15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vitamiinipuutoksen selvittäminen – kenen lääkärin puoleen sinun pitäisi mennä?

Ihmiskeho tarvitsee tiettyjä määriä ravintoaineita toimiakseen kunnolla. Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat ehdottoman välttämättömiä kehon eri toiminnoille, kuten solujen ja kudosten kasvulle ja aineenvaihdunnan säätelylle. Terve, tasapainoinen ruokavalio voi yleensä auttaa ylläpitämään riittävät vitamiinitasot. Joissakin tapauksissa mikroravinteiden puute voi kuitenkin kehittyä ja aiheuttaa erilaisia ​​oireita varoitusmerkeinä. Näitä ovat esimerkiksi väsymys, hiustenlähtö, ahdistuneisuus, masennus, muistihäiriöt, huono keskittymiskyky, valoherkkyys ja paljon muuta.

Vitamiinin puutteen oireita ovat väsymys, masennus, huono keskittymiskyky

Jos olet huolissasi ravitsemuksellisista puutteista, on parasta kysyä neuvoa lääkäriltä luonteen ja mahdollisten syiden arvioimiseksi. Heti kun vitamiinin puute havaitaan, tarvitset jatkuvaa hoitoa. Jos puute liittyy tiettyyn sairauteen tai sairauteen, erityistä lääketieteellistä hoitoa voidaan tarvita.

Kuinka lääkäri voi määrittää vitamiinin puutteen??

Lääkäri voi määrittää vitamiinien puutteen verikokeella

Varaa aika yleislääkärille. Muuten, voit nyt Varaa lääkäriaika verkossa. Lääkäri pyytää verikokeita vitamiinin puutteen selvittämiseksi. Sinua saatetaan jopa pyytää tekemään useita verikokeita, koska täydellinen verenkuva ei yksin riitä kaikille ravitsemuksellisille parametreille. Verinäytteet analysoidaan sitten veriseerumin ravinnepitoisuuksien arvioimiseksi. Tulokset, jotka ovat viitearvojen alarajan alapuolella, osoittavat puutteen. Miksi siis arvailla kuukausia eri oireista, kun laboratoriokokeet voivat antaa tarkkoja vastauksia niin helposti ja nopeasti?

Havaitse vitamiinin puute veressä

Havaitse vitamiinin puute veressä vertailuarvojen ansiosta

Nämä vertailuarvot (normaaliarvot) koskevat aikuisia:

A -vitamiini: 20-80 mg / dl (0,7-2,8 mmol / l)

D-vitamiini: 20-50 ng / ml, kesä: 15-95 ng / ml, talvi: 12-62 ng / ml

Ihanteellisesta D -vitamiinitasosta ollaan eri mieltä. Arvoja alueella 20-35 ng / ml kutsutaan yleensä alitarjonnaksi. Muut tutkijat uskovat, että arvoja 30 tai jopa 40-60 ng / ml pidetään optimaalisina. Jos kuitenkin nautit yli 150 ng / ml, se voi vahingoittaa terveyttäsi.

E -vitamiini: 5-20 μg / ml (12-48 mmol / l)

B1 -vitamiini: 10-60 mcg / dl

B2 -vitamiini: 3,6-18 µg / ml

B6 -vitamiini: 5 – 24 µg / ml

B12 -vitamiini: 310-1100 pg / ml, (229-812 pmol / l)

C-vitamiini: >2 μg / dl

Foolihappo (B9 -vitamiini): 3-15 ng / ml

Kalsium: 2,15 – 2,75 mmol / l (8,4 – 10,4 μg / dl)

Magnesium: 1,75 – 4 μg / dl (0,7 – 1,6 mmol / l)

Kalium: 3,5-5,1 mmol / l

Rauta: 80-150 μg / dl (miehet), 50-140 mg / dl (naiset)

Sinkki: 55-150 μg / dl

* Arvot voivat vaihdella eri laboratorioissa.

Mitä tehdä, jos vitamiinit puuttuvat?

Ruokavalio raudan puutteen sattuessa Pähkinät Pavut Munat Maksa

Keskustele verikokeen tuloksista lääkärisi kanssa. Vitamiinin puutteella voi olla monia syitä, kuten:. epätasapainoinen ruokavalio, Stressi tai tietyt lääkkeet ja antibiootit. Saatat joutua muuttamaan ruokavaliotasi ja käyttämään ravintolisiä puutteen korjaamiseksi. Jotkut puutteet johtuvat kuitenkin tietystä sairaudesta tai verisairaudesta, kuten Crohnin taudista, keliakiasta, munuaissairaudesta tai alkoholismista. Tässä tapauksessa lääkäri voi lähettää sinut erikoislääkärille.

Ravitsemusterapeutti auttaa suunnittelemaan tasapainoisen ruokavalion

Pyydä lähetettä erikoislääkärille tai ravitsemusterapeutille, joka voi seurata käynnissä olevaa hoitoa ja ravitsemussuunnitelmaa. Ravitsemusterapeutti yleensä auttaa sinua suunnittelemaan tasapainoisen ruokavalion ja neuvoo sinua vitamiinilisien käytössä. Jos vitamiininpuute johtuu sairaudesta, voit käydä erikoislääkärillä ravitsemusterapeutin lisäksi. Jos sinulla on esimerkiksi haavainen paksusuolitulehdus tai gastriitti, voit käydä gastroenterologilla ja samaan aikaan säännöllisesti tapailla ravitsemusterapeutin kanssa.

Vitamiinipuutoksen tapauksessa ravintolisistä voi olla hyötyä

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita