15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stimuloi ruoansulatusta ilman lääkkeitä – 10 luonnollista kotihoitoa

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-ruoka-vatsa

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa ruoansulatusongelmista on tullut osa jokapäiväistä rutiiniamme. Joskus meillä on siitä epämiellyttävä, tuskallinen ja kiusallinen kokemus. Emme puhu siitä tarpeeksi ja haemme harvoin neuvoja tällaisen terveysongelman ratkaisemiseksi. Yleisimmät ruoansulatushäiriöt liittyvät ripuliin, ummetukseen, ärtyvän suolen oireyhtymään tai närästykseen. Ne voivat johtua monista asioista – epäterveellisistä elämäntavoista, huonosta ruokavaliosta, herkkyydestä tietyille elintarvikkeille tai jopa infektiosta. On huolestuttavaa, kun vatsamme eivät toimi kunnolla. Nykyään on kuitenkin monia tapoja auttaa itseään luonnollisesti. Mitä voimme tehdä korjataksemme asiat nopeasti? Tässä on 10 ehdotusta luonnollisista kotihoidoista ja menetelmistä, jotka voivat edistää ruoansulatusta.

Stimuloi ruoansulatusta – 10 helppoa vaihetta

edistää ruoansulatusta luonnollisilla kotiruokamenetelmillä

Aloitetaan ensin perusasioista. Jos et ole varma, miten sulattaa ruoansulatus oikein, tämä opas voi auttaa. Kuten huomaat itse, ruoansulatus on monimutkainen prosessi, joka sisältää enemmän kuin vain kovaa pureskelua.

Oikea ruokavalio

edistää ruoansulatusta luonnollinen koti-ruoka-ilman lisäaineita

Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä ongelman ratkaisemiseksi, on syödä oikein. Pakattujen ja jalostettujen elintarvikkeiden poistaminen on ensimmäinen askel lähes kaikkiin terveyshaasteisiin vastaamisessa. Se on erityisen hyödyllinen närästykseen ja refluksointiin. Epäterveelliset rasvahapot, geneettisesti muunnetut tuotteet, lisäaineet ja säilöntäaineet, joita löytyy teollisista elintarvikkeista – nämä ovat häiritseviä tekijöitä, joita kohtaamme nykyään. Oikea ruokavalio on välttämätön, jos haluat edistää ruoansulatusta.

Gluteeniton ruokavalio

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-ruoka-menetelmät-ruokavalio-gluteeniton

Jos syöt luonnollista ruokaa, mutta sinulla on edelleen ruoansulatusongelmia, kuten kaasua aterioiden jälkeen, mahdollinen syy on ruoka -aineallergia. Useimmiten ihmiset ovat herkkiä gluteenille. Voit kokeilla gluteenitonta ruokavaliota pari viikkoa. Jos oireet paranevat sen jälkeen, lisää ruokavalioon hieman gluteenia 3-4 viikon kuluttua. Useimmissa tapauksissa oireet häviävät ja huomaat, että gluteenilla on merkitystä terveydellesi. Voit kokeilla samaa menetelmää muiden elintarvikkeiden kanssa, esimerkiksi selvittääksesi, oletko laktoosi -intoleranssi maitotuotteita käyttäessäsi.

Stimuloi ruoansulatusta pureskelemalla perusteellisesti

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-ruoka-menetelmät-pureskella-lapsi

Lapsena opit pureskella ruokaa oikein. On erittäin tärkeää, että hampaamme tekevät ruoansulatuskanavan valmistelutyötä. Tämä helpottaa tätä ja ruoka käsitellään mekaanisesti ennen nielemistä. Lisäksi käytämme sylkeä ruoansulatusta stimuloivien entsyymien poistamiseen.

Älä salli stressiä syömisen aikana

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-menetelmät-stressi

Kun olet lounaalla tai töissä, kulutamme sen yleensä nopeasti ja rasitamme siten ruoansulatuskanavaa. Kun syöt rennosti, kehosi siirtyy parasympaattiseen tilaan. Ruoansulatus tapahtuu ja ravinteet imeytyvät paremmin. Jos syöt ajon aikana tai stressaavissa tilanteissa, kehosi on stressitilassa eikä voi edistää ruoansulatusta. Älä syö täysillä. Kun vatsa on liian täynnä, mahahappo laimennetaan. Muista myös syödä ruokaa istuen. Se tuntuu vähän vaivattomalta, mutta vie aikaa istua alas ja keskittyä ruokaan.

Käytä katkaisuaineita

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-ruoka-menetelmät-katkera

Katkerot, joita usein kutsutaan myös ruotsalaisiksi katkeriksi, ovat ihastuttava perinteinen ruoansulatusvoide, joka on valmistettu alkoholipohjasta ja katkerasta yrttiuutteesta. Katkerot täyttävät modernin ruokavalion tarpeen, koska emme usein saa tarpeeksi katkeraa makua. Tämä stimuloi ruoansulatusjärjestelmää tuottamaan entsyymejä, jotka erittävät sappia ja tasapainottavat mahahapon tasoa. Nykyään on olemassa monia reseptejä ja loputtomia yhdistelmiä, joilla voit tehdä omia katkeria korjaustoimenpiteitä. Jotkut suosituimmista katkerista yrtteistä ovat voikukka, takiainen juuri, fenkoli, kihara telakka, angelica ja gentian. Jos haluat todella edistää ruoansulatusta, käytä todellisia katkera yrttejä sen sijaan, että kaupalliset yrtit sisältävät keinotekoisia makuja, maissisiirappia ja muita ilkeitä.

Käytä fermentoituja ruokia

Viljellyillä ja fermentoiduilla elintarvikkeilla voit parantaa ruoansulatusta paljon. Tarvittavien bakteerien ja muiden mikro -organismien lisäksi ne tukevat ruoansulatuskanavaa. Fermentaatiot sisältävät U -vitamiinia, joka rauhoittaa vatsaamme. Löydät sen esimerkiksi hapankaalin mehusta. Sisällytä viljellyt vihannekset ja juomat aterioihisi säännöllisesti, ja jos kärsit mahahaavasta tai ärtyvän suolen oireyhtymästä, juo hapankaalin mehu ennen ateriaa vatsan ruoansulatusvoiman lisäämiseksi. Jos sinulla ei ole aikaa valmistaa omia fermentoituja ruokia, voit tilata ne luomuliikkeestä tai verkosta.

Luuliemi luonnollisena kotona

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-ruoka-luu-liemi

Luuliemi on erittäin hyödyllinen ruoansulatuskanavalle ja auttaa meitä imeytymään paremmin vitamiineihin ja kivennäisaineisiin. Lisäksi se on erittäin runsaasti proteiineja ja tarjoaa kehollemme proteiinia. Sisällytä luuliemi aterioihin keittämällä ruokia liemellä tai tekemällä esimerkiksi keittoja ja muhennoksia. Anna luuliemen tulla aterian kumppaniksi, kun haluat edistää ruoansulatusta. Voit valmistaa liemen kotona pienellä vaivalla tai voit löytää sen kaupasta.

Kokeile omenaviinietikkaa

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-menetelmät-omenaviinietikka

Karkea ja suodattamaton omenaviinietikka voi myös auttaa mahan mehuja virtaamaan kunnolla. Ota vain teelusikallinen ennen jokaista ateriaa. Jos se on liian hapan sinulle, voit antaa etikan liueta veteen. Varmista, että käytät oikeaa, pastöroimatonta omenaviinietikkaa.

Stimuloi ruoansulatusta – sitruunavesi

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-sitruuna-vesi

Jos omenaviinietikka ei toimi, yritä puristaa puoli sitruunaa johonkin lämpimään. Sen avulla voit saavuttaa saman tuloksen ja se voi myös vakauttaa verensokerin.

Kombucha

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-menetelmät-kombucha

Kuten luuliemi, kombucha valmistelee ruoansulatusjärjestelmän ruokaa varten. Se on luonnollisesti fermentoitu juoma, jonka voit juoda pienen lasin 20-30 minuuttia ennen jokaista ateriaa. Tämä rentouttaa vatsaa ja stimuloi mahahapon tuotantoa. Kombuchaa on jo saatavilla eri lajikkeina lähes kaikkialla.

ruoansulatusta stimuloiva-luonnollinen-koti-ruoka-ruoka-menetelmät-ruokavalio-ruoka

Näistä yksinkertaisista vaiheista voi olla suurta apua luonnollisen ruoansulatuksen stimuloinnissa. Ne ovat yllättävän tehokkaita ja erittäin toteutettavia. Luonnolliset kotihoidot ovat järkevä ja hyödyllinen vaihtoehto taistelussa terveysongelmia vastaan. Nämä korjaustoimenpiteet auttavat meitä luonnollisesti tutkimaan oireiden syytä ja poistamaan ruoansulatusjärjestelmämme toimintahäiriön. Jokainen kotihoito tukee kehoamme sen sijaan, että tukahduttaisi sitä, kuten voi olla lääkkeillä. Toivomme, että olet löytänyt täältä jotain hyödyllistä ja että kokeilet näitä menetelmiä, jos haluat edistää ruoansulatusta. Muista – emme ole vain se, mitä syömme, vaan myös sulatamme.

Previous Post
10 maaperän kasveja vaihtoehtona nurmikolle
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon