15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sellerimehutehosteet ja resepti – nauti sen terveydellisistä eduista

Jos kiinnität huomiota terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon tai haluat hemmotella kehoasi positiivisilla ravintoaineilla ja etsit aina uusia reseptejä, olet taatusti törmännyt sellerimehuun. Terveellisen juoman ei pitäisi ainoastaan ​​auttaa sinua laihduttamaan, vaan myös antaa keholle energiaa harjoittelun aikana ja tehdä ihosta ja hiuksista kauniimpia. Sellerimehun sisältämät ravintoaineet voivat kuitenkin vaihdella suuresti, mikä koskee erityisesti ostettuja mehuja. Olemme koonneet yhteen kaikki mehun edut sekä sellerimehun vaikutukset kehoon. Lopuksi meillä on myös nopea ja helppo selleri mehu resepti.

Sellerimehun vaikutukset terveyteen – hyödyt

Sellerimehutehoste - ravinteet yhdellä silmäyksellä ja resepti

Mehun fanit vannovat häntä. Sen pitäisi olla todellinen monipuolinen. Ja sellerin tarjoamien ravintoaineiden tarkastelu on selvä todiste siitä, että vihannekset eivät ole vain täydellisiä terveydelle, vaan myös tekevät niistä kauniita. 100 ml sellerimehun ravintoarvot ovat:

 • Kalorit: 13 kcal
 • Hiilihydraatit: 2,2 g
 • Rasvaa: 0,1 g
 • Munanvalkuainen / proteiini: 0,6 g
 • Sokeri: 1,2 g
 • Glukoosi: 0,7 g
 • Fruktoosi: 0,5 g
 • Kalium: 0,25 g
 • Kalsium: 36 mg
 • Fosfori: 32 mg
 • Foolihappo: 15 µg
 • A -vitamiini: 7 µg
 • Beetakaroteeni: 40 µg

Sellerin mehun positiiviset vaikutukset

Sellerissä oleva C -vitamiini vahvistaa immuunijärjestelmää sekä luita, rustoa ja lihaksia

Toisaalta selleri toimittaa keholle runsaasti C-vitamiini, joita monet tietävät, että keho ei voi itse tuottaa niitä, ja ne on nautittava ruoan kautta. Sen lisäksi, että se vahvistaa immuunijärjestelmää, se edistää myös vahvoja luita ja rustoa, lihaksia ja verisuonia. Lisäksi C -vitamiini on tärkeä, jotta keho voi paremmin imeä ja käsitellä rautaa. Muun muassa rauta on tärkeä haavan paranemisen kannalta. Mutta se on vain sellerimehun positiivinen vaikutus.

Myös muita C -vitamiinin myönteisiä vaikutuksia tutkitaan. Yhdysvaltain terveysministeriön viraston National Insitutes of Health mukaan ”nykyisissä tutkimuksissa tutkitaan, voivatko C -vitamiinin antioksidanttivaikutukset radikaalien sieppaajana johtaa myös kehitykseen Jotkut syöpätyypit, sydän- ja verisuonitaudit ja muut sairaudet, joissa oksidatiivisella stressillä on rooli, voivat estää tai lopettaa. “

Sellerimehutehoste - Paljon kuitua on täyttävää ja tärkeää padon terveydelle

Voit laihtua sellerimehun ansiosta Kuitu. Tämä johtuu siitä, että ravintokuitu kyllästää sinut ja siksi himo ja tarpeettomat välipalat vähenevät tai jopa vältetään kokonaan. Mutta se ei ole kuitujen ainoa etu. Ne ovat myös tärkeitä suoliston terveydelle ja edistävät terveempiä kolesterolitasoja.

Se on myös ehdottomasti mainittava K -vitamiini selleristä. Kuten C -vitamiini, K -vitamiini on tärkeä luille ja vähentää osteoporoosin kehittymisen riskiä. Mutta ei vain sitä – vitamiini auttaa myös verihyytymiä, mikä on erityisen hyödyllistä ihmisille, jotka käyttävät veren ohentimia. Sellerimehutehoste, josta on hyötyä kaikille.

Mitä etsiä selleriä ostettaessa ja varastoitaessa??

Syö tai juo selleriä K -vitamiinin puutteen vuoksi ja saadaksesi lisää energiaa

Ensinnäkin vihannesten pitäisi tietysti olla tuoreita. Voit päätellä siitä, että palkit ovat kiinteitä, vaaleanvihreitä ja vahingoittumattomia. On myös parasta valita luomulaatu. Poista kotona pakkaus, jotta tangot kääritään tiukasti kalvoon ja säilytetään jääkaapissa. Älä leikkaa vihanneksia ennen kuin haluat syödä ne, muuten nopeutat mätää. Dippeillä nautittava selleri voidaan säilyttää ilmatiiviissä, veteen kastetussa astiassa.

Syö selleriä tai kuluta mehuksi?

Herkullista mehua selleristä välissä

Se riippuu lähinnä siitä, mitä yrität saavuttaa kuluttamalla selleriä. Yleensä tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat aina parempi vaihtoehto kuin valmismehu. Kokonaiset hedelmät sisältävät yleensä vähemmän sokeria ja enemmän kuitua. Jos kuitenkin haluat lisätä vitamiinien saantiasi, mehut ovat yleensä paras vaihtoehto, koska vitamiinipitoisuus on korkeampi kuin esimerkiksi osassa vihanneksia.

Perusresepti sellerin mehusta

Sellerimehutehosteet - vihannesten vitamiinit ja ravintoaineet parantavat terveyttä

 • Pese sellerin varret ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Jos lehtiä on, niitä ei tarvitse poistaa.
 • Laita selleri tehosekoittimeen ja lisää 120-240 ml vettä.
 • Sekoita molemmat ainekset noin 30-40 sekuntia.

Voit sitten siivilöidä mehua, jos haluat sen olevan nestemäisempää. Lisäksi perusreseptiä voidaan tietysti laajentaa muilla vihanneksilla tai hedelmillä. Esimerkiksi kaali, kurkku, porkkana, omenat, pinaatti tai korianteri ovat sopivia, joiden avulla voit jopa parantaa ja moninkertaistaa sellerimehun vaikutuksen. Puhdas selleri mehu maistuu myös erittäin hyvältä yhdessä sitrushedelmien kanssa.

Allergiat ja lääkkeiden vuorovaikutus

Allergia selleriin ilmaistaan ​​yleensä lievillä oireilla

Sellerille on allergia, mutta tämä ilmenee yleensä vain hyvin lievinä oireina suussa ja kurkussa. Monissa tapauksissa tämän ja koivun siitepöly- ja mugwort -siitepölyallergian välillä on yhteistä. Ja vaikka reaktioita esiintyy sekä raakana että keitettynä ja mausteena selleriä, joillakin allergikoilla ei ole oireita, kun selleri on kypsennetty.

Sellerimehutehos yhdessä lääkityksen kanssa

Varovaisuutta on noudatettava joidenkin lääkkeiden kanssa, koska yhdistelmä voi aiheuttaa yhteisvaikutuksia. Tällaisia ​​lääkkeitä ovat esimerkiksi parasetamoli ja ne, jotka sisältävät parasetamolia, koska vihannekset voivat pidentää vaikutusta. Sedatiivit, L-tyroksiini, litium tai lääkkeet, jotka lisäävät herkkyyttä auringon säteille, ovat muita lääkkeitä, joita ei saa yhdistää selleri- ja sellerimehun kanssa. On parasta kysyä asiasta perheesi lääkäriltä.

Previous Post
Olohuoneen värit – 55 hienoa ideaa värisuunnitteluun
Next Post
Sisustus kynttilöillä – 21 hämmästyttävän helppoa DIY -ideaa