15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mitkä lasit presbyopiaa varten? Vinkkejä oikean lasin valintaan

Onko lukemisesta tullut vaikeaa? Pitääkö silmänräpäys lukea pientä tekstiä? Väsyvätkö silmät helposti, kun luet suosikkikirjaasi? Vanhuksilla monet valittavat näköhäiriöstä lähietäisyydeltä. Presbyopia on lähinnä syyllinen tähän. Tämä ehto koskee suurinta osaa yli 40 -vuotiaista miehistä ja naisista ja liittyy päivittäisiin toimintoihin, kuten lukemiseen, kirjoittamiseen tai Internetissä surffaamiseen. Onneksi ongelma voidaan ratkaista erittäin helposti visuaalisen apuvälineen avulla. Tässä artikkelissa saat selville, mitä etsiä, kun valitset lasit presbyopiaan.

Mikä on presbyopia?

Mitkä lasit antavat vinkkejä presbyopiaan

Silmien luonnollinen ikääntyminen alkaa 40 -vuotiaasta alkaen. Tämä tarkoittaa, että et enää näe niin selvästi lähietäisyydeltä ja silmäsi näyttävät keskittyvän hitaammin läheltä kaukaa. Tätä tilaa kutsutaan presbyopiaksi tai presbyopiaksi, ja sitä esiintyy olemassa olevista näkövammoista riippumatta. Se vaikuttaa yleensä molempiin silmiin samassa määrin.

Presbyopiaan on kaksi pääasiallista syytä. Toisaalta silmän linssin ikääntyminen on vastuussa tästä, mikä tarkoittaa, että se menettää kimmoisuutensa eikä voi enää sopeutua eri etäisyyksillä oleviin esineisiin. Toisaalta silmän kyky sopeutua heikkenee iän myötä, mikä johtaa näön hämärtymiseen lähellä tai kaukana. Kanssa yksilöllisesti valmistetut lukulasit presbyopia voidaan korjata nopeasti ja tehokkaasti.

Milloin tarvitsen lukulaseja??

Mikä on presbyopia ja miksi se syntyy

Presbyopia on yleinen sairaus, jota ei havaita kaikilla. Ensimmäiset merkit ilmenevät yleensä 40 -vuotiaana, mutta on myös ihmisiä, jotka kärsivät siitä vain vähän. Tässä on lueteltu muutamia indikaattoreita, jotka puhuvat lukulasien tarpeesta:

  • Lukeminen stressaa ja silmät väsyvät nopeasti.
  • Lukiessa kirjaimet hämärtyvät silmien edessä.
  • Jos haluat lukea tekstiä, sinun on pidettävä se yhä kauempana silmistäsi.
  • Saat usein päänsärkyä lukiessasi.

Jos näitä oireita esiintyy, lukulasit voivat auttaa sinua nauttimaan lukemisesta presbyopiasta huolimatta.

Kuinka valita oikeat lasit presbyopiaan

Lukulasit metallikehyksillä presbyopiaa varten

Lukulasejen valinta voi olla todellinen haaste. Kehysten, lasien ja päällysteiden valikoima on melko suuri, ja menetät nopeasti käsityksen asioista. Monet ihmiset vain valitsevat apteekista valmiit lasit, mikä voi kuitenkin pahentaa huonoa näköä. Alla on yhteenveto tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon lukulaseja valittaessa.

Ota silmätesti

Tutki silmät silmätestillä

Lukulasit ovat hyviä vain, jos ne on sovitettu tarkasti silmävikaasi. Ainoa tapa saada näkösi selville on optikolla tehty silmätesti. Asiantuntijat neuvovat silmäsi tutkimaan vähintään kerran vuodessa 40 vuoden iästä alkaen. Silmätestin jälkeen voit tilata oikeat lukulasit omilla näköarvoillasi.

Älä käytä valmiita laseja

Asiantuntijat eivät suosittele valmiita lukulaseja

Valmiit lukulasit sopivat vain hätätilanteisiin, jos tavallisille laseillesi tapahtuu jotain. Pysyväksi ratkaisuksi ne tehdään ei suositeltavaa, koska niillä on standardoidut diopteriluvut eivätkä yleensä sovi silmämme tarkasti. Nämä edulliset vaihtoehdot ovat täysin sopimattomia erityisesti ihmisille, joilla on jo ametropia.

Valitse oikeat lasit

pitkänomaiset kehykset sopivat paremmin lukulaseihin

Jos sinulla ei ole muita näkövammoja presbyopian lisäksi, lasit, joissa on litteät kehykset ja pitkänomaiset linssit, sopivat sinulle paremmin kuin isompi malli. Kapeiden linssien ansiosta voit vain katsoa etäisyyteen lasien yli ottamatta niitä pois. Jos toisaalta haluat yhdistää eri reseptit yhteen silmälaseihin, sinun on parempi käyttää suuria linssejä ja varifokaaleja.

Metalli tai muovi?

Lasit presbyopia -lukulaseille kirjojen lukemiseen

Kun valitset kehystä, henkilökohtaisilla mieltymyksilläsi on rooli. Muovikehyksiä on monenlaisia ​​värejä ja tyylejä, ja ne voivat muuttaa silmälasisi todellisiksi muotiasusteiksi. Kevytmetalli- ja titaanikehykset ovat sen sijaan huomaamattomia ja tarjoavat maksimaalisen mukavuuden.

Previous Post
Sipulit kotitaloudessa – unelmaton käyttösi jokapäiväisessä elämässä
Next Post
Tee lankakuvia itse kynsillä – ideoita, ohjeita ja malleja