15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhasuunnittelu marjoilla – koristeelliset pensaat väreille

puutarhasuunnittelu marjoilla tummanvihreät lehdet-kiiltävä-syksy-koristelu

Jos et halua vain antaa puutarhassa paljon väriä syksyllä värjätyillä lehdillä, sinun on ehdottomasti istutettava koristepensaita tai pieniä puita marjoilla. Nämä näkyvät juuri tähän aikaan vuodesta, jolloin monet kukat ovat jo kauan haalistuneet, ja ne tarjoavat mielenkiintoisia, värikkäitä aksentteja puutarhassa. Varten Puutarhasuunnittelu marjoilla Käytettävissäsi on monenlaisia ​​koristepensaita ja puita. Olemme koonneet joitain niistä yhteen tässä artikkelissa tehdäksesi valinnastasi hieman helpompaa.

Puutarhasuunnittelu marjoilla – suosittuja pensaita

puutarhasuunnittelu marjoilla punaiset-soikeat-vihreät lehdet-värien leikki

Pensaat ja puut, joissa on kirkkaita marjoja, eivät ole kovin ilmeikkäitä muina vuodenaikoina. Silti kannattaa aina yhdistää ne muihin puutarhan kasveihin. Koska syksyllä ne todella tulevat omaan, juuri silloin, kun kaikki muut kasvit menettävät tilapäisesti kauneutensa.

Puutarhasuunnittelu marjoilla väreihin kaikkina vuodenaikoina

puutarhan suunnittelu-marja-pensas-idea-talvi-värit-punainen-lumi

Näin varmistat puutarhassa suuren valikoiman. Puutarhasuunnitelma, jossa on marjoja ja erilaisia ​​kevät- ja kesäkukkia, varmistaa, että sinulla on tarpeeksi kirkkaita ja iloisia värejä kaikkina vuodenaikoina.

Crabapple

puutarhan suunnittelu-marjat-rapu-syötävät-pienet-hedelmät-puu-hedelmät

Jotkut koristepensaat tai -puut säilyttävät jopa marjansa talvella, jotta voit silti nauttia kirkkaista väreistä valkoisella kaudella. Crabapple puolestaan ​​sisältää pieniä hedelmiä, joilla voi olla eri väri ja jotka ovat myös syötäviä ja maukkaita. Tämä tekee siitä täydellisen puutarhanhoitoon marjojen kanssa.

Pihlaja

Puutarhasuunnittelu-marjat-pihlaja-marjat-myrkylliset hedelmät-punainen-väri-ulkokoriste-idea

Marjojen koristepensaiden klassikko on pihlaja (Sorbus aucuparia). Tämä on itse asiassa enemmän matala puu kuin pensas. Vaikka se näyttää itsessään kauniilta, se saavuttaa huippunsa syksyllä, kun sitä koristavat oranssinpunaiset marjat. Jos olet päättänyt puutarhasuunnittelusta marjoilla, pihlajamarjat ovat hyvä valinta, koska ne ovat myös erittäin vaatimattomia.

Välimeren Firethorn

puutarhasuunnittelu-marjat-oranssi-tulitikku-ulkoilu-inspiraatio

Välimeren tulipalossa (Pyracantha coccinea) on myös lämpimiä marjoja. Nämä ovat miellyttäviä silmille jopa kevääseen ja ovat oranssia, keltaista tai oranssinkeltaista lajikkeesta riippuen. Lisäksi tulipalo on ikivihreä kasvi. Talvella drone -pensas ei vain pidä marjoja, vaan myös lehtiä. Joten jos haluat saada väriä puutarhaan myös talvella, valitse tämäntyyppinen koristepensas puutarhan suunnitteluun marjoilla.

Karhunvatukat suojauksena

puutarhasuunnittelu marjoilla karhunvatukka-kukat-keltainen-houkutteleva kasvi

Kaunis pensas, jota voidaan käyttää suojauksen luomiseen, on karhunvatukka (berberis). Ja sitä voidaan käyttää myös puutarhan suunnitteluun marjojen kanssa. Pitkänomaisilla marjoilla voi olla joko punainen tai tummansininen väri ja ne näkyvät keltaisten kukkien jälkeen.

Yleinen karan pensas puutarhassa

puutarhan suunnittelu-marjat-karan pensas-väri-sekoitus-vaaleanpunainen-oranssi

Tavallisessa kara -pensaassa (Euonimus europaeus) on erityisen mielenkiintoisen muotoisia marjoja. Kauniit oranssit siemenet on sijoitettu koralliväriseen koteloon, joka avautuu muodostaen neljä osaa. Sitten myös siemenet tulevat esiin ja muodostavat yhdessä kauniin väripelin. Tämä kompensoi myös sitä, että tämä koristepensas on tuskin havaittavissa puutarhan suunnittelussa marjoilla jäljellä olevina vuodenaikoina.

Tyrni istutetaan

puutarhasuunnittelu-marjat-keltainen-tyrni-koristepensaanhoito

Voit saada marjoja oranssina jälleen tyrnillä (Hippophaerhamnoides). Näitä on myös runsaasti ja ne ovat erittäin hyödyllisiä. Pensas tunnetaan parantavista ominaisuuksistaan ​​ja kaikkia sen osia voidaan käyttää. Erityisesti marjat sisältävät runsaasti vitamiineja. Tästä syystä niistä valmistetaan usein mehua, siirappia tai hyytelöä. Voit jopa hyötyä maisemoinnista marjoilla tämän pensaan kanssa.

Teetä puutarhasta ruusunmarjan kanssa

puutarhan suunnittelu-marjat-ruusunmarja-sato-tee-terveellistä

Ei pidä unohtaa tietenkään ruusunmarjaa (Rosa canina), varsinkin jos etsit hyödyllistä puutarhan suunnittelua marjoilla, jotka eivät ole vain koristeellisia. Yksittäisenä pensaana ruusunmarja on erittäin houkutteleva, ja se, että voit valmistaa herkullista teetä hedelmistä, on tuskin mainittava.

Puutarhasuunnittelu marjoilla – cotoneaster

puutarhan suunnittelu-marjat-cotoneaster-lehdet-pensas-kasvi-puut

Cotoneaster on yksi alhaisista koristepensaista, eikä se ole vain houkutteleva marjojensa vuoksi ja sopii hyvin puutarhan suunnitteluun marjojen kanssa. Tummanvihreät, kiiltävät lehdet näyttävät myös erittäin kauniilta puutarhassa. Ne tarjoavat myös upean taustan kirkkaan punaisille, pienille marjoille.

Pyöreälehtinen puuhaukka

puutarhasuunnittelu marjoilla baumwuerger-freuchte-huebsch -värinen aksentti

Pyöreälehtinen puukarttu (Celastrus orbiculatus) kantaa myös mielenkiintoisia hedelmiä. Ne ovat pyöreitä ja keltaisia ​​ja puhkeavat jonkin ajan kuluttua. Näin siemenet tulevat ulos, jotka puolestaan ​​ovat punaisia. Tämä marjapuutarha luo mielenkiintoisen väriyhdistelmän, joka sopii hyvin syksyn tyypillisiin väreihin.

Punainen vanhin

puutarhan suunnittelu-marjat-vanhin-punainen-syksy-sato-hedelmä

Punainen vanhin (Sambucus racemosa) saa myös hedelmänsä syksyllä ja on loistava vaihtoehto puutarhan suunnitteluun marjojen kanssa. Kuten nimestä voi päätellä, nämä ovat punaisia ​​ja hieman läpinäkyviä. Ne ovat myrkyllisiä vihreässä, epäkypsässä tilassaan. Valkoiset, pienet kukat, jotka on järjestetty mielenkiintoisella tavalla ja muodostavat siten sateenvarjon muodon, ovat myös kauniita katsella.

Tavallinen lumipallo

puutarhan suunnittelu-marjat-puna-valko-kukat-lumipallot

Jos haluat puutarhaan pensaan, joka ilahduttaa sinua paitsi marjoilla, myös viehättävillä kukinnoilla, tavallinen viburnum (Viburnum opulus) on erinomainen valinta. Pensas sai alkuperäisen nimensä kukkiensa vuoksi, jotka on järjestetty kauniiksi palloiksi ja koristavat puutarhan kesällä. Syksyllä saat sitten halutun puutarhan suunnittelun, jossa on punaisia ​​marjoja.

Lumimarjat

puutarhasuunnittelu-marjat-lumimarja-valkoinen-vaaleanpunainen-räpyttävä herne-kaunis-aksentti

Lumimarjan (symphoricarpos) hedelmät säilyvät myöhään syksyyn tai jopa talveen. Nämä ovat joko valkoisia tai vaaleanpunaisia. Pensas, joka sopii hyvin puutarhan suunnitteluun marjojen kanssa, tunnetaan myös nimellä “Knallerbse”. Saatat muistaa, kuinka hauskaa olit lapsena marjojen tallaamisessa?

Callicarpa

puutarhan suunnittelu-marjat-violetti-callicarpa-oksat-kasvit-idea

Callicarpa -pensaan marjoilla on erityisen lumoava väri. Violetit hedelmät näyttävät melkein keinotekoisilta ja loitsivat kaikkia. Pienten kukkien vaikutusta ei myöskään pidä aliarvioida. Kuten näette, tämän pensaan avulla saat ainutlaatuisen puutarhasuunnittelun, jossa on marjoja, joita et varmasti tule katumaan.

Kiinalainen lyhty kukka

puutarhasuunnittelu-marjat-fysialis-lampion-kukka-keltainen-kulho-koristelu

Puutarhasuunnittelu marjoilla – Virtsarakon kirsikka (Physalis) ei ole vain loistava lisä puutarhaan. Tämä pensas on myös erittäin hyödyllinen, kun haluat luoda asetelmia kuivatuista kasveista. On lajeja, joita viljellään koristetarkoituksiin, toisinaan hedelmiä ja vihanneksia.

Puutarhasuunnittelu marjoilla -ikivihreä marjakuusi

puutarhan suunnittelu-marjat-marjakuusi-ikivihreät-hedelmät-punaiset siemenet-myrkyllisiä

Marjakuusi (Taxus baccata) on ikivihreä pensas puutarhan suunnitteluun marjoilla, joka tuo myös väriä puutarhaan talvella. Marjakuusi kasvaa hyvin matalaksi sen 20 cm. Keväällä uroskasvi on koristeltu kukilla. Hedelmät muuttavat väriä vihreästä punaiseksi ajan mittaan, ja syntyy siemenkuori, jossa myrkylliset siemenet sijaitsevat.

Tyrni

puutarhan suunnittelu-marjat-mätä-väri-sekoitus-punainen-musta-pallomainen muoto

Tämän pensaan avulla saat kaksi kaunista väriä. Tyrni (Rhamnus frangula) voi kasvaa jopa 6 metriä korkeaksi, minkä vuoksi tilaa tulisi suunnitella hieman enemmän. Ensimmäiset vihreät hedelmät kehittyvät kukista, jotka sitten muuttuvat ensin punaisiksi ja vaikuttavat myöhemmin kypsyneenä sinimustalla värillä. Tämän marjapuutarhasuunnittelun kanssa on usein mielenkiintoinen värisekoitus, koska marjat eivät muuta väriä samanaikaisesti.

Holly

puutarhan suunnittelu-marjat-holly-ikivihreä-piikikäs-lehdet

Holly (Ilex aquifolium) on kaikin puolin houkutteleva. Tämä ei johdu vain syksyllä ilmestyvistä houkuttelevista punaisista marjoista. Tummanvihreät, kiiltävät lehdet ovat myös todellinen katseenvangitsija, jota korostavat vain hammastetut ja piikikäs reunat. Ennen kuin marjat muuttuvat punaisiksi, ne kulkevat vihreän ja sitten keltaisen vaiheen läpi. Mielenkiintoinen tosiasia on, että holly voi marjana puutarhan suunnittelun muunnoksena elää jopa 300 vuotta.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!