15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hyttysen puremien hoito – mikä auttaa ennaltaehkäisevästi ja mitkä tuotteet lievittävät kutinaa?

Käsittele hyttysen puremia ja estä hyönteisten puremista kutinaa

Kuka ei tiedä sitä: Istut mukavasti terassilla, nautit lämpimästä säästä ja tapaamisesta rakkaidesi tai ystäviesi kanssa ja sitten viimeistään myöhään iltapäivällä tai illalla ärsyttävät hyttyset alkavat häiritä rauhaa. Jos olet pahentanut tilannetta, unohdit saada hyttyskarkotteen, yksi tai toinen purema on taattu. Ja se ei ole yhtä ärsyttävää kuin hyttysten jatkuva ja epäonnistunut jahtaaminen. Tämän vuoksi sinun tulee aina olla hyvin valmistautunut paitsi ennaltaehkäisyn lisäksi myös siinä tapauksessa, että sinusta tulee hyttysen illallinen. Mutta miten voit estää ja välttää hyttysten puremat? Tai miten pitäisi käsitellä olemassa olevia hyttysen puremia? Onko olemassa sopivia kotihoitoja, joita voidaan käyttää tavallisesti kalliiden suihkeiden, tablettien, voiteiden tai geelien sijasta? Meillä on vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin. Lue vain seuraava artikkeli ja suojaa itsesi vieläkin paremmin “hyttysenpurkauskauden” aikana.

Hyttysen puremien hoito ja ehkäisy – pieni ABC miellyttäviin iltoihin ulkona

Hyttysten puremien hoito Vinkkejä ja temppuja ennaltaehkäisyyn kotihoidoilla

Tietenkin useimmat apteekissa tarjottavat keinot ovat erittäin hyödyllisiä. Mutta ennen kuin tavoitat heidät, voit kokeilla luonnontuotteita, joita sinulla on usein jo kotona ja jotka ovat usein osoittautuneet toimiviksi. Lisäksi tällaiset kodin korjaustoimenpiteet hyttysten ajamiseksi ovat yleensä paljon halvempia kuin niiden vaihtoehdot apteekista. Sama pätee myös, jos haluat hoitaa hyttysen puremia. Joissakin tilanteissa, kuten matkoilla, apteekin tuotteet ovat usein käytännöllisempiä, varsinkin jos olet unohtanut ryhtyä varotoimiin ja vain apteekki on viimeinen keino.

Riippumatta siitä, mitä lopulta valitset, tärkeintä on, että voit nauttia illasta rauhassa etkä tulla hulluksi seuraavana päivänä kutinaa tai jos se ei toiminut suojauksen kanssa, että saat helpotusta nopeasti ja voit hoitaa riittävän hyvin hyttysten puremat. Kokeile vain, mikä toimii sinulle parhaiten, ja varusta sitten itsesi tarvitsemallasi tavalla. Ja jotta sinäkin voit tehdä tämän, esittelemme sinulle nyt suosituimmat kotihoitotuotteet ja tuotteet, jotka voivat auttaa sinua torjumaan ärsyttäviä hyttysiä.

Perustoimenpiteet hyttysten puremien estämiseksi

asianmukainen henkilökohtainen hygienia suihkussa pesu vaatteet välttäen hyttysiä

Hyttysten ongelma ei ole vain se, että ne ja kutina puremisen jälkeen ovat ärsyttäviä. Joissakin tapauksissa pistot eivät voi vain saada tartuntaa, vaan jopa, vaikkakin suhteellisen harvoin, taudinaiheuttajia voidaan välittää, mikä voi johtaa erittäin epämiellyttäviin seurauksiin. Juuri silloin sinun on hoidettava hyttysten puremia, joissa perinteiset tuotteet eivät enää riitä, ja jopa lääkärin on kuultava. Kaiken tämän välttämiseksi on tärkeää, ettei ongelmaa aliarvioida, niin yleistä kuin se on, ja yrittää estää ompeleita.

 • Oikea henkilökohtainen hygienia

  Riippumatta siitä, mitä muuta olet ostanut tai kerännyt ennaltaehkäisyyn, henkilökohtainen hygienia on etusijalla. Hiki tunnetaan yleisesti houkuttelemalla hyttysiä. Tästä syystä suihkussa käyminen ennen talosta poistumista on hyvä ennaltaehkäisevä toimenpide. On sanomattakin selvää, ettet laita päälle hikisiä vaatteita aikaisemmin, mikä toimii myös magneetina näille hyönteisille.

 • Oikeat vaatteet

  Jos et halua kokeilla alla olevia vinkkejä hyttysen puremien hoitoon, voit suojautua oikeilla vaatteilla. Toisaalta on suositeltavaa käyttää vaaleampia vaatteita. Tämän on tarkoitus estää hyttysiä, kun taas tummat ja erityisesti mustat vaatteet ovat heille houkuttelevia. On myös mielenkiintoista, että on olemassa erikoisvaatteita, jotka on valmistettu puhkeamattomista materiaaleista, jotta hyttyset eivät pääse tunkeutumaan niihin. Tällaiset hyttyskarkotteet voivat olla erittäin hyödyllisiä, varsinkin jos aiot matkustaa luontoon tai haluat jopa viettää yön ulkona, esimerkiksi leirintäalueella.

Suojaa hyttysen puremilta hyttysverkolla sisällä ja ulkona

 • Hyttysverkko

  Klassinen hyttysverkko voi suojata sinua paitsi ulkona myös makuuhuoneessa ja näyttää myös erittäin romanttiselta. Ripusta se sängyn tai terassin istuinalueen päälle ja tee olosi mukavaksi tavalliseen tapaan. Hyttysverkko ei häiritse ilmankiertoa, eikä sen ripustaminen aiheuta tukkeutunutta ilmaa edes kuumina iltoina. Nykyään niitä on monenlaisia ​​makuja, joten voit kirjautua sisään myymälään löytääksesi parhaan mallin tarpeisiisi. Muuten, on myös hattuja, joissa on verkko, joiden on tarkoitus suojata kaulaa ja kurkkua pistoilta. Tällaiset päähineet ovat myös erittäin hyödyllisiä luontoretkille.

 • Ei seisovia vesilähteitä

  Jos puutarhassa on kaunis lampi, hyttysten lisääntyminen on jo väistämätöntä. Siksi sinun pitäisi varustaa se tuholaisten luonnollisilla vihollisilla. Ja se on kala. He syövät hyttysiä ja voivat näin vähentää niiden määrää. Mutta seisova vesi ei yleensä ole hyvä idea, koska riippumatta siitä, kuinka pieni määrä sitä on, tämä riittää täysin hyttysten tuntemaan olonsa mukavaksi siellä. Tämä tarkoittaa, että jopa täysi kukkaruukku lasinaluset houkuttelevat maagisesti pieniä petoja. Täysi kastelukannu, lintuhaude tai jopa sadeveden tynnyri ovat sinulle magneetteja, ja niitä tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää tai ainakin säännöllisesti tyhjentää ja puhdistaa, jotta kaikki hyttystoukat voidaan poistaa ja estää niiden lisääntyminen.

Hyttysen puremien estäminen – kotihoitoja hyttysten ajamiseen

Eteeriset öljyt estävät hyttysiä sitruunan savukasveista

Edellä mainittujen ennaltaehkäisevien toimenpiteiden lisäksi voit käyttää kotihoitoja hyttysen puremiin, jotka suojaavat sinua ja estävät sinua joutumasta hoitamaan hyttysten puremia myöhemmin. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Öljyä hyttysten toukkia vastaan

  Jotkut vesisäiliöt, kuten sadevesisäiliö, eivät ole niin helposti tyhjennettäviä ja puhdistettavia. Tällaisissa tapauksissa öljyt ovat ystäväsi ja auttajasi. Öljyn tiedetään muuttavan pintajännitystä, ja siksi toukkien on mahdotonta päästä pintaan hengittämään. Sekoita ruokalusikallinen mitä tahansa ruokaöljyä muutamaan tippaan kaneliöljyä. Jälkimmäisellä on myös pelottava vaikutus hyönteisiin. Ruokaöljyn sijasta voit käyttää myös tippaa astianpesuainetta.

 • Hyttysten puremien hoito ja ehkäisy – kasvit ja eteeriset öljyt pelottamaan hyttysiä

  On myös monia kasveja, jotka eivät ole suosittuja näiden hyönteisten suhteen ja jotka voidaan siksi sijoittaa tai istuttaa mahdollisimman lähelle istuinaluetta. Näitä ovat muun muassa tomaatit, basilika ja laventeli. Muita pelotteita ovat: ruohosipuli, kissanminttu ja sitruunaruoho, salvia, laakerinlehti, sitruunamelissa, minttu, eukalyptus, rosmariini, bergamotti ja tuoksuva pelargonium. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää mainittujen kasvien eteerisiä öljyjä (esim. Potpourrin koristeluun) sekä tuoksukynttilöitä, kylpysuoloja ja vastaavia.

  Vaihtoehtona suihkeelle eteeriset öljyt ovat myös erinomaisia ​​ihon suojaamiseen. Tätä varten yhdistä muutama tippa eteeristä öljyä oliiviöljyyn. Sitrusmaut sopivat tähän, mutta niitä ei tule käyttää ennen auringonottoa tai kun olet jo palanut. Kun käytät hajusteita, vältä makeita hajuja.

Suitsuke tikkuja vastaan ​​hyttysiä puutarhassa ja talossa

 • Savua hyttysiä vastaan

  Tiedetään myös, että hyttyset eivät pidä lainkaan savusta. Joten voit myös käyttää sitä. Jos sinulla on grilli -ilta, saat tämän suojan ainakin automaattisesti osan illasta. Muissa tapauksissa suitsuketikkaat toimivat erittäin hyvin. Ne ovat miellyttäviä sinulle ja vieraillesi, mutta pelottavat hyönteisiä. Salvialehdet ovat myös loistava ratkaisu. Tarvitset kuivattuja lehtiä, joita murennat ensin hieman uuninkestävässä kulhossa. Kulho tai lautanen suitsuketikkuille toimii hyvin. Sytytä ne sitten.

 • valkosipuli

  Valkosipulin sanotaan myös olevan epämiellyttävä haju hyttysille. Jos pidät siitä, sinulla on hyvä syy käyttää sitä.

 • Kiistanalainen B -vitamiini.

  Ei ole harvinaista kuulla, että B -vitamiinin on tarkoitus muuttaa kehon hajua ja siten estää hyttysiä. Näin sanotaan erityisesti B1 -vitamiinista. Tästä ei kuitenkaan ole tieteellistä näyttöä. Lisäksi on olemassa monia erilaisia ​​hyttysiä, ja vaikka B -vitamiinin pitäisi auttaa joitain niistä, se ei tarkoita, että se estäisi kaikkia muita. Haluatko kokeilla tätä korjaustoimenpidettä, on täysin sinun päätöksesi. Se on kuitenkin tehtävä lääkärin kuulemisen jälkeen yliannostuksen välttämiseksi.

Hyttysen puremat – mikä auttaa puremisen jälkeen?

Pelottaa hyttysiä ja hoitaa puremia Nauti kesästä

Laaja valikoima korjaustoimenpiteitä on osoittautunut sukupolvien ajan, kun on tarkoitus päästä eroon ärsyttävästä kutinaa ja lievittää hyttysen puremia. Vaikka joitain näistä pidetään vanhentuneina, toiset ovat suosittuja menetelmiä. Kokeile vain itse, mikä toimii sinulle parhaiten. Olemme koonneet muutamia muunnelmia, joita voit käyttää hyttysen puremien hoitoon. Tässä on joitain tuotteita, joita löydät apteekista. Esittelemme kokeiltuja ja testattuja kotilääkkeitä hyttysen puremien hoitoon yksityiskohtaisesti toisessa artikkelissa.

Käsittele hyttysten puremia apteekin tuotteilla

Hyttysen puremiin, voiteisiin, voiteisiin ja geeleihin, jotka lievittävät kutinaa

Voit lievittää hyttysen puremien kutinaa voiteella, voiteella tai geelillä ja siten hoitaa hyttysen puremia heidän avullaan. Näiden kosmeettisten valmisteiden tehtävänä on jäähtää ompeleet. Käytätkö geeliä hyttysen puremiin tai käytät voidetta hyttysen puremiin, sillä ei periaatteessa ole väliä. On parasta saada neuvoja paikan päällä ja kokeilla sitten tuotetta. Sinun on ehkä kokeiltava useita niistä, kunnes löydät jotain, johon olet tyytyväinen. Kokonaisuutena voidaan kuitenkin sanoa, että suurin osa tarjotuista tuotteista on erittäin luotettavia. Vältä tuotteita, jotka sisältävät alkoholia, hajusteita tai lisävärejä. Apteekista voit myös ostaa jäähdytystelat, jotka säilytetään jääkaapissa ja joilla on siten jäähdyttävä vaikutus. Toinen vaihtoehto on suihkeet, jotka ovat ehkä pisimpään kestävä vaihtoehto kaikista mainituista korjaustoimenpiteistä. Kun käsittelet hyttysen puremia näillä tuotteilla, muista, että nämä menetelmät vain lievittävät oireita eivätkä auta parantamaan puremaa. Jos tuotteet on tarkoitettu vauvoille tai lapsille, sinun tulee ehdottomasti mainita se apteekissa, koska silloin kemikaalit ovat tabu! Vain luonnollisia ainesosia käytetään.

Lievittää ja parantaa pistelyjä jäähdyttämällä lämpöä ja muita vinkkejä

Lämpö sopii hyvin hyttysen puremien hoitoon. Ja tätä tarkoitusta varten kehitettiin erikoiskynät. Jos haluat hoitaa hyttysen puremia kynällä, sinulla on valittavana eri lämpökynät, mutta myös mekaaninen kynän parantaja, joka imee hyttysmyrkyn haavasta, ja sähköinen pureman parantaja, joka käyttää sähköä karkottaakseen kutina. Apteekki voi antaa sinulle tarkempia tietoja ja auttaa sinua tekemään valinnan.

Olet ehkä jo kuullut, että kortisonivoide voi auttaa hyttysen puremien hoidossa. Itse asiassa voiteissa oleva kortisoni voi helpottaa kutinaa jossain määrin, koska se viilentää ihoa ja ennen kaikkea parantaa tulehdusta. Jos kerma sisältää vähemmän kortisonia, voit saada sen apteekista käsin. Siitä huolimatta, kuten aina, on suositeltavaa käydä lääkärissä varmuuden vuoksi.

Hyttysen puremat ja homeopatia

Homeopatia hyönteisten puremille ja hyttysille Luonnonmukaiset tuotteet

Voit myös käyttää homeopatiaa, jos haluat hoitaa hyttysen puremia. Myös täällä on erilaisia ​​voiteita, voiteita ja geelejä, joita voit tiedustella apteekista. On tärkeää, mitkä oireet laukaisevat hyttysen pureman, jotta voidaan määrittää oikea korjaustoimenpide. Näin ollen on suositeltavaa saada aine vain pistämisen jälkeen eikä pidä sitä esimerkiksi kotona, koska kaikki tuotteet eivät auta kaikissa tapauksissa. Anna meidän neuvoa sinua. Muuten kaikki kotilääkkeet ovat myös homeopaattisia.

Homeopaattiset lääkkeet, joita käytetään yleisesti hyttysten puremien hoitoon:

 • Pallot
 • Ledum
 • Apis
 • Caladium
 • Cantharis

Kuten jo mainittiin, näitä lääkkeitä käytetään eri oireisiin ja joissakin tapauksissa myös ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Caladium auttaa esimerkiksi silloin, kun kutina lisäksi tuntuu polttava kipu. Jos haluat hoitaa hyvin kutisevia hyttysenpisteitä tai jos hyttysen puremat ovat saaneet tartunnan, Ledum on jälleen erittäin sopiva. Tästä syystä sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa etukäteen, koska vain hän voi tehdä parhaan päätöksen oireiden perusteella ja määrätä sopivan lääkkeen.

Käsittele naarmuuntuneita hyttysen puremia

Älä naarmuta, jos kutittaa, jäähdytä ommel

Riippumatta siitä, kuinka pahasti hyttysen purema kutittaa, sinun ei pitäisi naarmuttaa sitä. Tämä ärsyttää ihoa entisestään ja tulehdus pahenee entisestään. Se voi myös aiheuttaa avoimia haavoja ja kun alue on naarmuuntunut, tartuntariski kasvaa. Jos et kuitenkaan voi lopettaa naarmuuntumista ja jos sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä jotain kutinaan, kipsi voi olla erittäin hyödyllinen. Hyttysen puremien peittäminen laastarilla on myös hyvä vinkki, jos purema on jo naarmuuntunut naarmuuntumisen estämiseksi. Hyvin kokeiltu sinkkivoide on myös hyvä apu tässä. Sitä käytetään usein kutinaa vastaan, mutta se on pikemminkin tarkoitettu haavojen nopeampaan paranemiseen, minkä vuoksi on hienoa, jos haluat hoitaa naarmuuntuneita hyttysen puremia. Sitä voidaan käyttää useita kertoja päivässä.

Hyttysen puremat – milloin mennä lääkäriin?

Hyttysen puremat hoitavat aikuisia ja lapsia lääkärin kanssa allergioista ja tulehduksista

Hyttysen puremat eivät yleensä aiheuta huolta, ja niitä voidaan hoitaa edellä mainituilla korjaustoimenpiteillä tai yksinkertaisilla kotihoidoilla, joten lääkärikäynti on tarpeeton. Komplikaatioita voi kuitenkin esiintyä harvinaisissa tapauksissa. Toisaalta allerginen reaktio on syy mennä lääkäriin tai jopa päivystykseen välittömästi. Mutta vaikka hyttysen puremat aiheuttavat turvotusta, alueet ovat paksuja, kuumia, punoittavia tai jopa tuskallisia, sinun ei pitäisi odottaa enää. Kaikki nämä voivat olla merkkejä tulehduksesta, joten lääkärin tulisi hoitaa hyttysen puremat. Käynti lääkärissä voi olla hyödyllinen myös, jos olet epävarma siitä, mitkä lääkkeet ovat parhaita ehkäisyyn ja hoitoon.

Previous Post
Remontoitu moderni asunto, jossa on tyylikäs sisustus
Next Post
Rakenna lintuhuone itse – 9 mielenkiintoista ideaa ja ohjeet