15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kaihi – mitä tehdä, jos saat sen?

Kaihia kutsutaan lääkäreiksi kaihiksi ja ne ovat silmäsairauksia. Tämä sisältää näöntarkkuuden ja näön heikkenemisen silmän linssin sameuden vuoksi. Yli 60 -vuotiaat ihmiset kärsivät erityisen pahasti. Mutta jatkuvan tutkimuksen ja innovatiivisimman tekniikan ansiosta kaihia voidaan hoitaa yhä paremmin.

Mikä on kaihi? Lyhyt katsaus

Mikä on silmäsairauden kaihi -oireet?

Kuten jo mainittiin, kaihi tai kaihi esiintyy useimmiten niin sanotun “vanhuuden kaihin” muodossa. Muut kaihimuodot voivat johtua muun muassa silmän vammasta. Tai ne ovat sivuvaikutus tiettyihin yleisiin sairauksiin tai muihin silmäsairauksiin. Mutta kaihia voi esiintyä myös vastasyntyneillä. Kalan klassisin oire on näön ja näöntarkkuuden menetys ja lisääntynyt valoherkkyys. Monissa tapauksissa vain yksi silmä vaikuttaa; myöhemmin voi kuitenkin heikentyä myös toinen silmä. Silmälääkäriin on hakeuduttava pikaisesti, jos seuraavat oireet ilmenevät:

• Akuutti kipu silmässä.

• Massiivisesti punoittavat silmät,

• vakava näön heikkeneminen,

• yhdellä silmäyksellä kuin verhon tai verhon läpi,

• kun valo välähtää tai ikäänkuin parvi hyttysiä tanssii silmän edessä (leimahtaa).

Laaja valikoima kaihia, joilla on erilaiset oireet

Silmäsairautena kaihilla on useita kasvoja, eivätkä ne tule vain yhdessä muodossa. Sama koskee monia erilaisia ​​oireita, jotka voivat liittyä siihen tai eivät. Siksi on tärkeää, että silmälääkäriä kuullaan pienimmälläkin epäilyllä, jotta yksilöllinen diagnoosi voidaan tehdä.

Kaihi – hoitovaihtoehdot tai hoitovaihtoehdot?

kaihihoito sairas linssi poistetaan ja korvataan keinotekoisella linssillä

Monille ihmisen sairauksille on useita erilaisia ​​hoitoja tai hoitomahdollisuuksia. Kaihi sitä vastoin voidaan hoitaa vain niin sanotulla “kaihileikkauksella”. Tämän toimenpiteen aikana objektiivi vaihdetaan. Tämä tarkoittaa, että samea, sairas linssi poistetaan ja korvataan keinotekoisella linssillä. Suurin osa kaikista kaihista kärsivistä pystyi näkemään ja tunnistamaan paljon paremmin uudelleen leikkauksen jälkeen.

BVA: n mukaan Saksan liitto oftalmologit, kaihileikkaus on Saksan yleisimmin tehty leikkaus, jossa tehdään 650 000 leikkausta vuodessa.

Kaihi – operaatio

minkä ikäinen harmaa tähti mies 60 -vuotiaana

Sairas, samea silmälinssi vaihdetaan leikkauksen aikana keinotekoiseen ja ns. Silmänsisäiseen linssiin tai lyhyesti IOL: iin. Kaihileikkaus on hoito, jota pidetään turvallisena ja todistettuna. Siltä osin kuin leikattu silmä ei kärsinyt toisesta sairaudesta, 90 prosenttia kaikista operoiduista potilaista pystyi näkemään paremmin jälkeenpäin.

Tämä toimenpide suoritetaan pääsääntöisesti paikallispuudutuksessa ja avohoidossa. Leikattu henkilö voi poistua sairaalasta tai harjoitella samana päivänä. Kaihi molemmissa silmissä tarkoittaa, että leikkaus alkaa silmään, joka vaikuttaa enemmän. Kuitenkin, milloin tarkalleen leikkaus on suoritettava, ei ainoastaan ​​lääkäri yksin päättää, vaan myös potilas itse, ts. Yhdessä tiiviissä neuvottelussa. Pääkriteeri on, kuinka paljon kärsivä kärsii jokapäiväisessä elämässä heikentyneestä näöntarkkuudesta ja kuinka paljon linssi on jo sameaa.

Kaihileikkauksessa silmän linssi vaihdetaan

Usein ajaminen tai tietokoneen käyttö kaihien yhteydessä ovat varmasti syitä siihen, miksi sairastunutta potilasta voidaan leikata nopeammin kuin potilasta, joka ei välttämättä tarvitse täydellistä näköä joka päivä. Monille silmän linssin lievä sameus ei voi olla ratkaiseva argumentti silmäleikkauksen hyväksi. Samaan aikaan ei kuitenkaan ole mitään syytä olla hakematta kirurgista apua vanhuuden vuoksi.

Kaihi on usein salakavalampi kuin äkillinen, joten näkökyky heikkenee hitaasti mutta tasaisesti. Ei vähiten tästä syystä jotkut sairaat ihmiset eivät todellakaan huomaa heikentymistä. Jos tarkastus tehdään optikolla tai silmälääkärillä, tämä päättyy yleensä todelliseen yllätykseen, kun havaitaan, kuinka paljon näkö on jo heikentynyt.

kaihihoito samea linssi vaihdetaan toimenpiteen aikana

Kaihi ja leikkauksen kulku

Kaihi molemmissa silmissä saa kirurgin usein leikkaamaan silmänsä vakavammin. Näköelimiä laajennetaan käyttämällä erityisiä silmätippoja. Lisäksi asetetaan pidike, joka varmistaa, että silmä pysyy auki koko toimenpiteen ajan. Paikallispuudutteen voi pistää silmän viereen yksilöllisesti.

Toimenpideohjelman vaihe 1:

Kirurgi tekee pienen, noin 2-3 millimetrin leikkauksen silmän sarveiskalvoon. Lääkäri käyttää tätä viiltoa leikkauksena tarvittavalle alueelle ja avaa siten silmän linssin etukapselin. Koska se on niin pieni viilto, sitä ei tarvitse ommella, koska se sulkeutuu uudelleen itse toimenpiteen jälkeen.

Toimenpideohjelman vaihe 2:

Tässä vaiheessa fakoemulsifikaatio tapahtuu, eli linssin ydin ja kuori nesteytetään ultraäänellä. Jos kudos on nesteytynyt, kirurgi voi imeä sen kokonaan ulos näköelimestä.

Toimenpideohjelman vaihe 3:

Vaiheessa kolme taitettua tai valssattua IOL: ää käytetään asettamalla se kapselipussiin viillon pienen aukon kautta. Tätä varten kirurgi jättää usein sivu- ja takasilmälinssikapselit näköelimeen, jossa tekolinssi avautuu täyteen kokoon. Implantti on keskitetty ja ankkuroitu pienimmän pidikkeen avulla takakammion linssissä (kapselin soikea).

Kaihi – Hoito leikkauksen jälkeen

Mitä tulee ottaa huomioon kaihi -jälkihoidon jälkeen

Kirurgisesti hoidettu silmä peitetään voiteella, joka suojaa sitä seuraavaan päivään asti. Jos kaihileikkaus suoritetaan avohoidossa, potilas voi palata kotiin muutaman tunnin oleskelun jälkeen. Toisaalta sairaalahoidossa sairaalassaoloaika on kaksi tai kolme päivää.

Jotta paranemisprosessi voi edetä halutulla tavalla, lääkäri määrää tulehdusta ehkäiseviä ja antibioottisia silmätippoja noin kuukauden ajan. Niitä on sovellettava tiukasti määräysten mukaisesti. Lisäksi ihmiset, joille on tehty leikkaus, voivat hyvin, jos he ovat varovaisia ​​pesiessään hiuksiaan ja suihkussa. Toimenpiteen jälkeen kontaktia veteen tulee välttää muutaman päivän ajan, jos mahdollista. Sama koskee tietysti saippuaa ja muita kasvojen hoitotuotteita.

Silmälääkäri seuraa säännöllisesti, lyhyin väliajoin paranemisprosessia. Silmänpaine tarkistetaan myös käyttämällä kortisonipohjaisia ​​silmätippoja. Monet potilaat näkevät paljon selkeämmin ja paremmin heti leikkauksen jälkeen. On kuitenkin mainittava, että näkö voi vaihdella, etenkin ensimmäisten viikkojen aikana. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin lääkäri mittaa näön uudelleen ja uudet lasit voidaan tilata.

Lisätietoja aiheesta löydät osoitteesta https://www.aumedo.de/katarakt-grauer-star/.

Kaihileikkauksen jälkeen silmälääkäri kontrolloi paranemista tarkasti säännöllisin väliajoin

Previous Post
Kierreportaat sisällä – esimerkkejä kiehtovista moderneista ja minimalistisista malleista
Next Post
Rihanna, Iman ja Naomi kuvasivat Balmainia vuonna 2014