15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kotihoito kärpäsiä varten: Kuinka päästä eroon hyönteisistä puutarhasta ja huoneesta

Schnake ja hyttynen liittyvät läheisesti toisiinsa: Nämä kaksi hyönteislajia kuuluvat Tipuloidea -superperheeseen. Vaikka ne sekoitetaan usein hyttysten kanssa, niillä on itse asiassa hyvin vähän yhteistä. Käärmeet eivät voi pistä ja ottavat vain nektaria. Siksi ne eivät ole vaarallisia ihmisille. Koska he lentävät parvissa, he voivat kuitenkin asettua puutarhaan tai tulla huoneeseen. Luettelemme useita kärpäsiä koskevia kotilääkkeitä, joiden avulla voit ajaa hyönteiset pois puutarhasta ja huoneesta.

1. ”Voiko kärpäset purra?” Ja muita hyönteisiä koskevia kysymyksiä

Schnake ruohon terällä ja suun osilla

Schnaken: Hyönteinen, jolla on monia nimiä. Joissakin Saksan osissa hyttysiä kutsutaan puhekielessä “Schnake”. Tämä johtaa usein sekaannuksiin, koska monet ihmiset valittavat hyttysten puremista. Biologiselta kannalta tämä on väärin.

1.2. Schnaken -tyypit ja erot hyttysiin

Hyttynen ja käärmeen vertailu koon ja rakenteen suhteen

Maailmassa tunnetaan yli 4000 käärmelajia. Toisin kuin hyttyset, joissa hedelmöitetyt naaraat tarvitsevat verta munien munimiseen, ne ruokkivat vain nektaria ja vettä. Kynnet ovat myös hyvin erilaisia ​​puhtaasti visuaaliselta kannalta. Ne kasvavat jopa 4 cm pitkiksi ja ovat siksi huomattavasti suurempia kuin hyttyset. Heidän suunsa eivät sovellu puukottamiseen tai puremiseen.

1.3. Taistelevat kynnet: Toukat pidetään tuholaisina

Puutarhan kynsien tuholaisten toukat syö juuria (1)

Joissakin tapauksissa kynnet kuitenkin käyttäytyvät kuin hyttyset. Ne ovat pääasiassa yöllisiä ja lentävät parvissa paritteluvaiheen aikana. He myös munivat munansa haaleaan veteen, kosteaan maahan tai mätä puuhun. Koska yksi naaras voi munia jopa 400 munaa, hyönteiset lisääntyvät hyvin nopeasti. Kuoriutumisen jälkeen toukat ruokkivat kasvien maanalaisia ​​(ja joissakin tapauksissa myös maanpäällisiä) osia, ja siksi niitä pidetään vihannespuutarhan tuholaisina.

Aikuisia hyönteisiä pidetään usein myös haittaohjelmana. Lähinnä siksi, että he vetävät valoa puoleensa. Miellyttävä ilta terassilla tai huoneen tuuletus voi siksi olla haaste kesäkuukausina.

2. Kotiin korjaustoimenpiteitä puutarhassa

Kodin korjaustoimenpiteet puutarhan kynsiä vastaan ​​ei pysähtynyttä vettä

Jos hyönteiset lisääntyvät nopeasti puutarhassa, ne voivat vahingoittaa satoa. Onneksi on olemassa kotilääkkeitä, joilla voit päästä eroon kärpäsistä. Nämä temput auttavat ja pitävät heidät poissa omaisuudesta:

2.1. Puutarhassa ei seisovaa vettä

Hyttyset suosivat kosteaa paikkaa muniakseen munansa. Joten katso ympärillesi puutarhassa ja etsi vesilähteitä seisovalla vedellä. Missä sadevesi kerääntyy (viemäriputket, sadevesiputket jne.), Hyönteiset ja hyttyset voivat kuoriutua. Varmista siis, että vedenpoisto on hyvä, äläkä koskaan jätä sadeastiaa auki. Vaihda ja puhdista vesi säännöllisesti lintu- ja perhosvesijoukoissa.

2.2. Hyvä salaojitus puutarha- ja konttilajeille

Puutarhan kärpäset torjuvat kasvien hyvää kuivatusta

Hyvä salaojitus on ehdoton edellytys paitsi ruukkukasveille myös puutarhakasveille. Näin estät veden kerääntymisen nurmikolle tai maaperään pysymästä kosteana pitkään ja kertymästä. Toisaalta tämä voi vahingoittaa kasveja, mutta toisaalta se voi houkutella käärmeitä ja hyttysiä puutarhaan.

2.3 Houkuttele puutarhaan luonnollisia vihollisia

Puutarhalammen kalat syövät myös kynsien ja hyttysten munia ja toukkia, kun taas monet linnut ruokkivat aikuisia käärmeitä. Joten kannattaa rakentaa pesälaatikot ja lintujen syöttölaitteet. Puutarhalammelle kulta ja koi -kala sopivat erityisen hyvin.

2.4 Puutarhalammen vesiominaisuudet

Asenna vesilaitokset puutarhalammessa hyttysiä ja sääskiä vastaan

Still -vesi houkuttelee hyönteisiä. Voit ajaa pois kärpäsiä ja hyttysiä luottaen veden ominaisuuksiin. Jos puutarhalammen vesi alkaa liikkua, he eivät voi munia sinne. Jokaiselle puutarhalammelle on erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotta jokainen löytää oikean. Varmista, että vesitoiminnot toimivat vähintään puolet päivästä. Jos mahdollista, anna niiden käydä myös yön yli.

2.5 Kasvit kärpästen torjunnassa

Istuta laventeli puutarhaan käärmeitä vastaan

On kasveja, jotka käyttävät tuoksuaan karkottamaan hyttysiä ja kynsiä. Vihanneslaastarissa nämä ovat tomaatti ja valkosipuli, koristepuutarhassa – sitruunaruoho ja kehäkukka ja kukkaruukussa – laventeli ja rosmariini.

3. Kotilääkkeet kynsiä vastaan ​​huoneessa

Vinkkejä käärmeiden ajamiseen pois tuoksuvilla öljyillä

Nastat eivät pure, emme ole heille kiinnostuneita. Mutta heidät houkuttelee voimakas valo. Jos kynsiparvi lentää yhtäkkiä huoneeseen, kun tuuletat huonetta illalla, seuraavat temput auttavat

3.1. Aja kynnet pois tuoksuvilla öljyillä

Kasvien, kuten laventelin, mintun, sitrushedelmien ja eukalyptuksen, tuoksu pitää kärpäset ja hyttyset poissa. Voit myös kasvattaa laventelia ja minttua ämpäriin tai ostaa vain tuoksuvia öljyjä ja käyttää niitä luonnollisena suojana hyönteisiä vastaan.

3.2. Tee käärme -ansa itse: kotihoitoja hyönteisiä vastaan

Schnake -ansa kotihoitona tee se itse Ohjeet

Kuka tahansa voi tehdä seuraavan käärmeloukun nopeasti itse. Se on myös tehokas hyttysiä ja muita hyönteisiä, kuten kärpäsiä ja rypäleen hyttysiä vastaan. Toimi seuraavasti:

Leikkaa 2 litran muovipullo kahtia. Laita 50 g ruskeaa sokeria tai 50 g hunajaa tai 50 g mansikoita tai 50 g mehua tai kukkia pullon alaosaan, kaada 250 ml kuumaa vettä päälle. Sekoita vesi hyvin ja lisää hiiva. Käännä pullon yläosa ympäri. Aseta kaula pullon alaosaan ja teippaa molemmat osat yhteen läpinäkyvällä teipillä. Pullon kaula ei saa koskea veteen, vaan sen on oltava 2-3 cm vedenpinnan yläpuolella. Ripusta tai aseta lukitusloukku huoneen nurkkaan.

3.3. Snake -ikkunat ja ovet

Asenna käärmeverkot ikkunoihin ja oviin

Jos mikään muu ei auta, voit käyttää kärpäsiä käärmeen näytöllä. Koska kynnet ovat suurempia kuin hyttyset, voit käyttää hyönteisverkkoa pitämään hyttyset poissa.

3.4. Hyönteisten UV -lamppu

Jos mikään muu ei todellakaan auta, voit poikkeuksellisesti taistella hyönteisiä vastaan ​​erityisellä UV -lampulla. Kytke vain hyönteislamppu päälle ja poistu huoneesta. Ihmiset ja lemmikit eivät saa olla huoneessa. 2-3 tunnin kuluttua voit sammuttaa lampun ja astua huoneeseen. Käytä tätä lääkettä vain, jos mikään muu ei todellakaan auta.

3.5 Tuuleta ennen auringonlaskua

Schnaken puutarhassa, milloin tuulettaa vinkkejä

Eikö sinulla ole hyönteissuojaa ikkunoissa? Sitten sinun on tuuletettava huone ennen auringonlaskua. Vaihtoehtoisesti voit sammuttaa valot ja avata sitten ikkunat. Joten valo ei houkuttele hyönteisiä.

Kärpäset ja hyttyset liittyvät toisiinsa, mutta niillä on vain vähän yhteistä. Kynnet eivät pistä eivätkä ole vaarallisia ihmisille. Mutta ne voivat vahingoittaa puutarhan hyödyllisiä ja koristekasveja. Voit taistella niitä vastaan ​​onnistuneesti oikeilla kotihoidoilla.

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana