15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Syksyllä kukkivan kamelian asianmukainen hoito – tämä on kaunis pensas

Kamelia on epäilemättä yksi suosituimmista kukista, koska se kiehtoo kauniilla kukilla. Se kukkii yleensä myöhään talvella tai keväällä, mutta on myös lajikkeita, jotka tekevät vaikutuksen kukkivalla loistollaan jo syksyllä. Yksi tällainen syksyllä kukkiva kamelia on Sasanqua camellia (Camellia sasanqua). Tänään esittelemme sinulle tämän upean näytteen ja selitämme, mitä kasvi tarvitsee hyvän olonsa saavuttamiseksi.

Syksyn kukinnan kamelia – mielenkiintoisia faktoja kauneudesta

Mistä Sasanqua camellia tulee??

Sasanqua -kamelia varten sekoita happama maaperä alppiruusun maaperään

Syksyllä kukkiva kamelia tulee myös Etelä-Japanista ja Kiinasta eli Kaukoidästä. Siellä kasvi suosii vuoristorinteitä, joissa se muodostaa kokonaisia ​​paksuuksia ja koristaa ne unenomaisilla kukillaan.

Laitoksen ominaisuudet

Leikkaa syksyn kamelia vain säästeliäästi tarvittaessa

Että kukkii ovat upeita, kuten jo mainitsimme. Ne kasvavat jopa 7 cm korkeiksi ja, kuten nimestä voi päätellä, ilmestyvät syksyllä. Joten odota, että tämä kamelia kukkii syyskuun ja marraskuun välillä. Värit vaihtelevat valkoisesta vaaleanpunaiseen punaiseen ja hehkuvat myös lempeää, mutta samalla erottuvaa tuoksua. Vaikka kasvi on yleensä hyvin runsas, yksittäinen kamelian kukka ei ole erityisen pitkäikäinen itsessään. Visuaalisesti kukat eivät voi vain erota väriltään. On myös yksinkertaisia, puoliksi kaksinkertaisia ​​ja kaksinkertaisia ​​kukkia, mutta ne ovat kaikki pyöreitä ja symmetrisiä.

the lehdet ovat soikean muotoisia ja nahkaisia, vahvan vihreän värin ja kiiltävän yläosan ja noin 5 cm korkeat. Sahalaitainen reuna ja kapeneva muoto ovat myös ominaisia.

Camellia sasanqua on suojattava kylmältä fleecellä

Kukinnan jälkeen syntyy pieniä hedelmiä joiden koko on 3 cm ja jotka on väriltään vihreästä punaiseksi. Täällä siemenet kehittyvät, joiden öljy on erittäin suosittu. Sitä ei käytetä vain kosmetiikassa, vaan sitä käytetään myös keittiössä.

Sasanqua camellias -siemenistä saatu öljy on syötävää ja myös erittäin suosittua kosmetiikassa

Syksyllä kukkiva kamelia on koristepensas, yksi korkeus jopa 5 metriä. Yksittäiset oksasi ja oksasi ovat melko herkkiä ja hienoja ja riippuvat tyylikkäästi, joten pensas on todellinen katseenvangitsija kaikilta osin. Nuoria versoja käytetään myös usein teen valmistamiseen.

Syksyn kukinnan kamelia – sijainti ja hoito

Syksyn kamelian asianmukainen hoito - vinkkejä sijaintiin, veteen ja lannoitteeseen

On selvää, että kun ostat syksyn kameliaa, sinun on myös löydettävä oikea Sijainti heidän tarpeisiinsa sopivaa hoitoa. Mikä se on? Vaikka nykyaikaiset lajikkeet ovat vähemmän herkkiä kylmälle, sinun on varmistettava, että kasvi saa puutarhassa paikan, joka suojaa sitä tuulelta ja myös talven auringolta. Kysy valitusta lajikkeesta puiden taimitarhassa tai puutarhakeskuksessa – jotkut tarvitsevat viileän talvitilan, kuten osittain varjostetun talvipuutarhan, toiset paksua multaa ja lämpöfleeceä alle -10 asteen lämpötilassa. Jotta syksyinen kamelia voi tuottaa monia kukkia, se tarvitsee kesällä aurinkoisen paikan, mutta siellä, missä se on suojattu voimakkaalta keskipäivän auringolta.

Kasvien hoito harrastuspuutarhureille - osta koristepensaat ja istuta ne puutarhaan

Ja lattia pitäisi olla hieman hapan ja runsaasti humusta. Tätä varten voit valmistaa maaperän ennen kamelian istutusta. Kaivaa reikä ja sekoita maaperä erityiseen rododendronimaaseen. Aseta syksyllä kukkiva kamelia aiottuun istutusaukkoon ja täytä se mullalla.

Kuinka hoitaa korusi

Camellia sasanqua tarvitsee suojatun paikan puutarhassa

kastella Ota syksyllä kukkiva kamelia säännöllisesti, mutta varmista, ettei siinä ole vettä. Tämä johtaa nopeasti juuren mätänemiseen ja homeen muodostumiseen, mikä vahingoittaa kasvia ja aiheuttaa sen kuoleman. Vesi ei myöskään saa olla liian kovaa. Sadevesi on parasta. The Lannoitus tapahtua. Voit lannoittaa kameliaasi myöhään keväästä loppukesään.

Syksyn kamelia valkoisena ja runsaasti kukkia puutarhaan

Voit käyttää syksyllä kukkivaa kamelia tarpeen mukaan leikata. Yleensä säännöllinen karsiminen on tarpeetonta, mutta voit leikata pitkät versot kukinnan jälkeen. Voit myös poistaa villit versot. Suurempaa karsimista tulisi tehdä vain vanhemmilla kasveilla, eikä silloinkin kannata liioitella sitä. On parasta tehdä tällaisia ​​karsintoja vain muutaman vuoden välein ja vain pienillä versojen osilla.

Vaaleanpunainen syksyn kamelia avoimilla kukilla ja keltaisella siitepölyllä

Kuten useimmat kasvit, syksyllä kukkiva kamelia voi tietysti myös kasvaa Taudit ja tuholaiset olla saastunut. Scale hyönteiset, trippejä, weevils, mutta myös kamelia rutto ja muut sienitaudit voivat vahingoittaa ja heikentää kasveja. On tärkeää tunnistaa ja hoitaa nämä ajoissa.

Camellia syksyllä kaksinkertaisilla kukilla vaaleanpunaisilla ja tummilla lehdillä

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana