15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Onko koronatartunta pääasiassa nenän kautta? Uusi tutkimus antaa vastauksen

Tutkijat ovat jo tietoisia siitä, että uusi koronavirus tarttuu samalla tavalla kuin Sars -virus vuodesta 2003. Siitä huolimatta on epäselvää, mikä on todennäköisin siirtoreitti. Jos tiedämme, miten Covid-19 pääsee useimpien tartunnan saaneiden kehoon, voimme ryhtyä asianmukaisiin suojatoimenpiteisiin. Cote d’Azurin yliopiston tiedemiesryhmä haluaa vastata arkaluonteiseen kysymykseen. Tutkijat tutkivat limakalvon, nenän, silmien ja useiden sisäelinten soluja. Tavoite: selvittää, mitkä kehon solut sisältävät proteiineja ACE2 ja TMPRSS2. Virukset, kuten Sars ja Corona, käyttävät ihmiskehoon juuri näitä erityisiä sisäänmenoproteiineja. Miten korona -infektio todella tapahtuu?

Miten koronatartunta tapahtuu? Tutkijat antavat vastauksen

Korona -infektio nenän kautta uusi tutkimus

Tutkimuksessa tutkittiin myös tärkeiden sisäelinten, kuten sydämen ja maksan, soluja. Tällä tavalla tutkijat pystyivät osoittamaan tartuntareitin. Kaikista testatuista kudostyypeistä ns. Pääsyproteiineja löytyi pääasiassa nenästä. Tutkijat pystyivät lopulta todistamaan, että siellä sijaitsevat niin kutsutut silmät ja verhilysolut sisältävät proteiineja. Toistaiseksi lääkärit olettivat, että koronavirus tuli kehoon ylähengitysteiden kautta. Influenssa- tai kausiluonteinen tartunta tapahtuu samalla tavalla.

Koronatartunnan uusi tutkimus tarjoaa vastauksia

Solut ovat pinnalla nenän sisällä. Siksi ne ovat helposti saatavilla ja virukset voivat hyökätä niihin nopeasti. Soluja, joissa on ns. Sisäänmenoproteiineja, ei löydetty vain nenän limakalvosta, vaan myös suusta ja silmistä. Mahdolliset tartuntatiet ovat siis:

1. Nenä. Kun tartunnan saanut henkilö yskii, aivastaa, puhuu ääneen tai laulaa, he sirottavat virukseen pisaroita ilmaan, joita muut voivat sitten hengittää sisään.

2. Silmät. Viruspisarat tulevat kehoon kyynelrauhasten kautta.

3. Suu. Viruspisaroita pääsee suuhusi, kun puhut ja syöt.

Likaantumista ei voida sulkea pois. Tutkijat eivät kuitenkaan voineet määrittää, kuinka usein ihmiset ovat saaneet tartunta -infektion. Muita tartuntareittejä, kuten ulosteiden kautta, pidetään vähemmän todennäköisinä, mutta ne ovat silti mahdollisia.

Korona -infektio: Kun virus saavuttaa nenän sisäpuolen, se hyökkää keuhkoihin ja sydämeen

Uusi tutkimus koronaviruksen ehkäisystä tarjoaa vastauksen

Kun virus saavuttaa nenän solut, se voi vaikuttaa myös keuhkoihin. Tutkijat havaitsivat myös vaurioita sydämelle noin 20 prosentilla tartunnan saaneista. On vielä selvitettävä, onko Covid-19 myös vastuussa tästä vahingosta.

Toinen seuraus nenän solujen nopeasta infektiosta on immuunigeenien aktivointi. Tutkijat olettavat, että proteiinien tuotanto tapahtuu samanaikaisesti immuunigeenien aktivoitumisen kanssa. Tämä voi selittää nopean immuunivasteen.

Siirtoreittien tunteminen on erittäin tärkeää lääketieteen ammattilaisille. Kyse ei ole vain tehokkaiden suojatoimenpiteiden löytämisestä, vaan myös terapiasta. Koska vasta kun tartuntamekanismit on selvitetty, voidaan kehittää tehokkaita lääkkeitä koronavirusta vastaan.

Korona -infektio: mitkä suojatoimenpiteet todella auttavat?

Koronavirus tarttuu nenän suojatoimenpiteiden kautta

Tartuntatie nenän kautta selittää, miksi vaarallinen tauti on niin tarttuva. Tartunnan saanut voi tartuttaa jopa 2,5 ihmistä. Siksi on erittäin tärkeää toteuttaa tarvittavat suojatoimenpiteet nenän tulehduksen estämiseksi. Näitä ovat vähintään 1,5 metrin etäisyyden säilyttäminen muista ihmisistä, kasvonaamion käyttäminen ja säännöllinen käsien pesu. Erityisesti itse tehtyjen hengityssuojainten kanssa on tärkeää varmistaa, että ne peittävät myös nenän alueen hyvin eivätkä kuluneet vain suun päälle. Monet ihmiset tekevät kuitenkin sen virheen, että he käyttävät naamiota suunsa päällä, jotta he voivat hengittää paremmin nenänsä kautta.

Vinkkejä koronaviruksen torjuntaan uudesta tutkimuksesta

Lääkärit varoittavat, että jos virus on jo asettunut nenän soluihin, sitä ei voida tappaa kotona. Kotihoitoja voidaan käyttää oireiden lievittämiseen, mutta vasta lääkärin kuulemisen jälkeen. Inkivääri, hunaja ja Co, joita pidetään vilustumiskeinona, voivat myös lievittää koronaviruksen oireita. Tartunnan saaneet ihmiset tulee ehdottomasti testata ja neuvoa vastuullisilta lääkäreiltä paikan päällä. Tällä hetkellä jokaista potilasta kohdellaan eri tavalla riippuen valituksista ja siitä, kärsivätkö he muista liitännäissairauksista.

Koronatartunta: Human Cell Atlas -konsortio antaa pian lisää vastauksia tärkeisiin kysymyksiin?

Korona -infektio nenän kautta, uudet testit ja hoitomenetelmät mahdollisia

Useita tutkimuksia, joissa keskitytään “Covid-19-tartuntareitteihin”, on jo tehty osana uutta aloitetta. Human Cell Atlas Consortium yhdistää tutkijoita kaikkialta maailmasta. Asiantuntijat vaihtavat ajatuksia ennaltaehkäisevien toimenpiteiden, diagnostiikan pikatestien ja uusien hoitomenetelmien kehittämisestä taudin tehokkaaseen hoitoon.

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita