15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

4 vinkkiä, miten eläkeläiset voivat lievittää polvikipujaan

Vanhusten polvikipua pidetään lähes normaalina ja useimmissa tapauksissa se johtuu polven nivelrikosta. Nivelten ruston kuluminen aiheuttaa vaihtelevaa kipua, jäykkyyttä ja turvotusta. Suurin osa 70 -vuotiaista saksalaisista kärsii, kuten tämä tilasto osoittaa. On kuitenkin olemassa ennaltaehkäisy- ja selviytymisstrategioita, jotka voivat auttaa tautia sairastavia eläimiä pysymään aktiivisina ja nauttimaan hyvästä elämänlaadusta. Mitä eläkeläiset voivat tehdä polvikipunsa lievittämiseksi??

Nivelrikon tilastot ikäryhmittäin

Katso kehon painoa

Meillä on tämä neuvo koko elämämme ajan, eikö niin? Eri ihmisillä on erilaisia ​​mielipiteitä siitä, mitä tarvitaan terveellisen painon ylläpitämiseen. Terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat aina hyvä päätös tähän. Yritä syödä emäksistä ruokavaliota, eli pääasiassa kasvipohjaisia ​​ruokia, kuten hedelmiä ja vihanneksia, ja varmista, että kohtuullinen liikunta, kuten kävely tai sauvakävely, on osa jokapäiväistä elämääsi.

Vanhusten on seurattava painoaan polvikipu ja nivelrikko

Tutkimukset osoittavat, että laihtuminen on tehokkain keino polven nivelrikon kipuihin. Tanskalaisessa tutkimuksessa todettiin, että lihavilla potilailla, jotka alensivat painoaan yli 10 prosenttia, havaittiin merkittäviä parannuksia kipuun ja liikkuvuuteen, kertoo Ärztezeitung.de. Terveen painon ylläpitäminen ja säännöllinen liikunta on tärkeää kaikille eläkeläisille, mutta erityisesti niille, jotka kokevat polvikipua.

Käytä mukavia kenkiä

Useimmat meistä aliarvioivat kenkien vaikutuksen yleiseen hyvinvointiimme. Väärät jalkineet voivat vaikuttaa negatiivisesti selkään, lantioon ja polviin ja aiheuttaa kipua. On tärkeää, että käytät oikeita kenkiä polvien kivun välttämiseksi. Parhaat kengät ovat yhdestä puolitoista senttimetriä korkeat ja pehmeät, joustavat pohjat, jotka pehmentävät kovia iskuja polviniveleen.

Eläkeläiset tekevät venyttelyharjoituksia polvikipuihin

Tee venytysharjoituksia

Venyttely on yhtä tärkeää kuin liikunta vanhuksille, joilla on polviongelmia. Suositellaan venytyksiä, jotka keskittyvät reisiin, vasikoihin, pakaraan ja nelipäiseen lihakseen.

Suosittu harjoitus on esimerkiksi ottaa jalka kiinni nivelestä seisoessaan ja vetää sitä pakaraa kohti. Jos polvi ei kestä tätä, voit kokeilla seuraavia vaihtoehtoja yksijalkaisella polvillaan:

Investoi portaiden hissiin

Portaiden kiipeäminen on usein erityisen vaikeaa ja vaarallista eläkeläisille. Monissa tapauksissa asunnonomistajien on kunnostettava kotinsa vastaamaan ikääntyvien vanhempiensa tarpeita, jotka eivät voi käyttää portaita. Esimerkiksi alakerran makuuhuone voidaan vaatia liikkuvan liikuntarajoitteisen seniorin majoittamiseen. Pääsy koko taloon on taattu portaiden hissillä.

Portaiden kiipeäminen on usein erityisen vaikeaa eläkeläisille

Portaiden hissit takaavat turvallisen ja mukavan nousun ja laskun sekä poistavat putoamis- ja loukkaantumisvaaran ja pelon. Portaat voidaan kiinnittää sekä suoriin että kaareviin portaisiin. Kiskon ja porrashissin asennuksen tulisi olla paras yhden jälkeen Vierailu portaissa asiantuntijaneuvojan kanssa keskustella. Hän mittaa portaasi ja kertoo sinulle eri vaihtoehdoista ja toiminnoista. Tällä tavalla portaikko on sovitettu täydellisesti tarpeisiisi. Portaiden hissi on myös käytännöllinen ratkaisu ihmisille, joilla on selkävaivoja, hengenahdistusta, sydänsairauksia, lonkkamurtumia tai tasapainohäiriöitä.

Portaat suoraan tai kaareville portaille

Previous Post
Suunnittele lastenhuoneita – Caroti -merikoristeita ja huonekaluja
Next Post
Luova puutarhaidea – istuta kukkia houkuttelevasti ja luo illuusioita