15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dipladenian ylläpito ja lepotila parvekkeella: Kuinka saada Mandevilla kukkimaan kukkalaatikossa

Yksi kauneimmista trooppisista kukista on dipladenia. Kukkiva kasvi saa yhä enemmän suosiota Euroopassa kauniiden suppilomaisten kukkiensa ansiosta. Saksassa se löytyy myös nimillä Dipladenia, Trichterblume tai Chilen jasmiini. Selitämme kuinka pitää, hoitaa ja talvehtia Dipladenia parvekkeella.

Dipladenia parvekkeella: hoitovinkkejä

Ylläpidä ja talvele Dipladenia parvekkeella

Dipladenia (tunnetaan paremmin sen vanhalla kasvitieteellisellä nimellä “Dipladenia”) on peräisin Etelä -Amerikasta, jossa luonnonvarainen kasvi löytyy trooppisista metsistä. Se tuotiin Eurooppaan yli 100 vuotta sitten ja on sittemmin hiipinyt puutarhureiden sydämiin. Nykyään on tarjolla yli 100 lajiketta, jotka kukkivat vaaleanpunaisella, kuumalla vaaleanpunaisella tai valkoisella. Useimmat lajikkeet eivät ole kestäviä ja niitä kasvatetaan yksivuotisina. Mutta on olemassa mahdollisuus talvehtia Dipladenia. Poikkeuksena on Chilen jasmiini (bot. “Mandevilla Laxa”), joka uhmaa matalia lämpötiloja.

Dipladenia -profiili

Mandevillan hoitovinkit ja parvekekasvien profiili

Ominaisuudet

 • yksivuotinen tai monivuotinen parvekekasvi
 • Suurin korkeus (vaihtelee lajikkeesta riippuen): 3-4 metriä
 • Istutusaika: toukokuun puoliväli-kesäkuun puoliväli
 • Kukinta: toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin
 • Sijainti: aurinkoinen, varjoisa, vaaleassa varjossa
 • Maaperä: ruukkumaa, hieman hapan, läpäisevä
 • Veden tarve: kohtalainen tai suuri
 • Talvikestävyys: ei kestävä

Dipladenia parvekkeella: istutusvinkkejä kukkalaatikoille, kylpyammeille ja ristikoille

Dipladenia parvekkeella hoitaa Mandevillan kukkia

Dipladenien tuntevat olonsa kotoisaksi ruukuissa ja kukkalaatikoissa sekä ristikoissa ja ristikoissa. Oikean lajikkeen valinta ratkaisee. Puutarhakeskuksessa on sekä pystysuoraa pensaita että kiipeilykasveja. Jotta ei tule yllätyksiä, sinun on otettava huomioon muutama asia ostettaessa. Seuraavassa vastaamme tärkeimpiin istutusta koskeviin kysymyksiin.

 • Sopiiko Dipladenia ikkunalaatikoihin? Kyllä, Dipladenia voidaan istuttaa ikkunalaatikoihin. Koska se voi kuitenkin nousta erittäin korkeaksi, sinun tulee pyytää parvekkeelle lajiketta ostettaessa. Niitä hoidetaan kasvun estäjällä ja ne pysyvät alhaisina ensimmäisen vuoden ajan. Toisena vuonna kasvun estäjän vaikutus heikkenee merkittävästi ja kasvi voi saavuttaa nopeasti usean metrin korkeuden. Parvekelaatikoiden istuttamiseksi sinun tulee viljellä Dipladeniaa vuotuisena kukkana tai istuttaa se seuraavana vuonna.

Dipladenia kylpyammeissa, korien ja pyramidien ripustamiseen

Aseta Diplandea roikkumaan parvekkeelle riippuvaksi kasveksi

 • Aseta Dipladenia roikkumaan tai seisomaan parvekkeelle? Puutarhakeskuksesta löydät myös roikkuvia lajikkeita, jotka sopivat hyvin roikkuvien korien istuttamiseen. Muuten voit myös vetää ne ylös ämpäriin, mutta tarvitset sitten kiipeilyapua. Niillä on taipumus kasvaa hyvin nopeasti, joten sinun tulee ohjata uudet versot ristikon läpi kahden tai kolmen viikon välein.
 • Dipladenia -pyramidi parvekkeella: Suppilokukka sopii myös pyramidien istuttamiseen. Kasvipyramidi koostuu useista tasoista, jotka voit istuttaa Dipladenialla eri väreillä. Mutta voit myös yhdistää ne muihin kesäkukkiin.
 • Mitä voin yhdistää Dipladenian kanssa?? Sopivia kasvipartnereita Dipladenialle ovat maaginen lumi, eräät geraniumtyypit ja koriste -salvia.

Parvekkeen kukat: Dipladenia -lajikkeet

Dipladenia -kiipeilykasvi, jossa on ristikko parvekkeelle

1. Kiipeilylaitos: Lajike “Alice Dupont” tuottaa kirkkaan vaaleanpunaisia ​​kukkia keväällä. Se saavuttaa korkeuden yli 6 metriä. Kukkiva monivuotinen kasvi tarvitsee kiipeilyapua. “Aurinkovarjo” -lajikkeessa on suppilon muotoisia punaisia ​​kukkia. Hän tarvitsee myös kiipeilyapua ja voi saavuttaa enintään 4 metrin korkeuden.

Dipladenia konttilaitoksena

Dipladenia konttilaitoksena Vinkkejä parvekkeen puutarhaan

2. Säiliökasvi ja kesäkukka parvekkeelle: Punahilkka -lajike kukkii ensin vaaleanpunaisena. Kukat muuttuvat ajan myötä marjanpunaisiksi. Siitä tulee 6 metriä korkea, se on pystyssä ja pärjää ilman kiipeilyapua. Chileläinen Jasmine -lajike on osittain pakkasenkestävä ja voidaan jättää ulos jopa -5 ° C: n lämpötiloihin. Kukat ovat valkoisia ja antavat lempeän tuoksun.

Milloin voit laittaa Dipladenian parvekkeelle??

Dipladenia -riippuva kasvi parvekkeella

Voit laittaa Dipladenian parvekkeelle jo toukokuun puolivälissä jäänpyhien jälkeen. On kuitenkin paljon parempi odottaa kuukausi ja laittaa eksoottinen ulkona kesäkuun puolivälissä. Koska hän tuskin kestää kylmää, tuulta ja sadetta.

Oikea paikka Dipladenialle sijaitsee auringossa tai vaaleassa varjossa. Kesäkukka tarvitsee vähintään kuusi tuntia suoraa auringonvaloa päivässä. Mandevillaa tulisi suojata voimakkailta auringonsäteiltä vain puolenpäivän aikaan. Siksi etelä- ja länsiparvekkeet ovat ihanteellisia. Suppilokukka voi tulla toimeen myös vähemmän auringonvaloa, mutta silloin se kukkii vähemmän. Kuten kaikki trooppiset kasvit, se kukoistaa parhaiten paikoissa, joissa on korkea kosteus, ja sillä on keskisuuri tai korkea veden tarve.

Dipladenia ei kestä tuulta

Dipladenian kiipeilylaitoksen sijainti löytää ideoita

Tuulisuoja on ehdoton pakko, koska se on erittäin herkkä kylmälle. Se ei siedä voimakkaita vedoksia alle 20 ° C: n lämpötiloissa, mikä tarkoittaa, että se kuolee nopeasti.

Dipladenia parvekkeella: hoito

Dipladenia parvekkeella hoitovinkkejä

Kasvi on aika vaatimaton. Sinun on kasteltava niitä säännöllisesti ja runsaasti haalealla vedellä. Tämä on parasta tehdä illalla, koska silloin vesi ei haihdu niin nopeasti. Sinun tulisi ehdottomasti välttää veden vuotamista, koska se voi aiheuttaa mätänemistä. Kukinta -aikana sinun on lannoitettava Dipladenia joka viikko.

Leikkaa dipladenia

Dipladenia leikataan, kun vinkkejä parvekekasveille

Kesäkaudella voit leikata kuolleita kukkia. Leikkaaminen ei yleensä ole tarpeen. Voit katkaista Dipladenian jyrkästi vain talven lopussa tai kevään alussa, jos kukinnan muodostuminen vähenee muutaman vuoden kuluttua.

Voiko Dipladenia talvehtia parvekkeella??

Yleiskatsaus Mandevillan lepotilan lajikkeista parvekkeella

Mandevilla on erittäin herkkä pakkaselle, joten sitä ei voi talvehtia parvekkeella. Jos haluat viljellä Dipladeniaa monivuotisena kasvina, tuo se talvivuosille jo syyskuussa. Talvipuutarha tai lämmittämätön huone on täydellinen. Aseta kasvi varjoisaan paikkaan lepotilan aikana. Lämpötilat eivät saa nousta yli 15 ° C ja laskea alle 5 ° C. Dipladenia sietää korkeaa kosteutta ilman ongelmia. Riittää siis, jos tuuletat huoneen kerran viikossa.

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana