15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 yrttilääkettä pelkoa, paniikkia ja levottomuutta varten

Vaikka on normaalia tuntea olonsa levottomaksi ajoittain, sinulla voi olla myös yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, jos sinulla on hallitsematonta ahdistusta, paniikkikohtauksia ja masennusta ilman syytä. Kasviperäiset lääkkeet ahdistukseen ja ahdistukseen voivat auttaa sinua saamaan elämäsi takaisin hallintaan.

Kasviperäiset lääkkeet ahdistukseen ja paniikkiin

Kamomillatee levottomuutta ja stressiä vastaan

Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön oireita ovat levottomuus, hermostuneisuus, ärtyneisyys, kärsimättömyys tai huono keskittymiskyky. Ihmiset voivat myös huomata muutoksia fyysisessä terveydessään, kuten leukakipu, lihasjännitys, nukahtamisvaikeudet (unettomuus), suun kuivuminen, väsymys, kireys rinnassa, ruoansulatushäiriöt, kaasu, liiallinen hikoilu ja päänsärky.

Tunnista yleistyneen ahdistuneisuushäiriön oireet

Vaikka jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että tietyt luonnolliset lääkkeet voivat auttaa ahdistukseen ja paniikkiin, on tärkeää keskustella lääkärisi kanssa ennen vaihtoehtoisen lääketieteen käyttöä. Muista, että tiettyjä ravintolisiä tulee käyttää tavanomaisen hoidon lisäksi. Tässä on 10 parasta yrttilääkettä masennukseen, ahdistukseen ja levottomuuteen.

Kärsimyskukka

kasviperäiset lääkkeet pelkoa ja kuritonta intohimoa vastaan

Nimestä huolimatta tämä kaunis kiipeilijä ei auta sinua rakastumaan. Passionkukkaa (Passiflora incarnata) on pitkään käytetty kansanlääkkeenä ahdistukseen, paniikkikohtauksiin ja hermostuneeseen levottomuuteen. Sitä käytetään usein unettomuuteen. Jotkut tutkimukset osoittavat, että se voi olla yhtä tehokas ahdistuneisuusoireiden vähentämisessä kuin reseptilääkkeet.

Kahdessa tutkimuksessa, joissa oli yhteensä 198 ihmistä, passionflowerin tehokkuutta tutkittiin ahdistuksessa. Eräässä tutkimuksessa Passiflora on verrattavissa bentsodiatsepiinilääkkeisiin. Myös uneliaisuutta havaittiin vähemmän verrattuna meksatsolaamilääkkeeseen, mutta tutkimustulokset eivät olleet tilastollisesti merkitseviä.

Passionkukka pelkoa, paniikkikohtauksia ja levottomuutta vastaan

Passionkukan mahdollisia sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi, oksentelu, uneliaisuus ja nopea syke. Passionkukan turvallista käyttöä raskaana oleville tai imettäville naisille, lapsille tai munuais- tai maksasairautta sairastaville ei ole osoitettu. Norjassa raportoitiin viisi tapausta ihmisistä, jotka olivat tilapäisesti kehitysvammaisia, kun he käyttivät yhdistelmätuotetta passionflowerilla. Ei tiedetä, otettiinko ravintolisän muut ainesosat huomioon.

Tavallinen annos ravintolisänä on noin 500 mg päivässä tai 250 mg kahdesti. Yksi pitäisi olla intohimo kukka enintään kuukausi ottaa sisään. Passionkukka voi aiheuttaa uneliaisuutta, ja siksi sitä tulee ottaa vain muiden rauhoittavien lääkkeiden kanssa lääkärin valvonnassa. Se voi esimerkiksi lisätä pentobarbitaalin unilääkkeen vaikutusta.

Todellinen valerian

kasviperäiset lääkkeet ahdistusta ja paniikkikohtauksia vastaan ​​valerian

Yrttivalerian (Valeriana officinalis) tunnetaan parhaiten yrttilääkkeenä unettomuuteen ja ahdistukseen. Valitettavasti tutkimukset, jotka tukevat valerian käyttöä lievään ahdistukseen, ovat rajallisia.

Esimerkiksi Cochrane Collaborationin tutkijat tarkastelivat useita valerian -tutkimuksia ahdistuksesta. Vain yksi niistä täytti laatukriteerit. Se oli neljän viikon tutkimus, jossa verrattiin valerianin, diatsepaamin (Valium) ja lumelääkkeen vaikutuksia 36 henkilöllä, joilla oli yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Tilastollisesti merkitseviä eroja ryhmien välillä ei havaittu, mahdollisesti tapaustutkimuksen pienen koon vuoksi.

Yrtti Valerian Valeriana officinalis sisäistä levottomuutta vastaan

Valerianin tavanomainen annos ravintolisänä on noin 500 mg kerran päivässä tai 250 mg kahdesti. Valerian otetaan yleensä tunti ennen nukkumaanmenoa. Hoito kestää noin kaksi tai kolme viikkoa ja sen pitäisi olla enintään kolme kuukautta kerrallaan soveltaa. Valerianin mahdollisia sivuvaikutuksia ovat lievä ruoansulatushäiriö, päänsärky, sydämentykytys ja huimaus. Vaikka valerian -teetä ja nestemäisiä uutteita on saatavilla, useimmat ihmiset eivät pidä valeriinin tuoksusta ja haluavat mieluummin ottaa luonnollisen lääkkeen kapselin muodossa.

Valeriania ei tule käyttää yhdessä monien muiden lääkkeiden kanssa, erityisesti sellaisten, jotka estävät keskushermostoa, kuten rauhoittavien ja antihistamiinisten lääkkeiden kanssa. Valeriania ei tule ottaa alkoholin kanssa ennen leikkausta tai sen jälkeen tai maksasairaiden henkilöiden kanssa. Älä aja tai käytä koneita nielemisen jälkeen. Valerian voi myös aiheuttaa eläviä unia. Tässä tapauksessa on suositeltavaa pyytää neuvoja pätevältä lääkäriltä.

Kava kava

Kava Kava kasvi Tyynenmeren Piper methysticumista

Kava Kava (Piper methysticum) on Tyynenmeren saarilta peräisin oleva kasvi, jota käytetään rauhoittavana väriaineena. Vuonna 2016 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että se kohdistuu aivojen GABA -reseptoreihin, jotka ovat vastuussa ahdistuneisuuden oireista. Tällä tavalla se parantaa kehon luonnollisia reaktioita ahdistukseen. Tavallinen annos ravintolisänä on 250 mg päivässä. Hoito pitäisi enintään neljä viikkoa.

Piper methysticum kava jauheena

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on kuitenkin antanut kuluttajille varoituksen vakavasta maksavauriosta, joka voi johtua kava-lisäaineiden käytöstä. Tähän mennessä on raportoitu yli 25 raporttia vakavista sivuvaikutuksista, joita kava -käyttö on aiheuttanut muissa maissa, mukaan lukien neljä potilasta, jotka tarvitsivat maksansiirron.

Ashwagandha

Kasviperäinen lääke paniikkiin ja ahdistukseen Withania somnifera Aschwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera), joka tunnetaan edelleen nukkuvana marjana, on ayurvedinen lääke, jota pidetään luonnollisena adaptogeeninä. Adaptogeenien tiedetään auttavan kehoa stressissä ja samalla elävöittävä vaikutus. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että se voi olla yhtä tehokas kuin tietyt lääkkeet ahdistukseen ja paniikkikohtauksiin. Tavanomainen annos on 900 mg kerran vuorokaudessa tai 450 mg kahdesti vuorokaudessa.

Bacopa

Bacopa monnieri vähentää stressihormonin kortisolia

Bacopa -uutteet (Bacopa monnieri) suojaavat neuroneja vaurioilta ja edistävät verenkiertoa aivoihin. Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että Bacopa voi myös vähentää stressihormoni kortisolia. Perinteisessä intialaisessa lääketieteessä ashagandhaa ja bacopaa käytetään usein yhdessä, koska siten ne ovat paljon tehokkaampia. Tavallinen Bacopa -annos ravintolisänä on noin 500 mg päivässä. Tämä voidaan jakaa kahteen tablettiin tai ottaa yksi tabletti kerran päivässä.

kamomilla

yrttilääkkeet stressiin ja paniikkiin kamomilla

Kamomilla (Matricaria recutita) tunnetaan laajalti luonnollisena lääkkeenä ahdistukseen ja paniikkiin. Kun sinulla on stressaava hetki, kuppi kamomilla teetä voi auttaa sinua rauhoittumaan. Jotkut kamomillaa sisältävät yhdisteet sitoutuvat samoihin aivojen reseptoreihin kuin lääkkeet, kuten Valium. Philadelphiassa Pennsylvanian yliopiston lääketieteellisessä keskuksessa tehdyssä tutkimuksessa yleistynyttä ahdistuneisuushäiriötä sairastavat potilaat, jotka ottivat kamomillalisää kahdeksan viikon ajan, osoittivat ahdistuneisuusoireiden merkittävää vähenemistä verrattuna lumelääkettä saaneisiin..

Voit myös ottaa kamomillaa ravintolisänä, joka on yleensä standardoitu ja sisältää 1,2% apigeniiniä (flavonoidia). Tavallinen kamomilla -annos ravintolisänä voi olla 350-500 mg päivässä. Kamomillaa ei tule käyttää veren ohennuslääkkeiden kanssa.

laventeli

Lavandula officinalis -laventeliuute

Laventeli (Lavandula officinalis) on jo pitkään tunnettu rauhoittavana lääkkeenä stressiin. Sillä on lievä rauhoittava vaikutus keskushermostoon ja se voi myös auttaa ahdistukseen ja masennukseen. Laventeli yhdistetään yleensä muiden yrttien kanssa. Kun sitä käytetään yksinään, keskimääräinen vuorokausiannos on noin 400 mg. Kuitenkin hajustehoitoa laventelilla suositellaan, koska nieleminen suun kautta voi aiheuttaa ummetusta ja päänsärkyä. Se voi myös lisätä ruokahalua, lisätä muiden lääkkeiden ja lisäravinteiden rauhoittavia vaikutuksia ja aiheuttaa alhaista verenpainetta.

Sitruunavoide

yrttilääkkeet ahdistusta ja paniikkia vastaan ​​sitruunamelissa

Myös laventelin lähisukulaisella, sitruunamelissa (Melissa officinalis) sanotaan olevan rauhoittavia ominaisuuksia. Kreikan sanan “mehiläinen” mukaan nimetty sitruunamelissa on käytetty ainakin keskiajalta lähtien stressin ja ahdistuksen lievittämiseen ja nukahtamiseen. Terveillä vapaaehtoisilla tehdyssä tutkimuksessa vakioituja sitruunamelissa (600 mg) otettuja ihmisiä olivat rauhallisempia ja valppaampia kuin lumelääkettä saaneita. Keskimääräinen annos aikuisilla on noin 500 mg.

Vaikka sitruunamelissaa on yleensä turvallista käyttää ravintolisänä, jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että sen yliannostus voi tehdä sinut vielä levottomammaksi. Joten noudata ohjeita ja aloita pienimmällä annoksella. Sitruunamelissaa myydään teena, kapselina ja tinktuurana. Sitä yhdistetään usein muihin rauhoittaviin yrtteihin, kuten humalaan, kamomillaan ja valeriaaniin.

Johannis yrtit

Kasviperäinen lääke masennukseen Hypericum perforatum Mäkikuisma

Klassista masennuksen yrttiä, mäkikuismaa (Hypericum perforatum), käytetään myös ahdistusta ja paniikkia vastaan. Viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että se sopii paremmin masennukseen liittyvään ahdistukseen. Kuinka mäkikuisma voi auttaa muiden ahdistuneisuusmuotojen kanssa, vaatii enemmän tutkimusta.

Tavanomainen annos on noin 300 mg vuorokaudessa. Älä käytä yrttiä ahdistusta ja paniikkikohtauksia ehkäisevien lääkkeiden kanssa. Joten keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten tai jos tämä tulisi lisätä hoito -ohjelmaan.

Rhodiola

Lääke hermostuneisuuteen ja levottomuuteen Rhodiola rosea ruusunjuuri

Ruusunjuuri (Rhodiola rosea) on kasvi, joka on kotoisin Skandinaviasta ja korkeilta alppialueilta. Sitä on käytetty hermostuneisuuden ja levottomuuden korjaamiseksi satoja vuosia. Ruusujuureilla on masennuslääke ja ahdistusta lievittävä vaikutus. Tavanomainen annos on noin 500 mg vuorokaudessa. Ihanteellinen aika ottaa se on aamulla.

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Kalorinkulutusjooga: Kuinka monta kaloria poltat eri joogatyypeillä!