15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koronaviruspäivitys: Voiko Covid-19 laukaista Guillain-Barrén oireyhtymän?

Viimeisimmän koronaviruspäivityksen mukaan SARS-CoV-2 voi laukaista harvinaisia ​​autoimmuunisairauksia, kuten Guillain-Barrén oireyhtymää. Monilla tartunnan saaneilla ihmisillä on lieviä oireita tai ei lainkaan oireita. Joissakin tapauksissa tauti on kuitenkin vakava. Lisäksi tutkijat ovat usein tunnistaneet neurologisia tiloja COVID-19: ssä. Kuten tutkijat äskettäin ilmoittivat, uusi patogeeni voi myös laukaista pelätyn oireyhtymän.

Onko vaaraa tämän koronaviruspäivityksen jälkeen??

aasialainen nainen katsoo kelloaan suusuojalla varustetulla koronaviruspäivityksellä

Kuten Itävallan terveysportaalissa “Gesundheit.gv.at” on selitetty, Guillain-Barrén oireyhtymä (GBS) on hyvin harvinainen autoimmuunisairaus. Immuunijärjestelmä hyökkää kehon ääreishermosoluja vastaan. Tämä tapahtuu aivojen ja selkärangan ulkopuolella. Immuunisolut tuhoavat eristävän myeliinivaipan. Tauti, joka tunnetaan myös nimellä “akuutti idiopaattinen polyneuriitti”, voi johtua myös uudesta koronaviruksesta. Tutkijat pelkäävät, että tällainen infektio voi nopeammin aiheuttaa vakavia neurologisia komplikaatioita COVID-19: stä, jopa lapsilla.

lääkäri suojavaatteissa analysoi covid-19-koronaviruksen verinäytteen

Saksan neurologian yhdistyksen (DGN) äskettäisen ilmoituksen mukaan Guillain-Barrén oireyhtymä (GBS) voi jo liittyä COVID-19-tautiin. Pian tämän jälkeen julkaistiin kaksi muuta julkaisua Euroopasta julkaisuissa “New England Journal of Medicine” ja “Neurology”, joissa kuvataan GBS- ja GBS-variantteja COVID-19-potilailla. GBS kehittyy usein infektioiden seurauksena, esimerkiksi suoliston bakteeri -infektion tai sytomegalovirusinfektion (CMV) jälkeen.

kädet kumikäsineillä pitävät symbolista koronavirusta mustana

Koronavirus on nyt myös yksi taudinaiheuttajista. Vaikka infektioon liittyvän GBS: n esiintyminen kestää usein kahdesta neljään viikkoa, SARS-CoV-2-infektio sai tämän vakavan neurologisen komplikaation viiden tai kymmenen päivän kuluttua.

Hengityslihakset voivat vaikuttaa

pyörätuolin sairaalahuone covid 19 yhdessä guillain barrén oireyhtymän kanssa. jpg

Kuten DGN selittää, Guillain-Barrén oireyhtymä (GBS) on vakava neurologinen sairaus. Perifeeristen hermojen myeliinivaippa vaurioituu liiallisesta autoimmuunireaktiosta, usein infektion seurauksena, joten hermokuidut eivät voi enää lähettää ärsykkeitä. Antinukleaariset auto -vasta -aineet veren hermokalvojen komponentteja (gangliosideja) vastaan ​​ovat usein havaittavissa GBS: ssä. Seurauksena on halvaus, joka yleensä alkaa molemmin puolin jalkoja ja leviää sitten käsiin ja kasvoihin. Joillakin potilailla tämä voi jopa vaikuttaa hengityslihaksiin, joten lääkäreiden on ehkä tuuletettava niitä.

koronaviruksen päivityksen sininen painike valkoisella näppäimistöllä

DGN: n mukaan sairastuneet saavat joko suuriannoksisia laskimonsisäisiä immunoglobuliineja tai heille tehdään plasmafereesi. Tämä on kehon ulkopuolinen verenpuhdistus, jossa tämän taudin aiheuttavat autovasta -aineet suodatetaan pois. Oireiden häviäminen kestää usein useita viikkoja, ja joillakin potilailla on jatkuvia neurologisia oireita.

GBS: n oireet koronaviruspäivityksen mukaan

Covid 19 -infektiopotilas sairaalahoidossa

Tiedetään, että noin kolme neljäsosaa kaikista GBS -tapauksista johtuu infektioista, johtuvatpa sitten suoliston bakteeritulehduksesta Campylobacter -bakteereilla, ylempien hengitysteiden infektiosta sytomegaloviruksella tai muilla viruksilla. SARS-CoV-2: een liittyvät GBS-tapaukset on nyt raportoitu ensimmäistä kertaa mainituissa aikakauslehdissä. Ensimmäinen koronaviruksen aiheuttaman GBS-tapauksen raportti koskee 61-vuotiasta naista Kiinasta. Hänet vietiin klinikalle alaraajojen halvaantumisen vuoksi. Potilaalla ei kuitenkaan ollut hengitysoireita, kuumetta tai ripulia. Hänen halvaantumisensa levisi seuraavien kolmen päivän aikana.

dominoefekti covid 19 lopettaa koronaviruspäivityksen

Koronaviruspäivityksen mukaan lääkärit ovat tehneet immunoglobuliinihoitoa naisille. Kahdeksantena päivänä potilaalle kehittyi yskää, kuumetta ja hänellä oli merkkejä viruksen keuhkokuumeesta rinnassa. SARS-CoV-19-kurkkupuikko oli positiivinen. Tästä syystä kirjoittajat keskustelevat assosiaatiosta GBS: n kanssa. Koska klassiset COVID-19-oireet ilmenivät kuitenkin vasta viikon kuluttua GBS: n puhkeamisesta, lääketieteen ammattilaisten on myös otettava huomioon mahdollisuus, että molemmat sairaudet esiintyvät satunnaisesti.

Tämä viesti sisältää vain yleisiä tietoja, joita ei pidä käyttää itsediagnoosiin tai hoitoon.

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita