15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Auttaako valkosipuli hyttysiä vastaan? Sillä on tämä vaikutus tuholaisiin!

Valkosipuli (Allium sativum) on vihannes, jolla on pistävä maku ja erityinen tuoksu, jota ei käytetä vain mausteena keittiössä, vaan se on myös lääke erilaisiin fyysisiin vaivoihin. Valkosipuli kasvaa hyvin lievässä tai lämpimässä ilmastossa (3-10) ja sitä voidaan kasvattaa ympäri vuoden. Valkosipuli liittyy sipuliin, purjoon ja ruohosipuliin. Valkosipulin uskotaan auttavan torjumaan hyttysiä ja muita tuholaisia. Voit selvittää alla, voiko se todella pitää tuholaiset loitolla!

Valkosipuli hyttyskarkotteena

Valkosipulinkynsi sisältää aminohappoa alliin

Hyttyset ovat yksi luonnollisista kesän tuskista, ja niitä kutsutaan usein tuholaisiksi. Maailman terveysjärjestö pitää niitä tappavimpina eläiminä planeetalla heidän tarttuvien tautiensa vuoksi. Maailmassa on yli 3000 hyttyslajia, noin 50 Saksassa.

Hyttyset ovat paitsi ärsyttäviä, myös vaarallisia. Ihmiset voivat olla allergisia pistelyilleen, mikä tekee kesäretkistä epämiellyttävän kokemuksen. Vaikka et ole allerginen hyttysten puremille, haluat silti ehkäistä ilkeän kutinaa.

Liota valkosipuli vedessä ikkunalaudalla

Valkosipuli sisältää aminohappoa alliin. Kun valkosipulinkynsi murskataan, pilkotaan tai sekoitetaan hienoksi, entsyymit muuttavat alliinin rikkiyhdisteeksi allisiiniksi. Tämä katkaisutuote antaa valkosipulille sen ominaisen maun, mutta sillä on myös monia erityisiä ominaisuuksia.

Kuten jotkut ihmiset, hyönteiset ja eläimet eivät pidä valkosipulin tuoksusta ja pysyvät siksi poissa. Esimerkiksi valkosipulin valmistus on tunnettu kotihoito tuholaisille, kuten kirvoille, sienikäärmeille, muurahaisille ja jopa myyrille. Valkosipuli toimii hyvin hyönteiskarkotteena ihmisille, hauraille puille, pensaille ja nurmikoille, joita perinteiset kemialliset käsittelyt voivat vahingoittaa. Valkosipuli on luonnollinen yhdiste, joka on riittävän tehokas kilpailemaan joidenkin synteettisten tuotteiden kanssa.

Valkosipulin syöminen auttaa hyttysiä vastaan?

Allisiinia syntyy valkosipulia puristettaessa

On yleisesti uskottu, että valkosipulin syöminen voi myös torjua hyttysiä, mutta tutkimus ei vahvista tätä.

Syöminen suuria määriä juuri raastettua raakaa valkosipulia voi suojata sinua hyttysiltä sekä hengityksen hajuilta että ihon kautta vapautuvilta rikkiyhdisteiltä. Ainoa tapa kuluttaa niin paljon raakaa valkosipulia on kuitenkin pilkkoa ja syödä lusikalla.

Valkosipuli öljyssä hyttysiä vastaan

Valkosipuli oliiviöljyssä hyttysiä vastaan

Iholle hierottuna valkosipuliöljy näyttää olevan parempi ratkaisu kuin hyttyskarkotin. Lisäksi valkosipuliöljyllä on rauhoittava ja antibakteerinen vaikutus ja se tekee ihosta pehmeän ja sileän.

Luonnollisen karkotteen valmistamiseksi sekoita lasiin 2 hienonnettua valkosipulinkynttä 250 ml: aan kasviöljyä. Tähän voidaan käyttää neutraalia ruokaöljyä, kuten auringonkukka- tai oliiviöljyä. Anna kaiken seistä yön yli, jotta öljy voi imeä valkosipulin hajua.

Estä hyttysten puremat valkosipulivedellä

Valkosipulivesi hyttyssuihkeena

Valkosipulin sekoittaminen eri muodoissa veden tai muiden nesteiden kanssa suihkeen valmistamiseksi on menestynyt pitkään. Valkosipulivesi ja valkosipulimehun haju ajavat pois hyttyset niin kauan kuin ne haisevat hajua. Ruiskutetun valkosipulimehun haju ei ole enää havaittavissa ihmisille muutamassa minuutissa, mutta se kestää paljon kauemmin hyttysille.

Sekoita 1 osa hienonnettua valkosipulia ja 5 osaa vettä pienessä suihkepullossa. Vaikutus kestää jopa 6 tuntia. Suihkuta paikkaan tai muutamille kangaskappaleille, jotka ripustat sitten avoimeen ikkunaan tai oveen.

Tutkimuksia valkosipulin vaikutuksista hyttysiin

luonnollinen lääke hyttysen puremiin

Valkosipulia koskevien tieteellisten tutkimusten tulokset vaihtelevat tutkimuskysymyksen ja tutkimuksen tavoitteen mukaan. Ne, jotka vannovat valkosipulia, väittävät sen toimivan, kun taas toiset ovat haluttomia tunnustamaan sen tehokkuuden.

Valkosipuliliuos hyttystoukkia vastaan

Suurin osa tutkimuksista keskittyy kasvipohjaisiin yhdisteisiin, jotka pysäyttävät hyttysten toukkien kehittymisen, jotta ne voivat sisältää hyttyspopulaatioita, jotka välittävät sairauksia, kuten dengue-kuumetta ja Zika-virusta.

Yksi Opiskelu vuodesta 2020 vahvisti valkosipuliliuoksen tehokkuuden eri pitoisuuksina Aedes sp. Tutkijat päättivät, että valkosipulia (Allium sativum) voitaisiin käyttää vaihtoehtoisena ainesosana Aedes sp. voidaan käyttää 60%: n pitoisuuksina, koska se tappaa 100% toukista.

Valkosipuli kärpäsiä ja hyttysiä vastaan ​​hevosissa

Vuonna 2016 Walesin Aberystwythin yliopisto tutki Horslyx Garlic -ravinnon käyttöä hevosilla. Tulokset osoittivat, että hevoset, joilla oli pääsy nuolla, lähestyivät kärpäsiä jopa 64,5 prosenttia vähemmän kuin kontrollhevoset. Ärsykkeiden väheneminen teki hevosista rauhallisempia ja seurallisempia.

Valkosipulitablettien kulutus voi torjua hyttysiä?

Valkosipulitabletit auttavat hyttysiä vastaan

Nyt markkinoilla on valkosipulitabletteja tai -kapseleita, jotka ovat toisin kuin perinteiset valkosipulit, ja ne ovat hajuttomia.

Christopher Gardner, tohtori, tutkija Stanfordin tautien ehkäisykeskuksessa, julistettiin vuonna 2003, että valkosipulilisillä pillereinä ei voi olla sama vaikutus kuin tuoreella valkosipulilla. Suurin ongelma on valkosipulin allisiinin vaikuttava aine, joka syntyy vain, kun valkosipulinkynnet ovat vaurioituneet.

Allisiinin saaminen valkosipulipillereistä on kuitenkin vaikeampaa. Joissakin tapauksissa, kun pillerit liukenevat vatsaan, valkosipulientsyymi, jota tarvitaan allisiinin tuottamiseen, inaktivoituu. Joillakin pillereillä on enteropäällyste ja nämä pillerit menevät usein liukenemattomiksi kehon läpi.

Mitä tulee hyttyskarkotteeseen, vain tuore, raaka valkosipuli auttaa.

Previous Post
Wieniläiset pajuhuonekalut – kauniit punokset huonekaluissa ja kodin tarvikkeissa
Next Post
Kasvihuoneen rakentaminen ja asettaminen puutarhaan – mitä sinun on harkittava