15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hikoilu työssä: mitä voit tehdä asialle?

Hikoilu on erityisen epämukavaa työssä – varsinkin jos sitä ei esiinny vain kesällä, vaan se on jatkuva kumppani. Mutta miksi hikoilemme usein tavallista enemmän töissä? Stressi on yksi yleisimmistä laukaisijoista täällä. Keskustelut esimiehen kanssa, asiakkaiden tapaamiset, esitykset asiakkaiden edessä, luennot, viha kollegoiden kanssa, aikastressi ja myös epäonnistumisen pelko voivat johtaa jännittyneeseen tilanteeseen ja laukaista stressireaktion kehossa. Keho näyttää tämän usein ylimääräisen hikoilun kautta.

Mutta juuri tällaisissa tilanteissa kainalon hiki tai kosteat kädet ovat enemmän kuin ärsyttäviä ja sopimattomia. Tuloksena olevat hiki -tahrat päällysvaatteissa eivät vain näytä rumailta, vaan voivat myös välittää vääriä ennakkoluuloja esimiehille ja työtovereille: Kollega on ylikuormittunut, erittäin turvaton ja hermostunut tai ei ajattele paljon fyysisestä hygieniasta.

Keho reagoi näihin ulkoisiin olosuhteisiin (jännitys, kiireinen tahti) ja nostaa lämpötilaa automaattisesti niin, että alat hikoilla.

Meditoi ja rentoudu toimistossa ja katso ikkunasta

Mutta mitä voit tehdä? Toisaalta sinun pitäisi yrittää asettaa jännittyneet tilanteet perspektiiviin ja päästä ongelman pohjaan. Miksi reagoit stressaantuneena tai mikä saa sinut pelkäämään? Järkevästä näkökulmasta useimmissa tapauksissa todellista vaaraa ei ole, vaan subjektiiviset tunteet saavat voiton. Ensimmäinen askel tässä? Positiivinen ajattelu! Tällä tavoin vahvistat myös itseluottamustasi – ja jännittyneissä tilanteissa on paljon helpompi selviytyä.

Se ei tietenkään tapahdu yhdessä yössä. Harjoitus luo mestareita. Koska henkilö kärsii, tarvitset varmasti myös nopeaa apua hiketahrojen tai kosteiden käsien kanssa. Jotkut ovat siis Hikoilua estävät apuvälineet, joiden avulla voit saada ongelmasi hallintaan:

Hikoilu työssä: 1. Antiperspirantit

Jos hikoilet töissä, käytä jäähdytyshuiveja

Antiperspirantit ja niiden ainesosat (alumiinisuolat) varmistavat, että hikirauhaset ovat supistuneet ja siten hikoilu vähenee. Hiki ei ole lainkaan ja iho pysyy kuivana.

Periaatteessa hiki on hajutonta. Hajujen kehittymisen syy ovat bakteerit. Kosteus hikoillessa edistää hajua aiheuttavien bakteerien kasvua. Nämä hajottavat hiki sen voimakkaasti tuoksuviin komponentteihin.

Antiperspirantin käyttö pitää ihon kuivana, jolloin bakteerit menettävät perustansa. Ne vähentävät hikoilua ja estävät samalla epämiellyttäviä hajuja. Joten tapat kaksi lintua yhdellä iskulla.

Hyvä tietää: Antiperspirantit eivät ole vain kainaloille sopivia, vaan myös ihanteellisia muille voimakkaasti hikoileville kehon osille, kuten pää, kasvot, kädet tai jalat. Eri annostusmuotojen (roll-on, annostelija tai pyyhkeet) ansiosta käyttöalueellesi sopiva tuote löytyy varmasti nopeasti.

Hikoilu työssä: 2. Kainalotyynyt

Hikoilu työssä Käytä kainalosuojat ja estä hikeen tahrat

Voit estää hikeen tahrojen muodostumisen päällysvaatteisiisi myös käyttämällä kainalotyynyjä tai toiminnallisia alushousuja, joissa on integroitu kainalon märkäsuoja..

Kainalotyynyt ovat alusvaatteita suojaavia lisäosia ja ne voidaan kiinnittää nopeasti ja helposti kainaloosi. Erittäin imukykyinen pinta imee suoraan hikeä ja lukitsee sen tukevasti ytimeen. Iho pysyy kuivana ja puhtaana.

Hikoilu työssä: 3. Aluspaidat, joihin on ommeltu kainalosuoja

hikoilu työssä valitse oikeat vaatteet

Toiminnalliset aluspaidat, joissa on suoraan integroitu kainalon vesisuoja, tarjoavat toisen vaihtoehdon suojautua ärsyttäviltä tahroilta, jos hikoilet voimakkaasti. Ompeltu suoja-alue imee hikeä suoraan ja kosteus tarttuu ennen hajujen kehittymistä. On olemassa erilaisia ​​malleja. Joten jokainen voi löytää uuden suosikkipaitansa oman makunsa mukaan ja räätälöidä vaatekaappiinsa.

Muuten: Kun käytät käytännöllisiä alusvaatteita vaatteidesi alla, suojaat paitsi hikitahroilta myös toimistoasuja. Säännöllinen pesu vähenee ja suosikkisi säilyvät pidempään “kuin uudet”.

Hikoilu työssä: 4. Jäähdytyshuivit

Vinkkejä työpaikan kuumuuden ja oikeiden vaatteiden käsittelyyn

Kun toimistossa on kesäiset lämpötilat, saatat joutua ajoittain jäähtymään “ruuhka -aikana”. Entä ilmasto pyyhe? Nopeasti kostutettu ja sidottu kaulan, otsan tai ranteiden ympärille, se tuo sinulle helpotusta välittömästi. Tämä säätelee hellävaraisesti kehon lämpötilaa, kun se on kuuma. Tuoreen jäätee lisäksi se on varmasti hyvä valinta miellyttävään virvokkeeseen – kokeile vain.

Älä anna ongelmien, kuten runsaan hikoilun, hikihajujen ja hiketahrojen hallita (työ) elämääsi. Löydä itsellesi oikea ratkaisu, jotta voit rentoutua ja keskittyä työhösi.

7 vinkkiä liiallisen kuumuuden käsittelyyn työpaikalla

Aluspaidat, joissa on ommeltu kainalosuoja, estävät hikoilua työssä

Kesä lähestyy ja kun toimistolämpötila on korkea, ei ole helppoa kaikille työntekijöille. Riippumatta siitä, onko sinulla yleensä ongelmia hikoilun kanssa vai kuumuus häiritsee sinua jollakin muulla tavalla – lämmötön on saatavilla vain lapsillemme. Jotta voit pitää pääsi kylmänä töissä, meillä on sinulle 7 vinkkiä:

1. Viileät tilat

Toimistotilat on tuuletettava kerran aamulla, etenkin lämpiminä kesäkuukausina. Sen jälkeen on parasta pitää ikkunat ja kaihtimet suljettuina, jotta lämpö ei pääse ulos. Jos sinulla on onni saada ilmastointijärjestelmä, on tärkeää, että se on asetettu oikein. Suositus: enintään 6 asteen ero ulkolämpötilaan HUOMIO: Jos ilmastointijärjestelmiä ja tuulettimia ei ole asetettu oikein, “syväys” voi syntyä helposti ja seurauksena on kylmä tai jännitys.

2. Laitteet

Tietokone, kopiokone ja valo tulee kytkeä päälle vain silloin, kun niitä todella tarvitaan. Kun ne kytketään päälle, niistä muodostuu todellisia lämmitysuuneja. Kukaan ei tarvitse sitä kesällä.

3. Juo tarpeeksi

Paljon juominen on aina tärkeää. Mutta erityisesti korkeissa lämpötiloissa on myös kompensoitava suuri nestehukka. Juo vähintään 2-4 litraa päivässä, jos se on erittäin kuuma. Paras juoma janon sammuttamiseen ja mineraalitasapainon täydentämiseen on ja on edelleen mineraalivettä. Mutta myös laimennetut hedelmä- tai vihannesmehut ja teet ovat ihanteellisia, kun lämpömittari nousee ylöspäin. Juomat eivät kuitenkaan saa olla jääkylmiä. Vaikka lasillinen jääkylmää mehua antaa sinulle tuoreuden tunteen, vatsasi on työskenneltävä kovemmin lämpötilan palauttamiseksi. (Lukewarm) teet puolestaan ​​rentouttavat kehoasi.

Vältä hikoilua työssä ja juo tarpeeksi nesteitä ja kytke laitteet päälle vain tarvittaessa

4. Terveellinen syöminen

Kesälämpötiloissa meillä ei yleensä ole niin suurta ruokahalua. On kuitenkin erityisen tärkeää ladata energiavarastosi tasapainoisella aamiaisella aamulla. Viljat, hedelmät tai vihannekset tuovat sinulle uutta energiaa ja ravitsevat kehoa optimaalisesti ravinteilla ja vitamiineilla. Nauti kevyt, ei liian mausteinen ruokalaji lounastauon aikana. Näin pysyt kunnossa päivän loppuun asti.

5. Pidä verenkierto käynnissä

Pientä raikkautta vastaan ​​välissä, juo vain kylmää vettä ranteidesi yli. Tämä virkistää ja stimuloi verenkiertoa. Todella kuumina päivinä kylmä jalkakylpy olisi ihanteellinen täällä verenkierron vahvistamiseksi – valitettavasti tämä on harvoin mahdollista toimistossa. Mutta ehkä vinkkinä seuraavaan kotitoimistopäivään?

6. Säädä työaika

Onko sinulla joustotyötä tai onko sinulla mahdollisuus aloittaa työ aikaisemmin kesäkuukausina? Usein et nuku niin kauan kesällä joka tapauksessa, joten voit käyttää viileitä aamutunteja ensimmäisen työsi keinuun tuoreena.

7. Aurinkosuoja / suojavaatetus

Jos vietät suurimman osan työajasta ulkona toimiston sijaan, erityinen suojavaatetus on erityisen tärkeä. Ennen kaikkea kiinnitä huomiota lisäsuojaan.

6 muuta vinkkiä pitämään toimiston stressitaso alhaisena

Vältä hikoilua työssä, mikä auttaa sitä vastaan

Mutta jos hikoilet paitsi korkeista kesälämpötiloista myös ajoittain stressaavista tilanteista, seuraava pätee: älä anna hikeen tulla urasi tappajaksi! Itseluottamus turvattomuuden sijasta on taikasana pelon / stressin hikeä vastaan. Tässä on myös vinkkejä sinulle:

1. Vahvista itseluottamusta

Jopa pienillä temppuilla jokapäiväisessä työssä voit vaikuttaa positiivisesti itseluottamukseen. Pidä asento aina suorana – älä tee itseäsi pieneksi. Hymy! Kun hymyilet, sinulla on automaattisesti positiivinen aura ja tunnet heti paremmin. Yritä aina nähdä positiivinen joka tilanteessa – huomaat nopeasti, että päässäsi on tuskin tilaa negatiivisille ajatuksille. Usko itseesi. Tiedät vahvuutesi ja sinun on käytettävä taitojasi. Ja sitten jotain menee pieleen – ei hätää, virheitä sattuu uudestaan ​​ja uudestaan. On tärkeää oppia siitä.

2. Sisällytä rentoutumisharjoituksia jokapäiväiseen toimistoelämään

Pienellä harjoittelulla voit luoda tasapainon. Istu mukavasti ja jännitä lihaksesi. Odota muutama sekunti ja päästä sitten kaikki ilma ulos keuhkoistasi voimakkaalla hengityksellä. Toista harjoitus niin monta kertaa kuin haluat. Voit jo tuntea jännityksen vapautuvan.

Meditaatiot ovat myös ihanteellisia stressin lievittämiseen. Suurinta osaa vaihtoehdoista ei kuitenkaan välttämättä voida sisällyttää jokapäiväiseen toimistoelämään. Mutta ehkä yrität ilta -meditaatiota? Jos päätät päivän rentoon tapaan, aloitat uuden työpäivän entistä tasapainoisemmin.

estää hikoilua työssä Vinkkejä stressin vähentämiseen

3. Hengitystekniikat

Hengityksemme on helppo tapa kertoa, onko meillä stressiä vai ei. Hengitys on yleensä nopeaa ja pinnallista stressaavissa tilanteissa ja säännöllistä, rauhallista ja syvää rentoutuessa.

Hyvä tapa rentoutua on 4-6 hengitystekniikka. Pysähdy hetkeksi ja kiinnitä huomiota hengitykseesi. Yritä sitten hengittää 4 sekuntia ja hengittää 6 sekuntia. Voit myös hengittää 3 sekuntia ja hengittää 5 sekuntia. On vain tärkeää, että uloshengitys on pidempi kuin sisäänhengitys. Kokeile ajoituksessa 5-10 sykliä. Älä luovuta heti – harjoitus tekee mestarin. Löydä oma rytmi ja yritä parantaa päivä päivältä. Tämä harjoitus rauhoittaa autonomista hermostoa. Rentoutuminen aktivoituu ja syke ja syke rauhoittuvat. Ne ovat kaiken kaikkiaan hiljaisemmat.

Vinkkejä toimiston lämmönhallintaan

4. Yhteensopiva vaatekaappi

Jos sen ei välttämättä tarvitse olla puku tai puku toimistossa, on parempi käyttää ilmavia vaatteita, jotka on valmistettu hengittävistä materiaaleista (esim. Puuvillasta tai pellavasta). Lisäksi vaaleat värit eivät paljasta suoraan mahdollisia hikitahroja.

5. Katso ulos ikkunasta

Odota hetki, avaa ikkuna ja anna ajatustesi vaeltaa. Hengitä raitista ilmaa. Huomaat, että lyhyt hetki riittää muuttamaan mielesi. Tunnet voimaa seuraaviin tehtäviin.

6. Odota ja juo teetä

Jos asiat menevät sekaisin toimistossa, pysähdy äläkä anna kaaoksen tartuttaa sinua. Kuppi kamomilla teetä rentouttaa ja sillä on rauhoittava vaikutus.

Previous Post
Top 15 luksusjahtia -Tutustu kalleimpien ja suurimpien luksusjahtien luetteloon!
Next Post
Puhdista keho – päästä eroon toksiineista yksinkertaisilla joogaharjoituksilla