15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Seitsemän chakraa ja niiden merkitys terveydellemme

Chakra. Olet ehkä kuullut termin joogatunnilla tai nähnyt sen tatuointina. Chakrat ovat monimutkainen ja ikivanha energiajärjestelmä, joka on peräisin Intiasta. Ne mainittiin ensimmäisen kerran Vedoissa. Vedat ovat muinaisia ​​pyhiä hengellisen tiedon tekstejä, jotka ovat peräisin 1500-1000 eaa. Sana “chakra” tarkoittaa “pyörää” sanskritin kielellä ja viittaa kehon energiapisteisiin. Uskotaan, että nämä ovat energian pyörteitä, joiden pitäisi olla “avoimia” ja sopusoinnussa keskenään, koska ne vastaavat tärkeitä elimiä ja kehomme alueita, jotka vaikuttavat emotionaaliseen ja fyysiseen hyvinvointiimme. Jotkut sanovat, että on 114 erilaista chakraa, mutta useimmiten ihmiset puhuvat seitsemästä pää chakrasta, jotka kulkevat selkärankaa pitkin. Jokaisella näistä seitsemästä chakrasta on vastaava numero, nimi, väri, kehon alue ja terveydentila. Mitä sinun pitäisi tietää chakroista? Kerromme sinulle seitsemän chakran merkityksen ja ominaisuudet.

Juurchakra (Muladhara sanskritiksi)

Seitsemän chakraa selitettiin aloittelijoille

sijainti: Juur Chakra on ensimmäinen seitsemästä chakrasta ja se sijaitsee selkärangan juuressa, häntäluussa.

merkitys: Nimi Muladhara koostuu sanoista Mula ja Adhara, jotka tarkoittavat “juuria” ja “tukea”. Juur Chakra tarkoittaa yhteyttä maahan ja edustaa selviytymisvaistoa. Meille tämä tarkoittaa nykyään yleensä taloudellista ja henkistä turvaa.

Onko sinulla pysyvä työpaikka, katto pään päällä ja tarpeeksi ruokaa pöydällä? Tunnetko olosi turvalliseksi elämässäsi nyt? Ensimmäinen chakrasi on tasapainossa, kun perustarpeesi on tyydytetty ja perusta terveelle fyysiselle ja henkiselle tilalle on luotu.

Juurchakra on punainen ja sillä on maadoitusvaikutus

väri: Punainen

elementti: Maa

Parantavia kiviä: Kaikki punaiset tai punaruskeat kivet, esim. B. Rubiini, granaatti ja punainen jaspis, hematiitti + musta onyksi

rauhanen: Lisämunuainen

ruumiinosat: Jalat, jalat, luut, paksusuolen, hampaat

äänenvoimakkuutta: Lam

Milloin juur Chakra on yliaktiivinen?? Yliaktiivinen juur Chakra aiheuttaa ahdistusta ja hermostuneisuutta tai jopa painajaisia. Miksi? Koska pelko takaa selviytymisen. Fyysisesti yliaktiivisuus voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia, selkäkipuja, iskiasia, lonkkakipuja, paino -ongelmia ja suonikohjuja.

Juur Chakran vahvistaminen kävelemällä paljain jaloin

Kuinka juurikaskran tukokset voidaan poistaa?? Voit vahvistaa tätä chakraa yhdistämällä maan uudelleen ja viettämällä enemmän aikaa luonnossa. Aktiviteetit, kuten puutarhanhoito, paljain jaloin kävely, uinti tai jopa leikkiminen syksyllä, voivat aktivoida juurihakran.

Jooga -asennot, jotka aktivoivat sen: Taivutus eteenpäin laajalla leviämisalueella (Prasarita Padottanasana), syvä kyykky (Malasana), vuorijono (Tadasana)

Laajalle levinnyt joogavaihtoehto

Eteeriset öljyt juurihakralle: Jalkahieronta on loistava tapa harmonisoida juurihakra ja antaa sinulle maanläheisen ja vakaan tunteen. muskottipähkinä aktivoi heikon juurchakran Patchouli ja Vetiveri rauhoittaa yliaktiivista chakraa. Valitse tasapainottava eteerinen öljy, kuten. Bergamotti, tukemaan kunnolla toimivaa juurchakraa.

Sakraal Chakra (Svadhisthana)

Sacral chakran väri oranssi edustaa aistillisuutta ja luovuutta

sijainti: Häpyluun yläpuolella ja noin käden leveydellä napan alapuolella

merkitys: Sakraal Chakra on toinen seitsemästä chakrasta ja edustaa luovaa voimaamme, aistillisuuttamme ja terveellistä suhdettamme muihin. Svadhisthana tarkoittaa jotain “itsen asuinpaikkaa” / “omaa makeaa asuinpaikkaa”.

Kun sakraal Chakrasi on avoin ja tasapainoinen, sinusta tuntuu todennäköisesti hyvältä: onnellinen, ystävällinen, optimistinen, intohimoinen ja iloinen. Nautit kaikesta mukavasta, mitä elämä tarjoaa.

väri: Oranssi

elementti: Vesi

Parantavia kiviä: Kaikki oranssit kivet, esim. B. karneoli, tiikersilmä, auringonkivi, topaasi

rauhanen: Sukupuolirauhaset

ruumiinosat: Kohtu, kivekset, munuaiset, virtsarakko, alaselkä

äänenvoimakkuutta: Vau

Sakraal Chakra -estettyjä oireita ovat masennus ja muutoksen pelko

Jos sakraal Chakraasi on tukossa: Jos et tunne inspiraatiota luovasti tai jos sinulla on emotionaalinen epävakaus, sakraal Chakrasi ei ehkä ole auki. Sakraal Chakra on usein yliaktiivinen, kun kohtaamme asioita, kuten riippuvuutta ja ahneutta. Emotionaalisia oireita ovat usein läheisyyden ja muutoksen pelko, masennus, vähentynyt sukupuolivietti tai riippuvuuden kaltainen käyttäytyminen, kuten liikalihavuus tai anoreksia. Sakraal Chakran ongelmat ilmenevät fyysisesti kohdun ja munasarjojen sairauksina, eturauhasen ja kiveksen sairauksina, erektiohäiriöinä, sukuelinten sienitaudeina, munuaissairauksina, virtsarakon ongelmina, virtsatietulehduksina jne..

Stimuloi sakraal Chakraa tanssin ja kaiken hauskan kautta

Miten joku voi stimuloida sakraal Chakraa?? Kunnioittamalla kehoasi ja ilmaisemalla itseäsi luovasti pidät energiapyörät liikkeessä ja auki. Nauti elämästä ja kaikesta, mikä on hauskaa. Kehitä uusi suhde aistillisuuteen ja elävyyteen tanssin, luovuuden ja sosiaalisuuden avulla.

Aktivoi sakraal Chakra joogan avulla: Pigeon Pose (Kapotasana), Goddess Pose (Utkata Konasana), Warrior II

Eteeriset öljyt sakrachakraasi varten:  Aistillisuuteesi vaikuttava sakraal Chakra hyötyy alaselän hieronnasta. Mausteinen välttämätön Kardemummaöljy herättää heikkotehoisen sakraal Chakran Ylang-ylang ja neroli rauhoittaa yliaktiivista sakraal Chakraa. Katkera appelsiini ja santelipuu varmista, että sakraal Chakra toimii edelleen kunnolla.

Napachakra (Manipura)

Paranna navan chakra ja vapauta tukokset

sijainti: Napa ja rinta, se oletettavasti säätelee kaikkea aineenvaihduntaan, ruoansulatukseen ja vatsaan liittyvää.

merkitys: Kolmannen chakran sanotaan olevan sanskritinkielisellä nimellä Manipura, joka tarkoittaa “loistavaa jalokiveä”, ja se on henkilökohtaisen voiman lähde. Kyse on itsetunnostasi ja elämäsi hallinnasta.

Kun kolmas chakrasi on tasapainossa, tunnet itseluottamusta, päättäväisyyttä ja henkilökohtaista voimaa.

väri: Keltainen

elementti: Antaa potkut

Parantavia kiviä: Kaikki keltaiset kivet, esim. B. sitriini, pyriitti, meripihka

rauhanen: Haima

ruumiinosat: Ruoansulatuskanava, maksa, sappirakko, lihakset

äänenvoimakkuutta: RAM

Jos sinulla on heikentynyt napachakra, sinulla voi olla vaikeuksia tehdä päätöksiä

Kun se on estetty: Jos sinulla on heikko napachakra, saatat kärsiä huonosta itsetunnosta, vaikeuksista tehdä päätöksiä ja olla liian herkkä kritiikille. Jos olet yliaktiivinen, sinulla voi olla ongelmia vihan tai aggression kanssa, sekä pakkomielle vallasta ja myötätunnon tai empatian puute. Fyysisesti häiriintynyt navan chakra voi ilmetä vatsakivun muodossa, kuten ruoansulatusongelmat tai ilmavaivat, mahahaava tai jopa diabetes.

Jooga -asento, joka aktivoi napachakra Warrior III: n

Kuinka napachakraa voi stimuloida?? Kasvata itsetuntoasi ja luottamustasi omaan voimaasi. Tee luettelo asioista, joissa olet hyvä, saadaksesi energiaa napachakraasi. Loppujen lopuksi jokaisella on kykyjä ja taitoja.

Jooga -asento, joka aktivoi sen: Vene (Navasana), Twists, Warriors III

Eteeriset öljyt navan chakralle: Hellävarainen vatsahieronta vaikuttaa positiivisesti napachakraan. Käänny ympäri eukalyptus ja Katajanmarjat aurinkopunoksen aktivoimiseksi ja Vetiveri tai Immortelle (Helichrysum) rauhoittamiseksi. Hyviä tasapainottavia öljyjä jo tasapainoiseen napachakraan ovat greippi ja sitruuna.

Sydänchakra (anahata)

Parantaa ja vahvistaa sydänchakraa eteeristen öljyjen ja meditaation avulla

sijainti: Rintakehän keskellä on sydän, kateenkorva (jolla on tärkeä rooli hormonitoimintaa ja imukudosta varten) ja keuhkot.

merkitys: Keskuschakrana neljäs chakra edustaa fyysisten ja hengellisten chakrojen kohtaa. Sydänchakra on kyse kyvystäsi rakastaa ja tulla rakastetuksi. Se hallitsee suhteitasi, myötätuntoasi ja yhtenäisyyden tunnettasi ympärilläsi olevia kohtaan.

Kun sydänchakra on avoin ja tasapainoinen, rakkaus ja myötätunto virtaavat vapaasti – tämä koskee sekä antamista että vastaanottamista. Oletko katkera siitä, että sinulla on liikaa huonoja suhteita? Pelkäätkö liikaa rakastaa, tai ehkä et tunne rakkauden arvoista? Onko sinulla paljon negatiivisia tunteita niitä kohtaan, jotka ovat tehneet sinulle vääryyttä aiemmin? Jos näin on, sinulla voi olla ongelmia sydänchakraasi.

väri: Vihreä ja vaaleanpunainen

elementti: Ilma

Parantavia kiviä: Kaikki vihreät tai vaaleanpunaiset kivet, esim. B. jade, ruusukvartsi ja malakiitti

rauhanen: Kateenkorva

ruumiinosat: Keuhkot, sydän, kädet, kädet

äänenvoimakkuutta: Joo

Seitsemän chakraa ja jalokiviä, jotka stimuloivat ja rauhoittavat niitä

Kun se on estetty: Suljettu sydänchakra voi aiheuttaa surua, vihaa, mustasukkaisuutta, uhrautumista, tarpeettomuutta, pettämisen pelkoa ja vihaa itseään ja muita kohtaan – erityisesti kaunaa jotakin tai jotakin kohtaan. Negatiivisista tunteista kiinni pitäminen sulkee sinut pois mahdollisuuksista rakkauteen. Fyysisesti tukos voi ilmetä korkeaan verenpaineeseen, sydän- ja keuhkosairauksiin, astmaan ja allergioihin.

Kuinka tasapainottaa sydänchakraa?? Kaikki alkaa itsensä rakastamisesta. Neljännen chakrasi tasapainottaminen tarkoittaa sitä, että otat pois rakkauden, jonka olet antanut muille, ja keskität osan siitä itsellesi. Osoita arvostusta itseäsi kohtaan ja anna itsellesi rakkaus, jonka haluat muiden antavan sinulle. Levitä sitten myötätunto ympärilläsi oleville. Vahvista sydänchakraasi tekemällä hemmotteluohjelmia vähintään kerran viikossa. Ota rentouttava kylpy tai hemmottele itseäsi hieronnalla.

ylöspäin suuntautuva koira aktivoi sydänchakran

Jooga -asento, joka aktivoi sen: Taivuta taaksepäin, lauta taaksepäin, koira ylöspäin

Eteeriset öljyt sydänchakraan: Tämä emotionaalinen keskus hyötyy helposti miellyttävästä tuoksuvasta öljystä, kuten ruususta ja jasmiinista, jota levitetään rintalastalle tai hierotaan keskivartalolle. Olennaista Palmarossan öljy avaa sydänchakran laventeli ja meirami rauhoita se. Välttämättömien ainesosien säännöllinen käyttö Geranium öljy vahvistaa hyvin toimivaa sydänchakraa.

Kurkun tai kurkunpään chakra (Vishuddha)

Kaulan ja hartioiden jäykkyys voivat olla fyysisiä oireita tukkeutuneesta kurkkuchakrasta

sijainti: Nimi sanoo sen puhtaasti anatomisesti, kurkkuchakra on kytketty kilpirauhanen, lisäkilpirauhasen, leuan, kurkun, suun, kielen ja kurkunpään.

merkitys: Onko sinulla nolla ongelmia kertoa miltä sinusta tuntuu? Kurkkuchakra kertoo kommunikaatiotaidoistasi ja ilmaisutaidostasi. Sanskritin nimi “Vishuddha” tarkoittaa jotain täysin puhdistettua, puhdistettua, kirkasta, puhdasta. Se on ensimmäinen kolmesta puhtaasti hengellisestä chakrasta (toisin kuin alemmat, jotka ilmenevät fyysisemmin).

Kun kurkkuchakra on tasapainossa, voit puhua totuuden selkeästi. He tietävät tarkalleen, mitkä sanat sopivat jokaiseen tilanteeseen, ja he voivat sekä kuunnella täysin että puhua ja ilmaista itseään selkeästi.

väri: Sininen

elementti: Ääni

Parantavia kiviä: Kaikki siniset kivet, esim. Lapis lazuli, akvamariini, kyaniitti, turkoosi

rauhanen: Kilpirauhasen, lisäkilpirauhasen

ruumiinosat: Kurkku, niska, hartiat, leuka ja suu

äänenvoimakkuutta: Kinkku

Paranna kurkun chakraa päivittäisellä keskusteluvalmennuksella

Kun se on estetty: Sinun ei vain ole vaikea ilmaista tunteitasi tai pelkäät muiden tuomitsevan – mikä voi edelleen estää kykyäsi kertoa totuus. Et myöskään ole aktiivinen kuuntelija ja sinua ymmärretään jatkuvasti väärin. Kun kurkkuchakra on yliaktiivinen, puhutaan ankarasti, ollaan liian kriittisiä muita kohtaan ja huudetaan paljon. Fyysisesti tämä tukos voi ilmetä kurkkukivuna, kilpirauhasongelmina, niskan ja olkapään jäykkyytenä tai jännityspäänsärkyinä.

Jooga Asana Fish Matsyasana avaa tukkeutuneen kurkun chakran

Kuinka parantaa kurkun chakra? Opi harjoituksia, jotka avaavat äänesi ilmaisemaan ajatuksesi ja tunteesi selvästi. Päivittäinen keskusteluharjoittelu on hyvä keino poistaa tukoksia.

Jooga -asennot, jotka mahdollistavat sen: Kala (Matsyasana), aura (Halasana), olkatuki (Sarvangasana)

Eteeriset öljyt kurkun chakralle: Rinta- ja niska -alueelle levitettävä vartalosuihke on hyvä tapa vaikuttaa positiivisesti kurkun chakraasi tai kykyysi ilmaista itseäsi ja viestintääsi. Käytä olennaisia sitruunaöljy avata tukkeutuneen kurkun chakran ja Vanilja tai roomalainen kamomilla, rauhoittamaan sitä. Korianteriöljy tukee tervettä kurkkuchakraa.

Kolmas silmä Chakra – Kolmas silmä (Ajna)

Kolmas silmächakra - kolmas silmä edustaa aktiivista mielikuvitusta, selkeitä ajatuksia ja terävää mieltä

sijainti: Kuudes chakra sijaitsee kulmakarvojen välissä ja sisältää aivolisäkkeen, silmät, pään ja pikkuaivot.

merkitys: Se on chakra, jonka melkein kaikki tietävät. Kolmatta silmää pidetään intuition paikkana ja sen avulla voit nähdä kaikkien illuusioiden läpi. Eikä kyse ole vain hengellisestä näkemyksestä, vaan myös mielikuvituksestasi ja luovista visualisointitaidoistasi.

Niillä, joilla on tasapainoinen kolmannen silmän chakra, on aktiivinen mielikuvitus, selkeät ajatukset ja terävä mieli, hyvä suunnan tunne ja he ovat hyvin intuitiivisia. Ihmisellä on kyky nähdä fyysisen ulkopuolelle ja kehittää ns. Kuudes aisti.

Kolmannen silmän chakrakivinen ametisti - avaa kolmas silmä parantavien kivien ja meditaation kautta

väri: Indigo

elementti: Kevyt

Parantavia kiviä: Kaikki tummansiniset tai indigonväriset kivet, esim. Ametisti, sodaliitti, kordieriitti, lazuliitti, safiiri, spinelli

rauhanen: Käpyrauhanen

ruumiinosat: Silmät, korvat, poskiontelot, korvat ja aivot

äänenvoimakkuutta: Om

Jos se on estetty: Sinulla voi olla vaikeuksia käyttää intuitiota, luottaa sisäiseen ääneesi, muistaa tärkeitä tosiasioita tai oppia uusia taitoja. Olet huolissasi etkä voi suunnitella tulevaisuuttasi. Ja jos alemmat chakrat ovat epätasapainossa, myös kolmas silmäsi on todennäköisesti tukossa. Kolmannen silmän tukos on yhdistetty moniin ongelmiin, kuten masennukseen, ahdistukseen, huonoon arvostelukykyyn, huonoon mielikuvitukseen, keskittymättömyyteen ja muistiongelmiin. Fyysisiä oireita ovat päänsärky, huimaus, unihäiriöt, korvan, silmien ja hermoston häiriöt.

kolmas silmä kolmas silmä chakra meditaation kautta avoin väri indigo

Kuinka voit avata kolmannen silmän?? Jotta voit täyttää kolmannen silmächakran energialla, sinun pitäisi keskittyä irti päästämiseen ja elämään “tässä ja nyt”. On tärkeää luoda kulku tunteisiin ja intuitioon. Mahdollisuuksia avata kolmas silmä ovat kohdennettu kulmachakra -meditaatio, parantavien kivien käyttö ja aromaterapia.

Jooga -asennot, jotka mahdollistavat sen: Lapsi (Balasana), delfiini (Shishumarasana), kotka (Garudasana)

Eteeriset öljyt kolmannen silmän chakralle: Visionääriseen, tietoisuutta lisäävään kulmachakraan voi vaikuttaa otsaan levitettävällä tuoksuvalla öljyllä tai yksinkertaisella levityksellä ja hengittämisellä. Rosmariiniöljy avaa nukkuvan kolmannen silmän Todellinen kamomilla tämä visionäärinen chakra vakauttaa ja keskittyy. suitsukkeita tai santelipuu ovat hyvä valinta avoimen ja tasapainoisen chakran vahvistamiseen.

Kruunchakra (Sahasrara)

Tuhannen terälehden lootuskukka, kruunukhakra, tatuointina olkapäässä

sijainti: Pään korkein kohta

merkitys: Kruunchakra on yksi niistä energioista, joita on vaikea selittää. Kruunchakra, joka tunnetaan sanskritiksi nimellä Sahasrara tai “tuhannen terälehden lootuskukan” chakra, on valaistumisen keskus ja edustaa hengellistä yhteyttämme korkeampaan itseemme, muihin ja jumalalliseen. Se on portti maailmankaikkeuteen.

Tasapainoinen kruunushakra on jokaisen hengellisen polun tavoite. Voit ajatella sitä buddhalaisena käsityksenä nirvanan saavuttamisesta.

väri: Violetista valkoiseen

elementti: Ei

Parantavia kiviä: Kaikki violetit tai valkoiset kiteet, esim. Seleniitti, valkoinen kvartsi, lepidoliitti

rauhanen: Aivolisäke

ruumiinosat: Ylemmät aivot ja hermosto

äänenvoimakkuutta: Ei

Jos se on estetty: Kruunchakran estäminen voi aiheuttaa eristyneisyyden tai tyhjyyden tunteita – pohjimmiltaan masennuksen ja vieraantumisen tunteita. Tukos ilmenee fyysisesti nukahtamis- ja nukkumisvaikeuksissa.

Jooga -asento Vrikshasanan puun kruunchakralle

Toisin kuin muut chakrat, kruunchakra avataan usein kokonaan vain erityisillä jooga- tai meditatiivisilla harjoituksilla tai tiettyinä aikoina. Ehkä kuitenkin päivittäisen harjoittelun kautta – meditaatiosta, rukouksesta hiljaisuuden ja kiitollisuuden hetkiin – voit saada siitä maun kokeaksesi ne hengellisen yhteyden hetket.

Jooga -asennot, jotka mahdollistavat sen: Pääntuki, puu (Vrikshasana), Savasana

Eteeriset öljyt kruunchakralle:  Aromihajotin, joka levittää huoneeseen miellyttäviä tuoksuja, on paras tapa aktivoida erittäin herkkä kruunukhakra. Mausteiset ja makeat Lavandin ja Ruusupuu stimuloida heikkoa kruunchakraa Neroli tai vanilja on rauhoittava vaikutus. suitsukkeita auttaa tukemaan harmonisesti värähtelevää kruunukhakraa.

Seitsemän chakran tulee olla sopusoinnussa, jotta yksi on terve ja mukava

Harmonoi seitsemän chakraa ja saavuta valaistuminen

Vaikka jokaisella chakralla on omat ominaisuutensa, uskotaan, että kaikki seitsemän chakraa toimivat systeeminä. Eli jos joku on häiriintynyt, se vaikuttaa muuhun. Joten kun sinulla on merkkejä useista tukkeutuneista chakroista, tiedä vain, että tämä on täysin normaalia – ja jokainen hyvä joogakurssi tai parantaja pyrkii tasapainottamaan ne kaikki niin, että praninen energia päästä varpaisiin ilman tukoksia ja häiriöitä Jalka voi virrata.

Previous Post
Syksyn pöytäkoristeideoita – helppo käsitellä
Next Post
Voivatko lisäravinteet auttaa rasvanpudotuksessa?