15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Siksi inkiväärivesi on terveellistä! Kaikki valmistuksesta, vaikutuksista ja käytöstä

Anna inkivääriveden hautua

Inkivääri, Zingiber officinale -kasvin juuri, on kotoisin Kaakkois -Aasiasta ja sitä on käytetty yrttilääketieteessä tuhansia vuosia. Inkiväärikasvi sisältää runsaasti luonnollisia aktiivisia ainesosia, jotka voivat edistää terveyttämme ja hyvinvointiamme. Inkivääri- tai inkivääri -tee valmistetaan lisäämällä tuoretta inkivääriä kiehuvaan veteen ja siivilöimällä se sitten kylmään. Vaikka inkiväärivedellä käytetään enimmäkseen ruoansulatuskanavan häiriöitä, sillä on useita hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Lue lisää inkivääriveden eduista, käyttötavoista ja sivuvaikutuksista.

Valmista inkivääri vettä

Valmista inkivääriä ja tee resepti itse

Jos haluat valmistaa inkivääriteetä, lisää raastettu tai viipaloitu raaka inkivääri kiehuvaan veteen ja anna sen hautua vähintään 10 minuuttia ennen rasittamista. Voit muuttaa suhdetta haluamasi voimakkuuden mukaan.

Koko resepti:

  1. Raasta 1,5 tl tuoretta inkivääriä.
  2. Kiehauta 4 kupillista vettä.
  3. Laita inkivääri veteen.
  4. Poista vesi liedeltä.
  5. Anna inkiväärin hautua noin 5-10 minuuttia.
  6. Siivilöi neste poistamaan inkiväärin palaset.
  7. Anna veden jäähtyä riittävästi tai laita se jääkaappiin ja juo kylmänä.

Inkiväärillä on voimakas, pistävä maku. Tämän vuoksi jotkut ihmiset haluavat lisätä hunajaa tai sitruunaa maun parantamiseksi. Inkiväärivettä sitruunamehulla käytetään osana detox -hoitoa.

Mitä hyötyä inkiväärivedestä on terveydelle??

Inkivääri vesi hunajalla ja sitruunalla terveellistä ja maukasta

Inkivääri auttaa pahoinvointia vastaan 

Monissa kulttuureissa inkivääriä on käytetty laajalti pahoinvoinnin lievittämiseen. Aiemmin sitä pidettiin myös luotettavana keinona estää sairaus. Se auttaa myös hoitamaan pahoinvointia ja oksentelua, jotka liittyvät erilaisiin sairauksiin, mukaan lukien kemoterapia ja raskaus. Support Care Cancer -lehdessä heinäkuussa 2012 julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että inkiväärin päivittäinen saanti vähensi merkittävästi kemoterapian aiheuttamaa pahoinvointia syöpäpotilailla.

Inkiväärivesi auttaa lievittämään kuukautiskipuja

Inkivääri voi lievittää kouristuksia ja kuukautiskipuja. Jos et halua ottaa pillereitä, voit juoda inkivääriteetä kuukautisten ensimmäisen kolmen tai neljän päivän ajan. Uskotaan, että inkiväärin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat toimia samalla tavalla kuin ei-steroidiset kipulääkkeet, kuten ibuprofeeni.

Valmista inkivääriä sitruunalla ja juo kylmää

Onko inkivääri vesi turvallista raskauden aikana??

Monet tutkijat ovat tutkineet inkiväärin roolia pahoinvoinnin ja oksentelun hoidossa raskauden aikana. Vaikka suurin osa tutkimuksista ei havainnut inkiväärin kulutuksen aiheuttamia haittavaikutuksia raskaana oleville naisille, jotkut naiset voivat kohdata turvallisuusriskejä. Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät mitään lisäravinteita tai yrttejä raskauden aikana.

Tee inkivääri vedestä terveellistä mintulla

Muut inkivääriveden edut:

– Inkivääriveden juominen voi auttaa, Tulehdus, Lievittää nivelten turvotusta ja kipua sairauksissa, kuten nivelrikko ja reuma.

antioksidanttisia ominaisuuksia inkivääri voi auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja, syöpää ja neurodegeneratiivisia sairauksia, kuten Parkinsonin, Alzheimerin ja Huntingtonin tauteja.

Antioksidantit taistelevat reaktiivisia happilajeja (ROS) vastaan, jotka aiheuttavat oksidatiivista stressiä ja vahingoittavat kehon soluja. Jotkut elämäntapavalinnat, kuten alkoholin käyttö, tupakointi tai krooninen stressi, voivat myös lisätä oksidatiivista stressiä. Antioksidanttisten elintarvikkeiden ja juomien, kuten inkivääriveden, kulutus voi auttaa estämään ja torjumaan ROS: n kielteisiä sivuvaikutuksia.

British Journal of Nutrition -lehdessä helmikuussa 2012 julkaistussa artikkelissa todettiin, että inkiväärin tulehdusta ehkäisevät ja antioksidanttiset ominaisuudet hidastavat tiettyjen syöpien leviämistä, mikä viittaa siihen, että inkivääri voi olla lupaava rooli syövän ehkäisyssä.

Inkivääri vesi laihtua terveenä vilustumisen kanssa

– Inkiväärillä voi olla positiivinen vaikutus veren lipiditasoihin ja siten haitallista Alhaisempi kolesterolitaso.

– Inkivääri pystyy siihen Paranna verensokerin hallintaa ja vähentää insuliiniresistenssiä tyypin 2 diabetesta sairastavilla.

– Inkivääri voi auttaa tässä Edistää laihtumista, yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Kuuman inkivääriteen juominen voi auttaa sinua tuntemaan olonsa kylläiseksi ja ruokahalun vähenemään huomattavasti. Tasapainoinen verensokeri estää ruokahalua. Inkiväärissä olevat kuumat aineet stimuloivat aineenvaihduntaa ja edistävät rasvanpolttoa.

Inkivääriveden riskit ja sivuvaikutukset

Valmista kylmä inkivääri vesi sitruunalla itse

Kuten kaikilla yrtti- tai ravintolisillä, inkiväärillä on huono kyky olla vuorovaikutuksessa muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Inkiväärin sivuvaikutukset ovat harvinaisia, mutta jos inkivääriä kulutetaan liikaa, ne voivat ilmetä seuraavasti:

närästys

Ilmavaivat

vatsakipu

Polttaminen suussa

Kuinka paljon inkivääriä päivässä on terveellistä? On suositeltavaa, että tuoretta inkivääriä ei kuluteta enempää kuin 4-5 grammaa päivässä.

Ihmisten, joilla on sydänongelmia, diabetes ja sappikivet, tulee neuvotella erityisesti lääkärin kanssa ennen inkiväärin ottamista. Sinun tulee myös keskustella lääkärisi kanssa inkiväärin ottamisen turvallisuudesta, jos olet raskaana, imetät tai aiot tehdä anestesialeikkauksen.

Inkivääriveden positiiviset vaikutukset ihoon

kaunis nainen hehkuva iho tasainen iho

Inkiväärijuurilla on lämmittäviä ja virkistäviä ominaisuuksia, joten se on erinomainen ihon ja kasvojen puhdistusaine. Inkivääri stimuloi verenkiertoa ja uudistaa kollageenia iholla. Pidä pesuaine poissa silmistäsi, koska inkivääri voi aiheuttaa ärsytystä.

Inkivääri ikääntymistä estävänä aineena

Inkivääri sisältää noin 40 antioksidanttiyhdistettä, jotka suojaavat ihoa ikääntymiseltä. Inkivääri vesi parantaa ihoa poistamalla toksiineja ja stimuloimalla verenkiertoa. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien vaurioita ja pitävät ihon nuorekkaana. Se parantaa joustavuutta ja tekee ihosta kiinteämmän ja nuorekkaamman.

Inkivääriveden vaikutus ihon tonic

Aknea vastaan

Tehokkaana antiseptisenä ja puhdistusaineena inkivääri auttaa pitämään ihon puhtaana, sileänä ja ilman tahroja. Se on myös paras luonnollinen aknea torjuva ase, koska se minimoi puhkeamisen tappamalla ja eliminoimalla aknea aiheuttavat bakteerit.

Kattavaa hoitoa varten voit saada sellaisen Tee inkivääri kasvovesi: Valmistele lisää 1 tl raastettua inkiväärimukulaa 200 ml: aan kiehuvaa vettä. Kun neste jäähtyy, voit siivilöidä sen ja puhdistaa kasvot vanulapulla. Inkiväärivärin käyttöä suositellaan päivittäin.

Voit käyttää sitä myös tasaisen ihon luomiseen Inkivääriset kasvonaamarit yrittää. Nämä auttavat erityisesti hyperpigmentaatiossa ja valkoisissa arpeissa näppylöiden jälkeen. Valmista tätä varten 100 ml inkivääriä. Sekoita 1 rkl hunajaa 3 rkl jauhettuja kaurahiutaleita ja sekoita se jäähtyneeseen inkivääriveteen. Levitä valmis tahna runsaasti iholle siveltimellä ja anna sen vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele sitten huolellisesti. Huomaat pienen parannuksen viikon tai kahden kuluessa. On kuitenkin välttämätöntä tehdä tämä joka päivä, jotta havaittavia tuloksia saadaan.

Inkivääriveden ikääntymisen vaikutus kasvoille

Inkiväärin kulutus voi tukea terveyttäsi ja auttaa myös hoitamaan monia terveysongelmia. Inkivääriveden juominen on myös loistava tapa pysyä nesteytettynä, mikä on tärkeää yleiselle terveydelle.

Previous Post
Korujen tekeminen lapsille – 11 värikästä ideaa, joissa on ohjeet kauniille kaulakoruille ja rannekoruille
Next Post
Tee-se-itse-kuntovälipalat-terveellisiä ja proteiinipitoisia reseptejä