15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee käsien desinfiointiaineet itse: reseptejä mutta myös varoituksia

Käsien pesu on yksi parhaista tavoista pysäyttää bakteerien ja virusten leviäminen ja varmistaa, ettet sairastu itse. Jos sinulla ei kuitenkaan ole saippuaa ja puhdasta vettä tai jos olet ulkona, on hyvä idea käyttää käsidesiä puhdistamaan terveytesi. Kuten tiedätte, desinfiointiainegeeli on loppuunmyyty kaikkialla. Mutta älä huoli – voit tehdä käsidesin itse käyttämällä ainesosia, joita sinulla (ehkä) on jo kotona.

Kiinnitä huomiota hyvään hygieniaan tuotannon aikana

Käsin desinfioiva geeli tee itse yksinkertainen resepti

Varmista, että sekoittamiseen käytetyt työkalut ovat asianmukaisesti desinfioituja tai saatat saastuttaa koko asian. Maailman terveysjärjestö suosittelee myös, että desinfiointiaine annetaan vaikuttaa vähintään 72 tuntia valmistuksen jälkeen. Tämä tappaa varmasti kaikki bakteerit, jotka ovat saattaneet levitä sekoitusprosessin aikana.

(Jos haluat toistaa sen uudelleen: Mikään ei toimi paremmin kuin käsien pesu. Käsien desinfiointiaineen – jopa todellisen, ammattimaisesti valmistetun tavaran – tulisi aina olla viimeinen keino).

Jos haluat tehdä käsien desinfiointiaineita itse, voit kokeilla seuraavia kahta reseptiä. Ensimmäinen on resepti, jonka voit tehdä asioilla, jotka sinulla jo on, jotta se olisi tehokas hätätilanteissa. Toinen resepti on monimutkaisempi, mutta helppo tehdä, kun sinulla on mahdollisuus tehdä ostoksia ja suunnitella etukäteen.

Alkoholipitoisuus on tärkeä sen tehokkuuden kannalta

Käsien desinfiointiaineen alkoholipitoisuuden on oltava yli 60 prosenttia

Tarvitset hankaavaa alkoholia (isopropyylialkoholia) tai 96%etanolia. “Centers for Disease Control and Prevention” -standardin mukaan desinfiointiaineseoksen on sisällettävä vähintään 60 prosenttia hankaavaa alkoholia, jotta se olisi tehokas. Pullo, jossa on 99 prosenttia isopropyylialkoholia, on paras mitä voit käyttää. Vodkaa ja viskiä on 40 tilavuusprosenttia, mikä on liian vähän.

Käsien desinfiointigeelin resepti:

Tee itse käsien desinfiointiaine geeli aloe veralla

Isopropyylialkoholi

Aloe vera -geeli

Teepuuöljy

Sekoita 3 osaa isopropyylialkoholia 1 osaan aloe vera -geeliä. Lisää muutama tippa teepuuöljyä antaaksesi desinfiointiaineelle miellyttävän tuoksun. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös sitruunamehua.

WHO: n desinfiointiaineohje:

Tee desinfiointiaineita itse WHO: n mukaan suihkussa

Aloe -seos on tehokas, mutta aloe tuntuu tahmealta iholle. Joten tässä on resepti, joka on vähemmän tahmea ja vahvempi. Maailman terveysjärjestö (WHO) suosittelee seuraavaa kaavaa suurille käsien desinfiointiaineille:

400 ml isopropyylialkoholia

2 tl glyseriiniä 98%

1 rkl vetyperoksidia 3%

60 ml tislattua vettä (tai keitettyä, sitten jäähdytettyä vettä)

500 ml suihkepullo

Sekoita 400 ml isopropyylialkoholia 2 tl glyserolia. Glyseriini on tärkeä ainesosa, koska se estää alkoholia kuivamasta käsiäsi. Jos et kuitenkaan löydä glyseriiniä, jatka reseptin loppua ja muista kosteuttaa kädet desinfiointiaineen levittämisen jälkeen.

Sekoita 1 rkl vetyperoksidia ja sitten 60 ml tislattua tai keitettyä (sitten jäähdytettyä) vettä. (Jos käytät vähemmän väkevää alkoholin hankausliuosta, käytä paljon vähemmän vettä; muista, että vähintään kaksi kolmasosaa lopullisesta seoksestasi on oltava alkoholia).

Täytä liuos suihkepulloihin – tämä ei ole geeli, vaan spray. Voit myös kostuttaa paperipyyhkeen ja käyttää sitä pyyhkeenä. Halutessasi voit lisätä muutama tippa eteeristä öljyä.

Tässä voit WHO: n koko opaskirja englanniksi luettujen desinfiointiaineiden valmistukseen.

Terveysasiantuntijat neuvovat olemaan tekemättä kotitekoista käsidesiä

Käsien desinfiointiainegeeli tekee itse hygieniatoimenpiteitä koronavirusta vastaan

Terveydenhuollon ammattilaiset kehottavat kuitenkin voimakkaasti olemaan tekemättä itse-desinfiointiainetta. Ammattilaiset huomauttavat, että DIY -tuote voi ärsyttää ihoa, jos se valmistetaan väärin.

“Olen huolissani siitä, että ihmiset tekevät itse käsidesiä, koska on vaikea varmistaa, että teho ja laimennustasot ovat oikeat”, sanoi Daniel Parker, Kalifornian yliopiston kansanterveyden apulaisprofessori..

Tehokkuuden saavuttamiseksi käsidesin on oltava vähintään 60 -prosenttista alkoholia, toteaa Yhdysvaltain tautien torjunta- ja ehkäisykeskus (CDC). Jos sitä ei tehdä tällä tavalla, se voi olla tehotonta tai vaarallista.

Tehokkuuden saavuttamiseksi käsidesin on oltava vähintään 60 -prosenttista alkoholia

Ainesosien lisäksi, joita valmistajat asettavat käsiinsä desinfiointiaineita tappamaan bakteereja, nämä tuotteet sisältävät myös suoja -aineita, jotka suojaavat kuluttajan ihoa alkoholin voimakkailta vaikutuksilta. Jos heillä ei ole tarvittavia pehmentäviä aineita, joita myydään myymälöiden tuotteissa, voit vaarantaa ihosi, Lontoon hygienia- ja trooppisen lääketieteen koulun professori Sally Bloomfield kertoi The Guardianille. Joten jos haluat tehdä käsien desinfiointiaineita itse, sinun on kiinnitettävä huomiota oikeisiin mittasuhteisiin ja ainesosiin.

Älä huolestu, jos et saanut käsiäsi kaupalliseen desinfiointiaineeseen. Mikä tahansa, paras hygieniakäytäntö on pestä kädet kunnolla. Käsien peseminen huolellisesti saippualla vähintään 20 sekunnin ajan voi estää koronaviruksen leviämisen, Parker sanoi. Jos desinfiointiaine on ainoa vaihtoehto, käytä geeliä oikein. Tässä oppaassa opit kuinka desinfioida kädet oikein WHO: n käytännön videolla:

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla