15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Paranna keuhkojen toimintaa hengitysharjoituksilla – opi hengittämään oikein ja lisää keuhkojen tilavuutta

Lisäämällä keuhkojen kapasiteettia voit myös parantaa keuhkojen toimintaa, jolloin keuhkot ovat vahvempia ja vähemmän alttiita infektioille. Keuhkojen kapasiteetti on ilmamäärä, jonka yksittäiset keuhkot voivat pitää hengitettynä syvään. Noin 20-luvun puolivälissä tämä alkaa vähitellen vähentyä, kun myös lihakset heikkenevät.

Parantaa keuhkojen toimintaa ja vahvistaa bakteereja ja viruksia vastaan

Jos kuitenkin teet säännöllisesti virkistäviä hengitysharjoituksia keuhkojen vahvistamiseksi ja siten keuhkojen tilavuuden kehittämiseksi, voit viivyttää prosessia huomattavasti. Olemme koonneet muutamia sopivia harjoituksia, joiden avulla voit kevyesti, mutta tehokkaasti parantaa keuhkojen tilavuutta. Tämä ei vain suojaisi keuhkojasi koronaviruksen aiheuttamilta vakavilta sairauksilta, vaan myös muilta infektioilta. Mutta ole varovainen: Vaihda keuhkoharjoitukset vahvistamiseksi ei hengityssuojainta tai muita suojatoimenpiteitä!

Paranna keuhkojen toimintaa – ennaltaehkäisevästi ja infektion jälkeen

Parantaa keuhkojen toimintaa ja ehkäistä infektioita ja keuhkosairauksia

Muuten, voit käyttää myös hengitysharjoituksia, jos olet toipumassa Covid-19-taudista tai muusta keuhkotulehduksesta ja haluat tukea keuhkojasi. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää olla liioittelematta sitä. Keuhkosi ovat todennäköisesti heikentyneet voimakkaasti, eikä niitä pitäisi ylikuormittaa. Siksi on suositeltavaa koota sopiva ohjelma lääkärisi kanssa.

Keuhkot paranevat ennen tulehdusta ja tulehdusta ja sen jälkeen

Joten jos haluat auttaa keuhkojasi paranemaan infektion jälkeen, on tärkeää varmistaa, että ne ovat todella valmiita.

 • Vasta kun olet suorittanut päivittäiset tehtävät, mutta aikaisintaan 7 päivää toipumisen jälkeen, voit harkita keuhkoharjoittelua ja keuhkojen toimintaa parantavaa liikuntaa.
 • Aloita kevyillä harjoituksilla ja lisää vähitellen. Normaali juoksu on paras tapa aloittaa, aluksi vain 5 minuuttia. Lisää seuraavien päivien aikana kestoa ensin 10% joka kerta.
 • Myöhemmin ja tarkemmin sanottuna, heti kun voit kävellä 30 minuuttia ilman ongelmia, lisää myös vauhtia vähitellen.
 • Kun siirryt harjoituksiin keuhkojen paremman kapasiteetin ja toiminnan parantamiseksi, aloita ensin harjoituksella tai kahdella ja tee enintään kaksi tai kolme toistoa, enintään neljä tai viisi kertaa päivässä. Lisää asteittain hengitysharjoitusten määrää ja toistoja. Älä rasita liikaa keuhkoja!

Paranna keuhkojen toimintaa harjoituksilla

Harjoittele keuhkoja ilmapallon avulla

Paranna keuhkojen toimintaa täyttämällä ilmapallot

Kyllä todella! Yksinkertainen ilmapallo on täydellinen työkalu, jos haluat lisätä keuhkojen tilavuutta. Olen varma, että tiedät jo mitä tehdä. Täytä ilmapallo tavalliseen tapaan, mieluiten pitkillä hengityksillä. Vapauta ilma ilmapallosta ja täytä se uudelleen. Voit toistaa tämän useita kertoja.

Puhalla paperi pois

Paranna keuhkojen toimintaa puhaltamalla paperi pois

Aseta paperi, nenäliina, talouspaperi tai vessapaperi eteesi tasaiselle alustalle (esim. Pöydälle). Yritä sitten puhaltaa se pois. Voit lisätä vaikeustasoa siirtämällä paperia tai kangasta yhä kauemmaksi itsestäsi, jotta sinun on puhallettava voimakkaammin siirtääksesi sitä.

Vahvista keuhkojen toimintaa syvällä vatsan hengityksellä

Vatsan hengitys makuuasennossa kalvon vahvistamiseksi

Vatsan hengitystä kutsutaan myös palleahengitykseksi tai vatsan hengitykseksi, ja se on parasta tehdä makuulla tai rento istuma -asennossa. Tässä keuhkotreenissä on kyse hengittämisestä syvälle vatsaan. Rintakehä ei nouse normaalisti, mutta vatsa pullistuu ulospäin. Aluksi joillakin ihmisillä on vaikeuksia hallita hengitettävän ilman “polkua”. Se voi auttaa laittamaan kämmenesi vatsaan ja kuvittelemaan hengittävänsi kättäsi vasten. Hengitä nenän kautta ja hengitä suun kautta 2 sekunnin aikana. Siksi voit parantaa keuhkojen toimintaa tällä hengitysharjoituksella, koska koko keuhkotila on todella täynnä ilmaa, jolloin kaikki hengityksestä vastaavat lihakset aktivoituvat. Joten harjoitus, jolla harjoittelet hengityslihaksia.

Paranna keuhkojen toimintaa - harjoittele hengitysteiden lihaksia pallealla

Kalvo vie myös noin 80% kaasunvaihdosta. Joten se auttaa ottamaan tarpeeksi happea ja poistamaan hiilidioksidia. Koska keuhkojen elastisuus vähenee keuhkoinfektion jälkeen, tämä vaihto häiriintyy. Tällaiset harjoitukset ovat loistava tapa torjua tätä ja parantaa keuhkojen toimintaa.

Paranna keuhkojen toimintaa hengittämällä hitaasti

Pidä hengitystiet auki pidempään ja vahvista niitä hengittämällä hitaasti

Jos sinulla on edelleen vaikeuksia yllä kuvatun vatsan hengityksen kanssa, voit myös ensin harjoitella hengitystäsi tällä muunnelmalla ja parantaa siten keuhkojen toimintaa. Voit ottaa minkä tahansa mukavan asennon tätä hengitysharjoitusta varten. Hengitä sitten hitaasti nenän kautta. Osoita suutasi ikään kuin puhaltaisit johonkin ja hengitä hitaasti suun läpi. On tärkeää, että uloshengitys kestää vähintään kaksi kertaa pidempään kuin sisäänhengitys. Siksi on eduksi, jos lasket sekunnit sisäänhengityksen aikana.

Hengitä hitaasti - hengitä nenän kautta, hengitä ulos suun kautta

Mutta millä tavoin tämä harjoitus voi parantaa keuhkojen toimintaa? Hengittämällä pitkiä aikoja varmistat, että hengitystiet pysyvät auki pidempään. Tämä saa keuhkot toimimaan helpommin ja myös hapen ja hiilidioksidin välinen vaihto paranee. Joten voit myös lisätä happisaturaatiota tällä tavalla. Yksi ensimmäisistä asioista, jotka tapahtuvat korona -infektion kanssa, on se, että hengitys pahenee ja sen seurauksena happisaturaatio.

keuhkoihin & Fitness – haukotus ja hymy

Paranna keuhkojen toimintaa harjaamalla ja hymyillen ja vahvistamalla lihaksia

Harjoittelet myös palleaa hyvin tällä harjoituksella, mikä voi parantaa keuhkojen toimintaa. Erityisesti jos sinulla on edelleen hengitysvaikeuksia infektion jälkeen, tätä hengitysharjoitusta voidaan käyttää keuhkojen parantumiseen. Se ei ainoastaan ​​vahvista keuhkoja, vaan myös käsivarsia ja olkapäälihaksia.

Istu suoraan ja varmista, että myös selkä on suorassa. Ojenna kädet sivuillesi olkapään tasolle. Sinun pitäisi tuntea jännitystä selkälihaksissa. Muotoile tässä asennossa suu kuin haukottele. Vie sitten kädet takaisin alas ja aseta ne reisien päälle tai sivuille. Tämän liikkeen aikana muotoile suustasi hymy.

Hum kun hengität ulos

Hengitä Om -äänen avulla ja vahvista hengitysteitä

Voit parantaa hapenottoa kumisemalla jokaisen hengityksen yhteydessä. Yksinkertainen “mmm” tai “ommm”, kuten joogassa, riittää. Mutta voit myös valita muita surisevia ääniä.

Istu suoraan ja aseta molemmat kädet alavatsasi sivuille. Sulje suu ja pidä kielesi suun kattoa vasten. Pidä tämä asento hengittäessäsi. Hengitä sitten syvään, etenkin hitaasti, nenän kautta vatsaan. Sinun pitäisi tuntea kätesi laajentavan vatsaasi. Varmista, että hartiat ovat rento ja älä nosta hengitysten aikana. Heti kun tunnet, että keuhkosi ovat täynnä ilmaa, aloita uloshengitys hitaasti ja lisää edellä mainittu huminaääni. Toista tämä useita kertoja.

Paranna keuhkojen toimintaa hengitysharjoituksilla makuulla

Maha -asennossa hengitä vatsaan ja hengitä uudelleen ulos nenän kautta

Voit käyttää tätä harjoitusta myös hengityslihasten harjoitteluun ja keuhkojen toiminnan parantamiseen. Se on samanlainen kuin vatsan hengitys, vain tällä kertaa olet vatsallasi ja hengität vain nenän kautta.

Makaa vatsallasi ja pääsi käsivarsilla. Tämä antaa keuhkoillesi tarpeeksi liikkumisvapautta hengittää. Sulje suu ja pidä kielesi suun kattoa vasten. Hengitä hitaasti ja syvään nenän kautta. Muista hengittää vatsaasi ja keskittyä siihen, miten vatsa pullistuu ja painaa maata vasten. Kun olet täyttänyt keuhkosi kokonaan ilmalla, hengitä hitaasti uudelleen nenän kautta. Tee tämä hengitys noin minuutin ajan.

Hengitä alemman kylkiluun alueelle

Hengitä alemman kylkiluun alueelle istuen vahvistaaksesi keuhkoja

Istu suoraan tuolille kädet reidesi sivuilla. Kun hengität sisään hitaasti nenän kautta, varmista, että hengität vain rintakehän alaosaan. Olkapäät pysyvät löysinä ja rentoina eivätkä liiku niiden mukana. Hengitä ja hengitä 10 kertaa ja toista harjoitus kolme kertaa päivässä, jotta voit parantaa keuhkojen toimintaa.

Hengitä seisten kevyellä voimistelulla

Paranna keuhkojen toimintaa hengitysharjoituksilla - ojenna kädet ja astu varpaille

Hengitystiet voivat myös avautua kauniisti tämän hyödyllisen harjoituksen aikana. Jos etsit hengitysharjoituksia lapsille, voit harkita niitä muun muassa – mieluiten tietysti ulkona raittiissa ilmassa. Seiso suorana, jalat lähellä toisiaan, kädet putoavat löysästi ja pää löysästi eteenpäin. Tässä asennossa hengitä ulos kaikki keuhkoidesi ilma. Kun hengität hitaasti sisään seuraavassa vaiheessa, nosta kädet ojennettuna sivulle ja sitten ylöspäin pään yli. Viimeisessä vaiheessa (sivulta ojennetuista käsivarsista ylöspäin venytettyihin käsivarsiin) seisot myös varpaillasi (seiso varpaillasi). Tee tämä kaikki taaksepäin, kun hengität hitaasti ulos. Toista hengitysharjoitus 10 kertaa, jälleen kolme kertaa päivässä.

Kestävyysharjoitus on myös hengitysharjoitus!

Vahvista keuhkoputkia kestävyyslajeilla ja harjoituksilla

Kestävyysharjoitus puhdistaa keuhkot ja ehkäisee infektioita vähentämällä riskiä. Joten kaikki kestävyysharjoitukset ovat myös hengitysharjoituksia, koska hengitys kiihtyy, aineiden vaihto paranee ja hengityslihakset vahvistuvat. Samalla teet jotain hyvää koko kehollesi. Hölkkä tai nopea kävely, uinti, aerobic ja pyöräily sopivat hyvin ja ovat suosittuja. Jotta harjoittelusta olisi todella hyötyä keuhkoille, sinun pitäisi oppia hengittämään kunnolla. Varmista, että hengität aina nenän kautta sisään ja hengität ulos mahdollisimman syvään ja suun kautta. Tämä estää myös epämiellyttävät sivupistot, koska nenä pystyy lämmittämään hengitettävää ilmaa. Tällainen hengitys voi aluksi olla vaikeaa, mutta pienellä harjoituksella totut nopeasti siihen.

Milloin keuhkourheilua ja liikuntaa kannattaa välttää??

Lopeta hengityshoito ja harjoitukset hengenahdistuksen ja levon vuoksi

Vaikka hengitysharjoitukset voivat yleensä parantaa keuhkojen toimintaa, joissakin tapauksissa on parempi olla tekemättä sitä. Tämä pätee muun muassa, jos sinulla on infektio ja keuhkosi ovat jo raskaana. Sitten sinun pitäisi säästää niitä. Hengitysharjoituksia & Lopetat harjoitukset, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Sinulla on kuumetta.
 • Sinulla on hengenahdistus eläkkeelle jäämisen jälkeen.
 • Sydämessä tai rintakipussa.
 • Kun huimaat.
 • Jos sinulla on hengenahdistus.
 • Jos sinulla on turvotusta keuhkoissasi.
 • Kun ihosi tuntuu likaiselta ja likaiselta.
 • Jos esiintyy liiallisia väsymyksen ja uupumuksen merkkejä.
 • Jos syke on epäsäännöllinen.
 • Muut oireet, joiden uskot olevan hätätilanteita.

Älä tee keuhkoharjoituksia, jos sinulla on kipua tai epämukavuutta

Harjoitusten lisäksi on muita keinoja, joilla voit tehdä keuhkojasi hyväksi ja vahvistaa niitä. Seuraavista artikkeleista saat tietää, kuinka voit auttaa puhdistamaan keuhkot ja vahvistamaan niitä ravitsemuksella ja lääkekasveilla:

Keuhkojen puhdistus – vinkkejä tukevaan puhdistusvaiheeseen hengitysjärjestelmän vahvistamiseksi

Vahvista keuhkojasi ravitsemuksella – mitkä elintarvikkeet sisällytetään ruokalistaasi säännöllisesti

Vahvista keuhkoja luonnollisesti lääkekasveilla ja kasveilla

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita