15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ylivelkaantuminen ja sen vaikutus terveyteen: Miten velkaneuvonta ja velan uudelleenjärjestely voivat auttaa

Liiallinen velkaantuminen aiheuttaa taloudellisia ongelmia

Asianosaiset maksavat kalliisti veloistaan ​​- ei vain omilla rahoillaan, vaan myös terveydellään. Syy: Velka voi saada sinut sairaaksi ja sairaus puolestaan ​​voi johtaa taloudellisiin ongelmiin. Tämä luo noidankehän. Yleisimpiä ylivelkaantumisen aiheuttamia sairauden oireita ovat unettomuus, ahdistuneisuus, masennus ja stressin oireet. Usein ylivelkaantumisen seuraukset eivät koske vain ylivelkaantuneita itseään, vaan myös ystäviä ja perhettä.

Velkaantuneet ihmiset ovat todennäköisemmin sairaita

Liiallinen velkaantuminen aiheuttaa sairaita päänsärkyjä

Velkaantuneilla on tapana aluksi tukahduttaa ja kieltää taloudelliset ongelmansa. Asiantuntija -apua pyydetään usein vain silloin, kun velka on jo hyvin korkea. Tämä aiheuttaa todellisen riskin terveydelle, koska mitä kauemmin kärsivät elävät ylivelkaantuneina, sitä pahemmat terveysvaikutukset ovat. Seuraavat oireet eivät ole harvinaisia:

  • Mielialan vaihtelut
  • paniikki
  • stressi
  • univaikeudet
  • masennukset
  • päänsärky

Monet ihmiset, jotka hakevat velkaneuvontaa hyvin myöhään, kärsivät vakavista terveysongelmista. Jokaisen seitsemännen asianomaisen henkilön kohdalla ei ole mahdollista lähitulevaisuudessa maksaa velkojaan riippuvuuden tai sairauden vuoksi. Käytännössä on kuitenkin myös osoitettu, että onnistunut velkajärjestely voi parantaa merkittävästi terveydentilaa.

Velka ja riippuvuus vaikuttavat toisiinsa

Ylivelkaantuminen aiheuttaa terveysriippuvuutta

Lisäksi velka johtaa usein riippuvuuteen ja riippuvuus puolestaan ​​voi lisätä velkaa. Ihmiset, jotka kärsivät riippuvuudesta, ovat erityisen alttiita ylivelkaantumiselle. Lisäksi riippuvuusongelmat, kuten rahapelit, alkoholi, lääkitys tai huumeriippuvuus, voivat johtua myös taloudellisista vaikeuksista. Usein kärsivät yrittävät tukahduttaa todellisuuden. Ei ole harvinaista, että riippuvaiset eivät enää avaa laskujaan, joten kuukausittaisten kuormien katsaus katoaa kokonaan.

Liiallinen velkaantuminen voi johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen

Ylivelkaantumisen vaikutus terveyden sosiaaliseen eristäytymiseen

Toinen ongelma on se, että ylivelkaantumisella ei ole vain merkittäviä vaikutuksia terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin, vaan se vaikuttaa myös sosiaaliseen ympäristöön. Mitä suurempi velkavuori, sitä suurempi psykologinen taakka. Siksi velalliset eristyvät usein sosiaalisesta ympäristöstään häpeän ja pelon vuoksi. Velkaongelmat pidetään salassa ja yhteiset keskustelut eivät ole enää mahdollisia, koska siihen ei ole tarpeeksi rahaa. Siksi ylivelkaantumisen seuraukset vaikuttavat paitsi velallisiin myös ystäviin ja perheenjäseniin. Tietenkin voi myös tapahtua, että sosiaalinen ympäristö etääntyy asianomaisesta henkilöstä, kun se saa tietää velkaongelmista. Tämä on erityisen huono niille, joita asia koskee.

Masennus ei ole harvinaista ylivelkaantumisella

Ylivelkaantuminen vaikuttaa terveyslamaan

Jatkuva stressi velasta voi olla erityisesti mielisairaudet, kuten masennus tai suosia psykooseja. Mainzin yliopiston tutkimus osoittaa, että kahdeksan kymmenestä ylivelkaantuneesta on sairaita. Tämän seurauksena kärsivät kärsivät useammin mielisairauksista. Lisäksi mielenterveysongelmista kärsivät useammin velat. Tämä pätee erityisesti maanis-masennukseen. Maniavaiheessa he yleensä käyttävät rahaa hallitsemattomasti, mikä voi johtaa velkaan. Toisaalta masentuneet ihmiset pitävät ostamista usein korvaavana tyytyväisyytenä. Tämä saa heidät hetkeksi iloiseksi ja onnelliseksi. Tästä seuraa jälleen noidankehä: Ylivelkaantuneet kärsivät suuremmasta psyykkisestä stressistä ja ihmiset, joilla on psyykkisiä ongelmia, joutuvat todennäköisemmin ylivelkaantuneisiin tilanteisiin.

Velkaneuvonta voi auttaa

Toimenpiteet ylivelkaantumista vastaan ​​Velkaneuvonta Velan uudelleenjärjestely

Mutta yksi asia on myös varma: ihmiset, jotka hakevat ammatillista apua varhaisessa vaiheessa velkaneuvonnan kautta, kärsivät vähemmän todennäköisesti toissijaisista sairauksista, kuten masennuksesta, kuin ihmiset, jotka haluavat saada taloudellisen ahdistuksensa hallintaan itse. Usein on esimerkiksi uudelleenjärjestely loistava tapa alentaa korkotaakkaa ja saada takaisin lainat. Mukaan Finanzcheck.de Tällainen uudelleenjärjestely kannattaa aina, jos uuden lainan korko on niin alhainen, että rahaa säästyy ennenaikaisesta takaisinmaksusta huolimatta. Tämä koskee usein esimerkiksi tililuottoa ja vanhempia lyhennyslainoja, jos korot olivat vielä korkeammat niiden allekirjoittamisen yhteydessä.

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita