15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hoito krysanteemin jalostuksesta ja muista ideoista

Värikäs kimpussa krysanteemitalo

the Krysanteemit Kuten ruusut, ne ovat olleet suosituimpia kukkia vuosisatojen ajan. Tässä suuntaukset muuttuvat vain biologisen monimuotoisuuden ja kasvatustekniikoiden mukaan. Kasvattajat varmistavat joka vuosi uudenlaiset muodot ja värit kauniille krysanteemeille, ja tekniikat tarjoavat yhä onnistuneempia menetelmiä leikkokukkien kasvattamiseksi. Puutarhoissa sängyt on perinteisesti istutettu kauniilla krysanteemeilla, jotka ovat värikäs ilo syksyllä, kun kaikki muut kukat kuihtuvat. Krysanteemipensaat, joita kukkakauppiaat tarjoavat puutarhakeskuksissa ja kukkakaupoissa, ovat yhä suositumpia ja kysytyimpiä. Monet kysyvät itseltään, miten se toimii, voitko tehdä sen itse ja tarvitaanko tähän erityismenettelyä.

Kaikki riippuu krysanteemien lajikkeesta ja hoidosta

isot-pienet krysanteemit-kelta-pitkät kukat

Monien vuosien jalostuksen ansiosta näiden kauniiden kukkien biologinen monimuotoisuus on erityisen suuri ja Krysanteemien hoito erityisen tärkeä. Eri lajikkeet voidaan jakaa ryhmiin eri ominaisuuksien mukaan. Tästä syystä on myös erilaisia ​​luokituksia. Leikkokukkina toimiva lajike ei sovellu pensaaksi. Tätä varten on käytettävä kukkaruukkuihin tarkoitettuja lajikkeita, joiden varret ovat monia oksia ja tiheästi lehtisiä.

Krysanteemien hoito ja pensaan muotoilu

Kasvit-pensas-insertti-krysanteemit

Helpoin tapa saada oikea lajike on ostaa valmiiksi muotoiltu krysanteemi pensas kukkakaupasta tai kasvihuoneesta, jossa niitä kasvatetaan. Krysanteemin hoitoon kuuluu emokasvin käyttäminen uusien kauniiden kasvien kasvattamiseen. Kuten tiedätte, kauniita krysanteemeja voidaan levittää siemenillä tai kasvullisesti ja yleensä pistokkailla. Siemenmenetelmää käytetään vain jalostukseen uusien lajikkeiden luomiseen. Pistoksilla leviäminen on paras tapa pitää valitun lajikkeen laatu ennallaan.

Kuninkaallinen vieras Kaukoidästä

Tytöt Kiina Chrysanthemum Field Breeding

Nykyään tuskin kukaan tietää, mistä kauniit krysanteemit todella ovat peräisin. Tieto siitä, milloin ihmiset alkoivat kasvattaa tätä kukkaa puutarhassaan, on kadonnut vuosisatojen aikana. Alkuperästä on vain erilaisia ​​legendoja ja perinteitä. ”Keisari asui kerran nykyisessä Kiinassa. Kuten kansankertomuksissa usein kerrotaan, hän oli julma ja ahne. Hän oppi, että kukka, jolla on ikuinen elämänvoima, kasvaa meren saarella. Sen ihmeellinen voima voidaan paljastaa vain, jos rehellinen ihminen valitsee sen. Mutta keisari tiesi, ettei hän ollut sellainen henkilö, ja tiesi myös, ettei hänen linnassaan ole rehellistä ihmistä. Niinpä hän lähetti joukon nuoria neitsyitä ja tyttöjä. Kukaan ei kuitenkaan palannut. He kaikki jäivät saarelle ja perustivat uuden kotinsa Japaniin. “

Hironishi -krysanteemi

Historia- Japanin itäisen kulttuurin lippu

Tällainen tapahtuma tuskin on kulttikivi kulmakivi itämaiden kauniiden krysanteemien ympärillä. Ja kuitenkin tänään 16-terälehtiinen Hironishi-krysanteemi on kuvattu Japanin vaakunassa. Japanissa yksi suosituimmista kansallisista juhlapyhistä on krysanteemi 9. syyskuuta. Kiinalaiset kunnioittavat tätä kukkaa yhtä paljon. Vuoden yhdeksäs kuukausi on nimetty hänen mukaansa ja tämän kuukauden yhdeksäs päivä on yleinen vapaapäivä. Vasta 1500 -luvun lopulla kauniit krysanteemit tulivat Eurooppaan muutamalla eri värillä. Värit olivat vaaleanpunainen, valkoinen, violetti ja kerma, mutta vaikuttavin oli todennäköisesti keltainen krysanteemi. Kun yritetään kääntää sanaa “krysanteemi”, käytetään kahta kreikkalaista sanaa “chrysos”, joka tarkoittaa kultaa ja “anthemon” – kukka..

Kaunien krysanteemien vaatimukset ympäristölle

ruskean keltaisen krysanteemin puutarhavuoteet

Krysanteemien hoitoon vaikuttaa löysä maaperä, joka on runsaasti ravinteita. Ennen istutusta maaperä on käsiteltävä hyvin ja lannoitettava orgaanisella lannoitteella. Nämä ovat tärkeitä olosuhteita, jotta kukka voi kehittyä normaalisti puutarhassa. Jos haluat kasvattaa niitä kukkaruukussa huonekasvina, tarvitset puutarhan maaperän ja orgaanisen lannoitteen seoksen. Et saa kalkkimaata ja hapan maaperä on myös haitallista sinulle. On parasta antaa kauniille krysanteemeille neutraali maaperä, jonka pH on 6,5 – 7,5.

Valoa ja lämpöä talvella

Talo-puutarhapolku-krysanteemisängyt-hoito-vinkit

Vaikka kauniit krysanteemit eivät ole lämpöä rakastavia kukkia, ne ovat silti herkkiä alhaisille lämpötiloille. Ne voivat parhaiten talvehtia 4-6 asteen lämpötiloissa. Ne voivat muodostaa kukkia vain, kun lämpötila on 10-35 astetta. Valolla on myös suuri merkitys kauniiden krysanteemien oikean kehityksen kannalta. Hän rakastaa lyhyttä päivää ja kehittyy parhaiten, kun päivän pituus on 12 tuntia.

 Kukinta -aika tilauksesta

Puutarhan kesän krysanteemit värikkäitä

Voit nauttia kauniiden krysanteemien kauniista kukista kaikkina vuodenaikoina. Tämä vaatii kasvihuoneen, jossa tarvittava lämpötila ja kosteus voidaan taata myös talvella. Tärkein rooli on kuitenkin valolla. Kaksi viikkoa sen jälkeen, kun taimet on istutettu pysyvään paikkaan kasvihuoneessa, se pimennetään erityisellä liinavaatteella, mikä johtaa lyhyeen 12 tunnin päivään. Täsmälleen 10 viikkoa myöhemmin tai korkeintaan puoli päivää aikaisemmin tai myöhemmin kukat ovat valmiita leikattaviksi. Tällä tavalla kukkia tuotetaan joka päivä Hollannissa. Niitä on enemmän työpäiville ja vähemmän lomille.

Muovaustekniikka

Istutusvinkki-idea-tekniikka-krysanteemi-pensas

Tekniikka kauniiden krysanteemien muokkaamisesta krysanteemipensaaksi alkaa leikkaustarpeista saada juuret. Tähän käytetään yleensä useita pistokkaita. Ne otetaan emokasvista varhain aamulla, kun se on vielä viileä. Lisäksi kasvi olisi pitänyt kastella etukäteen runsaasti. Pistokkaat otetaan terävien saksien tai terävän veitsen avulla. Älä missään tapauksessa irrota niitä sormillasi, koska tämä murskaa sen kasvikudoksen osan, joka myöhemmin juurtuu. Useita pistokkaita otetaan emokasvista. Mutta sinun on varmistettava, että pidät niiden tuuhean muodon.

Mainosta juuria

Hoitovinkki - aseta krysanteemin varret

Voit myös käyttää juurtumisen edistäjiä, jotta kauniiden krysanteemien pistokkaat juurtuvat nopeammin ja helpommin. Tällaisen aineen aktiiviset komponentit ovat kemikaaleja, jotka stimuloivat juurien muodostumista. Useimmissa tapauksissa, jos kaikki ehdot täyttyvät, pistokkaat juurtuvat ilman hänen apuaan, mutta prosessi on hitaampi eikä yhtä turvallinen. Vain leikkauksen alaosa (1-2 mm) on upotettu tähän kasvun stimulanttiin. Koska useita pistokkaita on suunniteltu juurtumaan, on parasta istuttaa ne kasvaviin astioihin. Ne on täytettävä sopivalla maaperällä, joka koostuu turpeesta ja hiekasta tai perliitistä. Jos haluat istuttaa kauniiden krysanteemien pistokkaat, tee pieni aukko maaperään tikulla tai tikulla. Jos maaperä on hieman kosteaa, maaperä ei putoa takaisin reikään ja voit lisätä leikkauksen ilman ongelmia. Täytä sitten reikä maaperällä etsimillä ilman, että painat niitä voimakkaasti. Sen on pysyttävä riittävän löysänä.

Muovi keraamisen astian sijaan

Kimppu-nätti-krysanteemit-keltakulta

Jos sinulla ei ole erityisiä kasvatusastioita pistokkaiden juurruttamiseksi krysanteemien asianmukaista hoitoa varten, myös pienet muoviastiat riittävät. Varmista kuitenkin, että niiden pohjassa on tyhjennysreiät, jotta ylimääräinen vesi ei kerry. 20-25 päivän kuluttua pistokkailla on kauniit krysanteemit juurtuvat jo ja poistetaan kasvavista astioista. Tämä voidaan tehdä hyvin yksinkertaisesti painamalla kevyesti pohja alhaalta. Istut pistokkaat yksittäisiin pieniin kukkaruukkuihin. Sinun ei tarvitse poistaa maaperää juurien ympäriltä. Päinvastoin. Se jopa varmistaa, että pistokkaat siirretään onnistuneesti. Uuden ruukun maaperää tulee myös tiivistää hieman. Kaunien krysanteemien pistokkaat muodostavat pian uuden ja monia juuria uudessa kukkaruukussa.

Kasvien karsiminen

Kaatamisastiat-muovi-krysanteemit-lannoite

Jotta kauniit krysanteemit saisivat tuuhean muodon, niiden kärjet on leikattava säännöllisesti. Tämä saa kasvin kasvamaan kaikkiin suuntiin. Tässä on tärkeä sääntö: 15. kesäkuuta on viimeinen päivä karsia krysanteemi ruukkukasvina. Itse leikkaus tehdään myös terävillä saksilla tai sormillasi.

Kasvuprosessi

Kasvu-oikea-lämpötila-luonnokset-krysanteemit

Juurien muodostumisprosessi kestää noin 20 päivää. On tärkeää, että vakiolämpötila on enintään 18 astetta ja korkea ilman ja maaperän kosteus 80%. Kosteuden ylläpitämiseksi on välttämätöntä, että kauniit krysanteemit ruiskutetaan aluksi vedellä joka päivä. Ajan myötä ruiskutuksen pitäisi vähentyä ja heti ensimmäisten juurien muodostumisen jälkeen sinun tulee lopettaa kokonaan ja luoda jopa lyhyt kuiva -aika.

Lannoite ja kehitys 

Puutarhateltta-kauniit-muodot-punainen-vaaleanpunainen-krysanteemit

On parasta lannoittaa kauniiden krysanteemien repotted pistokkaat kerran Kristalon Spezial -liuoksella. Tämä on epäorgaaninen lannoite, joka sisältää typpeä, fosforia, kaliumia, magnesiumia, mangaania, molybdeeniä ja sinkkiä ja takaa pistokkaille paremman kasvun alun ja juurijärjestelmän vahvemman kehityksen. On myös suositeltavaa kastella juuri istutetut pistokkaat fungisidiliuoksella maaperän desinfioimiseksi ja mätänemisen estämiseksi. Viikon tai kahden kuluttua kukkaruukku on liian pieni kauniille krysanteemeille, joten kasvit on istutettava suuremmiksi. Jos tämä kaikki tehdään ennen 1. kesäkuuta, tähän suurempiin ruukkuihin tulee istuttaa vain yksi kasvi. Jos kesäkuun 1. päivä on ohi, istuta kolme kasveja.

Ideat-kukat-krysanteemit-kasvien vinkit

Sisustus-värikkäitä-kauniita krysanteemeja

Previous Post
Nyrkkeily – Hyvä kunto ja nopeat refleksit
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta