollistaa viruksen pääsyn nenään ja limakalvoille.

Nämä tosiasiat voivat olla jo kaikkien tiedossa. Mutta toistamme sen uudelleen, koska tapa, jolla tartunta tapahtuu, on erittäin tärkeä ennaltaehkäisyn kannalta. Suojatoimenpiteet on siksi jaettu kahteen: hygieniatoimenpiteet, joissa pinnat desinfioidaan, ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Valitettavasti, koska virus on uusi, laajoja tutkimuksia ei ole saatavilla. Siksi tilanne on niin dynaaminen. Mutta varsinkin suojatoimenpiteiden osalta pätee nyrkkisääntö: “On parempi olla turvassa kuin pahoillani”. Tässä annamme sinulle yleiskuvan tehokkaista ja tehottomista suojatoimenpiteistä.

Kotikaranteenia ja kotitoimistotyötä koronaviruksen aikana

1. Rajoita yhteystietoja: Jos vähennät yhteystietojasi puoleen, suojaat paitsi itseäsi myös muita. Jokainen tartunnan saanut henkilö lähettää viruksen 2,5 henkilölle, kukin näistä kahdesta (tai 3) ihmisestä sitten sen uudelleen toisille 2 tai 3 jne. Muutamassa viikossa vain yksi tartunnan saanut voi johtaa yli 3000 uuteen Covid-19 -tapaukseen . Mutta jos kaikki rajoittavat kontaktejaan, tartunnan saaneiden määrä vähenee. Tällä tavoin potilaiden määrä voidaan pitää alhaisena. Yhteyksien rajoittaminen voi siten auttaa yksilöä mutta myös yhteiskuntaa.

Kuinka voit suojautua: Pysy kotona läheisten perheenjäsenten kanssa ja ota yhteyttä vain sukulaisiin ja ystäviin puhelimitse. Jos mahdollista, jokaisella kotitalouden henkilöllä tulee olla oma kylpyhuone.

2. Pysy kotona ja yritä mennä ulos vain tarvittaessa. Aina kun mahdollista, pysy kotona ja yritä mennä ulos mahdollisimman vähän. Vältä väkijoukkoja. Pidä vähintään 2 metrin etäisyys muista supermarketissa tai pankissa olevista ihmisistä. Luo ostoslistoja niin, että vietät mahdollisimman vähän aikaa supermarketissa. Osta ruokaa, joka kestää mahdollisimman pitkään. Hedelmät, kuten omenat, päärynät ja kvitteni, säilyvät yli viikon viileässä huoneessa ja pidempään jääkaapissa. On myös monia juustotyyppejä, joita voidaan säilyttää jääkaapissa viikkoja. Epäselvissä tapauksissa löydät esimerkkiluettelon 10 päivän ruoka- ja juomavarastoista liittovaltion hallituksen verkkosivuilla pelastuspalvelun ja katastrofiavun osalta.

3.Ei halausta, ei kädenpuristusta: Tervehdi tuttavia kadulla lämpimästi, mutta pidä vähintään 2 metrin etäisyys heistä. Vältä fyysistä kosketusta sukulaisten tai läheisten ystävien kanssa. Aina on riski, että tuntemillasi ihmisillä on viruksia käsissä, jotka voivat siirtyä käsiin, kun kättelet.

4. Käytä kasvonaamaria: Suun suojelu on kiistanalainen kysymys. Yleensä se auttaa vain, jos kaikki käyttävät sitä. Hengitysmaski estää sairaita ihmisiä levittämästä viruksia huoneeseen yskimällä tai hengittämällä. Se estää myös tahra -infektion, jos kosket tartunnan saaneeseen pintaan käsilläsi ja kosketat sitten kasvojasi

5. Parempi pyöräily kuin julkinen liikenne: Vältä julkista liikennettä, takseja ja matkusta vain lentäen, kun se on todella tarpeen. Sen sijaan voit kävellä tai ajaa pyörällä. Raikkaassa ilmassa infektioriski pienenee ja liikunta on myös hyväksi keholle.

Koronavirustartunta Pese kädet kunnolla

6. Pese kätesi tavallista pidempään. Pesemme käsiä keskimäärin 10 sekuntia. Jos kuitenkin haluat suojautua viruksilta, pese kädet huolellisesti saippualla vähintään 20 sekunnin ajan ja huuhtele ne sitten pois. Älä myöskään unohda puhdistaa hanaa. Pese kädet noin 20 kertaa päivässä.

Desinfioi kätesi vähintään 20 sekunnin ajan: kostuta kätesi ensin pisaralla desinfiointiainetta (tarvittava määrä desinfiointiainetta on merkitty pakkaukseen). Hiero ensin kämmenet yhteen, sitten sormet ja sitten käsien selkä. Älä unohda hieroa desinfiointiainetta runsaasti ranteisiin ja peukaloihin ja puhdistaa myös sormenpäät.

7. Vältä koskettamasta kasvojasi käsilläsi: Voit levittää viruksia ja bakteereja suuhusi ja silmillesi pesemättömillä käsillä. Sieltä taudinaiheuttajat pääsevät limakalvoille ja ylempiin hengitysteihin.

8. Puhdista Ovenkahvat, matkapuhelimet, kannettavat ja tabletit perusteellinen. Jos mahdollista, voit desinfioida pinnat desinfiointiaineilla. Muussa tapauksessa voit yksinkertaisesti puhdistaa pinnan kuivalla vanupuikolla tai nenäliinalla.

Käytä hengityssuojainta ja desinfioi kätesi säännöllisesti

9. Käytä kumikäsineitä: Onko kumikäsineistä todella apua, on erittäin kiistanalainen kysymys. Kuten hengityssuojainta, sinun tulee käyttää sitä erityisesti suojellaksesi ympärilläsi olevia. Ne sopivat myös suojaksi, jos et voi pestä käsiäsi tällä hetkellä ja sinulla ei ole desinfiointiaineita mukanasi. Voit käyttää kumikäsineitä, jos haluat esimerkiksi nostaa rahaa pankkiautomaatista tai joutua koskemaan ovenkahvoihin ja ovenkahvoihin, joita monet muutkin ihmiset koskettavat.

10. Älä yritä avata ovea käsilläsi vaan kyynärpäilläsi. Kosketa pintoja, joihin muutkin koskettavat mahdollisimman vähän. Maksa käteisellä, jotta et ota yhteyttä myyjään.

11. Maksa Laskut verkossa ja tilata päivittäistavaroita verkossa pitääksesi yhteyden muihin ihmisiin mahdollisimman vähäisiksi ja välttääksesi jonottamisen. Useimmat supermarkettiketjut tarjoavat kontaktittoman toimituksen. Tämä tarkoittaa, että kuriiri soittaa ja jättää ruoan ovelle.

12. Vahvista immuunijärjestelmääsi: Voit vahvistaa immuunijärjestelmääsi terveellisellä ruokavaliolla, liikunnalla ja hengitysharjoituksilla. Ja vahva immuunijärjestelmä auttaa torjumaan viruksia ja bakteereja.

13. Vältä omasi käyttöä Kädet syötäväksi, olipa ulkona tai kotona. Pizza, makkara tai keksit: Syö vasta, kun olet pessyt tai desinfioinut kätesi perusteellisesti. Ja jopa kotona on parempi käyttää ruokailuvälineitä turvallisuuden vuoksi.

14. Jätä omasi Kengät kynnyksellä tai kostuta kynnysmatto desinfiointiaineella ja puhdista kengät siellä. Ota ne pois etuoven edessä ja säilytä takki ja kengät käytävällä olevassa vaatekaapissa tai kenkäkaapissa.

Pese ja desinfioi pyykki 60 asteessa

15. Pese vaatteet 60 asteessa. Tämä auttaa estämään bakteerien kertymistä pesukoneeseen. Ne voivat myös tappaa viruksia vaatteissa.

Suojaustoimenpiteet koronavirustartuntaa vastaan ​​ovat hyvin samanlaisia ​​kuin influenssa. Mutta on yksi poikkeus: influenssaan tartunnan saaneet tarttuvat vain päivää ennen ensimmäisiä oireita. Sitä vastoin koronavirukseen tartunnan saaneet tarttuvat jopa 10 päivää ennen ensimmäisiä oireita. Siksi sinun on ehdottomasti vältettävä väkijoukkoja. Kun tilaat jotain verkkokaupasta, vältät suoran yhteyden kuriiriin. On parasta pysyä kotona ja yrittää pitää kontaktisi mahdollisimman pieninä.

Koronavirusinfektio: Nämä suojatoimenpiteet eivät auta!

Koronavirustartunta suojaa viruksilta Juo vettä säännöllisesti

Koronavirusinfektion suhteen on tärkeää tietää, mitkä suojatoimenpiteet todella auttavat ja mitkä eivät. Luettelemme siksi myös sinulle toimenpiteet, jotka osoittautuvat tehottomiksi:

  • Pese kädet kuumalla vedellä: Kuuma vesi ei voi tappaa virusta käsissämme. Ei auta myöskään, jos huuhtelemme kädet perusteellisesti kuumalla vedellä. On parasta käyttää desinfiointiainetta tai pestä kädet saippualla.
  • Silmälasit, piilolinssit tai aurinkolasit eivät voi suojata silmiämme koronavirukselta. Vielä enemmän – joskus meillä on taipumus hieroa silmiämme, kun käytämme silmälaseja tai piilolinssejä.
  • Suun huuhtelu alkoholilla: Voiko alkoholi, kuten vodka, todella tappaa taudinaiheuttajia, on kyseenalainen. Mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla.
  • Ruoan juominen 15 minuutin välein ei voi estää koronavirustartuntaa. Ota myös siema teetä tai mehua 15 minuutin välein. Mutta ne, jotka juovat paljon vettä, tekevät jotain hyvää immuunijärjestelmälle. Koska vesi varmistaa paremman verenkierron, tärkeät ravintoaineet ja happi voidaan toimittaa soluihin nopeasti.

Koronaviruksen tartuntavinkkejä asianmukaiseen suojaan

  • 24 tunnin kuluttua virus ei voi enää tartuttaa pintoja. Tämä ei ole totta, koska tutkimukset ovat osoittaneet, että virukset voivat pysyä aktiivisina metalli- tai muovipinnoilla jopa 9 päivän kuluttua. Joten varmuuden vuoksi desinfioi kaikki talon pinnat.
  • Viipale sipulia voi tappaa viruksia ilmassa. Tämä ei ole totta, ja kun olemme sitä mieltä, edes valkosipulinkynnet, appelsiinit, sitruunat jne. Eivät voi tappaa viruksia ilmassa.
  • Myös itse valmistetun hengitysmaskin tarjoama suoja on kyseenalainen. Tällaiset hengityssuojaimet ovat kohtuullisen tehokkaita vain, jos ne koostuvat kahdesta tai useammasta kerroksesta. Olemme jo antaneet sinulle kaksi ideaa siitä, kuinka voit ommella tällaisen naamion itse. Yksi versio oli ainutlaatuinen, valmistettu keittiöpaperista, toinen – toistuvaan käyttöön kankaasta ja kuivista märkäpyyhkeistä. Jos ompelet hengityssuojaimen itse, voit myös steriloida, pestä ja silittää ennen kaikkea. Älä käytä tällaista naamaria yli tunnin ajan, koska hengityksesi kastaa sen nopeasti ja silloin se on vähemmän tehokasta.
  • Juo ei varmasti klooridioksidia, hän ei voi suojautua koronavirukselta. Vielä enemmän: Lääkärit varoittavat klooridioksidin haitallisista sivuvaikutuksista.
  • Älä luota ketjukirjeisiin, jotka lähetetään sosiaalisissa verkostoissa, mutta tarkista aina, että tiedot ovat turvassa. Voit tehdä sen napsauttamalla paikallisten terveysviranomaisten verkkosivustoa ja tarkistamalla koronaviruksen vastaiset suojatoimenpiteet.

Koronavirusinfektio: Noudata viranomaisten ohjeita

Kotona, karanteenissa kotona koronaviruksen kanssa

Jos haluat suojautua tehokkaasti koronavirukselta, noudata ennen kaikkea viranomaisten ohjeita. Opi suodattamaan tiedot ja luota vain luotettaviin lähteisiin. Koska aina tulee huhuja siitä, että ihmelääke koronavirusta vastaan ​​auttaa. Tämä on myös suurin vaara terveydelle, koska korjaustoimenpiteiden vaikutuksia ei useinkaan ole tieteellisesti todistettu. Ne myös antavat usein väärää turvallisuutta.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta