15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tähtianis -vaikutus: yleiskatsaus mahdollisista käyttötarkoituksista ja terveyshyötyistä

Todellinen tähtianis tulee Aasiasta ja on edelleen laajalle levinnyt mantereen kaakkoisosissa. Sen hedelmiä käytetään yskänhoitona ja mausteena. Kasvilla sanotaan olevan yskänlääkkeitä ja antispasmodisia ominaisuuksia, ja hedelmäkapselista valmistetaan teetä tai eteeristä öljyä ja niitä käytetään lääketieteellisesti. Tarkastelemme tarkasti tähtianiksivaikutusta ja luettelemme tähtianiksikasvin 6 mahdollista käyttöä lääketieteessä.

Tähtianis -vaikutus: Mikä on tähtianista?

Tähtianiksimausteen jauhamisohjeet ja käyttö

Tähtianis on perinteisten aasialaisten ruokien salainen ainesosa. Se on kuivattuja tähtimäisiä hedelmiä ja siemeniä ikivihreästä Illicium verum -puusta, joka on kotoisin Kiinasta ja Vietnamista. Tämä lämmittävä, makea mauste antaa liemille ja haudutetuille lihoille enemmän makua. Kuivattuja siemeniä käytetään myös teetä, cocktaileja, keittoja, grillattuja ruokia ja hedelmiä sisältäviä jälkiruokia valmistettaessa. Myös Euroopassa mauste on erittäin suosittu maun vuoksi.

Tähtianiksikasvi yhdellä silmäyksellä

Kasvava tähtianiksikasvi Saksassa Vinkkejä

Todellinen tähtianis on ikivihreiden lehtien puu, joka on kotoisin Kaakkois -Aasiasta. Nykyään on olemassa useita rotuja, joiden korkeus vaihtelee. Ei siis ole ihme, että tähtianiksipensaat ovat nyt saatavilla myös Euroopassa, mutta ne voivat olla myös erittäin korkeita – jopa 18 metriä.

Tähtianiksen kukat ovat samanlaisia ​​kuin magnolia. Sen voimakas tuoksu houkuttelee puutarhaan mehiläisiä ja perhosia. Mutta on myös myrkyllisiä lajeja – joten varovaisuutta suositellaan, kun ostat tähtianista.

Kasvi ei ole kestävä, joten Euroopassa sitä voidaan pitää vain huonekasvina. Kesäkuukausina tähtianista voidaan käyttää parvekkeella tai puutarhassa. Kohtalaisen kostea ja läpäisevä maaperä ja suojaisa sijainti tarjoavat parhaat edellytykset sen nopealle kasvulle. Huolto on melko yksinkertaista. Kasvi tulee toimeen vähällä vedellä ja tarvitsee lannoitetta vain kerran vuodessa. Jos se kasvaa noin 50 cm korkeaksi, sitä on leikattava kolmanneksella. Vain todellisen aniksen siemenet voidaan käsitellä mausteiksi ja kuluttaa; monet lajikkeet ovat myrkyllisiä. Siksi kaikkien pitäisi ennen ostamista selvittää, ovatko hedelmät vain koristeellisia vai voidaanko niitä käyttää keittiössä. Vaikka ne ovat syötäviä, kasvi voi kestää useita vuosia kantaa hedelmää.

Tähtianista parantavat ominaisuudet: Näitä terveyshyötyjä tarjoaa aasialainen mauste

Tähtianiksen parantavat ominaisuudet, mitä terveyshyötyjä mauste tarjoaa

Sen erehtymättömän tuoksun ja houkuttelevan tähtimuotonsa ansiosta tähtianis on ainutlaatuinen, helposti tunnistettava mauste. Se on tunnettu paitsi maustaan ​​ja tuoksustaan ​​myös lääkinnällisistä ominaisuuksistaan. Seuraavassa annamme sinulle yleiskuvan tähtianiksen vaikutuksesta:

 1. Mausteella on antiviraalinen vaikutus. Shikimihappo, joka on tärkeä ainesosa Tamiflu-flunssalääkkeessä, uutetaan tähtianiksesta. Se tukee paranemisprosessia ylempien hengitysteiden sairauksissa ja voi lievittää oireita, kuten kurkkukipua.
 2. Siemenkuoret voivat auttaa pahanhajuista hengitystä vastaan.
 3. Tähtianisöljy voi auttaa hammassärkyyn.
 4. Tähtianiksella on antibakteerisia ominaisuuksia. Erään tutkimuksen mukaan tähtianis -uute voi pysäyttää E. coli -bakteerien kasvun, mikä voi aiheuttaa monenlaisia ​​oireita (kuten ripulia ja keuhkokuumetta). Toinen tutkimus väittää, että mauste on tehokas 67 antibioottiresistenttiä kantaa vastaan.
 5. Tähtianis suojaa sieni -infektioilta. Korealaisen tutkimuksen mukaan tähtianiksiuute ja tähtianisöljy torjuvat tehokkaasti Candida albicans -sientä, joka aiheuttaa emättimen tulehduksia.
 6. Tähtianis on runsaasti antioksidantteja ja A- ja C -vitamiineja ja taistelee vapaita radikaaleja vastaan, jotka aiheuttavat varhaista ikääntymistä.
 7. Tähtianiksella on positiivinen vaikutus sydämeen. Koska se on täynnä antioksidantteja, se voi vähentää kehon vapaita radikaaleja ja estää sydänsairauksia.
 8. Eläinkokeet ovat myös osoittaneet, että tähtianiksen alkoholiuute vähentää painonvaihteluita, säätelee verenpainetta ja suojaa plakkien muodostumiselta valtimoissa.
 9. Useiden tutkimusten mukaan kasvi voi myös tehokkaasti torjua syöpäsoluja vahvan tähtianiksivaikutuksen ansiosta.
 10. Itse siemeniä käytetään naturopatiassa täydentävänä hoitona ruoansulatuskanavan tulehdusta vastaan, koska ne edistävät ruoansulatusta. Kuppi tähtianista teetä pitkän aterian jälkeen auttaa ruoansulatusta ja estää kaasua.
 11. Tähtianis voi myös auttaa verensokerin säätelyssä. Se sisältää anetolia, joka edistää tärkeiden entsyymien muodostumista ja siten edistää hiilihydraattien aineenvaihduntaa.

Mikä on tähtianisöljy?

Tähtianisöljy mitä se on ja käyttää parantamiseen ja rentoutumiseen

Tähtianisöljy saadaan tähtianiksen kuivatuista siemenistä höyrytislaamalla. Siinä on voimakas mausteinen tuoksu ja makea muistiinpano. Tähtianisöljyn vaikutus on verrattavissa siementen vaikutukseen. Se löysää limaa ja hengittämällä auttaa lievittämään ylempien hengityselinten ongelmia. Se löytyy muun muassa yskätippojen, imeskelytablettien ja kuristamisliuosten ainesosaluettelosta. Tuoksuva öljy edistää ruoansulatusta, estää ilmavaivoja, edistää ruoansulatuskanavan toimintaa ja stimuloi ruokahalua. Tähtianisöljyä arvostetaan myös hierontaöljynä sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi.

Eteerisen öljyn vaikutuksia raskaana oleville naisille, imettäville äideille, vauvoille ja pikkulapsille ei ole tutkittu riittävästi, joten sitä ei tule käyttää. Mutta jopa potilaiden, jotka eivät kuulu tähän ryhmään, tulisi ensin keskustella tähtianisöljyhoidosta perheensä lääkärin kanssa.

Tähtianiksen sivuvaikutukset

Tähtianista käytetään ainesosana cocktaileissa

Vaikka tähtianiksen vaikutus kehoon on erittäin hyvä, maustetta tulee käyttää kohtuudella. Käytä vain kiinalaista, ei japanilaista tähtianista. Japanilainen laji on myrkyllinen. Varovaisuutta on noudatettava myös raskaana oleville ja imettäville naisille. Jos sinulla on allerginen reaktio, lopeta tähti -aniksiteen juominen välittömästi ja ota yhteys lääkäriin.

Tähtianiksen korvike

Tähtianista käytetään ainesosana cocktaileissa

Viisitoista vuotta sitten tähtianista oli saatavilla lähes vain apteekeissa. Samaan aikaan sen suosio on kasvanut niin, että se on saatavana useimmissa suurissa supermarkettiketjuissa. Sitä löytyy myös luomuliikkeistä, useimmiten yhdessä muiden mausteiden kanssa. Kuitenkin sitä nähdään harvoin kodin maustehyllyllä. Monet amatöörikokit kohtaavat sitten haasteen löytää korvaava yrittäessään uutta reseptiä. Näin tehdessään he tekevät virheen korvatessaan tähtianiksen aniksella. Itse asiassa näillä kahdella mausteella ei ole mitään yhteistä. Kakkujen ja keksien resepteissä tähtianista voidaan joskus korvata aniksisnappilla. Käytä inkivääriä siipikarjan ruokiin. Tähtianista voidaan korvata myös inkiväärillä kalaresepteissä, mutta tällä kertaa erittäin huolellisesti.

Varoitus: Japanilainen tähtianis, joka näyttää hyvin samankaltaiselta kuin mauste, on myrkyllistä eikä sitä saa käyttää missään olosuhteissa!

Mikä on tähtianista? Tähtianiksen kulinaariset käyttötavat

Tähtianis -mausteen käyttö evästeissä jouluresepteissä

Kiinassa ja Vietnamissa keittoissa, liemissä ja patoissa oleva tähtianis keitetään kokonaisena ja poistetaan sitten astiasta ennen tarjoilua. Se sopii hyvin sitrushedelmien, kanan ja naudanlihan kanssa ja antaa ruoille makean muistiinpanon. Jauhettaessa tähtianiksella on voimakkaampi tuoksu ja sitä voidaan lisätä elintarvikkeisiin ja leivonnaisiin pieninä määrinä.

Anis ja tähtianis: mitä eroa on??

Tähtianiksimauste yskän ja kurkkukipujen hoitoon

Samanlaisten nimien ja lakritsin maun lisäksi nämä ovat kaksi eri kasveja, jotka eivät liity toisiinsa. Anis kuuluu Apiaceae -heimoon, johon kuuluu myös tilli, ja sitä kasvatetaan ja käytetään Välimeren maissa. Tähtianis kuuluu Magnolia -perheeseen, on yleistä Aasian maissa ja sen tuoksu on voimakkaampi.

Kevyttä tähtianista reseptejä

Valmista tähtianis -teen resepti mausteen kanssa

 Jauhaa tähtianista

Tähtianista käytetään ruokia ja jälkiruokia jalostamaan. Sitä käytetään usein tähän tarkoitukseen. Voit jauhaa tähtianista sähköisellä kahvimyllyllä. Itse asiassa melkein kaikki mausteet, jopa kanelitangot, voidaan jauhaa siihen. Voit käyttää tähän tarkoitukseen myös Thermomix -laitetta. Ennen kaikkea on tärkeää pestä ja huuhdella laite huolellisesti ja antaa sen kuivua kokonaan yön yli. Jos haluat jauhaa useita mausteita, voit säästää puhdistamisen vaivaa ja poistaa maustejäämät harjalla. Joten sinun ei tarvitse pestä kahvimyllyä ja mausteet eivät tartu reunaan.

Jos et halua jauhaa tähtianista, voit laittaa 1 rkl kasviöljyä pannulle ja lämmittää sen ja kuullottaa tähdet hetken aikaa.

Valmista tähtianista teetä

Täytä vedenkeitin vedellä ja kiehauta. Laita 1-2 tähtianiksen hedelmäkapselia kuppia kohti teekannuun ja anna sen hautua 10-15 minuuttia. Siivilöi tee ja makeuta se hunajalla. Juo jopa 3 kuppia päivässä aterioiden jälkeen ruoansulatuksen helpottamiseksi.

Kanansiivet soijakastikkeella

Kanan jalat soijakastikkeella ja tähtianiksella

Kuumenna puoli kiloa kanansiipiä kupillisella soijakastiketta ja 3 kupillista vettä kiehuvaksi suuressa kattilassa ja hauduta sitten miedolla lämmöllä. Leikkaa 2,5–5 cm pitkä pala inkivääriä viipaleiksi, murskaa 3 valkosipulinkynttä ja lisää 3 rkl sokeria, kanelitanko ja 3 tähtianiksen siementä. Hauduta 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää.

Haudutetut päärynät

höyrytetty päärynä resepti tähtianiksella

Kuumenna 2 kupillista kuivaa punaviiniä, ⅔ kupillista sokeria, ½ kupillista vettä ja 4 tähtianiksen siementä suuressa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Vähennä lämpöä ja hauduta 10 minuuttia. Lisää 3 päärynää, kuorittu, puolitettu ja kivetön. Hauduta noin 25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja neste saa siirappin sakeuden.

Tähtianis on erittäin monipuolinen mauste, jota käytetään lukuisten ruokien ja juomien valmistukseen. Mauste on peräisin Aasiasta, ja Saksassa sitä voidaan viljellä vain rajoitetusti. Koska tähti aniksen lajikkeita on nyt lukuisia, kannattaa kysyä, ovatko hedelmäkapselit syötäviä. On olemassa monia tähtianiksen lajikkeita, jotka ovat myrkyllisiä eivätkä sovellu kulutukseen. Tähtianiksen vaikutus voidaan kuvata positiiviseksi. Siitä huolimatta on sivuvaikutuksia, joten jokaisen tulisi kysyä neuvoa perhelääkäriltään annostuksesta ja käyttöajasta.

Previous Post
Korujen tekeminen lapsille – 11 värikästä ideaa, joissa on ohjeet kauniille kaulakoruille ja rannekoruille
Next Post
Tee-se-itse-kuntovälipalat-terveellisiä ja proteiinipitoisia reseptejä