15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Melatoniinin sanotaan auttavan nukahtamaan

Melatoniinia tuotetaan yöunen aikana.

Uni on arkaluonteinen asia, mutta monilla Saksan ihmisillä on ongelmia sen kanssa. Olipa se univaiheessa tai nukkuessa yön yli. Nukkuminen on kuitenkin välttämätöntä toimivalle organismille, ja jos et saa sitä tarpeeksi, tulet heikoksi pitkällä aikavälillä etkä enää toimi hyvin. Hormoni melatoniini voisi olla lääke univaiheen ongelmiin.

Unihormonina melatoniini osallistuu rytmin hallintaan.

Päivä yö rytmi unihormoni melatoniini

Uni on erittäin arvokas hyödyke, jonka kanssa monilla ihmisillä ympäri maailmaa ei ole ongelmia, mutta ainakin yhtä moni on jo tutustunut kaikenlaisiin unihäiriöihin. Mitä monet eivät tiedä: Unihormoni melatoniini ohjaa unta ja osallistuu terveeseen rytmiin. Se säätelee päivä-yö-rytmiä, mutta ottaa lukuun ottamatta monia muita tehtäviä ihmiskehossa:

1. Sillä on antioksidanttinen vaikutus

2. Tämä tarkoittaa, että haitallisten vapaiden radikaalien vaikutukset minimoidaan

3. Solujen ikääntyminen voidaan näin estää, mutta myös sairauksien riski esimerkiksi sydän- ja verisuonijärjestelmässä vähenee

Jos aiot käyttää melatoniinia unihäiriöiden lievittämiseen, voit ottaa sen tabletin muodossa.

Saksassa tarvitset reseptin melatoniinihormonille

Lääkkeet ovat apteekin kaapissa

Sinun on kuitenkin tiedettävä, että Saksassa ei ole mahdollista saada melatoniinia ilman reseptiä. Siksi tällä hormonilla on nyt yleinen maine siitä, että se on suosittu matkamuisto lomalta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa se on ollut erityisen suosittu vuodesta Anti-aging vaikutus lisättiin. Alankomaissa se on muun muassa osa erilaisia ​​ravintolisiä, joita voi ostaa kaupoista. Lopulta melatoniinia ei myöskään ole saatavana yksittäisenä valmisteena muissa maissa, vaan myös ilman reseptiä. Monet ihmiset, jotka haluavat kokeilla melatoniinia itse, valitsevat Internetin, koska heillä ei ole reseptiä. Kaikkien hyvämaineisten verkkoapteekkien tulisi myös hylätä tilaus.

1. Saksassa hormonia ei ole saatavana monilta eri valmistajilta, vaan vain yhdeltä

2. Tämä liittyy muun muassa tutkimusten vanhentumiseen, jolloin täällä yleisesti käytetty Lundbeck -yhtiön tuote on määrätty vain potilaille, jotka ovat jo täyttäneet 55 vuotta

Huumeiden osalta tutkimusten olemassaolo on siksi erittäin tärkeää, jotta voidaan antaa luotettavia lausuntoja sivuvaikutuksista. Vain myytävänä ilman reseptiä, kaikki mahdolliset valmisteet tarvitsevat erittäin paljon pitkä tutkimussarja anna itsesi kestää.

Melatoniinin tasapaino ihmiskehossa voi häiriintyä

Hormoni melatoniinin unen laatu parantaa unihäiriöitä

Perusajatus melatoniinin korvaamisesta on, että jos melatoniinitasapaino on häiriintynyt, keholla ei ole tarpeeksi yöllä ja päivällä saatavilla olevaa hormonia. Periaatteessa luonnolliset mutta myös sairauksiin liittyvät syyt otetaan huomioon. On aivan normaalia, että esimerkiksi nuoremmilla ihmisillä voi myös olla ongelmia melatoniinitasapainossaan, jos heillä on epäsäännölliset päivittäiset rutiinit. Tämä voi johtaa vuorotyöhön tai usein matkustamiseen eri aikavyöhykkeiden välillä. Erityisesti digitaalinen sukupolvi aliarvioi usein matkapuhelimen tai tietokoneen säteilyn vaikutuksen. Tässä on erityisesti Osuus sinisestä valosta, mikä johtaa melatoniinin tuotannon välittömään estoon. Monet ihmiset myös ihmettelevät, onko olemassa tehokas tapa havaita melatoniinin puute.

1. Teoreettisesti on mahdollista saada lausuntoja tästä tutkimalla sylkeä tai verta

2. Tällaiset testitulokset ovat kuitenkin aina suhteellisen epätarkkoja, koska hormonitaso vaihtelee luonnollisesti päivän aikana

Melatoniini ei toimi kaikille, joilla on unihäiriöitä

Laadukkaita univinkkejä unihormoni -melatoniinin kautta nukkumiseen

Vaikka melatoniinin toimintatapa tasapainoiseen uneen on varsin mielenkiintoinen, ei pidä alistua harhaan ja nähdä tässä Pyhä Graali. Melatoniini ei toimi kaikkiin unihäiriöihin ja yleensä vain hyvin pieniin. Tämä liittyy siihen tosiasiaan, että koko kierrossa on mukana niin paljon kontrolliprosesseja, että vain hyvin pieni osa on melatoniinin osuus. Esimerkiksi tämä hormoni ei voi parantaa levottomuutta ollenkaan, joten stressiin liittyvät nukahtamisongelmat on korjattava muilla tavoilla.

1. Loppujen lopuksi ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että hormonin saanti vaikuttaa unirytmiin positiivisesti

2. Siksi melatoniinin käyttöä vältetään suurelta osin uniterapiassa

Jos haluat vielä testata melatoniinia, voit tehdä sen sopivalla reseptillä. On kuitenkin syytä tietää, että sivuvaikutuksia, kuten päänsärkyä, hermostuneisuutta ja painonnousua, voi esiintyä.

Nainen ojentautuu hyvän yöunen jälkeen.

Kuvalähteet:

Leszek Glasner – 554478352 / Shutterstock.com

rawpixel.com ID: 392914

bixstock – 572121190 / Shutterstock.com

rawpixel.com ID: 329614

rawpixel.com ID: 379184

gpointstudio – 247427473 / Shutterstock.com

Previous Post
Top 15 luksusjahtia -Tutustu kalleimpien ja suurimpien luksusjahtien luetteloon!
Next Post
Puhdista keho – päästä eroon toksiineista yksinkertaisilla joogaharjoituksilla