15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vierailu yrttien ja lääkekasvien maailmaan – horehound on vuoden 2018 painopiste

Kulinaariset yrtit lääkekasvit vaikuttavat terveyteen

Se auttaa yleisimpiin vaivoihin, joita nykyään on, ja silti se on suuri tuntematon. Puhumme horehoundista, jonka on tarkoitus auttaa ruoansulatusongelmiin ja vuotavaan nenään ja joka sai vuoden lääkekasvin palkinnon vuonna 2018. Kasvilla on koti Välimeren alueella, mutta myös puutarhassa kotona, aurinkoisella paikalla, kasvi menestyy loistavasti.

Lyhyt muotokuva lääkekasveista

Horehound Marrubium vulgare lääkekasvien vaikutus

Horehound -kasvin lehdistä valmistetaan yleensä teetä, joilla on kaksi vaikutusta: ne lievittävät hengityselinsairauksia ja auttavat sappia sulamaan rasvaa. Ainoa ongelma kasvien kanssa on, että horehound ei ole erityisen suosittu. Siitä valmistetut teet ovat liian katkera. Muiden yrttien kanssa sekoitettu tee on varsin maukasta ja koirasi voi kokea elpymisen tässä seoksessa.

Vuoden inkiväärilääkekasvi 2018

Paremmin tunnettu on juuri, joka johtaa “Vuoden lääkekasvi“Inkivääri valittiin. Mukula on kotoisin Aasiasta ja siellä ei ole mikään salaisuus, että mukulalla on kipua lievittäviä, antispasmodisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Luettelo muista inkiväärin käyttöalueista on pitkä:

– toimii liikepahoinvoinnin kanssa

– optimoi ruoansulatuskanavan prosesseja (estää turvotusta)

– sillä on kipua vähentävä vaikutus (esim. reumaan, selkäkipuun, migreeniin, kuukautiskipuihin)

– sillä on antispasmodinen ja kasvainten vastainen vaikutus

Mikä antaa inkiväärille sen erityisen aktiivisen kaavan, on myös juuren eteerinen öljy. Käytännön vinkki: Jotta tämä eteerinen öljy ei irtoa vahingossa, vain korkkikerros on kaavittava varovasti pois. Erite sijaitsee suoraan alla. Mukulaan on piilotettu shogaol ja gingerol, kaksi ainetta, jotka ovat vastuussa inkiväärin mausteisuudesta.

Hyvä on hyvää – iholla tai sisältä

Yrtit ja eteeriset öljyt vaikuttavat terveyteen

Riippumatta siitä, mikä on erityisen suosittua tai jopa palkitaan – yrttien ja öljyjen maailmassa, Se, mitä verkkosivustot, kaupat ja tietysti ”yrttien noidat” käsittelevät, on asianomaiselle hyväksi. Vaikutus voidaan saada aikaan hyvin eri tavoin:

– Eteeriset öljyt rauhoittavat sekä aromaterapiassa että hierontaöljynä.

– Yrttimuunnelmat jalostetaan teeksi tai rauhoittavana teeseoksena ja takaavat miellyttävän tunteen kulutettuna. Jotkut seokset myös puhdistavat, rauhoittavat tai vahvistavat immuunijärjestelmää.

– Toinen osa kasviperäistä maailmaa on ihmisten hoitaminen esimerkiksi luonnonkosmetiikan avulla. Kun yrttejä käsitellään voiteiksi, voiteiksi ja muiksi tuotteiksi, niillä voi olla positiivinen vaikutus ihmisiin – ja näet sen.

Excursus: Keittiöyrtit sopivat erityisesti kulutukseen

Keittiö yrtit lääkekasvit vaikutus taulukko

Ne eivät tietenkään ole lääkekasveja, mutta kulinaariset yrtit maistuvat vähintään yhtä hyviltä ja tekevät ihmisille hyvää – vaikka he eivät olisi saaneet niistä ylimääräistä palkintoa. Tämä osoittaa, mitä he voivat tehdä selkeä taulukko ravitsemusasiantuntijoista:

Lääkekasvivaikutus
basilika … auttaa vatsavaivoihin ja ummetukseen.
tilli … auttaa ruoansulatusongelmiin ja unihäiriöihin.
Eberraute … on myös houkuttelevampi nimi ja sitä kutsutaan cola -yrtiksi. Yrtin kärjet maistuvat todella kofeiinipitoiselta juomalta. Mountain rue -vaikutelma on kuitenkin erilainen: sillä on anti-inflammatorinen vaikutus ja se stabiloi vatsaa.
rakuuna … edistää aineenvaihduntaa ja optimoi ruoansulatusta.
krassi … on luonnollinen tapa tuntea itsensä nopeasti uudelleen hyväkuntoiseksi ja ketteräksi. Rauta, foolihappo, kalsium ja C -vitamiini saavat kehon liikkeelle.
meirami … auttaa lievittämään vatsan ja suoliston kouristuksia.
oregano … toimii hyvin ruoansulatuskanavan kouristuksiin.
persilja … toimii kuin rauhoittava pilleri vatsaan ja suolistoon. Immuunijärjestelmää vahvistaa korkea vitamiinipitoisuus.
piparminttu … lievittää oksentelua ja pahoinvointia ja sillä on antispasmodinen vaikutus.
rosmariini … alkaa ihmisen päästä. Päänsärky katoaa, stressi muuttuu kestävämmäksi ja masennustilat voivat myös lievittyä. Rosmariini toimii täysin luonnollisella tavalla verenkiertohäiriöihin, kouristuksiin ja liman kertymiseen.
salvia … on klassikko kurkkukipuun ja vilustumiseen. Vatsa rauhoittuu ja liiallinen hikoilu tasaantuu.
ruohosipuli … on puutarhayrtti, jolla on ennaltaehkäisevä vaikutus. Ruohosipuli estää valtimoiden kalkkeutumista ja sillä on sekä diureettisia että antibakteerisia ominaisuuksia.
Suklaa minttu … todella olemassa. Yrtti, joka muistuttaa hieman suklaan ja mintun yhdistelmää, auttaa vatsavaivoihin.
timjami … on erityisen hyödyllinen vilustumisen ja yskän oireiden parantamisessa. Yrtti – yleensä infusoituna teena – on tehokas myös astman ja muiden hengityselinsairauksien hoidossa.
Sitruunavoide … auttaa nukahtamisongelmissa ja rauhoittaa sinua. Sitruunamelissa on myös hyvä yrtti, kun sitä käytetään ennaltaehkäisevästi – infektioiden estämiseksi.

Käytännön vinkki: Yrtit maistuvat parhaalta tietysti suoraan sängystä. Tämä artikkeli näyttää, miten idea omasta yrttitarhasta voidaan parhaiten toteuttaa. Jotkut toimintatavat on jo esitetty. Lisäksi on olemassa erilaisia ​​yrttejä, jotka auttavat painonpudotuksessa.

Lääkekasvit minttu tilli tee vaikutus terveys

Kuva 1: pixabay.com © stux (CC0 Public Domain)

Kuva 2: flickr.com © Andrey Zharkikh (CC BY 2.0)

Kuva 3: pixabay.com © Couleur (CC0 Public Domain)

Kuva 4: pixabay.com © Nawalescape (CC0 Public Domain)

Kuva 5: pixabay.com © donterase (CC0 Public Domain)

Kuva 6: pixabay.com © congerdesign (CC0 Public Domain)

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!